sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Silja Serenade uudistui!

*Yhteistyössä Silja Line Suomi ja Press PR d'Oro


Silja Line Suomen kutsumana matkasimme Tukholman Yasuragi kylpylästä uudistetulla Silja Serenadella Suomeen. Luxusta oli matkata Commodore-hytissä, jonka jaoimme Kristallikimaran Minnan kanssa. Minna kertoilikin, että he perheenä keräävät usein pisteitä laivareissuilta ja säästävät niitä Commodore tai Deluxe-hyttiin. Sen kerran kun matkustaa, on ihanaa matkata ylellisemmin ja tilavissa hyteissä. 

*Silja Serenadella käynnissä olleet mittavat hyttiuudistukset on saatu valmiiksi. Hyteissä on uusittu mm. tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistus. Lisäksi Commodore-hyttien wc-tilat on uusittu täysin ja kylpyammeet vaihdettu suihkuihin. Samalla myös hyttikäytäviä ja muita laivan yleisiä tiloja, kuten hissejä ja porraskäytäviä, on uudistettu entistä tyylikkäämmiksi.

Commodore-hyttiin kuuluukin Commodore lounge, joka sisältää herkkuja ja löytyy sieltä saunakin. Commodoressa matkaajat pääsevät nauttimaan erikoisaamiaisesta Bon Vivant-ravintolassa, jonne tosin pääsee muutkin maksamalla extraa ja jos vain tilaa löytyy. 
*Silja Linen laivojen uudistaminen sai jatkoa, kun Silja Serenade uudistettiin Naantalin korjaustelakalla 11.-23.11.2018. Laivassa uudistettiin tiloja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat mm. modernisoitu yökerho Starlight, viihtyisä keulabaari Sea View Lounge sekä fine dining -ravintola Bon Vivantin uusi ilme. 

Lisäksi grilliravintola El Capitánista tuli Grill House, ja laivan pubi Old Port Pub muuttuivat valoisammaksi Sea Pubiksi. Myös mittavat hyttiuudistukset saatiin päätökseen ja samalla kaikki porras- ja hyttikäytävät uudistettiin.

Laivasta tuli nyt entistä eheämpi kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tarjota asiakkaalle kokonaisvaltainen Silja Resort -kokemus. Uudistuksilla on haettu tiloihin merellisyyteen sopivaa ajattomuutta, tyylikkyyttä ja ilmavuutta.
Siljan laivoille on tullut ylelliset Armanin meikit ja Cin Cin blogin Mia laivalla meikattiinkin. 





Laivan kosmetiikkamyymälähän on pullollaan runsaasti kaikkea ylellistä ja ihanaa ja kiva idea on ostaa itselleen kangasnaamio tai silmäpussinaamio reissun tuomille silmäpusseille ja hemmotella ihoa ja tuoda säihkettä kasvoille naamioiden avulla. 

Pääsimme nauttimaan yksityissaunan intiimistä tunnelmasta ja saunatiloihin oli tilattu Tavolatasta Salumi misti herkkuja ja muutakin naposteltavaa. 

*Yllätä ryhmäsi hauskalla ja inspiroivalla ohjelmanumerolla! Ohjelmapalvelukirjon uutuutena on Lifted Oy:n hyvinvointivalmennukset. Miltä kuulostaisi yksityinen karaoketuokio oman tiimin kesken? Voitte varata monia palveluita pelkästään oman ryhmänne käyttöön, kuten:
  • Sommelierin vetämä viinikoulu
  • Samppanjan maistelua asiantuntijan johdolla
  • Karaokeravintola tai saunaosasto yksityiskäyttöön


Promenadella näimme maistiaisia laivalla tällä hetkellä pyörivästä Gatsby show:sta. 
*Fine dining -ravintola Bon Vivant viinibaareineen ja viinikauppoineen uudistettiin mittavasti Silja Serenaden telakoinnin yhteydessä. Tiloja on remontoitu uuteen loistoon entistä valoisamman ja ajattomamman kokonaisuuden saavuttamiseksi. Bon Vivantissa nautit tuoreista skandinaavisista mauista sekä kokeilet sesonkipohjaisia erikoismenuja.

MENU NORDIC BY PEETER PIHEL


Satavuotiaalle Virolle omistettu Menu Nordic by Peeter Pihel on tarjolla 19.9.2018-9.1.2019 Helsinki-Tukholma-laivojen uudistetussa Bon Vivant-ravintolassa. Menun lähtökohtana on tyypilliset virolaiset raaka-aineet ja annokset, joihin huippukokki Peeter Pihel on tuonut uusia ja odottamattomiakin makuja ympäröivästä luonnosta. Upeassa 5-ruokalajin menussa on tarjolla mm. siikaa ja viiriäistä yhdistettynä kauden vihanneksiin ja juureksiin. Tarjolla on myös vegaaniversio.

Tuohon hieman yli 100e hintaan kuuluu myös viinit.

*Jo legendaksi muodostuneen Bon Vivant- ravintolan ulkoinen ilme on kokonaan uudistettu. Promenaden keskiosassa sijaitsevassa Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Myös lapset voivat nauttia mieleisensä annokset (alle 12-v. edullisemmin). 

Herkutteluhetkeä siivittää asiantunteva ja henkilökohtainen palvelu sekä viinilistalta löytyvät annoksia upeasti täydentävät viinit. Promenadelle avautuva terassi ja viinibaari sopivat viininmaisteluun, leppoisaan seurusteluun ja pikkusuolaisten nauttimiseen.






Vaikka rakastankin Tavolata-aamiaista, niin Bon Vivant aamiainen on kyllä huikea. Lattet tuodaan pöytään tai mieleisesi kahvi ja torni pullollaan leipiä ja erilaisia leikkeleitä, vihanneksia ja hilloja. Menu:sta voit tilata mieleisiä annoksia ja tilasin viimeksi herkullisen munakkaan ja Amerikkalaisen pannukakun kermavaahdolla ja raparperihillolla, täydellisyyttä!

Kannattaa kurkkia vielä video, jossa esitellään tarkemmin mm. Commodore-hytti ja uudet kaakelit, ruoat tietenkin ja Armani meikkaushetki ja paljon muuta. 

Sydämelliset kiitokset Silja Line Suomelle kutsusta päästä tutustumaan uudistettuun Silja Serenadeen, jolla vähän ennen remonttia matkasin juuri ystävien kanssa omalla lomalla ja oli kiva päästä tuoreeltaan vertaamaan uudistuksia. Kiitos kivoille reissukamuille ja yhteiskuvan otti Emmi Liia Sjöholm. 

Oletko ehtinyt käydä jo uudistuneella Silja Serenadella, mikä sinun mielestä on laivamatkailussa parasta? Sydämellistä iltaa kaikille. <3

34 kommenttia:

  1. Oi, nyt houkuttelisi laivamatka, edellisestä reissusta Ruotsiin on jo vuosia. Kuopus vieläkin muistaa reissun viiden vuoden takaa. Meitä oli kaksi äitiä ja yhteensä 6 lasta, kun matkustimme katsomaan Tukholman joulumarkkinoita. Nuorimmat olivat 3-vuotiaita.

    Hyvää ensimmäistä adventtia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä ihana härdelli teillä on mahtanut olla. <3 Oi niitä Muumi-disco aikoja.

      Ihanaa joulukuun alkua <3

      Poista
  2. Oi Silja Serenade! Vanha työpaikkani, silloin kun laiva seilasi vielä Turku Tukholma välillä. Uudistettu commodore-hytti näyttää oikein kauniilta ja ruoat superherkullisilta. Teillä on ollut varmasti upea reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä Commodore hytti on ollut tälläinen jo tovin, eli Commodore hyteissä uudistettiin suihkukaakelit. :)

      Ihanaa uutta viikkoa ja olipa hauska kuulla, että olet ollut laivalla töissä. <3

      Poista
  3. Taas syödään. Miltä ruoka maistui. Oliko erikoisruokavaliot huomioitu. Esim. keliakia. Hieno matka teillä. Millaisia muut myymälät olivat. Esim vastepuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka maistui erinomaiselta. Hyvä kysymys, kaikki ruokavaliot oli huomioitu, koko menu on mahdollisuus saada vegaanisena. Joukossamme oli gluteenittomia, laktoosittomia, kala-ja pähkinäallergisia, kaikki saivat hyvää ruokaa. Omat lempparini oli tuo jälkiruoka, se oli jotain aivan ihanaa.

      Vaatemyymälöissä en ehtinyt käydä lainkaan tällä reissulla.

      Kivaa uutta viikkoa. <3

      Poista
  4. Siljan laivat on mulle niitä ykkösiä ollut jo vuosia. Ihania uudistuksia tullut ja pitää kyllä käydä tuollakin ihastelemassa koko laivaa ja käydä syömässä herkkuja masu pullolleen :)
    Kivaa sunnuntaita Tiia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah se herkuttelu on yksi parhaita osuuksia laivalla. <3 Ihanaa uutta viikkoa <3

      Poista
  5. Näyttää ihan loistoristeilijältä kuvissa ja onkin Silja Serenade😊Ihana reissu teillä ollut❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö näytäkin. <3 Kiitos Kristiina ja ihanaa uutta viikkoa <3

      Poista
  6. Mahti reissu teillä! On ollut pidempään suunnitelmissa lähteä Siljalla Tukholmaan,josko se ens vuonna toteutuis. Mukavaa uutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt toiveita ilmoille. <3 Ihanaa uutta viikkoa Maiccu <3

      Poista
  7. Kuulostaa niin täydelliseltä tuollainen risteily. En edes uskalla ajatella, milloin olisin ollut kunnon risteilyllä hyvine ruokineen ja juomineen. Niin, ja tuo teidän hyttihän on siis oikein luksus. Wau!

    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei Mannilainen, nyt kyllä laitan peukut pystyyn, että pääsisit hemmottelureissulle. <3 Tuo hytti on kyllä niin wow, itse kun matkaan, niin se on A-luokka tai Deluxe, mutta Kristallikimara kertoi miten pisteillä saa hommattua ajoittain reissun tuohon Commodoreen.

      Ihanaa uutta viikkoa Mannilainen <3

      Poista
  8. Ton pidemmälle ei tarvi lähteä rentoutavalle lomalle . Kerran oltiin jouluaattoristeilyllä , tänä vuonna mennään uuden vuoden risteilylle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluristeilystä haaveilen, ehkä jonain päivänä. <3 Ihanaa uutta viikkoa Ulrika <3

      Poista
  9. Ihanan luksukselta näyttää. Kiva, että laivoille tehdään säännöllisesti uudistuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja ihanaa, että perushyteistä häipyy kokolattiamatot. Ihanaa uutta viikkoa Lumo <3

      Poista
  10. Laivalla on kyllä mukavaa ja mekin on siirrytty astetta parempii hyttiluokkiin. Enää kelpuutan vain parinsänkyhytit ja vain ja ainostaan mukavuutensa vuoksi❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on se aikamoista sillipurkkimenoa niissä pienimmissä, mutta toisaalta juuri olin sellaisessa kahden kamun kanssa ja kivaa oli, ihan täydellistä.

      Mukavaa uutta viikkoa Katja <3

      Poista
  11. Upealta näyttää. Silja Serenadella olen matkannut muistaakseni viimeksi jotain kolme vuotta sitten. En hevillä enää lähde laivalla ihan vaan huvikseni, koska tuntuu, että ainakin risteilyt toistavat itseään. Ehkä Siljalla on keksitty nyt jotain uutta ja erilaista. Pitäisi varmaan mennä itse kokemaan.
    Kivaa uutta viikkoa Tiia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ehkä tuokin, mutta voihan sitä vaihdella ravintolaa ja on aina eri show:t, mutta toki riippuu myös paljon, tykkääkö risteillä tai ei.

      Kivaa uutta viikkoa Sari <3

      Poista
  12. Tänneppä tänne joululomalla nenä näyttää, nauttimaan valmiista pöydästä ja tarjolla olevasta ohjelmasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, nauttikaa koko sydämestä. <3 Kivaa uutta viikkoa Onneli <3

      Poista
  13. Oi että olenkin kaivannut uudistusta Silja Symphonylle sekä Silja Serenadelle. Syksyllä kävimme perheen kanssa Symphonyllä ja uudistetut A-hytit olivat iloinen yllätys, etenkin kun tiesin että kaikkia ei oltu vielä ehditty uudistaa ja saimme kuin saimmekin uudet hytit. Tykkään, kun kokolattiamatot oli taiottu pois! Serenaden uudistukset näyttää niin hyvältä, armoton risteilykuumehan tässä iskee.

    Ja kun tekee ei-niin-säännöllistä työtä, on lomien ottaminen ja lähtö vaikeaa, mutta risteilylle onneksi ehtii melkein aina kuin vaan haluaa. Ihanaa, että meillä on tällainen erikoisuus ja ihanuus, että tästä vaan laivalla voi liplatella ulkomaille ja takaisin.

    Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ihanaa kun kokolattiamatot on perushyteistä poissa. :) Olen samaa mieltä, että ihanaa, että meillä on tälläinen erikoisuus ja me suomalaisethan olemme oikeaa risteilykansaa. <3

      Kivaa uutta viikkoa Saron <3

      Poista
  14. Oijoi kun pääsis käymään taas laivalla! Laivalla on oma tunnelmansa. Ihania herkullisen näköisiä ruokia kuvia, nam. Harmi, kun asutaan niin pohjoisessa, että täältä ei niin vaan lähdetä laivalle...Ihanaa joulukuuta Tiia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sieltä ei lähdetä niin usein, kuin täältä, voi harmitus. <3 Ihanaa uutta viikkoa Jaana <3

      Poista
  15. Upeasti uudistettu Commodore-hytti. Ja kaikki muukin näyttää ihanalta.
    Matkustimme ja palasimme juuri Silja Europalla Tallinnasta. Olin matkoihin hieman pettynyt.
    Ehkä henkilökunta oli pikkujoulu-risteilyjen uuvuttamaa, mene ja tiedä.
    Oikein ihanaa adventin aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Commodore hytti on tosiaan uudistettu vain kylppärin osalta. :) Mutta hytti on kyllä upea ja näitähän on kahdenlaisia, toinen on sellainen beige ja tavallaan isompi, koska parveke on sisätilaa.

      Voi kurjuus, ehkä juu pikkujoulut ja humalaiset ihmiset vaikuttivat mielialaan, voi kurja.

      Ihanaa uutta viikkoa <3

      Poista
  16. Silja Serenade on kyllä suosikkini, onnistuneita muutoksia ja kyllähän tuo Commodore-hytti on aika kiva perheen kanssa matkustettaessa. Bon Vivantin aamupala on varmasti jotakin sellaista, joka jää iäksi mieleen <3 Lautasetkin niin upean tyylikkäät! Vaikka vielä keikuttaa koettu viime viikon myrsky, niin risteilylle lähtisi milloin vaan - aina vie arjen murheet ja huolet hetkeksi pois! Kivoja muuten nuo varattavissa olevat yksityisohjelmatkin, hyvä tietää että laivoilta löytyy tarjontaa ja aika ei tulisi tylsäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh se teidän myrsky, olitte kyllä reippaita. Mutta risteily on ihanaa, kunhan ei liikaa tuuli tuiverra.
      Sydämellistä viikon jatkoa Heli💙

      Poista
  17. Me ei harrasteta risteilyjä sattuneesta syystä HIH HIH HII, mutta hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ymmärrän syyn kyllä hyvin <3 Kiitos kovasti Nina <3

      Poista