sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Huh hellettä ja härdelliä

*Sisältää pr-näytteitä, näytteet merkattu tähdellä


Huh hellettä, nyt on ollut muutama sellainen härdellipäivä takana, että oksat pois. Kesälomilla toki parasta on ex tempore hommelit. Niinpä torstaina kirjaimellisesti suoraan hiustenpesun tiimoilta, vaatteet ylle ja lähdin kiikuttamaan perheen kuopusta helteiselle Linnanmäelle kaverinsa kanssa ja kyllä ehdin ottamaan aamukahvimukin Instan aamukahvihetkeen  kuvattavaksi. Mitä sitä kylähullu ei tekisi pakkomielteiden eteen. Ne suihkunmärät hiukset mukavasti muuten viilensi oloa hetken aikaa, helteellä ei siis kannata föönäilla. 
Samalla reissulla kiikutettiin 15v Tampereen bussiin ex tempore meiningillä tietty, isoveljen luokse useammaksi päiväksi kylään. Siinä kohden ei enää kannattanut Porvooseen takaisin suhailla ja päätin mennä kahteen leffaan tappamaan aikaa. Ainoa hyvä juttu leffakäynneissä tällä kertaa oli, että leffateatterissa oli ah ihanan viileää. 

Muuten kahta katsottua leffaa ei voi parhaimmalla tahdollakaan suositella kenellekään. John Wick 3, pelkkää väkivaltaa hiuksenhienolla juonella.  Väkivalta ym. kohtaukset ovat toki jäätävän upeasti toteutettu, mutta väkivaltakohtausten analysointi tai ihannointi ei ole ihan oma juttu. Kakkosleffa oli kauhuleffa Mami, joka ei kauhistuttanut lainkaan, mutta kyllä sitä siinä viileässä katseli vaikka ihan dorka leffa olikin. 
Perjantain vietimme Lastenklinikalla, koska tytär pyörtyi kesken Netflixin katselun. Mitä luultavammin kaikki juontaa helteestä, nestevajauksesta ja linnanmäen härpyttimistä, mutta ei voi muuta kuin suitsuttaa ja kiitellä miten hyvin Lastenklinikalla pidetään lapsista huolta ja miten mukavaa henkilökunta on. Uusi Lastenklinikka on käsittämättömän hieno.  Hienoa, että hoidetaan, eikä jahkailla ja arvailla, etenkin kun on toisella taustalla sydänoperaatiot pienenä. 


Eilen sitten odotti se päivä, joka oli kalenteriin jo kaksi kuukautta aiemmin merkattu ja josta meikäläinen oli kauhuissaan ja mies innoissaan. Eli autotallin siivous, joka kyllä tehdään vuosittain, mutta joka tehtiin nyt maanperusteellisesti ja kirsikkana kakun päälle tietty kaatopaikkakeikat. 

Hirveää hommaa oli tässä helteessä, mutta jälki niin mahtavaa, että kyllä nyt kelpaa miehen miesluolailla autotallissa ja pyöritellä harrastustamineitaan ja meikäläisen pyykkäillä. Kaikki lähti ja vähän enemmänkin, tavarat joita ollaan kiikutettu nämä kohta 20-vuotta kodista kotiin. 

Kiiteltiin muuten tätä *Honest luomuteelähetystä. Kaikki juomat meni kaatopaikkahommissa ja  oli hyviä, nam. Hehe ehkei oikein olisi saanut somia fiilistelykuvia someen, luomuteet, rönttävaatteet ja kaatis taustalla, naurattaa ajatus. Mutta kuvat olisi toisaalta voineet olla aika cooleja ja ainakin erilaisia. ;)

Tämä ylväs maisemakuva on otettu Porvoon kaatopaikalta. 


Mickey tuhmeliini kävi haukkaisemassa banaanilettua ja ylpeänä vielä.

Lakkasin kynnet *essien uuden juhannuskokoelman keltaisella sävyllä, joka on iiiiihaana ja nimeltään "summer soul stice". Ei olisi tosiaan kannattanut sinänsä, sillä hyvä kun on enää kynsiä jäljellä kaatiskeikan jälkeen. 

Takana kolme sellaista päivää ettei ole ehtinyt kissaa naukaista. Tänä aamuna modeemi oli sanonut itsensä irti eli nyt uuden modeemin hankintaan, sushille, katsomaan X-men ja poimimaan tytär Tampereen bussista. 

Miten siellä on viime päiviä vietetty. <3 Ihanaa sunnuntaita kaikille. <3

42 kommenttia:

 1. Mickeyllä on selvä "Älä mulle ragee!"-ilme.
  Toivottavasti sydänlapsen pyörtyminen oli vain helteestä johtuvaa. Olen itse ollut aiemmin kova pyörtyilemaan, ei ikinä ole mitään vakavaa onneksi ollut takana vaikka epilepsioita yms. on ensimmäisenä kysytty. Olen yleensä vain jännittänyt verikoetta tms.

  Viikonloppua on vietetty hikisenä maalla. Viikkon mahtui Singaporesta kotiutuminen, neljä päivää töissä normimenoonn kirimistä, useampi iltatilaisuus ja perjantaina työpäivän päälle ennen maalle ajoa äidin kukkien istuttelua joka venyikin pitkäksi tehtävälistan suorittamiseksi. Kaatelin multia päälleni, ne tarttuivakin hikiseen ihoon mukavasti. Olin siis melkoisen ryönäinen kun viimein saavuttiin maalle. Mutta nyt siis ollaan otettu maalla rennosti appivahwmpien kanssa. Minä olen kokkaillut, mies tehnyt jotain keveitä hommiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou no tuo multahommeli ja tää on taas niin meitä. 🤗

   Ihanaa ja varmaan raporttia maalta pukkaa, niitä odotan aina innolla.

   Ihanaa päivää Tuuli. ❤️😘❤️

   Poista
 2. Tuo Uusi Lastensairaala on kyllä ihan huippu paikka. Lasten hoito on siellä ihan omalla tasollaan ja olen niin onnellinen, että meidänkin tyttärentyrär pääsi sinne asiakkaaksi. Toivottavasti teidän tytöllä on kaikki hyvin ja pyörtyminen johtui vain helteestä, mutta hienoa, että tytär tutkitaan ja poissuljetaan vaihtoehtoja.

  Täällä juhlittiin eilisessä helteessä lastenlasten synttäreitä ja ainakin ukilla oli grillin äärellä "mukavan" lämmin.

  Aurinkoista sunnuntaita sinulle, Tiia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tyttärentyttären ja miten hän nyt voi. Ihanaa kuulla, että on päässyt Lastenklinikalle, sillä se on paras paikka niin monella tasolla ja lapsi osataan ottaa huomioon.

   Ihania kesäpäiviä teille. 🌼💮🌞💮🌼

   Poista
 3. Mickeyn ilme näyttää aika kapinalliselta "Älä yhtään yritä, tämä lettu kuuluu mullekin!"
  Minnie on kerran pentuna onnistunut nappaamaan ostoskassista kauppareissun jälkeen patongin, jonka kanssa se piiloutui sängyn alle. Itse koira oli pienempi kuin patongin mutta onnistui siellä sängyn alla syömään siitä muutamia senttejä ennen kuin saatiin se pois sieltä. Eläimet ovat ovelia :D

  Nyt on ollut kyllä sellaiset helteet, että hatunnosto teidän autotallin siivousurakalle. Itse ole vältellyt imuriin tarttumista edelleen erittäin hyvin joten meillä villakoirakennel on valloillaan. En vaan pysty tässä kuumuudessa imuroimaan... Toisaalta kun tuollaisen savotan saa tehdyksi niin olo on kyllä ihanan palkitseva.

  Mukavaa sunnuntaina jatkoa Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Minnie, näen sieluni silmin siellä sängyn alla patonkeineen.

   Sama juttu, imuriin nyt ei saa tartuttua, ei niin millään.

   Ihanaa keskiviikkoa Marjo❤️🌞❤️

   Poista
 4. Kuumuus se saattaa saada aikahan jos minkälaisia oireita. Toivottavasti tyttären pyörtyminen oli vain kuumuudesta johtuvaa ja nyt olisi jo vointi parempi 👍💞
  Anteeksi, mutta ihan naurattaa tuo kisulin lättyvarkaus 🐈ja ilmeestä päätellen olikin maku ihan kohorillaan 😊
  Mutta kiitos kysymästä, viikonloppu meni yhden yökylääsen kuskaamisella pesisleirille perjantaina ja elinen sitte mahataudin kans otellessa, liekö kuumuudella osuutta, tai söinkö jotaki sopimatonta.
  Tänäpäivänä sitte olo niinku sillä kuuluusalla, kerran pistetyllä possulla 🙃 Huomenaamulla pitääs olla lentokentällä 05.00. Tyttären ja kaksosten kans piipahdetaan kattohon miltä Riika näyttää.

  Ihanaa pyhäpäivänehtoopäivää Sinulle Tiia ☀️🎶💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toivottavasti massu tauti täysin ohi, kun upea, Riian reissu oli ovella.

   Ihanaa matkaa🌞❤️🌞

   Poista
 5. No on ollut pyöritystä! Huh! En yhtään ihmettele, jos sydänlapsi pyörtyy näillä helteillä. Itsekin ajattelin päivänä jos toisena, milloin pyörryn. Töistä lähtiessäni asemalaiturilla on tasan tarkkaan yksi katos, johon mahtuu kaksi ihmistä seisomaan varjoon. Kaikki muut seisovat asemalaiturilla, joka sijaitsee kaiken lisäksi sillan päällä. Aurinko paahtaa suoraan päälakeen. On ollut aivan kamalaa, vaikka ei saisi valittaa. Valitan silti, koska minulle riittää pienemmät astemäärät vallan mainiosti. Eilen ostin kesähatun, jota aion alkaa kantaa työmatkoilla mukana. Mies sanoi hatun olevan kamalan näköinen, mutta entäs sitten, jos se antaa edes hieman varjoa. Toivottavasti lapsenne jatkotutkimukset menevät hienosti eli pyörtymisen voisi kuitata kuumuuden piikkiin.

  Tuo tee näyttää ihanalta. Saako sitä ihan normikaupoista? Pakko ostaa, koska varmasti viilentäisi oloa lämpimillä keleillä.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt voisi kyllä kuka vaan pyörtyä ja missä vaan.

   Kiitos niin paljon ja tässä kuussa käydään läpi erilaisia tutkimuksia ja toivottavasti ne menee kaikki hyvin.

   Ihanaa tätä viikkoa Mannilainen. ❤️💮🌼💮❤️

   Poista
 6. Autotallin siivousta, hui tällä helteellä. Hatunnosto teille! Tytölle hyvää vointia!
  Meidän autotallissa on aina auto, jonka osaan ajaa sieltä poiskin ;) Kaikki muu on miehen "tarpeellisia" tavaroita. Ei tietoa mitä ja en uskalla edes ajatella meneväni sinne siivoamaan.
  Jaksoin tehdä ruuan ja normit päivittäiset pienet siivoilut kotona. Onneksi ennakoin isomman siivouksen ennen hellettä. Jalat turpoo ja pää sulaa. Vanha ei vaan enää jaksa. Vaikka kivut helpottaa, mutta muuta tulee tilalle. Mutta lämpö on ihanaa, ja saanhan vain laiskotella kotona.
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei nämä helteet ole kuin nuorisolle passelit ja niille, jotka hellettä rakastaa. En pysty edes imuroimaan. Autotalli oli sellainen puristus kyllä.

   Ihanaa päivää 🌼🌞🌼💮❤️🌼🌞

   Poista
 7. Sinulla tuota vauhtia piisaa! Näyttääpä kivalta tuo Essien lakka ja varsinkin nimi on kiva. Minähän valitsen asioita nimen perusteella tai vaiston varaisesti. ;) Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essien kynsilakoilla on aina hauskat nimet eli voisivat olla ihan sun juttu.

   Aurinkoista kesä viikkoa Tuija🌞🌼❤️💮❤️🌼🌞

   Poista
 8. Sydänlapselle <3 Lastenklinikasta samaa mieltä, hyvät hoitajat ja asiantuntevat lääkärit... nyt kyllä muutama vuosi ettei olla käyty kun ei enää päästä sinne, tuppaa kasvamaan tuo jälkikasvu ;) Hellepäivää tänään isän kanssa puutarhassa nauttimassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kauhulla odotan, kun toisen sydänkontrollit tippuu täysi-ikäiseksi tultua.

   Oi teidän hellepäivä kuulostaa ihanalta. ❤️💮❤️

   Poista
 9. Olipa pelottavaa tuo pyörtyminen, onneksi ei ollut mitään vakavaa ja tyttö on nyt kotosalla. Mickeyllä on niin hyvä ilme, just sellainen, että minähän teen mitä tykkään ja nyt tykkäsin syödä lettusta :)
  Ihanaa iltaa teille ja haleja sulle Tiiuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ja toivottavasti ei ole mitään vakavaa, tässä kuussa tutkimuksia, mutta olen toiveikkaalla mielellä. Hemoglobiini oli alhainen, verenkuva tutkitaan vielä myös.

   Ihanaa päivää Outi🌼🌞💮🌞🌼

   Poista
 10. Ihan kauheaa kiirettä ei mulla ole ollut, toisin kuin sulla, mutta stressiä ja ikävöintiä veljeni poismenon ja hautajaisten takia. Hautajaisista tuli kuitenkin ihan veljeni näköiset, pienimuotoiset eikä turhan juhlavat. Jäi lämmin muisto pikkuveljestä <3.
  Onneksi saitte tyttären pikaisesti hyvään hoitoon ja pidän peukkuja ettei mitään vakavampaa löydy. Helteet saavat minun puolestani hellittää. Muutama aste päälle kahdenkymmenen on mielesäni riittävä lämpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kristiina siellä päässä koettu niin kovia. Osanotto tätäkin kautta suureen suruun. Hienoa kuulla, että hautajaiset olivat veljesi näköiset, häntä oli hyvä muistella.

   Samaa mieltä, helteet tekevät ikävän löysäksi, ei mun juttu.

   Halauksia Kristiina💛💛💛

   Poista
 11. Voi hurjaa! Toivottavasti tuo pyörtyminen johtui vain helteestä. Lastenklinikka on vaan paras ja aina lämmöllä muistelen ♥️
  Mä olen ollut flunssan kourissa keskiviikosta lähtien, joten helteistä on ollut maata sängyssä. Tänään yritettiin myydä kirpparilla roinaa, mutta eihän siellä paljon ketään ollut.
  Teillä on ollut kyllä tehokas viikonloppu 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei toivottavasti voit jo paremmin. Kesäflunssa on inha.

   Kiitos kovasti ja pikaista paranemista Minna. 🧡💛🧡

   Poista
 12. Ahkeria olette olleet, onneksi olitte saaneet juotavat.

  VastaaPoista
 13. Ihanat Essiet! Ja voi banskulettuvarasta, meillä ei olis tyydytty vain haukkaamaan osa, kyllä olis Helli hotkaissut koko annoksen kerralla, mutta Helli onkin koira. Tässä yks päivä tein sieni-pekoninyyttejä odottamaan grillaamista, ja eikö vain ryökäle ollut jo löytänyt tiensä keittiöön. Avannut muutaman nyytin foliokääreestä, ahmaissut pekonin ja nuollut valkosipulijuuston, mutta muussannut itse sienet keittiön mattoon. Augh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä en kestä, mikä ihana persoona onkaan Helli. Juu Samu koira dumppaa aina kaikki vihannekset lattialle. 😅

   Ihanaa viikkoa Kutri ja Hellille myös😘

   Poista
 14. Samaa mieltä siitä, että Uusi Lastensairaala ansaitsee kiitokset. Lainalapsen kanssa olemme siellä käyneet. Toivottavasti teidän tyttären pyörtyminen johtui vain näistä ilmoista. Hyvä kuitenkin, että hänet tutkitaan kaiken varalta.
  Mitallin ansaitsisitte, kun näillä keleillä jaksoitte siivota autotallin.
  Meillä on ollut perhepiirissä synttärijuhlat, niitähän meillä riittää.
  Mukavaa helluntain jälkeistä arkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kirsti Kaija ja mitä ihaninta kesä viikkoa teille. 💛🧡💛

   Poista
 15. Huh mitä vauhtia olet mennyt! Aivan päinvastaista kuin täällä mökillä :)
  Lapsen pyörtyminen kuulostaa niin pelottavalta ja monesti se sitä onkin. Oli ihanaa kuulla, että lapsella on kaikki hyvin ja olitte parhaassa mahdollisessa hoidossa.
  Nostan sulle hattua että pystyit käymään kahdessa leffassa - joskus tekee tiukkaa lähteä yhteenkin, mutta sinänsä hyvä keino tuossa tilanteessa.
  Toi kissan ilme ja kielen lipaisu on niin <3
  Ihanaa alkavaa viikkoa - toivottavasti voit ottaa iisisti välillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin suuri leffa fani, siellä mieli aina tyhjenee.

   Tämä kesäkuu on nyt haipakkaa, mutta heinäkuuta odotellessa.

   Ihania kesäpäiviä Maarit🧡💛🧡

   Poista
 16. Tuollainen autotallin siivous olisi meilläkin jälleen tarpeen. Miten se niin helposti meneekään sekaisin ja täyteen roskaa.
  Onneksi kaikki on nyt hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne tulee aina tuupattu kaikki ylimääräinen ja sitten onkin hävityksen kauhistus.

   Ihanaa kesäviikkoa Kaisa😘💛

   Poista
 17. Meillä kotona pitäisi heittää myös tavaraa pois ja tehdä kaatopaikkakeikka! Mutta olen niin kurkkuani myöten täynnä tavaroitten kuskaamista. Saarimökkiä, kun ollaan rempattu, niin siinä on raijaamisoperaatiota. Puutavaraa Bauhausista, peräkärryn lastaus. Ja saaristotietä pitkin Ahteentaan yhteyssatamaan, jossa pakataan lasti veneeseen. Merimatka ja kotilaiturissa lastin purku. / Ja takaisin tullessa vanhat puretut puut / roskat veneeseen. Yhteyslaiturissa peräkärryyn ja kaatopaikalle. Haaveilin jo mökistä rantatiellä, sinne saisi roskalavankin eikä olisi tätä jatkuvaa rumbaa. Ja seuraavana aamuna uusi keikka. No, onneksi ollaan voiton puolella ja tänä kesänä jopa yritetään veneillä. Ja uuden hellan ja jääkaapin vieminen saarelle oli oma operaationsa. Vanhat odottavat vielä kaatopaikalle vientiä. Sorry Tiia, tästä tuli oikein vuodatus, innostuin tästä kaatopaikka-aiheesta :)
  Aurinkoista viikkoa, Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että vuodatit ja jestas mitä hommaa. Saarella on sitten mieletön oma rauha, mutta kyllä se työtä vaatii.

   Toivottavasti pääset nyt nauttimaan mökkeilystä, ihanaa Viikkoa Tuula💛💛💛

   Poista
 18. Mickey -kissan ilme ja mikä rotukatti, upea! Niin helpottunut & kiitollinen olo, että saitte nopeasti apua ja kaikki nyt hyvin tyttären kanssa. Meillä olisi iso urakka pakastinten tyhjennysten kanssa, ensiksi toisen sulatus ja sitten toisen, ollaankin ahkerasti tyhjätty ja smoothieita surrautellaan paristi päivässä, että tilaa tulee uusille marjoille! Lauantaina piti kyllä nauttia upeasta lämmöstä ja ottaa vähän kevyemmin : ) Kaunista uuden viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu uuh pakastinten sulatus on kanssa yksi savotta, jonka yleensä teen pakkasilla, mutta joskus pakko tehdä kesälläkin.

   Ihanaa loppuviikkoa Heli🧡🧡🧡

   Poista
 19. Voi hurja mikä kokemus, vaan ihana että saa hyvää hoitoa. Kuumuus tekee kyllä monesti tepposet vanhemmallekin. Kuulostaa kyllä super hektiseltä toi sun viikonloppu, vaan niin se oli täälläkin. Oli yks vee synttäreitä ja ties ja vaikka mitä. Onneksi ensi viikonloppu on tyhjillään.

  Energiaa uuteen viikkoon Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu uuh toivottavasti saadaan kohta vähän himmailla.

   Ihanaa loppuviikkoa Satu😘💛💛

   Poista
 20. Voi tytärtä! Mahtoi säikäyttää. Onneksi Suomessa on ihan huippu terveydenhuolto. Tai, olisihan sitä muutama muukin tarina kerrottavaksi, mutta lähtökohtaisesti ajattelen näin kuitenkin. Tasa-arvoinen ja perusteellinen järjestelmä. Täällä Pirkanmaalla kun asustelen, Tays on tullut tutuksi. Siellä on kyllä lapsilla ollut hyvä hoito. Yksi käärmeenpurema ja parit murtumat nyt ihan ensimmäisenä tulevat mieleen.

  Huippu banaanilettuhaukkaaja! :D

  Halaus viikkoosi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän säikähdettiin kovasti, mutta on voinut nyt hyvin, niin josko oli hellevajausta ja hemoglobiini on 109. Hyvä että sekin nyt selvisi samalla.

   Apua käärmeenpurema, pahin pelko, on teitäkin kyllä niin kovissa liemissä keitetty.

   Ihanaa loppuviikkoa Nelina 🧡🧡🧡

   Poista
 21. Meidän kissa söi aikoinaan pentuja odottaessa banaaneja, miksei Mickey siis reteenä lettujakin:)
  Hurja juttu tuo pyörtyminne, onneksi on hyvä sairaala ja ilmeisesti nyt teillä kaikki hyvin ♥ Muistathan sinäkin levätä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta No miksei, hih. Tytär voi nyt hyvin ja vielä tutkimukset ja toivottavasti sitten voi huokaista.

   Ihanaa loppuviikkoa Maikku💛💛💛

   Poista