Siitä lähtien, kun tutustuin mieheeni, meidän joulupöytään on aina kuulunut eräs herkku. Resepti on saatu anopilta ja olisiko anoppi tämän herkullisen reseptin bongannut jostain lehdestä aikoinaan? Harmittaa, etten ole ikinä kysynyt mistä tämä resepti on alunperin tullut, sillä se olisi kiva ripaus tähän tarinaan.
Tätä herkkua on mieheni tainnut taikoa joulupöytään ja ennen meikäläistä ja meidän yhteiseen joulupöytään tämä on kuulunut kohta 20 vuotta.
Saman tapaisia reseptejä löysin googgeloimalla paljon, mutta en juuri tätä. Mutta jos siellä on joku, joka tämän reseptin tunnistaa, on taikonut tätä joskus pöytään, oli se juhlapöytä, joulupöytä tai muuten vaan, niin vinkatkaa ihmeessä. Jos tämä on vaikka hyvin perinteinen kasariherkku?
Ajattelin jakaa herkullisen reseptin ilosanomaa täällä blogin puolella ja vielä toivoa, jos te siellä kertoisitte jonkun teidän jouluherkun, mikä ei ole kinkku ym. vaan joku tälläinen erilainen, joka kuuluu teidän joulupöytään tai olette nauttineet jossain muualla tai mikä voisi olla kiva lisä joulupöytään, ettei aina olisi ihan ne perinteiset lootat ja kinkku vaan jotain muutakin extraa.
2tlk tonnikalaa tai lohta
1tlk kermaviiliä
1 iso putkilo majoneesia
1,5dl lihalientä
8 liivatelehteä
1-2 rkl tomaattipyrettä
kourallinen murskattuja katkarapuja
tilliä
mustapippuria
suolaa
Päälle koristeeksi, katkarupuja, tilliä, mätiä
1. Murskaa tonnikala
2. liota liivatelehdet kylmässä vedessä väh.5min
3. Kuumenna lihaliemi ja liota liivalehdet lihaliemeen
4. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, mausteet, tonnikala, katkarapu ja tilli
5. Lisää kulhoon lihaliemi/liivate
6. Kaada vuokaan hyytymaan ja nauti mieluiten seuraavana päivänä
Iski sellainen inspiraatio, jos jokaiseen joulupöytään kokkaisi joka vuosi yhden jonkun uuden jutun, oli se sitten makeaa tai suolaista. Eli nyt jos koskaan vinkkejä otetaan mieluusti vastaan, kunhan eivät ole liian monimutkaisia. En ole pipertäjä kokkausten suhteen, enkä muutenkaan, joten jotain suht helppoa, mutta hyvää. Vinkit saa olla myös ei jouluisia.
Eli mitä vinkkailisit meidän joulupöytään, mikä on sellainen herkku jota rakastat tai haluaisit tehdä, mutta et ole vielä tehnyt? Tätä anopin herkkua suosittelen kaikille kalan ystäville.
Kivoja joulun kokkailuhetkiä kaikille. <3
Tuo liivate, voisiko sen jättää pois, tai korvata .Muuten varmasti hyvää.
VastaaPoistaVarmaan siihen on keino, täytyypä selvittää. Hyvä idea. Sydämellistä joulun. 💖
PoistaNam, herkullista. Tietyt herkut kuuluvat aina joulupöytään. Muu voi muuttua, mutta meillä on aina suolakurkkuja ja äidin maalaisjuusto.
VastaaPoistaSuolakurkkuja ehdottomasti ja oi tuo maalaisjuusto.
PoistaIhanaa päivää Tuuli💖
Mä tein joskus ysärillä (en kyllä jouluisin, vaan ihan muuten vaan) usein vähän saman tyyppistä "kakkua", missä oli massana kermaviiliä, graavia lohta silputtuna + mausteet + liivate ja pohja tuli murustetuista hapankorpuista. En ole muistanut sitä vuosikausiin, mutta tuli nyt mieleen kiitos tämän postauksen :)
VastaaPoistaMulla ei kyllä ole mitään sen kummempaa vinkkiä uutuusjuttuihin, koska teen itse aina perinteisesti ja samalla tavalla samat jouluruuat vuodesta toiseen. Olen huomannut, että meidän perheen rosolli poikkeaa tosi paljon muiden tekemistä, jos haluat, niin löydät siihen ohjeen mun blogista (ei ole tunnisteissa, mutta "hae tästä blogista" ja siihen rosolli).
Ihanaa joulunaikaa sulle Tiia <3
Juu muistan tuon lohikakun, nam. 😍
PoistaKiitos vinkistä, meillä mies syö rosollia, niin käyn kurkkimassa.
Sydämellistä joulua Emma. 💖
Vaikuttaa herkulliselta lohihyytelöltä. Meillä on pöydässä vähän ekstrana itse tekemiäni lasimestarinsilliä ja punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa. Tuon laatikon teko on aika aikaavievää, mutta on se sen arvoinen herkku.
VastaaPoistaPunajuuriaurajuustolaatikko kuulostaa fantastiselta, luulen että sitä on pakko nyt tehdä uutena.
PoistaIhanaa joulunaikaa Marja. 🎄🤗🎄
Meillä on sienisalaatti itse kerätyistä rouskuista ja varhaisperunat, jotka olen kesällä pakastanut.
VastaaPoistaTuo lohihyytelö kuulostaa herkulliselta. Voisin kokeilla joskus. Kalaa haluaisinkin lisätä joulupöytään, mutta kahdelle ei kaikkea kannata kerralla laittaa.
Mukavaa viikon jatkoa ystäväni!
Aah parasta, sienisalaatti on itselle nro1 ja uudet potut, oijoi.
PoistaNiin totta ja jouluruokaa tulee aina valmistettua liiankin kanssa.
Ihanaa joulua teille Marketta. 💖🎄💖
Ihanat kuvat! Meillä on ihan niitä perinteisiä jouluherkkuja;) Meillä on muuten itse tehty/ostettu, mutta lanttulaatikon on tehnyt Äitee, se kun on sitä maailman parasta..eikä ainakaan minun joulu maistu "oikealle" joululle ilman sitä;) Mukavia joulun aluspäiviä♥
VastaaPoistaNiin ymmärrän, äitien ja mummien tekemät best.
PoistaIhanaa joulunaikaa Päde. 🎄🤗🎄
Mä oon myös toiveikkaana etsimässä googlesta jotain uutta herkkua joulupöytään. Meillä ei ole suuria kalan ystäviä perheessä, vain perinteinen lohi maistuu. Aurapunajuurilaatikkoa tein viime vuonna ja se oli hyvää!
VastaaPoistaHitsi pakko kokeilla tuota aurapunajuurilaatikkoa. 😍Juu joku aina uusi juttu olisi joulupöytään kiva.
PoistaIhanaa päivää Maikku. 🎄🤗🎄
Mies tuossa vieressä huokaili teidän kalaherkkujen perään :)
VastaaPoistaHaluaisin testata tehdä jonkin hyvän täytteen kalkkunan sisälle, sellaisen, jota voisi syödä vaikka ilman kalkkunaakin pelkän liemen kanssa.
Herkullista loppuviikkoa sinulle ihana ystäväiseni <3
Ihana ukkeli siellä. 🤗
PoistaKalkkuna kuulostaa hyvältä ja erilaiselta.
Ihanaa päivää Outi. 💖😘💖
Muikunmätileivät kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Niiden kanssa tarjoillaan lasillinen kuohuvaa ja sillä aloitetaan jouluateria.
VastaaPoistaOli melkein kriisi, kun yhtenä jouluna mies osti jonkin muun kalan kuin muikunmätiä ;) Tässä kohtaa nirsoillaan muutenkin, koska sipuliksi leivälle kelpaa ainoastaan punasipuli.
Mäti on oma lemppari, mutta jostain syystä kirjolohenmäti taasen on oma lemppari. Tosi kivalta kuulostaa tuo aloitus.
PoistaHihi se on tarkkaa hommaa, että jouluna on perinteet just eikä melkein kohillaan.
Kivaa joulua teille. 💖😘💖
Perinteiset jouluherkut kyllä maistuvat meillä jouluna, mutta tapaninpäivänä alkaa jo tökkimään. Kun vain osaisi laitaa niitä vain sen verran, kun tulee syödyksi.
VastaaPoistaJälkiruokana meillä on aina glögipäärynöita kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. On muuten helppo ja herkullinen jälkkäri.
Oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi!
Ihan sama juttu, tapaninpäivänä maistuisi ihan muut herkut ja kuusenkin voisi jo laittaa pois. Joulu tosiaan tiivistyy niihin kahteen päivään.
PoistaOih glögipäärynä kuulostaa ihanan jouluisalta ja herkulliselta. Kiitos kovasti vinkistä. 🤗
Sydämellistä joulua teidän perheelle. 💖🎄💖
Lohihyydyke <3 Kalaruuat ovat niiiin hyviä! Iloista joulun odotusta!
VastaaPoistaJouluna kalat parasta ja sienisalaatti.
PoistaIhanaa joulun odotusta Tarja. 🎄🤗🎄
Kuulostaa niin hyvältä! <3 Tätä on testattava :)
VastaaPoistaIhana Iina, suosittelen. 💖🤗💖Kivaa joulua teille.
PoistaJuuri tyttäreni teki tonnikalahyytelön meidän lauantain glögi-juhliin. Reseptin on hyvin samantapainen anoppisi reseptin kanssa. Teen sen välillä myös lohesta.
VastaaPoistaTänään neiti laittoi tomaattista tonnikalaa.
Olen saanut reseptin 26 vuotta sitten ystävältä Tupperwaren hyytelöille ja jäädykkeille tarkoitetun rengasvuoan mukana :)
Sannikaarina
Mahtavaa, kiitos niin paljon tästä tiedosta. Miehen veljen vaimo vinkkasi, että heillä kopio alkuperäisestä reseptistä ja nimi olisi Karinin lohihyydyke. Hesarista vissiin tai ainakin jostain lehdestä.
PoistaIhanaa joulua Sannikaarina teidän perheelle. 💖🤗💖
Meidänkin joulupöytään kuuluu lohihyydyke, mutta resepti on hieman erilainen. Meillä joulupöydässä on useampaa kalaa ja salaattia. Perinteiset laatikot eivät ole minulle välttämättömiä, mutta punajuurilaatikko vuohenjuustolla kuuluu minun lemppareihin.
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikonloppua! <3
Sama juttu perinteiset laatikot skippaan, mutta kalaa olla pitää eri muodoissa ja kinkku. Tuo punajuurihommeli polttelee mieltä, nam.
PoistaIhanaa päivää Kaisa. 💖🤗💖
Itsekin olen tehnyt tuolla reseptillä lohi/tonnikalahyydykettä vuosikaudet ja minä olen löytänyt reseptin Anna-lehden mukana tulleista irrallisista ruokakorteista, olisiko sitten ollut 80-luvun lopussa?
VastaaPoistaOi kiitos vinkistä. Olisiko tämä ollut kasariaikaan yleinenkin herkku. Miehen veljen vaimo vinkkasi, että heillä kopio alkuperäisestä reseptistä ja nimi olisi Karinin lohihyydyke ja lehdestä resepti. Luulenpa, että tämä on ollut 80-luvulla hitti.
PoistaMahtavaa kuulla, että on tuttu resepti.
Sydämellistä joulua sinulle. 💖🤗💖
Kiitos maukkaalta vaikuttavasta hyydykereseptistä, taidanpa kokeilla.
VastaaPoistaMukavia joulunaluspäiviä.
- Seijahannele
Oi kiitos ja ole hyvä. 💖🤗💖
PoistaIhanaa viikonloppua Seijahannele💖🤗💖
Olisi kyllä just mun herkkua - kävisi niin tonnikalalla kuin lohellakin!
VastaaPoistaOmasta joulupöydästä on löydyttävä lanttulaatikkoa, imellettyä perunalaatikoa, karjalanpiirakoita, rosollia sekä savukalkkunaa! Ihan oma perinne on myös luotu jouluaaton lounaaksi, eli silloin tarjolla itsesavustettuja kaloja, katkarapuja ja mätejä, joita nautitaan miniblinien kanssa. Minustakin on kiva tuoda aina jotakin uutta, lähinnä jälkiruokia on kiva vaihdella : )
Toimii molemmilla ja ollaan tehty molemmilla, sekä lohesta että tonnikalasta. 😍
PoistaMiniblinit Aah ihan parasta, nam. Itse tehdyt karjalanpiirakat olisi ihana herkku myöskin.
Ihanaa päivää Heli ja joulua. 💖🤗💖
Kiitos kovasti Suvi ja herkullista joulua. 😘
VastaaPoistaMahtava nimi silakoille. 😍 Oi mahtavaa, meillä ei muksut sipuliin koske.
VastaaPoistaIhanaa joulunaikaa Marja-Terttu. 💖😘💖
Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo teidän jouluherkku - ja tutultakin. Ehkä olen joskus vastaavaa maistanut vaikken jouluna. Onneksi reseptin olette ottaneet talteen vaikka tarina puuttuu.
VastaaPoistaMeillä kuuluu pöytään perinteiset laatikot, kinkku, rosolli ja sienisalaatti, mutta ensin meillä on valtava määrä erilaisia kaloja ja mätejä alkupalaksi. Tänä vuonna jätimme savustamatta siikaa ja lohta ja ostimme pienen valmispalan savulohta isälleni. Omia herkkujani ovat itsegraavattu siika, muikun- ja siianmädit sekä sitruunasilakka. Lasimestarin sillistä pidän myös. Melkein kaikki ruoat ovat itsetehtyjä.
Hyvää joulua!
Miehen veljen vaimo kertoi kyseessä olevan Karinin lohihyydyke. 🤗Ollut lehdessä joskus kasariaikaan. Tarinana kerrotaan omille lapsille, että anoppi ja mummi tätä jo laittoi. 💖
PoistaSama juttu itse tehdään kaikki ja savulohta mies tykkää aina valmistaa. Kalat parasta ja sienisalaatti oma lemppari myös.
Sydämellistä viikonloppua Ei-Leen💚