torstai 1. marraskuuta 2018

Vauhtisiskojen kanssa Tukholmaan!

Vauhtisiskoja eli meitä kolmea voisi kyllä rehellisyyden nimissä kutsua kauhusiskoiksi. Mitä muuta voi sanoa tyypeistä, jotka lapsena rakentavat majan kusiaispesään, päällystävät kallion Fairylla ja laskevat alas pulkkamäkeä pulkalla mereen, lähtevät alasti kumiveneellä ja yhdellä airolla seikkailemaan tai laittavat painavan laudan ponnahduslaudaksi laiturille, jolla muka voi pomppiakin mereen, kuin uimahalleissa, toisen vain pidellessä yhdellä jalalla lankkua kiinni ja toisen pomppiessa sen sekunnin lankun toisessa päässä. Arvaatte varmaan miten tuo tarina päättyi...
On myöskin hurjia pyöräretkiä, jolloin molemmat lensivät täysillä mäkeä laskiessa jorpakkoon ja kaikki paikat ruvella ja uimakausi pilalla. On salareissuja stadissa sukkasillaan korttelin ympäri tai kamun isän kävelykeppiä käyttäen ja purkkaa kepin päähän laittaessa imaistiin kaikki kolikot toivelähteestä ja ostettiin muiden toiverahoilla Hubba Bubbaa. On myös teinivuosien kertomuksia, jotka eivät kestä edes päivänvaloa täällä blogissa. 
Tämän lapsuudenkamun ja hänen siskonsa, joka on minun yhtä hyvä kamu myöskin, heidän kanssaan ollaan tänään lähdössä Tukholmaan. Tässä jo sitä miettii, että mitähän taas tulee tapahtumaan, sillä viime reissulla meinattiin myöhästyä laivasta ja olimme laivalla vasta 10-minuuttia ennen, kuin ovet sulkeutuivat. 

Se oli itse asiassa aika kauhea tilanne, hölöttää metromatkalla niin keskittyneesti ja huomata yhtäkkiä olevamme metroaseman päätepysäkillä. Matkalla jolla olimme Hoo Moilasena ihastelleet ennennäkemättömiä maisemia ja samalla luottaen toisimme niin, että edes joku tietää mitä olemme tekemässä ja minne matkalla. 
Niin no eihän niitä maisemia ole aiemmin nähty, kun on osattu jäädä oikealla Gärdetin-pysäkillä. Muistan vieläkin tuon paniikin tunteen, kun kello alkoi lähestyä 16:15, jolloin viimeistään olisi pitänyt olla laivassa ja me olimme huitsin Nevadassa jollain vieraalla metropäättärillä. 

Tästä traumatisoituneena en taida ikinä uskaltaa Tukholman reissuilla enää poiketa Mall of Scandinaviassa, sillä syytän tätä ostoskeskusta ja hieman poikkeavaa paluureissua tästä päätepysäkille päätymisen erheestä. Meidän syyhän se nyt ei ainakaan ollut. 

Omaa kieltään jo kertoo, että kun olin varannut tämän päivän matkan, ihmettelin miten varauksessa on vain minun nimi, eikä kamujen ollenkaan. Noh olin sitten varannut vain itselleni matkan. Lisäksi toinen ystävistä muisti kuukauden väärin milloin olemme menossa, mutta toivoakseni ja ainakin mitä luultavammin olemme tänään kaikki samaan laivaan päätymässä. 
No tässä tarinoin vain lapsuuden kujeita, mutta mitä voi odottaa naisilta, jotka ovat ajaneet mm. oman läppärin päältä tai matkalaukun omalla kotipihallaan, niin että kaikki matkaan lähtevät romppeet olivat pitkin poikin pihaa, eikä ymmärtänyt edes mikä siellä renkaan jarruna on. Tai miten työmatkalla vetolaukku jää bussiin ja lentokoneessa huomaa vasta tämän, puhumattakaan passitta matkaamisesta, se on saattanut käydä meille kaikille. 

Tai, että vastataan Whatsuppissa omaan viestiin, että onpas kiva idea, vaikka itse on kirjoittanut  kyseisen viestin ja luulee sen olevan toisen vastaus. Tai vaikka asiasta viidenteen itse ihmettelin, kun kosmonauttikamuni Elli vastasi minulle tällä viikolla Instaan, "että mitäkä", koska olin kommentoinut hänen Instaan "14 B V". Jepulis mitä lie "14 B V" tarkoittaakaan, luurini vain sen tietää. 

Tämän kauhusiskokolmikon kanssa olemme tunteneet toisemme jo kohta 46-vuotta. Näistä toisen kanssa hengailimme aina rapussa sukkahousuissa, teimme kellarikoppiin majan, jonne joku pultsari lopulta kävi kakkimassa ja tästä syystä meidän aarteet unohtuivat ikuisiksi ajoiksi kyseiseen kellarikoppiin, sinne ei meinaan enää ollut löyhkän ja peljästyksen vuoksi paluuta. Lumisadepallonikin jäi sinne, mikä oli suoranainen maansuru, joka vieläkin kaivelee. 

Samaisessa rapussa jäin lukiolaisena liian alkoholin nauttimisesta kiinni kolmikkomme vanhimmalle ja täten kolmikon nuorinkin jäi isosiskolleen kiinni samaisesta aiheesta. Kuulemma ei meikäläisellä rapun seinät riittäneet, kun törmäsi minuun rapussa. 

Aluksi tosiaan olin ystävä toisen näistä siskoksen kanssa, koska hänen isosiskonsa oli meitä muutaman vuoden vanhempi. Mutta kyseiseen isosiskoon ystävystyin sitten yhtä tiiviisti meidän ollessa samassa työpaikassa. Nyt kutsumme meitä kolmea siskoksiksi, mikä on ihana asia, että minä olen saanut kunnian liittyä näiden kahden siskoksen siskoksi, kolmantena ja ei biologisena osapuolena. 
Jännää on siten taas lähteä reissuun, sillä ihan aina on sattunut ja tapahtunut, mutta olisiko tämä reissu kerrankin poikkeus? Se jää nähtäväksi, mutta perästä kuuluu. Eli tänään Siljan laineilla kohti Tukholmaa ihan ikiomalle kamureissulle. Niin harvoin nähdään, mutta laivalla emme voi toisiamme paeta, niin kuin nyt kukaan tässä haluaisikaan, mutta pointti on se, että on kerrankin laatuaikaa kunnolla höpöttää ja vielä laivan notkuvien herkkujen äärellä. 
Ihanaa ja please huoletonta reissua meille ja mitä upeinta torstaita teille. <3

Tarinoita pitkäaikaisesta ystävyydestä olisi kiva kuulla ja miten ystävyys on alkanut ja myös olisi hauskaa kuulla teidän reissukömmähdyksiä siellä päässä. 

42 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta teidän vauhtisiskojen kujeet ja kömmähdykset lapsuudesta keski-ikään. Mitähän tulevalla reissulla tapahtuu? Kun olette taas vauhdissa. Kivaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli niin rentouttava reissu, ah ihanaa. <3 Kivaa viikonloppua Marja. <3

   Poista
 2. Mahtavaa reissua 💖💖 älkää tippui laivasta 😋😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun meillä oli rauhallinen reissu, ei mitään kerrottavaa jälkipolville. ;)

   Ihanaa viikkistä Taru <3

   Poista
 3. Mahtavaa reissua ja sillälailla sopivan maltillisesti niitä kommelluksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka nyt ei mieltä järkyttänyt kuin kadonnut hammaskiskojen loota ja Bebanthenin korkki, mutta nekin löytyi viime minuuteilla. ;)

   Ihanaa viikonloppua Annukka. <3

   Poista
 4. Mukavaa matkaa vauhtisiskoille. Jään tänne odotteleen, mitä hauskaa matkalla tapahtuu.
  ❤️>Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oltiin kyllä hirveän tylsiä, mutta hei joskus näinkin. Ihanaa viikonloppua Leena. <3

   Poista
 5. No älkää nyt ainakaan kannelle menkö kuuta katselemaan. Siitä ei voi seurata mitään hyvää. Ihanaa ja ikimuistoista matkaa teille! Kerro sitten mitä kaikkea matkalla sattui <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hui kauhistus, ei käyty kannella lainkaan, oltiin pedissä kumpanakin iltana n. 20:00.

   Kiitos niin paljon Kristiina ja auta armias, kun oli teidän kannalta nyt tylsä reissu. ;)

   Ihanaa viikonloppua. <3

   Poista
 6. Hauskaa reissua! :D Kuulostaa siltä, että kommelluksilta ei välttämättä voi välttyä. Mutta toivottavasti pääsette (oikeaan) laivaan ja vielä takaisinkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meni niin putkeen, etten vieläkään ole toipunut siitä. ;)

   Ihanaa viikkistä Tuula. <3

   Poista
 7. Vähän tässä nyt mietityttää kun vauhtisiskot lähtee radalle, ettei nyt vaan sattuis mitään ;)
  Kaikin puolin kivaa reissua teille ❤ Jään innolla odottamaan reissukuulumisianne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi nyt oltiin niin tylsiä, selvästi käyttäydyttiin ikämme mukaisesti ja oikein skarpattiin. Ensi kerralla sitten saattaa taas sattua ja tapahtua, jos tuudittautudaan, että kun tämä reissu meni kerran niin hyvin. ;)

   Ihanaa viikonloppua Ansku <3

   Poista
 8. Hih, voi te mahottomat siskokset! Ihanaa matkaa teille <3

  VastaaPoista
 9. Tiedätkö mä juuri kirjasin ja lähetin tekstiä ihan muuta pyyntöä varten nuoruuden hurjista tarinoista ja mietin, että tästä olisi kiva kirjoittaa blogiinkin ja lukea muiltakin :) Ihania muistoja teillä <3 Just toi sukkahousuissa rappukäytävässä...ne on ne tunnelmat, joista jotkut jäävät mieleen koko elämäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavuutta, ihan kohtalo. <3 Juu oli jännää juosta sukkahousuissa rapussa, oi se lapsuuden viattomuus.

   Ihanaa viikonloppua Jantunen. <3

   Poista
 10. Ei vitsi, repesin täysin lukiessani kommelluksistanne, sekä sinun vastauksistasi omiin viesteihisi =DD Toivotan teille vauhtisiskoille mukavaa ja onnistunutta reissua! Terkuin Sari

  VastaaPoista
 11. Ihanat siksokset! (Ei kirjoitusvirhe :D )

  Pystyin ihan näkemään teidän majan ja liukumäen ja HubbaBubat! Kekseliäitä, hauskoja villikkoja olette olleet. <3 Tulee ihan oma lapsuus mieleen. Sieltä tosin ei ole ystäväviä muistoja jakamassa. Mitä nyt 5 vuotta nuorempi siskoni erinäisiä tempauksia muistaa. Ikäero vähän jakoi leiriä. Seuraava sisko onkin sitten jo 12 v nuorempi.

  Mahtavaa, että pidätte yhä yhtä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oot ja hei tuo siksokset tälläisille, yksi ei biologinen sisko, toimii! <3

   Nuoruus ja viattomuus ja kekseliäisyys ja uskallus ja hulluus toteuttaa ne keksinnöt, kunnes aikuisuuden jarrut tulee peliin.

   Kiitos niin paljon ja ollapa siskoja. <3

   Ihanaa viikonloppua Nelina. <3

   Poista
 12. Mukavaa reissua vauhdikkaalle porukalle <3

  VastaaPoista
 13. Minun Karkkilan Miani kanssa tavattiin kolmannen luokan puolessa välissä. Minä näytin MTV:n mainospöllöltä ja Mia siltä, että olisi hiukset leikattu potta päässä. Siitä se lähti ja on kestänyt jo 34 vuotta :) Matkakömmähdyksenä kerrottakoon, että viimeisellä Tallinnan risteilyllään tyttäreni ja kummityttöni myöhästyivät laivasta, joutuivat ostamaan uudet liput ja odottamaan pari tuntia satamassa uutta laivaa :)
  Ihanaa reissua teille siskoksille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat te ja teidän Karkkila ja muita juttuja on aina niin ihana lukea ja kaikki teidän teemat ym. :)

   Uijui tuota matkakömmähdystä, sillä hetkellä saa sydämen raiteiltaan, mutta jälkikäteen ihan parasta kerrottavaa jälkipolville ja näillehän nauretaan tuhannet kerrat.

   Ihanaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 14. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Olette te aika hulvattomat siskokset!
  Kivaa ja onnistunutta reissua teille. Eikä enempää kommelluksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ei ollut yhtään kommellusta, ihan outoa sellainen.

   Ihanaa viikonloppua Tuula ja kiitos. <3

   Poista
 15. Omg mä repeän nauruun täällä :D Ihanat naiset!
  Muikeeta reissua <3

  VastaaPoista
 16. Kun luin, mitä kaikkea olette yhdessä touhunneet, liitän teidät varmuuden vuoksi iltarukoukseeni, kunnes olette taas turvallisesti kotona.
  Hyvää ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä ja tämä oli se kommentti, minkä eilen illalla luin siskoksillekin laivan hytissä. <3 Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua. <3

   Poista
 17. Ihan parasta kun ystävyys säilynyt läpi vuosikymmenten ja miten ihania muistoja. Nauttikaa ♥

  VastaaPoista
 18. Kiitos Tiia tuosta vinkistä miehesi Cellbes-takkiin! Tilasin sen itselleni ja se on ihana. Olen aina tykännyt yhdistää jotain "miehekästä" naisellisuuteen ja takin kanssa yhdistän nahkaleggarit + korkokengät. Jo nuorena naisena minulla oli musta samettibleiseri, housut ja valkoinen pitsipaita. Lookkiin kuuluu myös runsas kiharakampaus ja punainen huulipuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kuulla ja kivaa kun tulit kertomaan tänne. :) Asusi kuulostaa just mageelta ja hei todellakin tuo takki käy kaikille sukupuoleen katsomatta. <3 Oi nähdäpä asusi ja kiharat ja kaikki. <3

   Ihanaa viikonloppua ja hyviä hetkiä takin kanssa. <3

   Poista
 19. Onneksi pääsitte kaikki samaan laivaan. Laivalipuissa ainakin Siljalla ja Tallinkilla on se hyvä puoli, että niitä saa muutella aika vapasti maksamalla vain erotuksen jos se on tarpeen. Tallinnan reissuillakin usein varaan myöhemmän laivan ja jos yht'äkkiä bisnekset ovatkin siinä vaiheessa, että aiemmallakin ehtii kotiin, vaihdan yhdellä soitolla varausta ja joskus olen vasta satamassa vaihtanut laivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Tallinkilla ja Siljalla toimmii homma hyvin. Tosi hyvä puoli. Joskus olen itse myöhästynyt Tallinnan päässä laivsta, mutta taisi onnistua ihan ajan vaihto, jos muistan oikein.

   Ihanaa iltaa <3

   Poista