keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Yasuragi japanilainen kylpylä

*Yhteistyössä Yasuragi, Silja Line Suomi ja Press PR d'Oro
Matkasimme sunnuntaina lentäen Tukholmaan ja sieltä jatkoimme matkaa Yasuragi japanilaiseen kylpylään, Yasuragin ja Silja Line Suomen kutsumana. Yasuragi sijaitsee lentokentältä n. tunnin matkan päässä. Taxilla tai Silja Line satamasta ensin metrolla Slusseniin ja sieltä bussilla Yasuragiin ja matkaa on suurin piirtein taasen n. 20-30min. verran. Yasuragissa on mahdollisuus viettää vaikka päiväristeilyn muodossa ja Tukholma päivän sijaan, päivä japanilaisessa kylpylässä rauhoittuen. 
Yasuragin filosofiaan kuuluu rauhoittuminen, kännykät eivät ole sallittuja muualla, kuin ravintolassa ja omassa huoneessa. Tietynlainen anonyymiys, kaikki ovat samanlaisissa uimapuvuissa ja pukeutuvat koko kylpylässä olon aikana Yukata-kylpytakkiin. Koin todella rentouttavaksi, ettei muuten illallisellekaan ja aamiaiselle tarvinut tällätä vaan Yukatan alla oli piilossa ihan yöpuku ja meikkipussiin ei tullut koskettua kylpylässä olon aikana ollenkaan. 
Vaikka Yasuragissa painotetaankin ruoan suhteen terveellisyyttä, toki olutta ja viiniä on mahdollisuus nauttia ja myös jälkiruokaa illallisen kanssa löytyy. 

Yasuragissa on mahdollisuus käydä erilaisissa hoidoissa, mutta myös erilaisilla tunneilla, joogaa esimerkiksi moni kehui. Löytyi hiljaisuuden huone, jossa sai aivan hiljaisuudessa nauttia teetä ja hedelmiä. Hedelmät ja tee kuuluu hintaan. Kuten myös Yukata-aamutakin saa viedä kotiin. Jos Yukatan haluaa hankkia vaikka omalle miehelle tuliaiseksi, maksaa aikuisten Yukata n. 30e ja lasten n. 18e. 
Huoneet olivat rauhoittavat ja japanilaiseen tyyliin sisustetut. Jokaisessa huoneessa on merinäköala ja arvostan tätä tasa-arvoista ajatusta, että kaikilla on samat merelliset näkymät huoneistaan. 

Huoneissa löytyy myös upea puukylpy, suihku-ja hiustenhoitotuotteet ja vartalovoide ja samaiset tuotteet löytyy myös kylpylässä. Yasuragissa toivotaan, että heidän omia tuotteitaan käytetään. 

Arkkitehtuuriltaan Yasuragi on moderni ja japanilaiseen henkeen rakennettu ja sisustettu. Ulkoterassi ja upeat monessa kerroksessa olevat ulkoaltaat oli itselle parasta antia. Moni kehui joogaa, kylmäallasta, suolahuonetta ja kallioluolamaista allashuonetta. En kenties ehtinyt kaikkea edes yhdessä vuorokaudessa kokea, sillä Yasuragista löytyy sen verran paljon toimintaa ja erilaisia kylpymuotoja. 
Suihkutuotteita ja muuta japanilaista tavaraa oli mahdollisuus ostaa kylpylän lahjamyymälästä. 
Suloisen kotoisaa, että me kaikki olimme kylpylässä yhteneväisesti pukeutuneita ja Yukatat päällä. Kuvassa vasemmalla Silja Linen viestintäjohtaja Marika, Juri Mieskin ja Press PR d'Oron Sissi. 
Kylpemis-ja pesurituaaliin kuuluu rauhoittava ja hieman suomalaista saunaelämää muistuttuva pesurituaali. Saavilla kaadetaan vettä niin kauan, että tulee puhdasta ja mieli rauhoittuu. Ystävää voi pyytää pesemään selän. Kylpylään mennessä pestään vartalot huolella, kuten japanilaiseen kylpyläkulttuuriin kuuluu. 
Yasuragin ruoka oli hyvää, sushi taivaallista ja aamiainen oli pala paratiisia. Aamiaisesta enemmän videolla, kannattaa katsoa. :) Japanilais scandinaavinen aamupala oli hieman erilainen mihin on tottunut.

Yasuragissa ikäraja on 16-vuotta, mutta Yasuragi järjestää mm. lomien aikaan lapsille erilaisia tapahtumia ja viikkoja. Löytyy taistelulajiopetusta, origamien tekoa ja paljon muuta. Eli vaikka Yasuragi on aikuisille suunnattu, lomien aikaan ovat perheet tervetulleita. 


Yasuragissa omasta mielestä kenties parasta oli juuri se kiireetön tunnelma ja tietty anonyymiys. Ei tarvinut meikata aamiaiselle vaan sai olla koko ajan Yukata päällä. Ei ollut kiirettä mihinkään, ei laittautumisen tai pukeutumisen stressiä. 

Kaikki ihmiset ovat Yasuragissa samalla viivalla ja ihmisiä ei tule tarkasteltua miten he pukeutuvat jne. Eli katse ei kiinnity näennäisesti turhiin seikkoin. Selkeästi kun kaikki pukeutuvat aivan samoin ja samanlaisiin uimapukuihin, ihmisiä ei tule tarkasteltua lainkaan. 
Hinnat Yasuragissa vaihtelevat kysynnän mukaan, mutta täältä voit esimerkiksi tutkia päivähintaa. Yasuragi on erittäin suosittu ja pystyy majoittamaan n. 400 ihmistä per vuorokausi. Sunnuntai-ilta vaikuttikin illallisella erittäin suositulta ja ravintola oli täynnä. 

Ihmiset kaipaavat irtautumista arjesta, rauhoittumista ja henkisiä elämyksiä, juuri tälläiseen mielen pysähtymiseen Yasuragi on mitä oivallisin paikka. Täältä voit kurkkia enemmän infoa Yasuragi japanilaisesta kylpylästä. 

Kiitos Kristallikimaralla seurasta ja Yasuragille, Silja Line Suomelle ja Press PR d'Orolle kutsusta. Oli ihmeellistä kaikessa hektisessä arjessa jättää se kännykkä huoneeseen ja vain kuunnella hiljaisuutta, kylpeä ja pysähtyä. Teki niin hyvää. <3

Miten siellä, oletko käynyt Yasuragissa tai japanilaisessa kylpylässä ja miltä paikka sinun mielestä kuulostaa? Voisiko tässä olla vaihtoehto risteilylle, viettää erilainen "Tukholma päivä?"

Sydämellistä päivää kaikille. <3

48 kommenttia:

 1. Kiitos vaan itsellesi seurasta! Yasuragi oli kyllä niin upea, kuin uumoiltiinkin. Tyylikäs ja rauhoittava ja mieli rentoutuu, kun istuskelee kuumissa altaissa, pikku pakkasessa. Oma postauksenikin tässä kohta on valmistumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana reissu ja mieletön kylpylä. <3 Kivaa viikkistä M <3

   Poista
 2. Mielenkiintoisessa kohteessa pääsit käymään ja varmasti mukavaa tässä joulukiireiden alla rentoutua. Ihana tuo puuamme, kuin saunakiulu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, ihan kuin saunakiulu tosiaan. Ihana miniloma oli kyllä. Kivaa viikonloppua Onneli <3

   Poista
 3. Vaikuttaa upealta ja rentouttavalta paikalta. On hienoa, että olet päässyt käymään tuolla ja kerrot meille kokemuksistasi.
  Olen ollut monessa maassa heidän kulttuurinsa hoitoja antavassa Spa:ssa. Tämä kuulostaa ihanan erilaiselta niihin verrattuna. Voisin ajatella joskus käyväni täällä Tukholmaan on lyhyempi matkakin kuin Japaniin 😀
  Mahtavia päiviä sinulle Tiia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niin on kyllä lyhyempi matka ja aito japanilainen tunnelma tai ainakin näin länsimaalaiselle. <3

   Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija <3

   Poista
 4. Oi millainen paikka ja miten upeat kuvat❤ Varmasti on ihanan rentouttavaa tuolla nautiskella olostaan:) Kiitos vinkistä, tämä laitetaan ehdottomasti korvan taakse:) Leppoisaa viikkoa💕

  VastaaPoista
 5. Pikku korjaus tekstiin, olen asunut aivan Yasuragin lähellä ja lentokentältä, jos Arlandasta puhutaan, ei kyllä 20-30 minuutissa ehdi Hasseluddeniin :) muuten kiva teksti ja nättejä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tilda ja korjasin tuonne tekstiin. Apu on aina tervetullutta. <3 Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 6. Tuola on käyny varmaan kaikki ketkä tunnen, paitsi minä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei Ulrika. <3 Toivottavasti asia korjaantuu pian <3 Ihanaa viikonloppua Ulrika <3

   Poista
 7. Kuulostipa ihanalta. Itsellä kokemusta Japanin Nisokossa, jossa asuin kylpylässä. Oli kiva kun vaatteet oli talon puolesta ja aamupalalla ei erottanut muu kuin hiustenväri. Tykkäsin kovasti siitä rauhallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nämä on niitä nimittäjiä, mitkä tekee kylpylässä olon äärimmäisen rauhoittavaksi. <3 Ihanaa viikonloppua sinne <3

   Poista
 8. Ihanaa ja mieletöntä.

  VastaaPoista
 9. Nyt kyllä löytyi unelmien rauhan tyyssija, ihan varmasti jo vuorokausi tuolla rentouttaisi ja rauhoittaisi mieltä. Kauniit huoneet, kosmetiikka ja kylpyamme! Ja tuo ruoka, eihän muuta söisikään kuin sushia. Olisin myös ihastunut tonnikala-kikhernetahnaan, pitäisiköhän koekeittiössä testailla reseptiä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihan sun juttu Heli <3 Se tonnikala-kikhernetahna oli mieletöntä, ehdottomasti kokeiluun. <3

   Ihanaa viikonloppua Heli <3

   Poista
 10. Tuntu tosi ihanalta paikalta. Rentouttavaa olemista rauhallisessa paikassa, mitä sitä muuta tarviskaan.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä mitään muuta ja vielä kun seura oli mitä mainionta, niin oli täydellistä. <3 Ihanaa viikonloppua Leena <3

   Poista
 11. Upean näköinen paikka. Harmittaa, etten päässyt osallistumaan. Aina eivät aikataulut vain anna myöten.

  Yakata on mukava kotiasunakin. Notkunkin yleensä viikonloppuaamut Tokiosta ostamani yakata päällä. Japanissa niitä käytetään kaupungilla ihan yleisesti etenkin erilaisten festivaalien aikaan ja uutena vuonna. Nuorilla naisilla ja miehillä on näyttävämpä värityksiä ja koristeellisia vöitä, aikuisemmilla yleensä maanläheisempiä värejä. Viime reissulla harkittiin vähän onsen-kylpylässä vierailuakin, mutta kuumat kylvyt eivät lopulta houkuttaneet miltei 40 asteen helteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin harmi ettet päässyt. <3

   Onko se nyt Yukata vai Yakata, kun kirjoitin instaan Yakata, joku tuli korjaamaan. En yhtään tiedä. :)

   Tosi kiva tuo aamutakki on ja sinne hihaan sai taskuun kännykänkin, miten hauska juttu.

   Voin kuvitella, ettei kylpylä tule mieleen niissä helteissä, mutta mieletön oli se teidän reissu <3

   Ihanaa viikonloppua Tuuli <3

   Poista
 12. Aivan mahtava paikka! HUH HUH <3
  Tuollainen kylpytakki olisi ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ja aamutakin sai vielä kotiinvietäväksi. <3 Ihanaa viikonloppua Nina <3

   Poista
 13. Suloista tuo anonyymius ja varmasti erittäin rentouttavaa ihmiselle, joka on pukeutumisesta kiinnostunut. Niin kuin sinulle, Tiia! Ei millään pahalla. Upeaa että sait viedä mukanasi tuon kauniin yakatan. Voin vain kuvitella, miten raukeaa ja ihanaa tuollaisessa paikassa on. Ja herkulliset japanilaiset ruoatkin! Kokemus teki varmasti todella hyvää sinulle, kun sinulla tuntuu aina olevan niin kiirus. Mukavaa keskiviikko iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en nyt osaa sanoa olenko pukeutumisesta kiinnostunut vaan ihmisillä on vaistomainen tapa tarkkailla toisia ja kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Kun kaikki ovat samalla tavoin pukeutuneita, yksityiskohdat jäävät pimentoon.

   Hih juu ja en loukkaannu millään muotoa ja ihana on välillä nollata, koska päässä aina surraa.

   Ihanaa viikonloppua Marja <3

   Poista
 14. Ihana reissu! Tosi kivaa tuo, että voi koko kylpylässä olon ajan olla kylpytakissa. Ihana tuo hotellihuoneen kylpyammekin <3
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo amme oli ihana ja sinne sai veden niin kivasti kaulaa myöten. <3 Kiitos paljon Outi ja ihanaa viikkistä <3

   Poista
 15. Ihastuttavan näköinen kylpykä. <3

  Mukavaa keskiviikkoa ja uutta reissua Tiia.

  VastaaPoista
 16. Varmasti mukava reissu! Enpä ole tuollaisessa paikassa käynyt. Rentoa loppuviikkoa, Tiia.

  VastaaPoista
 17. Tää oli aivan täydellinen "myyntipuhe" <3
  Kyllä vielä joskus lähden tonne (vinkkasin jo tyttärellenikin :) )

  Mitäs kieltä sielä puhutaan -ruotsi -suomi -englanti?

  Japanilaiset asut on mua aina kiinnostanu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsilla ja englannin kielellä pärjää. Aivan ihanaa kuull, että tykästyit ja kyllä jos jossain nollaantuu sielu, niin tuolla. <3

   Ihana kuulla, että japanilaiset asut ovat aina kiinnostaneet ja tämä olisi sinun juttu Anne.

   Kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 18. Ihana paikka rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 19. Ihanan näköinen paikka.

  Japanilaiset kylpylät ovat tuttuja. Etenkin talviaikaan ne olivat tosi kivaa viihdettä. Osa kokemista paikoista on ollut todella upeita ja osa sitten aika vaatimattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi olet kyllä nähnyt niin paljon maailmaa, ihanaa. <3 Kivaa viikkistä <3

   Poista
 20. Onpa mukavan oloinen paikka. Ihanan rauhallinen. Takuuvarmaa rentoutumista. Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sitä juuri, upea irtiotto. <3 Ihanaa viikkistä <3

   Poista
 21. Tuonne kun pääsisi, ihan mieletön paikka ♥ Kiva kuulla tälläisistä vaihtoehdoista!
  Leppoisaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jotain totaalisen erilaista. <3 Ihanaa viikonloppua <<3

   Poista
 22. Näyttää niin ihanalta. Mukavaa, jos suht koht lähelle saa pienen palan Japania <3

  VastaaPoista
 23. Aivan mahtavan oloinen paikka!!! Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ihastutti, mitä mahtavinta viikonloppua ihana Peggy <3

   Poista
 24. Ihanan kuuloinen reissu ja paikka. Joskus olen tuosta lukenutkin. Pitää ehkä joskus tehdä reissu tuonne ja tutustua paremmin.

  VastaaPoista
 25. Vaikuttaa ihanan rauhoittavalta paikalta. Laitan haavelistalle! Nyt täältä Oulusta olisi helppo lähteä Tukholmaan, marraskuun alussa SAS aloitti suorat lennot Oulu-Tukholma-välille. Ehkä joskus... Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista