torstai 14. kesäkuuta 2018

Kaksi haikaranpoikasta katolla

Tänään on meidän kakkoshääpäivä eli se romanttisempi päivä, jolloin avioliittomme siunattiin Latviassa eli oli ne isot juhlat. Mutta ei sen enempää hääpäivästä tai niistä juhlistakaan, vaan siitä, että juhlapaikan katon päällä oli haikaranpesä, jossa oli kaksi haikaranpoikasta. 
Siinä kohden nuo kaksi haikaranpoikasta edustivat kahta ihanaa mieheni lasta, jotka olivat häähumussa juhlimassa mukana, toinen sulhaspoikana ja toinen morsiusneitona ja joita pidän täysin myös omina lapsinani, vaikka heillä oma rakas äitikin on. Myöhemmin minulle valkeni, että nuo kaksi haikaranpoikasta edustivat myös kahta yhteistä lasta, jotka syntyivät häittemme jälkeen. Ensimmäinen tytär syntyi miltei vuosi häiden jälkeen 27.5.2004 ja toinen tänään "hääpäivänämme" 14.6. 2006. Hääpäiväämme juhlimme aluksi jomman kumman hääpäivistämme osuessa lähemmäksi viikonloppua, eli maistraattipäivä on tuo 11.6 ja avioliittoon siunaus 14.6, mutta selkeää oli, kun perheen kuopus syntyi 14.6, ei hääpäivää enää vietetetä kyseisenä päivänä, vaan tänään on yksinoikeutetusti tyttären syntymäpäivä ja tänään tytär täyttää 12-vuotta. 
Moniin avioliittovuosiin ja yhteisiin vuosiin mahtuu myös kriisejä ja niin meilläkin oli pahin avioliittokriisi ennen tyttären raskautta ja kriisi myös siivitti raskausaikaa. Kun tytär syntyi 3-viikkoa etuajassa juuri meidän "hääpäivänä", oli kuin kohtalo olisi antanut meille viimeisen viestin,  kriiseily on turhaa, tärkeintä on lapset ja perhe. 
Kun tytär syntyi vielä sydänlapsena ja siinä valossa kaikki kriiseily tuntui jopa jo älyttömältä ja naurettavalta, tuli tunne, että suurempi voima haluaa vahvasti viestittää meille jotakin. Niin surullista, kuin lapsen kärsimykseet, operaatiot, jatkuvat tutkimukset ja avosydänleikkauskin oli, halusin löytää tuostakin kamaluudesta jotain syvempää tarkoitusta. 
Oman rakkaan tänään 12-vuotiaan elämänalku on ollut todella kivinen ja mikään ei poista sitä seikkaa, että hän tulee aina olemaan "sydänlapsi" ja myöhemmin "sydänaikuinen" ja vauvana hän oli vain pienillä voimillaan väsyneesti hymyilevä suloinen enkeli. Enpä olisi arvannut, kun toisen sydän korjattiin, mitä tulta ja tappuraa ja yhteiset Vaahteranmäen Eemelin ja Peppi Pitkätossun voimat omaavaan tyttäreen saimmekin tutustua. 
Hän on se, joka aina sanoo ei, hän on se jolla ovet paukkuu päivittäin, hän raivoaa ja leppyy sekunnissa. Hän on se, joka nukkuu yöt, kuin tukki, koska on päivän aikana mölynnyt "pahat" pihalle. Hän on se, jolla on aina hymy korvissa, jota kikatuttaa koka ajan ja jos toiselta kysyy, oletko "onnellinen", hän naurua pulppuen kiljahtaa "olen". Hän tanssii, nauraa, huutaa ja ottaa elämästä kaiken irti, hän on elämä itse. 

Hän on se joka on saanut meidät vanhemmat sairasvuoteen äärellä polvilleen, perheen isän laulamaan Phil Collinsin "You'll Be in My Heart" toisen pieneen korvaan sairasvuoteen äärellä aina uudelleen ja uudelleen, niin että aina kun kuulen tuon kappaleen, alkaa itkettämään. Aina olemme ymmärtäneet, että lapset ja perhe ovat tärkeimmät, mutta tämä villikko on opettanut meille vanhemmille sen, että monet muut murheet ovat liian pieniä surtavaksi, tärkeintä on vain, että kaikilla perheenjäsenillä on kaikki hyvin ja kaikki ovat terveitä. 

Kaikki neljä lasta ovat yhtä rakkaita ja jokainen heistä opettaneet meille jotain. Niin se on, että vaikka vanhemmat ne ns. lapset kasvattaa, ovat meidän lapset kasvattaneet meitä vanhempia kenties vielä enemmän. Mutta tänään juhlitaan meidän 12-vuotiasta, joka ei taida enää olla tämän äidin vauveli. Onnea rakas Sofia. <3

66 kommenttia:

 1. Ihana postaus <3 Oikein paljon onnea!

  VastaaPoista
 2. Onpa ollut kivinen alku teidän rakkaalla prinsessalla <3. Onneksi kaikki on mennyt hyvin ja toivoa sopii, että näin myös jatkuu <3.
  Kuvista näkee, että hän todella osaa nauttia elämästään! Ihania kuvia hänen matkaltaan.
  Paljon paljon Onnea Teidän koko perheelle <3 <3 <3 <3 <3 <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyyn, ettei tule uusia operaatioita, että tapahtuu ihmeitä lisää. <3 Kiitos niin paljon ja hän on kyllä sellainen itse elämä koko neiti. <3

   Kiitos ihana ja oikein aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 3. Kyyneleet yrittivät vahvasti silmiini kun tämän postauksen luin, enkä pistänyt vastaan. Onnea äidille, tyttärelle ja koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Taru, oi sua. <3 Muiskuja ja kiitos niin paljon <3

   Poista
 4. Nyt oli niin kertakaikkisen ihana tositarina ja ihanat kuvat täynnä oikeasti merkityksellistä elämää, etten osaa oikein edes sanoa mitään muuta kuin ihan hirmuisen paljon Onnea Oman elämänsä Peppi Pitkätossulle ja teille ukkelin kanssa mitä parhainta kakkoshääpäivää, joka Sofian myötä taisi muuttua ykköseksi <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Annukka✨😘✨oikein ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 5. Tiedätkö pala täällä nousi kurkkuun ja joku ihme roskakin silmäkulmassa. Niin kaunis luettavaa tämä teksti oli <3

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut ihanalle Sofialle vielä tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
 7. Onnea 12-vuotiaalle ❤ Liikuttava, ihastuttava tarina. Viisaita sanoja! Tärkeintä on läheiset ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ❤ ja se Rakkaus ❤❤❤
  Viettäkää mukavat juhlat 🎉🎈🎊
  Terveisin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ❤ ihana Johanna kivaa viikonloppua 😘

   Poista
 8. Synttärionnittelut 12-vuotiaalle Sofialle! Etenkin pienten lasten sairaudet vetää niin surulliseksi. Teillä sydänlapsi jolla hyvin raskas vauvavaihe. Asiat - esimerkiksi kriisit parisuhteessa - asettuvat tuollaisessa tilanteessa oikeaan mittakaavaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin viisaita sanoja💚näin se juuri menee ja lapsen tuska on se pahin.

   Ihanaa viikonloppua Marja💙💚💙

   Poista
 9. Eipä tässä oikein voi kuin kompata aiempia kommentteja - itku kurkussa ja silmissä täälläkin luettiin tätä Peppi Pitkätossun tarinaa.
  Ja se mikä tässä tuli vahvasti esille eli perheen ja läheisten hyvinvointi - se on juuri näin. Mikään ei ole niin tärkeää kuin se, että rakkailla on kaikki hyvin.
  Hieman ehkä aavistan, mitä tunteita teillä on käyty syntymäpäiväsankarin taipaleen alussa ... itsellä muistoissa vahvasti toinen sydänlapsi jonka isotäti olen. kun oli kriittisimmät hetket ennen ja jälkeen myöskin avosydänleikkauksen aikaan, kädet hakeutuivat kuin luonnostaan ristiin. Monta kivikkoa on ollut pienen taipaleella mutta kaikesta on selvinnyt. Ja elää täysillä joka hetken ...niin kuin meidänkin pitäisi muistaa tehdä <3
  Ihanaa syntymäpäivää Sofialle ja ihanaa hääpäivää sinulle ja miehellesi <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kuulla,että siellä teidänkin sydän lapsi voi hyvin. Onneksi niin paljon nykyään voidaan tehdä, esim.Sofian leikkaus olisi 10v aiemmin ollut kolme leikkausta. Hirveä oli se hetki kun pieni itkevä lapsi piti antaa lääkäreiden käsiin ja luottaa.

   Kiitos niin paljon ihana Ritva ja upeaa viikonloppua 😘

   Poista
 10. Etpä ole sinäkään helpoimman kautta elänyt,voin kyllä kuvitella kun oma lapsi on sairas,kiitollinen täytyy olla kun on saanut terveet lapset.Vastoinkäymiset kyllä kasvattaa ja tuo on niin totta että lapset kasvattavat vanhempiaan rakastamaan.Onnea sinne synttärisankarille ja vanhemmillen. Mukava lueskella näitä juttujasi,tuntuvat niin elämänmakuisilta ja aidoilta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Pihakeiju ja niin totta tuo lapset kasvattavat vanhempiaan.

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle 😘

   Poista
 11. Täällä ollaan ehkä vielä yliherkkistäkin, mutta kyyneleet nousi silmään tätä tekstiä lukiessa <3

  Onnea 12-vuotiaalle ja koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Mira Kiitos kovasti 😘 mukavaa viikonloppua 😘

   Poista
 12. Onnenpäivä teillä! Aurinkoista juhlapäivää teille kaikille! Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
 13. Koskettava postaus. Piti hakea nenäliina, kun alkoi kyyneleet valua Phil Collins -kohdassa. Onnea tyttärellesi ja oikeastaan teille kaikille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on paha se Phil Collins 💚💙💚kiitos niin paljon Mannilainen ja ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 14. Vähän piti herkistellä täällä! Oikein paljon onnea suloiselle Sofialle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Outi💙💚💙 Kiitos kovasti 😘 mukavaa viikonloppua 😘

   Poista
 15. Onnea 12vuotiaalle prinsessalle, sekä teidän koko perheelle 😘
  Sait ihan mielen liikutuksiin koskettavalla kerronnalla 💖
  Tyttäreni poika syntyi myös vanhempiensa kaksvuotis hääpivänä ja täyttää kohta 12😀

  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja oi mikä sattuma ja vielä sama ikäkin.

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle 😘

   Poista
 16. Ihana ja koskettava postaus! <3 Onnittelut tyttärellenne ja teille! <3

  VastaaPoista
 17. Onnea onnea <3 Ihana postaus, valloittavia kuvia!

  VastaaPoista
 18. Ihainaista tuplajuhlapäivää teille <3

  Melkein kuvailit tekstissä meidän 12 vee tytön :D Hän syntyi kuusi viikkoa etuajassa ja vietti elämänsä kolme ekaa viikkoa sairaalassa. Kaikki oli hyvin, mutta kasvaa piti ennen kotiutusta. Mutta ennen synnytystä saamani kortisonipiikit lapsen keuhkojen vahvistamiseksi olisi saanut jäädä antamatta. Sen verran kova ääni tuolla neidillä on, varsinkin nyt teini-iän kynnyksellä, kun sitä mukamas pahaa mieltä puretaan. Mutta myös iloista pulputusta saamme kuulla välillä ihan väsymykseen asti ja loistavaa huumoria. Mutta onneksi ne yöt meilläkin on aina nukuttu kuin tukki (tosin pulputus ei lakkaa yölläkään :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei ja on teilläkin ollut kivinen alku.

   Hih meidän tyttärillä kuulostaa olevan samanlaiset luonteet, ihan mahtavaa.

   Aurinkoista viikonloppua teidän perheelle 💙💚💙

   Poista
 19. Ihana kirjoitus!Iloista syntäri 12-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 20. Nessut piti kaivaa esiin..liikuttava postaus ja ihanat kuvat♥ Onnea suloiselle päivänsankarille ja koko perhelle ihanaa kesää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi mutta Kiitos niin paljon 😘 ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 21. Onnea ihanalle Sofialle.
  Onnea myös teille vanhemmille.
  Kaunis ja koskettava postaus suloisine kuvineen sai palan nousemaan kurkkuun.
  Hyvää viikonloppua koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Kirsti Kaija ja oikein ihanaa viikonloppua teidänkin perheelle 💚💙💚

   Poista
 22. Niin ihanan herkkä postaus. Ei kuivin silmin voinu lukea. Mutta, onnittelut Sofialle ja koko perheelle. Olette ihania.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei Leena💚 kiitos kovasti ❤ oikein ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 23. Ihana tuo näkkärikuva! Onnea sekä teille että tyttärelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kristiina💙ja ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 24. Ihana kirjoitus ja niin ihana perhe teillä ♥ Hurjasti onnea ja aurinkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos niin paljon Tuula💚💙💚 Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 25. Koskettava kirjoitus, rakkaimpien hyvinvointi on tärekintä. Onnea päivänsankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on💙 kiitos kovasti Tuuli ja aurinkoista viikonloppua 😘

   Poista
 26. <3 Onnea Prinsessalle ja teille kaikille, elämästä <3 Pysäyttävä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Ihanainen 😘 kivaa viikonloppua 😘

   Poista
 27. Ihana postaus <3 Onnea koko perheelle, olette ihania yhdessä <3

  VastaaPoista
 28. Voi miten kaunis ja lämminhenkinen postaus, herkisti <3 Meillä myös sydänlapsi, jolla kyllä onneksi vika oli niin pieni, että korjaantui ilman leikkauksia muutamassa vuodessa. Muistan kuitenkin sen pelon, mitä tunsin uutisen kuultuani. Ja sen kiitollisuuden, mitä tunsin, kun lasta hoidettiin 110% teholla ja taidolla. Koskaan en ole sen jälkeen valittanut veroista tai yhtään mistään täällä Suomessa - missään ei ole näin turvallista maata elää (tai sairastua).

  Ihanaa viikonloppua Tiia ja onnea teille koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei ja se huoli on niin suurta. Meillä tosiaan Sofian pieni 3-viikkoinen sydän pallolaajennettiin ja 8kk iässä avosydänleikkaus. Mutta nyt ollaan jo tähän ikään päästy ilman uusia operaatioita ja toivottavasti jatkuu näin.

   Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 29. Onnea 12-vuotiaalle!
  Ihanaa, että kivisestä alusta huolimatta tyttäresi normaalia lapsuutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kuten kuvistakin näkee, että hih todella normaalia .

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 30. Voi miten ihana postaus! Meni roskia silmiin -useammassakin kohtaa. Meillä on tosiaan yhdet syntymäpäiväkaksoset, tämä nyt 12 v myös täyttänyt tyttäreni on toisen tyttäresi kanssa valinnut hienon toukokuisen päivän, 27.5. <3

  Mutta sylikaupalla (myöhästyneet) onnittelut täältä kesäkuun sankarittarelle. Ja teille kakkoshääpäivää. Ihanat kuvat, niistä voi miltei kuulla kikatuksen ja elämänilon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei ja mahtavuutta tuo 27.5 on hyvä päivä.💙

   Kiitos niin paljon Nelina ja ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 31. Onnea hurjasti vielä jälkikäteenkin ihanalle Sofialle <3
  Ja kyllä: lapset ja perhe ovat tärkeimmät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, perhe ja lapset etenkin ovat itse elämä <3 Ihanaa juhannusviikkoa ihana Lady ja kiitos kovasti <3

   Poista
 32. Ihanasti kirjoitettu postaus ja vanhoja kuvia on aina niin kiva katsoa ♥ Myöhästyneet onnittelut teidän Sofialle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ihana Sofia ja ihanaa juhannusta sulle. ��

   Poista