torstai 8. maaliskuuta 2018

Naistenpäivä ja miksi Lumene ja minä emme ole enää parhaita ystäviä?

Olen miettinyt jo tovin, miksi aiemmin rakas Lumene ja minä emme ole enää bestiksiä, mikä on aika haikea ja surullinen juttukin, koska yhteistä taivalta kuljimme yli 30-vuotta.


Katselin eilen tyytyväisenä Instagramia ja klikkasin itseni Lumenen Insta Storiesia kurkkaamaan. Mitä pidemmälle Insta Stories videoita katselin, sen surullisempi fiilis alkoi painaa mieltä. Tiedostin, että tämä tunne kumpusi oikeastaan jo pidemmän aikajakson siivittämänä ja oikeastaan jo siitä hetkestä, kun Lumene teki täydellisen brändiuudistuksensa. Brändiuudistuksen myötä Lumene uudisti omaan silmään nuorennusleikkauksena kohderyhmänsä.

Olen käyttänyt Lumenea noin 14-vuotiaasta asti ja Lumeneen henkilöityy rakas mummini, jolla oli aina vähän nuorempana Lumenen pinkki huulipuna huulilla ja Lumenen ihonhoitotuotteet käytössä. Koenkin, että aiemman rakkauteni Lumeneen olen saanut jo mumminmaidossa.  

Tämän asian kanssa olin jotenkin kuitenkin sinut, koska tälläistähän tämä maailman meno on ja nuoruus kukoistaa, mutta oman mieleni sopukoissa tunnetasolla  koin salaa mielessäni, että Lumene on hylännyt mummini ja myös minut. Meidät jotka aiemmin juurikin olimme vanhemman Lumenen kenties suurinta kuluttajaryhmää. Nähdessäni eilen Instagramissa kuitenkin Lumenen kampanjan, jokin nitkahti vielä syvemmin minussa.

"Oletko koskaan kokenut epäoikeudenmukaiseksi sitä, miten ulkopuoliset sinut näkevät? Onko sinuun leimattu jokin ennakkokäsitys, jota et mielestäsi ole? Me haluamme olla mukana raivaamassa tietä uskallukselle ja rohkeudelle stereotypioista ja yleistyksistä välittämättä, ja kannustaa rikkomaan rajoja.

Huomasin kampanjatekstiä lukiessani jo näppäimet sauhuten vastaavani Lumenen Insta Storiesiin, sillä koin, että kampanjan teksti oli loistava ja puhutteli minua, mutta itse toteutus oli ristiriidassa. 

Kenet sitten olisin halunnut nähdä myös kampanjan kasvoina näin kuluttajana: vaikkapa Aira Samulin tai kaunis ja sanavalmis Hanna Sumari tai joku upea aikuisnäyttelijä Satu Silvo, mieletön Anna-Leena Härkönen tai aidosti rohkea ja suorasukainen Lenita Airisto, eli  edes yksi ainoa yli 50-vuotias nainen tai vaikka mies, koska käyttäväthän miehetkin ihonhoitotuotteita ja meikkaavat ja onhan Lumenella myös miehille suunnattuja tuotteita. Lisäksi vaikka Henry Harjusola olisi ollut upea keulakuva kamppikselle, jolloin päästäisiin ulos sukupuolirooliajattelusta sukupuolineutraalimpaan ajatteluun. Tai vaikka ihastuttava Britney Sumell, joka sanoo "teen mitä mua huvittaa, enkä välitä mitä muut sanoo."
Tietenkään ketään muita upeita naisia kamppiksesta poistamatta, sillä ei voi kieltää rohkeita ja vaikuttavia naisia ovat kaikki kampanjan kasvot, mutta iältään kuitenkin vanhin on 43-vuotias huippukaunis ex-huippumalli Saimi Hoyer ja muutenkin otanta ei vaan omaan silmään pistä riittävän rohkeana, mutta kauniina, hoikkana ja nuorekkaana kylläkin. 

Mahtavaa kuitenkin, että Lumenen rohkeuden lähettiläänä on Meeri Koutaniemi, joka on tunnettu ihmisoikeuksia, vähemmistöjä ja voimaantumista käsittelevistä kuvareportaaseista ja henkilökuvista. Fanitan Meeria todella paljon ja lukiessani Meerin haastattelun, miten Meeri itse haluaa olla somesta ym. ns. umpiossa, jotta saa ajatukset ja vaikutteet kirkkaasti omista mielikuvista ja miten oman mielen terä tylstyy, kun vastaanottaa kaiken muualta,  tuntui että pystyn alleviivaamaan Meerin tavan ajatella.

Onhan Lumenella toki myös Nordic Girl-sarja, joka on suunnattu nuoremmille, tosin kyseisessäkin sarjassa särähtää korvaa eräs sana ja se sana on "girl". Ehkei tuo "girl" sana vaan ole enää ihan tätä päivää, sillä meikkaavathan pojatkin ja ihmiset, jotka eivät halua määritellä omaa sukupuoltaan, eivätkä koe olevansa, poikia tai tyttöjä. 

En tänään kirjoita bloggaajana, puhun rakkaan mummini äänellä ja kuluttajan äärellä, joka on yli 30-vuotta täyttänyt meikkipussinsa Lumenen kosmetiikalla ja olen kuluttajana hämilläni. Olisin vielä voinut hyvin sisäistää tämän ns. pienehkön hylkäyksen, että ikäni ei mahdu enää kohderyhmähaitariin, mutta kun Lumene itse peräänkuuluttaa tasa-arvoa, stereotypioista poistumista, uskallusta ja rohkeutta, minulle tuli samanlainen fiilis kampanjan nähtyäni, kun tilaan tummapaahtoisen syvän maukkaan latten ja saan käsiini haalean lämpimän maitojuoman, jossa on vain pisara ytyä.
Kansainvälinen naistenpäivä on syntynyt aatteesta edistää naisten tasa-arvoa ja oikeuksia: äänioikeutta, työoikeutta, oikeutta ammattikoulutukseen ja työsyrjinnan lopettamiseksi.  

Omasta mielestäni todellinen tasa-arvo on sitä, että kaikkialla maailmassa ihmisiä ei syrjitä, rodun, sukupuolen, uskonnollisen vakaumuksen, sukupuolineutraaliuden, seksuaalisen suuntautumisen, kilojen tai iän puolesta. Todellinen rohkeus on kohdella ihmisiä ihmisinä yli kaiken muun ja siinä kohden, kun näen omaan silmään onnistuneen kamppiksen, on kamppis otanta erilaisia persoonia ja ihmisiä, eikä yhden kohderymän edustajia. 

Näin tänään Hbo:n sarjassa osuvan heiton, muslimilta Nykin kaupassa myyjä kysyi, mistä olet kotoisin, johon mies vastasi, mistä sinä olet kotoisin, no niinpä!

Toivon ettei todellinen tasa-arvo ole utopia, vaan tulevaisuuden visio ja totuus. Lumenelle toivon onnea ja menestystä ja paluuta puolittain juurilleen, että Lumene kohtaa ja ojentaa kätensä meille uskollisille asiakkailleen ikään katsomatta. Sitä paitsi Lumenen Suomi 100 tuote olisi voinut niin mainiosti olla klassikko sinisen huulipunahylsyn paluu juhlavuodelle ja toimitettavaksi kaikille sotiemme lotille, sen ikäisille kuluttajille ja naisille,  jotka ovat tehneet Lumenesta sen mikä Lumene on. Lopulle  Lumenen puolikkaalle toivon aitoa uskallusta käyttää rohkeuden lähettiläinä aidosti erilaisia ihmisiä, missä on meikkaavat teinipojat ja  rockhenkinen nahkatakkiin pukeutuva harmaahapsi tai miten olisi ollut vaikka eri sukupolvien naiset kertomassa tarinoita rohkeudesta?
Jos Calvin Kleinkin muutti myymälänsä värikylläiseksi paratiisiksi ja käyttää alusvaatemallina 73-vuotiasta Lauren Huttonia, niin tällöin voidaan puhua jo tulevaisuuden trendeistä ja todellisesta rohkeudesta heittää eteerisen brändinsä likoon ja muuntautumisen sulatusuuniin.

"Lauren Huttonille" vielä kolmikymppinen komea mies kylkeen tai nainen ja hei kumpikin mainostamaan Lumenen meikkejä ja vielä ne meikit nassussa ja unohdetaan vielä ne mies-ja naisroolit ja puetaan Lauren miesten alusvaatteisiin ja mallipoika  naisten vaatteisiin, niin siinä kohden taputan ja totean "wow". 

Sinä päivänä, kun tästä rohkeudesta vielä tulee tavallisuus, silloin on päästy maaliin ja ehkä voimme lakata viettämästä miesten-ja naistenpäivää ja vietämme vain tasa-arvon tai ihmisyyden päivää. Voi pojat miten pitkä matka siihen vielä onkaan. Tämä on myös juuri  syy mikä sai mielen apeaksi Lumenen rohkeus teemakamppiksen tiimoilta. Kamppis on vain auttamattoman vanhanaikainen, kuten kait minä dinosauruskin, mikä on sinänsä absurdi yhtälö, jos oikein ajattelee. Meitä 60-luvulla syntyneitä luulisi tälläisen kamppiksen puhuttelevan, mutta tämän päivän keski-ikäinenkin on kiinnostunut trendeistä ja siitä miten vastuullinen kampanja kulkee näissä trendeissä mukana ja on oman aikansa edelläkävijä. Tälläistä rohkeutta ja maailman katsomusta haluan omille lapsilleni opettaa ja aitoa suvaitsevaisuutta. 
No mutta, mitä olette mieltä Lumenen uudistuneesta ilmeestä tai miten koette kohdennetun markkinoinnin, tuntuuko, että se kohdistuu nyt Lumenen brändiuudistuksen myötä myös teille? 

Kaipaisitteko Lumenen keulakuviksi jotain räväkämpää ja modernimpaa ja eri-ikäisiä naisia, kuten vaikka L'Orealin keulakuvinahan on jenkeissä esimerkiksi upea Jane Fonda ja Andie Macdowell ja Lancomen kevätkokoelman keulakuvakin on ihastuttava Isabella Rosselini ja unohtamatta Julia Robertsia, joka on iältään 50-vuotias. 

Täällä kaivattaisiin kuten tekstistä huokuukin, mutta samalla mietin olenko aivan yksin näiden subjektiivisten ajatusteni kanssa, se olisi mukava tietää? 

Eli todellakin saa tulla kehumaan Lumenea ja nimetä vaikka suosikkituotteensa tai mitä vaan tarinoita Lumenesta, kaikki käy, sillä omia tekstejäni en kohdista vain yhdelle kohderyhmälle eli tämä ei todellakaan ole mikään Lumenen teilausforumi.

Minulla on moniakin Lumene suosikkituotteita jatkuvassa käytössäkin ja rakastan Lumenen uutta visuaalista ilmettä, mutta koen kuitenkin ristiriitaa, sillä en vaan koe, että Lumene kohdistaa mainontaansa millään lailla tällä hetkellä minun ikäiselle naiselle, saatikka olisi yleisesti tasa-arvoa edistävä brändi. Koen myös huoltani mummini puolesta, miten mummini nyt löytää sen oman pinkin huulipunansa uudistuksen myötä kaupasta. 

Eli kaikenlaiset mielipiteet ovat tervetulleita ja voivat vaikka avata omat silmäni näkemään toisin tai ainakin eri tavoin ja siitähän rohkeudessakin on perimmiltään kysymys, uskaltaa ilmaista mielipiteensä, altistaa itsensä erilaisille mielipiteille ei niille niin mieluisille myöskin ja samalla rohkeutta myös muuttaa omia mielipiteitään tai kangistuneita kaavojaan. 

Kampanjan keulakuvan Pihla Viitalan sanoin "luottakaa itseenne, vaan sitä kautta syntyy muutosta, älkääkä pysykö piilossa ja Saimin sanoin "meidän kaikkien tulisi olla rehellisiä mielipiteissämme, sanoa ne suoraan, pitää elää pelottomasti". 

Kyllä amen ja jos joku toteaa meidän keski-ikäisten ja vanhusten juna meni jo ja nyt on nuorten vuoro, niin oikeastaan en tälläistä lokerointia halua enää kuulla, kuka näin tämän asian määrittää, no ihan meistä jokainen itse, joka  suostuu alistumaan asialle. 


Jokainen ihminen on kaunis. <3

*Kuvia lainattu Lumenen Insta Storiesista ja kurkatkaas vielä alhaalta Kalevala Korun naistenpäiväkampanja, I H A N A ja aikamoinen kontrasti. Kalevala Korun ei tarvitse edes selitellä, kuvat puhuvat puolestaan. <3Näyttökuva napattu Kalevala Koru nettisivuilta

146 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä ja Lumenen käyttö loppui minulta tähän.

  Lumene on epäonnistunut brändinsä muokkaamisessa, koska muualla maailmassa trendi on nimenomaan siirtää painotusta vanhempiin ikäryhmiin, mutta Lumene on junnaa edelleen menneessä -ei hyvää mainosta.

  Pienenä esimerkkinä miten muuta hoitavat tänä päivänä asian:

  -Maye Musk 69 vuotta on Cover Girlin uusi kasvo
  -Jane Seymour 67 vuotta poseerasi juuri Play Boyssa
  - Isabella Rossellini 65 vuotta oli jokin aika sitten Voguen kannessa
  - Veruschka 78 työskentelee Acne Studiolle
  - Vanessa Redgrave 79 on Guccin mainoskasvo
  - Susan Sarandon 69, Sissy Spacek 66, Bette Midler 70 ja Jessica Lange 65
ovat puolestaan Marc Jacobsin kasvoina
  - Susan Sarandon 69 on myös Lorealin kasvona kuten myös Twiggy 65, Helen Mirren 69 ja Jane Fonda 77

  - Tilda Swinton 54 on Francois Narsin mainoksissa 
ja

  - Joan Didion, joka on peräti 80 -vuotias on puolestaan Celinen mainoksissa


  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomana ja keski-ikäisyys on nyt trendikästä. Minulle tulee tunne, että Lumenen on pettänyt ne ihmiset, jotka tekivät Lumenesta Lumenen ja se tuntuu sydämessä pahalta.

   Miten suuri maailma hoitaa ja täällä junnataan suorastaan umpiossa. Tämän rohkeus kampanjan myötä iski todella lyöty ja surullinen ole, tässäkö on rohkeuden keulakuvat, laihat, nuorehkot ja kauniit, tuli tunne, että tässä lyödään rahaa vuosia ja vuosia Lumenen kassaan kilauttaneelle avokas nassuun.

   Ymmärrän tuon Lumenen vastauksen instassa, eihän tälläiseen totuuteen voi vaan ottaa kantaa, mutta fakta on, minä keski-ikäinen ja keskivartaloinen en samaistu kyseiseen rohkeus kampanjaan ja tokkopa samaistuu rohkea ja sisukas sotien lotta mumminikaan, joka on haudannut lapsensa, puolisonsa, sisaruksensa ja kaikki ystävänsä ja jaksaa olla postiiviinen. Jonkun tälläisen rohkeus tarinan olisin myös halunnut kuulla.

   Ääh voisin jatkaa sauhuamista loputtomiin, arvostan Minna kommenttiasi ja nuo esimerkit, kiitos, että laitoit ne, noihin on paha kenenkään sanoa yhtään mitään.

   Mukavaa naistenpäivää sinulle <3

   Poista
 2. Minulta on mennyt tämä Lumenen kamppis ohi, mutta ikäsyrjintä tuntuu pahalta! On vähän arka asia henkilökohtaisesti, kun tänä vuonna siirryn uudelle vuosikymmenelle.
  Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna kamppis julkaistiin eilen vasta insta storiesissa ja tänään ns. julki, näin niin kuin naistenpäivänä. ;) Täällä täytetään tänä vuonna 50-vee, eli et ole yksin. <3

   Ihanaa naistenpäivää <3

   Poista
 3. Minusta Lumene on ollut jo pitkään hajuton ja mauton. Brändiuudistus ei minulle toiminut yhtään - hinnat kallistuivat, tuotteet pysyivät samana tai joitsain jopa poistettiin vaikuttavia ainesosia. Itsekin olen huomannut, että kohderyhmä on muuttunut enkä koe juurikaan, että edes itse (vaikka olen "vasta" 34-vuotias) kuulu tähän. Tuskin tulen Lumenea ostamaan, mutta enpä sitä juurikana käyttänyt ennen tätä muutostakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että laitoit hinnoista tähän, sillä mietin kulmaa niihinkin, mutta postauksesta olisi tullut loputon. Onhan se hieman haastavaa samasta sisällöstä, mutta eri pakkaukesta eli tavallaan maksaa brändiuudistuksesta, koska kuluttajillahan se maksetaan ja ne kuluttajat uskon paljolti olevan edelleen ne samat uskolliset kuluttajat eli hyvinkin paljon minun ikäiset naiset.

   Uskon vahvasti, että nuoret ostavat enemmän UD, Nyx, Jeffree Star jne, listahan on loputon, tyyppisiä meikkejä ja saavat osan vielä huomattavasti halvemmalla. Ongelmana myös on, että Lumene liukui pois markettikosmetiikan kohtuuhinnoista, joita minulle edustaa esim. IsaDora, L'Oreal Paris, Max Factor ja Maybellinen. Lumene ei istu oikein kumpaankaan haarukkaan, mutta hinnat alkavat olla Clarinsin ja Cliniquen kanssa samalla viivalla. Voisin kuvitella, että menee sukupolven vaihdoksen yli, että päästään mielikuvasta, että maksan nyt samasta tuotteesta yhtäkkiä 10e enemmän ja Lumene on yhtäkkiä saman sisältönsä kanssa semi-selektiivinen, eikä enää markettikosmetiikkaa. Mutta kun sukupolvenvaihdos on tapahtunut, paljon pitää tapahtua rohkeudessa, sillä tämä kamppis oli kyllä kaikkea muuta, kuin rohkea. Oli rohkeita sanoja, mutta ei juuri mitäänmuuta.

   Aika hurjaa, jos 34-vuotias tai kuten Jonnakin 40-vuotiaana tuolla alla ei koe ikänsä puolesta samaistusmispintaa enää. Kenelle on Lumene sitten tarkoitettu, minulle tulee olo eteeriselle vaaleahiuksiselle Taru Sormusten Herrasta haltianeidolle. ;)

   Ihanaa naistenpäivää ja kiitos Henna kommentista. <3 Ihanaa, etten ole jäänyt yksin ajatusteni kanssa. <3

   Poista
 4. Hienosti kirjoitettu! Itse joskus kauan sitten tein ensimmäiset meikkikokeiluni juurikin Lumenella ja vaikkei se tänä päivänä enää valikoimiini kuulukaan, niin tämä kolahti silti. Hienoa, että otit kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Maria ja tiedätkö oli jopa pelottavaa ottaa kantaa, pelottavaa sanoa mielipiteensä, mutta päätin sitten noudattaa juurikin Lumenen omaa rohkeus kampanjaa ja kertoa sydämestä miten minä tämän omassa subjektiivisessa mielessä koen.

   Ihanaa naistenpäivää sinulle <3

   Poista
  2. Voin vain kuvitella miltä tuntui. Onneksi uskalsit. <3 Hyvää naistenpäivää. <3

   Poista
  3. Kiitos😘ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 5. Olen itse 40v ja tuntuu, että tuo Lumenen markkinointi on ajanut jopa minusta ohi. Tajuan hyvin mistä postaus kumpuaa. Koen haikeutta niin kuin sinäkin asiasta, koska Lumene on se brändi, jonka tuotteita ostin teininä ja nuorena aikuisena. Siihen aikaan lähes kaikki meikkinikin olivat Lumenea, kunnes sitten vihdoin töissä tienasin sen verran, että pystyin siirtymään osin myös selektiivisiin brändeihin. Tuohon aikaanhan Lumene oli edullinen brändi, ja onhan se sitä vieläkin, jos se on Cittarissa -40%, mutta muuten pidän hintoja melko tyyriinä marketissa myytävälle kosmetiikalle. Tosin markettituotteiden hinnat ovat nousseet viime vuosina kauttaaltaan useilta brändeiltä.

  Habitukseltaan tähän uuteen kamppikseen on selvästi haettu tietyn näköisiä ja ikäisiä ihmisiä, se on aika selvä, kun mainosvideota katsoo ei tarvita ydinfyysikkoa sitä tajutakseen, vaikka kasvojen takana on tarina, se ei ehkä oikein uppoa kiiltokuvamaisen pinnan vuoksi.

  Nordic Girl! oli itselleni suoraan sanottuna kauhistus. On vähän eri antaa brändille tuollainen nimi silloin kun Cover Girl keksittiin kuin viime vuonna. Eikä nyt noin ikonisen brändin nimeä voi yhtäkkiä muuttaakaan. Minusta ei todellakaan ole tätä päivää on tämä lause Lumenen omilla sivuilla, jossa kuvaillaan juuri tuota Nordic Girl! -sarjaa: Makeup your own beautiful. "Nordic Girl! introduces a new make-up range designed for girls on the go." SIIS MITÄ MÄ JUST LUIN?!? :o Tämän tyylinen markkinointi on jämähtänyt aikaan jolloin hevonen oli autoa yleisempi kulkupeli. Oikeasti mietin tuon Nordic Girlin nähtyäni paljonkin, että mitä ihmettä markkinointitiimin mielessä on liikkunut? Tuollainen mainonta ei ole edelläkäyntiä vaan pölyttynyttä ajattelua. Vielä yllä mainitsemaani Cover Girliin, hehän ovat käyttäneet mainoksissaan May Muskin lisäksi, James Charlesia, Ellen Degenerisia jne. mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä eri etnisistä ryhmistä jämähtämättä tiettyyn ulkonäölliseen muottiin. Varmasti ovat tiedostaen valinneet mainoksiinsa ihmisiä, että brändin nimi ei sitoisi liikaa yhteen muottiin, koska fakta on se, että heidän brändinsäkään nimi ei enää oikein tahdo istua tähän aikaan.

  Tuntuu, että Lumella on jotenkin hirveä yritys meneillään brändin uudistuksen vuoksi. Ulkonäöllisesti uudistus onkin todella onnistunut, mutta markkinoinnissa ollaan kyllä menty melko syviin vesiin tai sanotaanko harhauduttu reitiltä. En tiedä onko tuo kova yritys olla kansainvälinen johtamassa siihen, että me suomalaiset ei tunneta brändiä enää niin omaksi kuin mitä se oli esim. omassa nuoruudessani. Jos Lumene vielä halajaa takaisin kaikkien suomalaisten sydämiin, pitäisi tehdä täyskäännös ja katsoa esimerkkiä vaikkapa toisesta kotimaisesta brändistä nimittäin Kalevala Korusta, joka tuntuu olevan Suomessa brändinsä markkinoinnissa yksi edelläkävijöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tulkittu, postaus todellakin kumpuaa luopumisen haikeudesta, tunteesta, että uskollinen kuluttaja ei ole mitään, kun brändi yrittää kiillottaa kuvaansa ja tuntuu, että meidän kustannuksella. Lisäksi alleviivaavaa, että keski-ikäinen nainen, jonka faktana uskon eniten Lumenea ostavan, ei ole arvostettavaa kohderyhmää. Edelleen jankutan, että meillä ne rahat on.

   Sama juttu aikoinaan kaikki meikkini olivat Lumenea ja vielä pitkään tämän blogin perustamisen alussa. Itse tuotteissa ei ole moitittavaa ja löytyy aivan mahtavia tuotteita ja ulkonäkökin on minun silmään kaunis.

   Ei tarvitse ydinfyysikkoa ja kun eilen katselin instan puolella tätä kamppista niin kaikki mitä olen pitkään miettinyt ehkä vähän uinuvan asteella sinetöityi eilen. Kamppikseen on haettu hyvännäköisiä, nuorehkoja, laihoja ja toki menestyneitä naisia, eikä siinä mitään pahaa, mutta missä on kaikki muut kasvot, missä on todellinen rohkeus. Nyt kamppis ei luo niin minkäänlaista samaistusmispintaa.

   On hyvä, että Cover Girl, jonka "girl" nimike on pallona jalassa kiillottaa kuvaansa kaikenlaisilla ihmisillä. Onhan se eri asia, kun on niin vahva brändi, ettei kukaan enää edes mieti niin nimeä, vaan itse brändi on jo vahva ja vahvistuu vaan, käyttäen rohkeasti erilaisia keulakuvia. Mutta eihän tänä päivänä kukaan laita enää kosmetiikka merkkiin sanaa "girl". Sehän viestii "vain tytöille".

   Voi olla, ettei Lumenea itse asiassa kiinnosta lainkaan Suomen markkinat ja kaikkihan on pelkkää businesstä, minullehan tämä on silkkaa tunnetta. Ehkä maailmalla riittää kuluttajia fanittamaan tätä tiettyä pohjoismaalaista eteeristä tyyliä. Minulla vaan on ollut jo tovin fiilis, että tämä tietty valkoinen trendi, nyt en puhu ihonväristä todellakaan, vaan sisustuksessa ym. on out. Jos Calvin Klein muuttaa lippulaivamyymälänsä keltaiseksi ja siellä myydään värikkäitä vaatteita, niin sanoisinko, että haistan tässä nyt vahvasti värikkään trendin olevan tulossa. Tähän samaan syssyyn mahtuu keski-ikäisyys uutena muotina ja erilaisuus ja sitä kautta tasa-arvo.

   En oikeasti tiedä kenelle Lumene myy, uskon, että Suomessa uskolliset kuluttajat eivät Lumenesta luovu ja uskon aika vahvasti, että nuo kuluttajat ovat 40vee ja siitä ylöspäin.

   Pakko sanoa, että tuo Kalevala Koru on aikamoinen kontrasti naistenpäivä mainoksellaan tuohon Lumenen rohkeuskuvaan videossa alla. Sitä katsoessa tulee vähän jopa tuskanhiki, jos ymmärrät mitä tarkoitan. ;)

   Ihanaa naistenpäivää Jonna ja kiitos niin kattavasta kommentista, arvostan <3

   Poista
  2. Tosiaan vähän ristiriitainen oli kampanjan viesti. Surullista. Minäkin kuulun siihen 1960-luvulla syntyneiden naisten sukupolveen, jolle Lumene on ollut melkeinpä itsestäänselvyys.

   Poista
 6. Samaa mieltä, hyvä kirjoitus!

  #keski-ikäinenkosmetiikanrakastaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja ei kosmetiikassa, paitsi ihonhoitotuotteissa, saa olla niin minkäänlaista ikä tai sukupuolirajaa enää tänä päivänä.

   Mukavaa naistenpäivää <3

   Poista
 7. Hyvä kirjoitus, Hyvää naistenpäivää Tiia <3

  VastaaPoista
 8. Tiia, en ole tajunnut Lumenen kampanjasta varsinaisesti mitään, mutta nyt muistan varsin nuoret mallit. Minulle vain kävi niin, että kun lähdin Sokokselta noutamaan muutamaa Lumenen vakituotettani, joista yksi se ihana seerumi, jossa kaikki kohdillaan, hinta, laatu ja se, että se sopi sekä minulle että parhaalle ystävälleni 47 vee, sitä ei enää saanut. Tarjosivat tilalle muka vastaavaa, jonka nimeä en muista, mutta kun kokeilin koostumusta se oli kevyempi ja rollasi sekä hinta oli tuplaantunut! No eipä mitä, menin viereiseen apteekkiin ja ostin Vichyn roosaan sävytetun ja hoitavan päivävoiteen sekä yövoiteen. Eihän me nyt sentään uunotettavia olla eli Lumene ei ilmeisesti tarvitse meidän rahojamme!

  Aikuisista naismalleista mainitsisin vielä Diorin Capture Totalea mainostava Sharon Stonen.

  Hyvä juttu ja jaan tätä nyt ystävilleni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sanotaanko, vaikka nuoret, laihat ja kauniit ja siinäpä se. :)

   Lumenen seerumit ovat ihania, ei käy kieltäminen. :) Mutta toki jos seerumin hinta on yhtäkkiä noussut 10:llä eurolla, niin... Eli ymmärrän yskän ja sinähän fanitat tuota Vichyä. <3

   Se voi tosiaan olla, ettei Lumene edes tarvitse rahoja, ehkä maailmalla on ihmisiä, jotka ostavat Lumenea ihan simona. En tiedä.

   No niin upea Sharon Stone. Milloin Suomessa saadaan kosmetiikalle aikuisen naisen kasvot.

   <3 Kiitos niin paljon Leena ja sydämellistä naistenpäivää <3

   Poista
  2. No, jos se seerumi olisi edes sama koostumukseltaan! Olen vetänyt sitä vuosikausia mmm. decolteelle. Nyt ei ole mitään vastaavaa siinä hinta- ja laatuluokassa. Ostin sitä kerralla aina KOLME!

   Max Factor lopetti sen hyvän meikkivoiteen eli en saa kaikkea apteekista. Kova päivä edessä, kun etsin uuden meikkivoiteen, jonka pitää olla kaikilta osiltaan täydellinen.

   Onneksi ripsain valinta on helppo, koska silmäni herkät eli aina sama Lancome.

   Sharon Stonen kuva Capture Totalen mallina on mulla liimattuna komeroni oven sisäpuolelle:)

   <3

   Poista
 9. Täyttä asiaa! Ja Nordic Girl, huh!
  T. plussaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordic Girl on kyllä räikeän vanhanaikaista.


   Kiitos kovasti ja mukavaa iltaa <3

   Poista
 10. Tuntuu siltä, että Lumene kaikkine uudistuksineen on ottanut liian suuren tontin hoitaakseen, minkä vuoksi ei ehditä miettiä loppuun saakka kaikkia markkinointistrategioita, vaan tulee kertomasi kaltaisia töppäyksiä. Tai sitten tietoisesti halutaankin syrjäyttää suomalaiset vakiokuluttajat ja tähytä kansainvälisille kentille "nuorekkaammalla" ilmeellä. Lumene hintataso ei tosiaankaan ole enää markettitasoa. Jollei Cittarissa olisi suunnilleen jatkuvasti -40 % kamppiksia, aika vähän tavallinen kuluttaja tuotteita ostaisi. Veikkaan niin.
  Itse olen ylittänyt jo aika päiviä sitten 45 v., joten aika loukkaavaa, että mainosprojekteihin ei oteta myös "ikäihmisiä". Pitäköön tunkkinsa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oikeastaan tämän postauksen jälkeen oivalsin, että ehkä tosiaan Lumenea ei kiinnosta Suomen markkinat. Mutta kuitenkin koko brändin sanoma ja ilme tulisi olla yhteneväinen ja some on aika ankara, jos jokin juttu mättää, niin jutut lähtee äkkiä kiertämään. Jos ajattelen Jenkkien markkinoita, joita varmaan tavoitellaan ja Nykiä, joka on rotujen sulatusuuni, niin en silti ymmärrä.

   Sanotaanko, että ainakin näin sanankääntein rohkean kamppiksen tiimoilta, en voi muuta kuin kysyä, että missä se rohkeus on ja missä se näkyy. Ulos vielä naistenpäivänä, joka on nimenomaan tasa-arvonpäivä. Eihh taas alkaa vanne kiristämään, kun mietin miten vikaan tuo kamppis meni ja upea Meeri Koutaniemikään ei ehkä ihan ymmärrä miltä kamppis lopputulemana näyttää.

   Kiitos tästä ja tää on tätä keski-ikäisen elämää. Sydämellistä naistenpäivää <3

   Poista
 11. Täyttä asiaa, Tiia !!
  Kyllä tämmöinen 50 ++ ikäinen tosiaan tuntee itsensä vanhaksi ...kun rajataan vielä tällaisten kamppisten ulkopuolelle.

  Ehkäpä Lumene havahtuu vielä kun huomaa brändi-muutoksen saaman palautteen. Todellakin toivon havahtumista.
  Kiitos että otit tämän(kin) asian esille.
  Ihanaa Naistenpäivää meille kaikille naisille ikään katsomatta ❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että näillä palautteilla on siinä kohden vasta merkitystä, jos tulos ei ole toivottava, niin sitten voidaan alkaa pohtia mikä meni vikaan. En tiedä, mutta surullinen olo. Jotenkin todellakin ymmärrän vielä kohdennetun markkinoinnin ja eri ikähaitarit, mutta tämä Rohkeus-kampanja on se, joka sai raiteiltaan ja pohtimaan tämäkö on naistenpäivänä rohkeutta, tämäkö edistää tasa-arvoa ja naisen asemaa

   Ihanaa naistenpäivää Ritva <3

   Poista
 12. Tykkään edelleen Lumenen tuotteista, mutta...

  Kirjoitin lyhyen raportin kansainvälisen brändinhallinnan ja markkinointiviestinnän yhtenä kurssityönä. Tutkin Lumenen markkinointiviestintää eri alueilla, eri kanavissa. Tiesitkö, että Suomessa Lumenen brändiuudistus on markkinointiviestinnässä karannut kauas sen ns. tavallisen suomalaisnaisen samaistuttavuudesta? Ruotsissa somemarkkinointi on hauskuutta viestivää. Naisenergiaa ja ystävyyttä. Venäjällä on hyvin luontokeskeistä markkinointia. Yhdysvalloissa pohjoismaisuutta ja puhtautta. Meillä Suomessa sitten tiukkoja kauneusihanteita, urbaaniutta, eteerisyyttä jne. Sellaista, josta on enää vaikea saada kosketuspintaa. Pitäisi kaivaa se raporttini ja katsella mitä johtopäätelmiä sitä tulikaan tehtyä pienessä tutkimuksessani? Kuitenkin kritisoin ja kyseenalaistin Lumenen uudistusta markkinointiviestinnässään sekä brändinhallinnassaan Suomen markkina-alueella. Täysin nykytrendin vastainen, josta pyritään nyt eroon. Halutaan olla lähellä kuluttajaa, kuulla heitä ja olla helposti samaistuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna sama täällä, niin minäkin tykkään ja joitakin juttuja suorastaan rakastan. <3

   Oma postaushan perustui tunteisiin ja mielikuviin mitä Lumenen brändiuudistus ja markkinointi on minussa aiheuttanut, joten oli mahtavaa saada faktatietoa tuomaan lihaa luiden päälle näihin omiin tuntemuksiin. Tuo Ruotsin somemarkkinointi kuulostaa sellaiselta, joihin osaisin samaistua. Luulen, että aavistuksen jotain samaa tässä on haettu, tässä rohkeus kamppiksessa, mutta silti tunne on vain päälleliimattu, jäykkä ja epäuskottava ja siihen vielä kasvoina nuorehkot, kauniit ja hoikat, niin....

   En tiedä mikä strategia siinä on, että Lumene tekee kaiken eri tavoin, kuin muu maailma, mutta minulle se herättää tietynlaista etäisyyttä ja kylmyyttä ja en samaistu en, en lainkaan.

   Kiitos Minna kommentista, tämä oli loistava ja ihanaa naistenpäivää sinulle <3

   Poista
 13. Vain pieni hyväntahtoinen huomautus, Teemu Sumell on jo tovi sitten vaihtanut nimensä virallisesti Britney Sumelliksi😊 Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja Britneyn usein tavanneena, niin niin on tietenkin. Hyvä korjaan sen tuohon tekstiin, mutta tämä kommentti tietenkin on tässä, kiitos niin paljon sinulle. Aika nolokin moka minulta, pitäisi seurata tarkemmin Britneyn elämää. <3

   Ihanaa naistenpäivää niin sinulle Nina, kuin Britneylle. Vastasin sinulle nyt vikkelään, koska haluan muuttaa tuon lapsuksen teksiin heti. <3

   Poista
  2. Tekstiin heti <3 ja Britney on muuten niin ihana <3

   Poista
 14. Visuaalinen ilme on kaunis ja joistain tuotteista pidän todella paljon. Muutamassa viimeisen vuoden aikana järjestetyssä markkinointitilaisuudessa olleena minut on kuitenkin jätetty täysin huomioimatta, kysymyksiini on vastattu puolihuolimattomasti ja olen tuntenut etten ainakaan minä henkilökohtaisesti ole kohderyhmää. Tuntuu, että iso, jo olemassa oleva asiakasryhmä unohdettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynyt kerran tilaisuudessa, sen jälkeen en ole kutsuja saanutkaan enää eli nyt vastaa blogipersoona. Mutta samoja valitettavia fiiliksiä ollut, että sitä on näkymätön, joten siinäkään mielessä tätä rohkeuskampanjaa en näe uskottavana.

   Olemassa olevasta asiakasryhmästä kannattaa kyllä aina pitää kiinni ja suomalainen on vielä hyvin lojaali asiakas.

   Ihanaa naistenpäivää Tuuli <3

   Poista
 15. Kiinnostavaa. En ole mitenkään seurannut Lumenen markkinointia, mutta just eilen luin tämän jutun: https://www.ruskeattytot.fi/representaatiot/mainosmainoskuvastin
  (Lumene-juttu on tekstin melko alussa, toisen kuvan yläpuolella.) Vaikuttaa, että Lumenen markkinointiporukka on aika pihalla...

  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin koko jutun, katsoin videon, järkytyin ja menin sanattomaksi. Oivalsin, että maailma on aika ikävä paikka ja hetken tuli olo, teet mitä tahansa, ei maailma muutu. Järkytyin siitä, että Lumenen veti vähin äänin tuon epätasa-arvoisen mainoksensa pois, jota Image-lehdeen kirjoittanut toimittaja kirjailija Anu Silfverberg piti käsittämättömän rasistisena, ettei mainoksen poisvetämisestä kommentoitu Lumenen puolelta, ei mitään anteeksi pyyntöä.

   Lisäksi Kalevala Korun kamppis ja miten Stockmann on tänään muuttanut naistenpäiväksi nimensä Stockwomaniksi ja keulakuvana on Seela Sella ja samat rohkeusteemat, kuin Lumenella, niin kenen kampanjat tässä on niitä uskottavia.

   On pihalla ja nyt olisi aika herätä.

   Ihanaa naistenpäivää ja suuret kiitokset linkistä, vaikka osittain se teki olon surulliseksi, ei maailma muutu, vaikka mitä yksilötasolla tekisi ja olisi kuinka rohkea. Mikähän on seuraava askel, mikä tulisi omassa elämässä ottaa tasa-arvon eleenä. Tätä täytyy miettiä.

   <3

   Poista
  2. Onhan monet asiat hyvinkin, tai menossa hyvään suuntaan Esim. että tuohon Lumenen kamppikseen reagoitiin. Tai että nykyään meillä on sellainen media kuin Rusket Tytöt. Tai tuo maailmanlaajuinen trendi vanhemmista naisista kosmetiikkamainoksissa. Tai tämä sinun kirjoituksesi. (käsittääkseni sulla on aika iso lukijakunta) Maailmassa on musta tällä hetkellä hirveästi asioita huonolla tolalla, mutta toisaalta vastavoimiakin niille löytyy. (Sinänsä huvittavaa, että mä yritän olla toisille toivoa luova, vaikka itse usein synkistelen isoja ja pieniä vääryyksiä maailmassa isosti.;))

   Seela Sella on upea!
   Sydän!

   Poista
  3. Olen ihan samaa mieltä ja miten maailma on muuttunut ja muuttuukaan vielä, ellei sitten joku katastrofi tapahdu ja ihmiset taantuvat ajassa taaksepäin, mutta kuitenkin. Mutta näinhän se on, jos asioista vaietaan, ei mitään hyvää myöskään koskaan voi tapahtua. Mitä enemmän puhutaan sen parempi ja tänään olen saanut huomata miten moni on laittanut itsensä likoon yhtä rohkeasti rinnalleni. Lumenellahan olen nobody kaikilla tavoin, mutta Lumene ei ole ollut aikanaan sitä minulle, vaan tärkeä brändi. Nyt on vaikeaa enää tuntea samoin.

   Hienosti sanottu tuo loppukin ja taitaa olla monen naisen tapa sparrata ystäviä ja luoda toivoa ja positiivisuus toivottavasti välittyy täälläkin aina normaalisti ja enkä nyt halunnut olla ilkeä, kunhan vaan totean miltä tuntuu. Mutta vääryydet, ne on sellaisia, että niitä synkistelen minäkin isosti ja vääryydet on ne asiat mitkä saa tämänkin ehkä jopa joskus ujonkin naisen mölyämään.

   Seela Sella wow <3

   <3 sydän sinne myös Sanna <3

   Poista
  4. Tähän täytyy korjata, että itse Stockmannin Stockwoman tilaisuudessa eivät nähneet Seelaa vaan kirjon nuoria naisia, joista joku oli samakin, kuin Lumenen kamppiksessa. Noh ainakin Seela oli kuvissa ;)

   Poista
 16. Hyvä kirjoitus ja voihan Lumene, minkä teit!
  Tämä merkki ei ole koskaan ollut mikään wuhuu minulle, joten ei nyt hirveästi menetä, jos näin on, ettei tätä kannata minulle edes myydä, koska olen jo niin vanha:) Merkki kyllä uudistui ja joistakin tuotteista todella pidin, mutta en sitten viime kevään ole yhtäkään tuotetta käteeni ottanut. En kyllä ole kaivannut, jos minulle tämä ei ole kohdennettu. Kotimaista Lumenea ei siis kannata hankkia, vaan mieluimmin sitten maksan ulkomaisita brändeistä, jotka ymmärtävät, että naiset haluavat käyttää kauneustuotteita myös tuon maagisen 45 v jälkeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin muuten facebookissakin sain viestin, voi Lumene minkä teit. Tiedän, tykkäät enemmän selektiivisestä, mutta kynsilakoista ja punista ollaan tykätty molemmat. Tykkään myös seerumeista, meikkivoiteista ja glow tipoista. :)

   Lumenehan ei enää ole kotimainen vaan suurin osake-enemmistö n. 80% on Lontoolaisella Langholm Capitalilla eli jos haluaa täysin suomalaista suosia, niin mennään ehkä sitten jo luonnonkosmetiikan puolelle, mikä ei sinun allergioihin edes sovi.

   Nythän me vasta sitä kosmetiikkaa tarvitaan ja meillä on myös varoja siihen panostaa <3

   Ihanaa naistenpäivää M <3

   Poista
 17. Vuosia sitten sain olla mukana Novartin kylpyhuonekuvaston kuvauksissa. Tuolloin saatiin kiitokseksi valtava määrä Lumenen tuotteita,silloin ihastuin merkkiin. Harmi että olet "bestiksesi" menettänyt:( Ihanaa naistenpäivää😊❤🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene on kyllä hyvä merkki, tuotteet on todella hyviä, ei käy kiistäminen se seikka. :)

   Hyvää naistenpäivää Päde <3

   Poista
 18. Mä olen ihan hämmentynyt, siis oikeastiko kohderyhmä loppuu 45?? What? Siis oikeasti vasta tässä iässä mulla on varaa satsata itseeni ja nyt mut dissataan...en tykkää!
  Oon ollut Lumenen käyttäjä aina mutta empä tiedä haluanko olla tulevaisuudessa jos meitä keski-ikäisiä ei huomioida. Surullista ja hyvä Tiia että toit asian esille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene on varmasti monille nuorille nykyään semi-selektiivisenä liian jopa hintava ja koska esim. muut markettikosmetiikka merkit eivät ole kallistuneet samassa mittakaavassa ja Lumene on aika pitkälle tuotteiltaan edelleen sama, niin miksi maksaa enemmän.

   Juu no tuo rohkeus-kamppis, jos vertaa Stockmannin tämän päivän naistenpäivä kamppikseen, jossa on hyvin samanlaiset teesit, mutta keulakuvana on Seela Sella, niin arvaat varmaan, kumpi edustaa minulle rohkeutta ja trendikästä uutta aikaa. <3

   Niin ja toki jokainen muodostaa omat mielikuvansa itse eli nyt kannattaa toki miettiä, että onko kokenut tulevansa huomatuksi. :)

   Ihanaa naistenpäivää Maiccu <3

   Poista
  2. Tosin siellä Stockmannillakin oli nuoria naisia Stockmann kamppiksen teemoista ja jopa jotain samoja, kuin Lumenen, että silleen ;)

   Poista
 19. Mä olen itse näitä asioita kohtaan melko neutraali ja eilenkin katsoin tätä Lumenen istastooria ajatuksella, että ompas kiva kamppis. En ehkä enää. On vaikea näin nuorena huomata, ettei esimerkiksi Lumenen tuotteissa ole 45-> ylöspäin suunnattuja tuotteita. Tämänkin olisi voinut vaikka ilmaista tuotteissa 45+ jolloin aikuisemmatkin naiset voisivat mieltää itsensä kohderyhmään tai ainakin näin veikkaisin?

  Lumenen kokoisessa brändissä olisi suotavaa tuoda esille sukupuolineutraalisuus ja tasa-arvo. On munkin mielestä hieman vanhanaikaista lanseerata uusi tuotelinja jonka nimi on Nordic Girl. Niin kuin viimeksikin mainitsin, ettei kosmetiikka katso ikää, niin ei se katso sukupuoltakaan. Joten on munkin mielestä surullista että kampanjoissa ja tuotelanseeraus kuvissa on aina samoja malli/somemaailmasta tuttuja tyyppejä tai ihania nuoria naisia virheettömillä ihoillaan ja kiharretuilla kutreillaan. Mun mielestä ois myös hemmetin hienoa nähdä välillä niitä vanhempia naisia nahkarotseissa samanlaiset meikit kasvoilla kuin näillä nuorilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, että nuoremman näkökulmasta tuota mainosta voi hyvinkin katsella, että hei wow tuossa on kirjo upeita ja rohkeita naisia ja kuten sanottu, teille nuorille Lumene minun mielestä haluaa markkinointinsa kohdentaakin. Siltikin uskon, että Lumenen käyttäjäkunta Suomessa on hyvin paljon uskollista Lumenen jo aiempaa käyttäjäkuntaa eli minun ikäistä naista. :)

   Kalevala Korun kamppis ja Stockmannin kamppis samoin rohkeus teemoin, mutta keulakuvana vaikuttava ja pitkän uran näyttelijänä tehnyt Seela Sella, niin tässä kohden minulle näyttäytyy tosiaan kamppis, johon minä uskon.

   Sitten kun unohdetaan nyt nämä ikähommelit, niin ehdottomasti rinnalle täytyi nostaa kaikkinainen tasa-arvo eli sukupuolineutraalius. Tässä kohden jo alkaa enemmän kiusaannuttamaan, etenkin Nordic Girl. Niin sanoit ja näin se juuri on, kosmetiikka ei katso ikää eikä sukupuolta ja tänä päivänä nuorten miestenkin hyvinvointiin kuuluu ihonhoito ym.

   Niin minustakin on, näissä vanhemmissa naisissa on esikuvaa ja he ovat todella rock. Noh Lumene ei brändinä ole Rock, kuten Nyx, mutta ainahan voi kaiken tehdä myös Lumenen tyylillä, mutta silti tasa-arvoisemmin.

   Ihanaa naistenpäivää Viivi <3

   Poista
  2. Niin ja Stockkan tilaisuudessa oli kaikki nuoria kuitenkin ja samoja hahmoja, kuin Lumenella, voi elämän kevät. ;)

   Poista
 20. Hyvä kirjoitus Tiia! Lumenen tuotteet ovat hyviä mutta eivät ilmeisesti tarkoitettu yli 43 vuotiaille. No tarjolla on nousevia brändejä meille muualla..paljon paljon ihanaa ja niitä ostetaan. Ihanaa naistenpäivää Tiia❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjolla on vaikka kuinka paljon brändejä ja nyt otan sitten tähän tämän bloggaajaminän ja nämä kaikki muut brändit haluavatkin minulle tuotteitaan lähettää, paitsi Lumene. Kertoohan sekin aika paljon.

   Ihanaa naistenpäivää Kristiina <3

   Poista
 21. Oikein hyvin kirjoitit jälleen Tiia-ihanuus! En ole Lumenen käyttäjä ollenkaan...siihen on historiassani vahva peruste. Ja nyt tuon mainonnan perusteella minulle 60- ei ole mitään saumaa enää Lumenen tuotteita alkaa edes käyttämään, taidan olla jo liian vanha ja kurttuinen.

  Ihanaista Naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko historiassa vahva peruste, toki tulin uteliaaksi <3 Mutta ei tietenkään tässä tarvitse kertoa.

   Et ole vanha, etkä kurttuinen ja kauneus ja vaikka ilo sipaista huulipunaa ei lopu koskaan ja se on yksi seikka, mikä tässä Lumenen rohkeus-kamppiksessa meni minusta metsään.

   Ihanaa naistenpäivää <3

   Poista
 22. Osuit naulan kantaan Tiia. Kun vielä käytin enemmän kosmetiikkatuotteita, ne olivat nimenomaan Lumenen. Ikärasismi tuntuu ikävältä. Tutkimusten mukaan meillä vanhemmilla on enemmän ostovoimaa. Siksikin kannattaisi suunnata markkinointia meitäkin huomioiden.
  Hyvää naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, mutta ihan käytännössä ei silti mene näin. Niin Lumene on meille kaikille sydämen asia, siksi tämä ottaakin sydämestä.

   Ihanaa naistenpäivää Kirsti Kaija <3

   Poista
 23. Hyvä kirjoitus, Tiia. Tuo on ihan vastaavaa kuin ryppyvoiteta mainostavat kolmekymppiset ja nuoremmat. Onneksi suhteeni Lumeneen on aina ollut erittäin viileä, joten tämä ei mene minulla "tunteisiin". Joskus nuorena kokeilin Lumenen huulipunaa ja nahkat kuoriutuivat huulista. Jokin ainesosa ei käynyt minulle.

  On tuo surullista, että maksukykyisin kansanosa ei kelpaa kuin avaamaan kukkaron nyörejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3

   Allergiaa tosin voi aiheuttaa mikä vaan eli todella kurja kuulla. Täällä on toiminut kaikki mitä testannut omalla iholla eli siinäkin mielessä olen ollut todella tyytyväinen tuotteisiin.

   Eikö vaan olekin, sanoisin että jopa suorastaan surkuhupaisaa.
   Ihanaa naistenpäivää Satu <3

   Poista
 24. Olemmekin tästä joskus puhuneet, että miksi ei meillä Suomessa tajuta, että me aikuiset naiset haluamme aikuisia naisia keulakuviksi. Haluamme olla yksi osa myös Lumenen kohderyhmää. Uskon, että jokaisella meidän ikäisellä naisella varmasti ovat ne ensimmäiset kauneustuotteet olleet Lumenea. Lumene on ollut osa meidän nuoruuttamme, mutta täytyy sanoa, että ikävä kyllä Lumene ei ole enää kymmeneen vuoteen kolahtanut minuun. He eivät ole osuneet markkinoinnissaan minun ikäiseen naiseen. Olisikohan siis brändiuudistukselle tilausta? Olisi aika yrittää saada meidät vanhemmat naiset kiinnostumaan heidän tuotteistaan? Lumenen pitäisi muistaa, että me jokainen vanhenemme. Myös heidän asiakkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en ymmärrä, mutta onneksi Kaleva Koru ja Stockmann tänään teemoittivat naistenpäivän ja Stockman teemalla rohkeus, tosin keulakuvanaan Seela Sella. <3

   Brändi juuri uudistettiin, mutta ehkä liian voimallisesti nuorten suuntaan. Halutaan varmaan uudistaa koko brändin ilme ja kohderyhmä, mutta siinä mielessä ristiriidassa on juurikin tämä rohkeus kamppis, jossa näen vain kauniita nuorehko naisia, erilaisissa ammateissa.

   Ihanaa naistenpäivää Maiju <3

   Poista
  2. Omg ja Stockkalla tilaisuudessa oli kuitenkin vain läpileikkaus nuoria naisia ja jopa samoja, kuin Lumenen tilaisuudessa. ;)

   Poista
 25. Täytyy sanoa, että mulla on mennyt Lumenen markkinointikamppikset vähän ohi. Mutta olet aivan oikeassa siinä, että monimuotoisuus on koko ajan kasvamassa. Ei voi enää olettaa, että meikkejä käyttää vain naiset tai kiinnostus kauneuteen loppuu jossain keski-iän syövereissä. Hyvä teksti Tiia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, sellainen on erittäin vanhanaikaista. :) Niinpä kyllä nainen on nainenkin hamaan hautaan asti. <3 Miten muistisairas anoppikin ilahtuu, kun kynnet lakataan vaaleanpunaisella.

   Kiitos kovasti Maija <3

   Poista
 26. Erittäin hyvä huomio, enkä kertakaikkiaan voi ymmärtää jos kans.väl sarjan markkinoilla on ikärajoja. 40+ naisissa vasta onkin voimaa, markkinointipotentiaalia ja valtaa(kin).

  Hyvä Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno tuo valta, niin totta, vaikka mitä upeita ja nimenomaan erin ikäisiä naisia olisi löytynyt tähänkin kamppikseen.

   Kiitos Taru <3

   Poista
 27. Mä katsoin eilen tän viiden naisen kombon taas sillä silmällä, että onneksi olkoon, olette löytäneet viisi hoikkaa naista edustamaan itseänne. Hyvä että muutkin huomasi tässä kamppiksessa jotain mätää.

  Se että on rohkeasti pukeutuvia naisia on toki kiva juttu, mutta naisten variaatio on paljon laajempi kuin Lumene näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat fiilikset heräsi ja en ole ainoa Oikein häkellyin, että se rohkeusko tulee niistä eri ammateista tässä, sekö on sanoma, mutta muuten kaikki on tavallaan samasta puusta veistettyjä, nuorehkoja, hoikkia ja kauniita.

   Naisten variaatio on todella moninainen ja mielenkiintoinen ja persoonallinen.
   <3

   Poista
 28. Sulla on kauheen kiva blogi ja tykkäsin tästäkin kirjoituksesta kovasti. Ainut, mikä mua nyt vähän häiritsee on se, että sun kuvat on niin älyttömän käsiteltyjä. Mun mielestä se on nyt vähän ristiriidassa sen kanssa, mitä tässäkin tekstissä kirjoittelet. Kaikki naiset on kauniita. Ja miehet. Joten miksi me ei rohkeasti uskalleta olla kuvissamme just niin ryppyisiä kuin ollaankin keski-ikäisinä, eikä meistä useimmilla ole enää paperinvalkoiset hampaatkaan... just saying...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon kauniista sanoista ja arvostan aina hirmuisen paljon, kun kritiikkiä osataan antaa näin kivalla ja positiivisella tavalla. :)

   Ristiriitaa en nyt kuitenkaan näe siinä, että tässähän puhutaan kosmetiikasta ja meikkaamisesta eli missä se koristautumisen raja menee, siinäkö, että kaikki olisimme meikittä ja laittamatta hiuksiamme, emme kenties käyttäisi dödöäkään eli olisimme luomuja.

   Vielä 100-vuotta sitten pidettiin huulipunan laittoa paheellisten naisten toimintana.

   Eli kaunistautuminen kaikissa muodoissa on minusta ok. Et ehkä ole lukenut blogiani pitkään, sillä olen lukemattomia kertoja esiintynyt täällä meikittömänä, aamunaamana, miljoonan kaksarin kanssa eli sekä kauneus, että luonnollisuus on osa minua. Videolla esiinnyn myös ihan ryppyineni tai kaksoileukoineni kaikkineni, emmekä videoita käsittele millään kauneusfilttereillä.

   Olen ensimmäisen kerran valkaissut hampaani 40-vuotiaana ja sen jälkeen parikin kertaa, valkoiset hampaani, jotka ovat muuten luontaisestikin varsin valkoiset ovat minulle osa kauneudenhoitoa, ihan kuten meikkauskin. Minusta hieman hammasneurootikkona olisi mukavaa, että suomalaiset pitäisivät nimenomaan hampaiden hoidosta ja estetiikasta parempaa huolta.

   Toki kuvia käsittelen myöskin, jotta ne olisivat postauksissa teille miellyttävämää katsottavaa on ollut taka-ajatukseni, sillä kuljen kaupungilla päivät pääksytysten meikittömänä ja ehkei se aina ole niin kivaa katsottavaa, ainakaan itselle. Valkaissut hampaat voivat kuvissa kontrastina näyttää myös valkoisemmilta, jos kaverin hampaita ei ole valkaistu. Lisäksi kaksi eri kuvan käsittely filtteriä joita käytän mm. VSCO HB valkaisee kuvia vielä enemmän.

   Laitan tähän linkin videoon, jossa olen juuri sellainen kuin olen, mutta vaan meikit nassussa ja laitan vielä linkin postaukseen, jossa on meikit ja meikitön naama. Minulle on aivan luontevaa olla molempia, laitettu, stailattu, filtteröity tai naturelli. Milloin miltäkin tuntuu. Mutta ymmärrän pointin ja oli kivaa, että se osattiin antaa nätisti. :) Hih ja minusta paperinvalkoiset hampaat on mitä kauneimmat. ;) Tykkäämme myös kuvata yläkanttiin ja katson usein tarkkaan valon, ettei rypyt näy niin, että varjot leikkii oikein niillä, kuten tässä postauksessa. Eli tämä turhamaisuus ja kauneus on monikerroksellinen juttu ja mitä jää jäljelle, jos kaikki turhamaisuus otetaan pois, jää täydellisen luomu nainen ja heitä näkee nykyään ainakin näin pääkaupunkiseudulla todella vähän, kyllä jokainen haluaa esiintyä edukseen. <3

   Mutta kiitos kommentista ja aivan ihanaa naistenpäivää sinulle <3

   http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2017/10/elizabeth-arden-meikki-ja-ennen-ja.html

   https://www.youtube.com/watch?v=RwfD02ZF1Ps&t=80s

   Poista
  2. kuten tässä postauksessa viittaan Elizabeth Arden meikki ennen ja jälkeen :) ja kyllä sielläkin on meikin kanssa käytetty filttereitä. :)

   Poista
  3. Anonyymille tiedoksi, että Tiian kuvissa on tosiaan filtteriä, melkein kaikki bloggaajat käsittelee kuviaan jotenkin, ainakin valotusta joutuu melkein aina säätämään. Hampaat on kyllä luonnossakin yhtä valkoiset, olen nähnyt ne monta kertaa. ;) Tiia taisi linkatakin tossa videon, jossa ne näkee ihan liikkuvassa kuvassa. Lisäksi ne ovat omat vain valkaistut.

   Muutenkin Tiialla on todella moneen bloggaajan verrattuna täällä itsestään vaikka kuinka paljon kuvia meikittömänä ja juuri sängystä heränneen näköisenä, mikä on melko harvinaista.

   Mukavaa naistenpäivää! :)

   Poista
  4. Moi, ja kiitos! Ihanan avointa, että rohkeasti julkaisut kommenttini, vaikka esitinkin siinä kritiikkiä. Vastauksesi oli myös todella kiva ja hyvin argumentoitu. Toden totta, en ole lukenut vielä blogiasi kuin lyhyen aikaa, joten päätelmäni taisivat olla hätiköityjä. Joten: kiitos vastauksestasi, kiitos edelleen kivasta blogista ja respect <3

   Poista
 29. Sydämellistä naistenpäivän iltaa sinulle! <3

  Voih, Lumene on iskostunut minuunkin ihan lapsesta asti vahvasti.
  Mutta nyt olen kyllä auttamattomasti tipahtanut Lumenen kyydistä ja markkinoinnista tänne etelään muuton jälkeen...joten en tiedä mistää mistään!
  Ehkä parempikin tämän luettuani, niin se kultainen Lumenen muisto jää sydämeeni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele ja hyvä on säilyttääkin ne kauniit ihanat muistot, niitä minullakin on niin niin paljon <3

   Ihanaa naistenpäivää <3

   Poista
 30. Minä nyt jotenkin kiehahdin tästä Lumene asiasta, eikä vain heidän kamppiksestaan. Miksi kaikkien mainoskasvojen pitää olla tunnettuja. Suomi on täynnä kauniita naisia, joita olisi voinut kamppiksessa käyttää. Lumene itsessään on sen verran tunnettu merkki, että se ei tarvitse Saimia ollakseen parempi. Nordic girl, just joo!
  Kivaa naistenpäivän iltaa sulle Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä kamppis ei nyt mennyt niin monella tasolla putkeen. Ihailen valtavasti Meeriä, mutta mietin, josko hänelle olisi avautunut kampanjan koko avautumisen kirjo, olisiko hän lähtenyt mukaan. En tiedä tai ehkä minulle ei nyt aukene kokonaisuus aivan. Mutta näen vain hoikkia, nuorehkoja, kauniita ja myös menestyneitä naisia. Mielestäni Maijun faceen tuli ihana kommentti, kun Maiju jakoi tämän, että miksi ei vaikka luonnonkaunis maatalon emäntä kelpaisi, no kyllä kelpaisi! Olisi ihana <3

   Niin totta tuokin, ainakaan Suomessa Lumene ei tarvitse julkkiksia kampanjaan, vaikka monilla heillä on toki painoarvoa näkyvyyden kautta saada ääntä kuuluville.

   Ihanaa iltaa rakas Outi <3

   Poista
 31. Täytyy muuten sanoa, että siinä missä Kalevala koru onnistuu olemaan uraa uurtava ja rajoja rikkova, Lumene on hypännyt takaisin menneisyyteen. Esim. jo se mainos Lumenelta oli tosi tökerö, jossa vaaleaihoinen nainen on Nykissä tms. suurkaupungissa, ja jossa korostettiin luonnollista kauneutta, tummempi ihoisten ja vahvemmin meikattujen naisten katsellen alistuneena tätä vaaleaa naista, jonka power walk pukuhuoneen läpi oli..jotenkin alistavaa. Rakastan Lumenen uutta visuaalista ilmettä MUTTA jokin tässä tökkii minuakin. Se, että yritetään olla cool ja vähän hipster, ajanhermolla mutta ollaan kuitenkin niin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin aikamatkalla on nyt valitettavasti Lumene ja koen, että hieman hukassa. Tökkii jo tuo Nykin video, missä kontrastina on mustaihoiset ja video on poistettu tubesta, tiesikö nämä kampanjan keulakuvat tästä puolesta

   Niinpä silloin kun yritetään olla cool ja hipster, rohkea, stereotypioita rikkova, ajan hermolla ja tulee näin monille päälle liimattu olo, niin jokin on mennyt vikaan.

   Minäkin rakastan Lumenen visuaalista ilmettä ja monia tuotteita ja voi niitä muistoja mitä onkertynyt Lumenesta eli hyvääkin on ja sitä ei käy kieltäminen. <3

   Ihania unia Salka <3

   Poista
 32. Kyllä mulla kävi sama silmään kun katsoin Instastorya. Kaikki kaunita ja nuoria.

  Minun suosikkituotteeni Lumenelta ovat meikkivoiteet, kynsilakat ja huulikiillot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se silmille iski! Samat suosikit ja seerumit <3

   Poista
 33. Seela Sella on niin rock! Hän on meidän Dame Seela. Mä oon vissiin vähän pihalla, kun ei tullut edes mieleen eilen siellä illan lanseeraustilaisuudessa, että missä vanhempi kohderyhmä. Olin niin häikäistynyt Saimista ja Meeristä, joita molempia ihailen, varsinkin Saimia. Mut joo, oman ikäisistä toivoisin näkeväni kamppiksissa vaikkapa Clarissa Bergrothin tai Marianne Heikkilän, molemmat 50-vuotiaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole pihalla, vaan ehkä lumoiduit Meeristä mm. Minä ainakin olen hänen lumoissa ja ihailen juuri Meeriä, koska tapa ajatella on todellakin oman tiensä kulkija.

   No mutta Marianne Heikkilä ja Clarissa Bergroth aivan mahtavia kasvoja, peukku ja vielä lisää särmää ja rosia, niin tuplapeukku.

   Ihanaa iltaa Fab <3

   Poista
  2. Niin ja Seelaahan ei sitten Stockmannilla samaisessa lanseerauksessa ole nähty, vaan läpileikkaus nuoria naisia, osa samoja, kuin Lumenella. Hohhoijaa kyllä suomalainen ajatusmalli on aika jämähtänyt.

   Poista
 34. Olipa hieno ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Tällaisia mielipidevaikuttajia, jotka uskaltavat sanoa ääneen mielipiteensä ja haastaa brändin on inspiroivaa seurata. ⭐️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iriz kiitos ihan mielettömän paljon. Ei ollut helppo rasti, koska olen rakastanut Lumenea niin paljon eli on jo ihan kiintymyssuhde. <3 Siksi tämä ehkä risookin niin kovin, koko kampanja ja epätasa-arvo monella saralla.

   <3 muiskis <3

   Poista
 35. Vastaukset
  1. Kuolen nauruun, ihan pokkana kirjoitin lainaten sua. <3 Oon ihan tööt, tämä olikin aikamoinen mankeli, kun some on laulanut tänään joka tuutissa. <3

   Hyvä me. <3 Halit <3

   Poista
 36. Moi Tiia! Olen nyt tänne muutaman kerran Facebookin blogiryhmistä eksynyt ja tykännyt blogistasi kovasti. Kiitos, kun kirjoitat särmikkäästi ja rehellisesti! Tartuin itsekin tänään postauksessani naistenpäivään ja Lumenen sekä Stockmannin kampanjoihin. Huomasin juuri, että tulit kommentoimaan postaustani. Kiitos paljon, vastaan siihen myöhemmin. :) Tänne sinun blogisi puolelle minun on kuitenkin pakko jatkaa Stockmannista. Et tainnut olla tänään lanseerauksessa paikalla? Itse olin ja uskon, että meillä on tästä syystä kampanjasta aika erilaiset kokemukset. Magazinessa on tosiaan kansikuvana upea Seela Sella – mikä rohkea puhutteleva veto! Taas Stockwomann-lanseeraustilaisuudessa lavalla oli – tämän jo arvaatkin – ei Seela Sella, vaan kuusi nuorta somesta tuttua naista, jopa osittain samoja kuin Lumenella. Tämän takia jopa Stockmannin kampanja jäi minulle valitettavan etäiseksi, koska en pystynyt samaistumaan huipputrendikkäisiin nuoriin. Toki myönnän, että Stockmann on minulle niin rakas instituutio, että kaikki tekeminen menee vähintäänkin tunteisiin. ;) Silti koen, että haluan edustaa sinun tapaasi blogimaailmassa niitä, jotka uskaltavat kirjoittaa asioista tarpeen mukaan myös kriittisesti. Toivon, että se jos mikä nähdään rohkeutena myös kyseisten yritysten näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, mahtavaa, että olet eksynyt ja kiitos kovasti palautteesta. Sinulla on niin kaunis blogi ja vielä tekstikin on fiksua ja rohkeaa. Heti tuli tunne, että hei tämä oma blogi on ihan roskis, että jotain tarvitsee tehdä ulkonäölle, mutta kun olen niin vanha ja teknisesti tumpelo ja ehkä vähän laiskakin. ;)

   Ou no, näin Seela Sellan netissä niin monessa paikassa, että olin ihan wow! En ollut lanseerauksessa, en saanut kutsua, kuten en eiliseen Lumeneenkaan, sillä Lumenelle tälläinen keskiverto tavis nainen on hieman nobody, mutta mikä on tavis, niin... kaikille muille kosmetiikkayrityksille kelpaan, niin onhan sekin aika jännä kuvio, jos miettii hetken ihan bloggaajan kannalta.

   Mutta mutta, olen nyt hieman järkyttynyt. Luin itse asiassa tomittaja Sini Kesäsen kirjoituksen aiheesta ja hän oli närkästyksissään ja minä hölmö luulin, että kyseessä oli kosmetiikkalanseeraus Stockmannilla. Ehkä on jopa hieman häkellyttävää, että rohkeuden kasvoina on samoja, kuin Lumenella edellisenä päivänä. En teilaa nyt heti tuota seikkaa, täytyy makustella, mutta se että sielläki nuoria, anna mun kaikki kestää. Siinäkö on läpileikkaus naisesta!

   Näin stadilaisena ja töölöläisenä, Stockmann on todella rakas instituutio, aivan kuten Lumene, joten nyt olen kaksinverroin suruisin ja pahoilla mielin. Ei tämä ole se maailma, jota tässä yritän lapsillekin kasvattaa.

   Jos kirjoitan typeriä, johtuu jo aivojen tuuttaustilasta. ;)

   Allekirjoitan tuon alimmaisen lausekkeesi ihan täysin ja omalla kohdalla kaikenlainen epätasa-arvo ja epäreiluus on mm. sellaisia, että älähdän, vaikka positiivisena pidän blogin henkeä pääsääntöisesti. :)

   Toivotaan, että maailma menee eteenpäin ja tänään olemme olleet pienen lilliputtiaskeleen verran osallisena kohti tätä muutosta.

   Sydämellistä naistenpäivää Laura ja kiitos, kun tarkensit tuon Seela Sellan, mikä mahalasku... <3

   Poista
 37. Hyvä kirjoitus! Ja kun lumenella on ihan varta vasten tietääkseni ihonhoitosarja kypsemmillekin naisille muttei missään näy kun nuoria naisia. No, en ole juuri Lumenen tuotteita vuosiin ostanutkaan, kun aiemmin ihmettelin juurikin hintojen nousua.

  No, löytyy tuota kosmetiikkaa ja ryppyvoiteita onneksi muiltakin merkeiltä. Mielummin ostan voiteeni merkiltä jossa komeilee kypsä ja elämää nähnyt henkilö. Niin ne ovat ryppynikin ;)
  Harmi vaan kun Lumene on just se merkki, joka loi mielikuvan Suomalaisuudesta, sisusta, hyväksymisestä ja iättömästä kauneudesta. Nyt lähinnä tulee mieleen väkisin kyhätty brändi uudistus ja nuoremmille tarkoitetut tuotteet.

  Mukavan ihanaa loppu viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen ymmärtänyt, että on ja olen ymmärtänyt, että vieläkin on. Näin uumoilen, mutta kun ei missään näy noita vanhemmalle suunnattuja ihonhoitotuotteita, niin suoraan sanottuna en ole enää varma, onko kyseisiä tuotteita enää edes olemassa. Lumenehan on miltei ainoa näkyvä kosmetiikkabrändi, joka ei ole kiinnostunut minusta lainkaan, joten olen vähän pihalla jo heidän tuotteista ja kun en saa tiedotteitakaan, joita olisi edes kiva saada, jotta pysysin ajan hermolla. Mutta mutta, tämä postaus on kuitenkin kuluttajan näkökulmasta kirjoitettu ja kyllä LOreal ja Lancome vetää nyt pisteet kotiin iäkkäimpine keulakuvineen.

   Näin tulee mieleen, että onko mietitty ihan loppuun kuitenkaan, että mennään ajassa taaksepäin, eikä matkusteta eteenpäin, kuten muut brändit tekee.

   Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista
 38. moi, hyvä kirjoitus!

  tiedätkö mikä minuu on pänninyt jo jonkin aikaa... niinkin pieni asia kuin tuo M-kirjaimen päällä oleva pieni ympyrä !! mitä se yrittää kertoa!!

  kun näin ensimmäisen kerran purkin kyljessä tuon Lumene -sanan kirjoitetun tuon pienen ympyräisen kanssa, en tunnistanut edes Lumeneksi. miksi se siihen laitettu?? tuntuu että siinä ei lue enää Lumene, vaan ihan jotain muuta.

  näinkin pieni juttu saa harmituksen aikaan :)

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten tiedä, onpa hyvä kysymys ja kun pää kirkastuu, niin voin yrittää ottaa selvää. Alkoi kiinnostamaan itseänikin. Muutenhan brändin uudistus on todella raikas ja tykkään paljon tuotteista ja visuaalisesta ilmeestä. :)

   Pienistä asioista tulee isoja puroja, näin se menee.

   Ihanaa iltaa Tiina <3

   Poista
 39. Olen +30 kymppinen, enkä koe, että Lumenella olisi mitään annettavaa minulle. Lumenen hinnat nousi, sekä suomeen on tullut edullisempia ja parempia merkkejä. Korealainen kosmetiikka, Essence, Catrice (ja kalliimmista YSL, Dior ym.) toimivat minulla. :) Olen testannut Lumenen tuotteita ja hinta-hyötysuhde on melko surkea. Sorry Lumene!

  //Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta ja esim. Cliniqueta ja Clarinsia saa samaan hintaan, kuin Lumene. Nyt en lähde edes näiden brändien laadusta kiistelemään, mutta jo mielikuvissa pysyy tiukassa, että Lumenen on edukas brändi, eikä selektiivistä kosmetiikkaa, kuten Clarins ja Clinique, valitettavasti, vaikka kuinka kiillotti ulkoasuun ja monia erinomaisia tuotteita on. Hinta-hyötysuhde ei omastakaan mielestä enää kohtaa, vaan yhtä hyvää saan edullisemmin ja yhtä kallista ja parempaa myös.

   Ihanaa viikonloppua Eve <3

   Poista
  2. Olet aivan oikeassa, Tiia. Tekstejäsi on ilo lukea, sillä ne on selkeästi kirjotettu, eikä ikinä ilkeällä tavalla. Myös kommentteihin suhtaudut aina asiallisesti, oli ne kritiikkiä, tai ei. =)

   En muuten muutama viikko sitten edes tiennyt, että Catrice on Essencen kanssa periaatteessa pikkusisko, tai jotain vastaavaa. Sain Catricen tuotteita testiin, jolloin Essenceltä kerrottiin merkkien yhteys. Hölmöä, olen karttanut merkkiä syyttä suotta, sillä jotenkin sen ulkoasu ei ole houkutellut. Tässä sen näki, miten paljon pakkaus&logo vaikuttaa. Pitäisi rohkeammin uskaltaa kokeilla uutta. Mieletön pigmentti on saamassani luomiväri kvartetissa! Pääsi suosikkilistaukseen ja lähes jokapäiväiseen meikkikäyttöön. Olen iloinen, että sain tuotteet testiin heiltä.

   Ihanaa viikonloppua! <3


   //Eve

   Poista
 40. En ole viime aikoina kauheasti ehtinyt someilemaan, joten tämä Lumenen kampanja on jäänyt vähälle huomiolle - ja jos kohderyhmä brändillä on tällä hetkellä tuo, olen minä ainakin niin ulkona kuin olla voi!
  Harmi, ettei tasa-arvon mallimaana esittäytyvän 100-vuotiaan Suomen tunnetuin kosmetiikkamerkki tunnista, milloin on menty metsään - ja nyt on. Meitä iäkkäämpiäkin lumenelaisia huulipunafaneja on tässä maassa aikamoinen määrä ja jos meidät blokataan ulos, me voimme vaikka suuttua! Enpä usko, että Lumenellakaan on varaa menettää tätä kohdejoukkoa vaikkei meitä arvostakaan!
  Itse ilahduin tänään suunnattomasti, kun Stockmann mainosti koko sivun mainoksella, jossa mallina oli aivan upea Seela Sella!
  Hyvää Naistenpäivää sinulle, ihaNainen Tiia - ehkä meidän on jo aika jättää nuo Lumenen huulipunat kaupan hyllylle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene julkaisi tämän uuden kamppiksen toissapäivänä, eli ole huoleti, et ole missannut mitään vielä. <3

   Uskon edelleen, että Lumenelle iso prosentti ostajista tulee niistä, jotka ovat ostaneet aina ennenkin ja meidän ikäisistä naisista ja varmaan sitten nuorista citynaisista, jota on hieman vaikea itse mieltää, kun olen joskus itsekin ollut nuori stadilainen ja Lumene oli silloin rakas, mutta tavis. Ehkä on vaikeaa irrottautua tästä ajatusmallista.

   Seela Sella oli wow, vaikka kuulin, että itse samaisessa tilaisuudessa olikin läpileikkaus nuorista naisista, jopa samoista, jotka olivat Lumenenkin kamppiksessa. :)

   Jepulis halvemmalla saa markettikosmetiikkaa tai samalla hinnalla selektiivistä, niin... siinä on jo yksi valinnan kriteeri, puhumattakaan kaikesta muusta.

   Ihanaa viikonloppua Lady <3

   Poista
 41. Mitä enemmän Lumenea mietin, sitä enemmän tuntuu, että heidän juna meni jo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikka Lumene onkin nykyään uusi ja kiillotettu juna, sinne meni.
   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 42. Sinun kirjoituksesti ovat kyllä ihanaa vuodatusta, ja luen niitä tosi mielelläni mutta nyt minulta jäi jotenkin se punainen lanka kadoksiin. Siis Lumene käyttää liian nuoria kasvoja mainoskampanjassaan eikä kohdista mainoksia yli 45-vuotiaisiin...entä sitten? Jos tuotteet ovat hyviä ja niitä haluaa käyttää mikä siinä on ongelma. Eihän tuotteen hyvyys tai huonous voi olla riippuvainen tuotteen keulakuvan iästä eikä sellaisen pitäisi vaikuttaa kuluttajaankaan, jokainenhan meistä tietää kuinka raadollista markkinointi ja mainostaminen on, sillä ei ole juurikaan tekemistä arkipäivän ja todellisuuden kanssa. Itse olen mummoikäinen ja oikeastikin mummo eikä yhtään kirpaissut nuoret kauniit naiset, Lumeneni ostan silti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi kiitos kommentista ja kivaa, että tulee erilaisia mielipiteitä, se virkistää tätä kommenttikenttääkin. Kivaa on myös se, että esitetään kysymyksiä näin mukavalla ja rakentavalla tavalla. <3

   Kuten kirjoitin, se vielä menee, että kohdennetaan markkinointi ns. nuoremmille, vaikka myönsin sen kirpaisevan. Itse perustan paljonkin mielikuviin ja tunteisiin ja valitsen mielelläni yhtä hyvän tuotteen, jota edustaa vaikka L´Oreal, jolla keulakuvana ja malleina on aikuisia naisia. Kun vielä Lumenen tuotteet ovat nykyään hintavimpia, kuin L´0realin ja samat ihonhoitotuotteet pakattiin uusiin pakkauksiin ja hinnatkin nousivat runsaasti aivan samasta tuotteesta, niin tulee jo monta seikka miksi en valitsisi helposti enää Lumenea. Koska Lumenen omistaa vielä yli 80% Lontoolainen yritys, niin enää ei voi väläytellä tätä suomalaisuus korttiakaan, että suosisin suomalaista. Mutta ei nämä vielä mitään, siltikin olisin voinut ostaa sen nykyään kalliimman Lumenen, joka ennen brändiuudistusta maksoi 10e vähemmän ja nyt aivan yhtä hyvää Lorealia saa paljon halvemmalla, ellei tämä stereotypioista irti ja rajoja rikkova rohkeus kampanja olisi ollut niin älytön. Mitä rohkeaa on laittaa laihoja, nuorehkoja ja kauniita naisia kampanjaan ja väittää, että nyt rikotaan moninaisia rajoja. Eihän ne nuoret ja kauniit tässä kirpaise, vaan se rohkeus sanoma, joka on totaalisessa ristiriidassa kiillotetun kuvan kanss. Mikä tuossa kampanjassa on rohkeaa, rajoja rikkovaa, stereotypioista irrottautuvaa, koko kampanjahan on stereotypian perikuva. Kyllä tämä oli minulle se viimeinen naula arkkuun ja koko tämä postauksen punainen lanka nimenomaan.

   Tasa-arvon aikana valitsen mieluiten puolet edullisemman tuotteen, joka on yhtä hyvä kuin Lumenen ja joka on ulkomaalainen, kuten Lumene ja joka mainostaa eri ikäisillä, eri rotuisilla, miehillä, naisilla, sukupuolineutraaliudella jne. Lumenenhan aiempaa mainoskampanjaa on julkisesti nostettu ja tuomittu rasistiseksi, video, jossa mustat naiset ihailevat valkoista naista.

   Punainen lanka on siten sydämen ja myös ajatuksen valinta, mietin ostopäätöstäni, enkä vain osta, koska olen aina ostanut.

   Kuten myös mainitsin, Lumenen tulisi juuri enemmän kohdentaa ja arvostaa myös meidän ikäisiä, kuten itse kerrot, ostat kaikesta tästä huolimatta Lumenesi.
   '
   Ihanaa viikonloppua Päivi ja arvostan suoruuttasi ja toivottavasti arvostat suoraa vastaustani. <3

   Poista
  2. pitää tähän nyt sen verran korjata ja tarkentaa, että meikkien ja ihonhoitotuotteiden sisältöä on jumpattu ja muokattu brändiuudistuksen myötä. Mielikuvissa vaikkapa päivävoiteet ovat vaan edelleen minulle samanlaisia, enkä huomaa käyttökokemana uudistumista, vaikka inci-listaa olisi muutettu. Edelleen peukut Lumenen seerumeille, ne on hyviä. :)

   Poista
 43. Lumenen uudistuksen myötä olen alkanut yhä enemmän katsella muiden merkkien tuotteita. Jotenkin nuo Lumenen uutukaiset ovat minun todellisuudesta irrallaan, enkä tunnu saavan ikään kuin kiinni siitä, että mikä tuote nyt on tarkoitettu minkäkin ikäiselle - vaikko kaikki juurikin pari-kolmekymppisille? Aiemmin niissä ihonhoitotuotteiden pakkauksissa oli "ikähaarukka", josta saattoi tsekata, että oliko kyseinen tuote suunnattu suurinpiirtein minun ikäiselleni iholle vai jollekin muulle. Nyt tuokin tieto on hävinnyt, mikä on minusta iso heikennys.

  Ihanaa viikonloppua sinne upealle Tiialle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ja tuotteita tuli niin niin uusia, etten enää pysy kärryillä. En edes tiedä onko paketeissa vielä se numeromerkintä mille ikäryhmälle tuotteet on tarkoitettu, eli onpa iso miinus ettei niitä ole, koska kyllähän 20-vuotiaalla ja 40-vuotiaalla on aivan erilaiset ihonhoitotarpeet. Täytyy tämä asia tutkiakin, kun käyn ensi kerralla kaupassa. Niitä ihonhoitotuotteita on vielä ihan älyttömän paljon meinaan.

   Ihanaa viikonloppua sinulle upeus <3

   Poista
 44. Todella hyvä kirjoitus ja asiaa. Myös minun ja Lumenen tiet ovat eronneett tämän uudistuksen myötä. Osittain syystä, että en oikein enää löydä kosketuspintaa tuotteisiin ja vielä painavammin siitä syystä, että Lumene on hinnoiteltu minun tavoittamattomiin. Pienituloisena ei vaan enää raaski eikä pysty, mutta toisaalta Lumenen imago on karannut suuntaan, josta en enää sitä tavoita. Minusta se tavoittaa ehkä parhaiten nuo kolmenkympin tietämillä olevat huippubloggaajat ja muut cityihmiset. Menestyjät, varakkaat ja menevät ihmiset. Ei enää tällaista työttömyyden, terveyden ja ikääntymisen kanssa elävää, tavallista naista. Sinällään harmi, koska meitä tavallisia naisiia on Suomessa paljon. Ja meitä ikääntyviä naisia on paljon. Ei se elämä siihen 45 lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotteita tuli kyllä paljon ja onhan se toki kuluttajalle kiperää, että brändiuudistus maksatetaan uudella siloitetulla tuotteen ulkonäöllä, mutta itse tuote on sama. Tässä kohden jo äänestin jaloillani, en vain nähnyt perustetta ostaa samaa tuotetta enää kalliimmalla ja etenkin kun markettikosmetiikkaa, niin tuo ajatus Lumenesta pysyy visusti minussa, saa puolet halvemmalla, niin miksi maksaa enemmän, kun ei Lumene enää ole edes suomalainen yritys.

   Tälläinen olo minullekin tulee brändiuudistuksesta, hylätään uskolliset kuluttajat, meidän ikäiset naiset, tavoitellaan nuoria ja kauniita cityihmisiä, eli tavallaan käännetään selkä niille, jotka ovat tehneet Lumenesta sen mitä se on. Minulla itsellä on tavallaan ollut koko ajan mielessä lause, Lumenella on noussut hattuun ja ehkei sekään ole ihan osuva, mutta näin tämän brändiuudistuksen ja koko kokonaisuuden koen, valitettavasti, maanläheisyys on kadonnut kauas pois. Harmi ja niin surullista.

   Ihanaa viikonloppua Sanna <3

   Poista
  2. Ihanaa viikonloppua sinullekin! ❤️
   On oikeasti aika ihana huomata, että en olekaan yksin näiden ajatusteni kanssa Lumenesta. Oikeasti harmittaa todella paljon, että niin suomalainen brändi kuin Lumenekin on ollut, ei ole enää, torpetoidaan huonolla markkinoinnilla ja ylihinnoitteluilla tuotteilla.
   Tuossa jokin aika sitten, kun pakkaslumi kimalsi ihanasti auringossa tuli mieleeni Lumenen hajuvesi todella kauan aikaa sitten. Se oli nimetty ”Timantteja hangella”. Muistaako kukaan muu? Vai muistanko aivan väärin? Niin suomalaista, niin aitoa. Omatkin ensimmäiset meikit olinLumenelta, äidin meikkipussin aarteet oli Lumenelta. Harmi, että niin tutusta ja hyväksi todetusta on tällä tavoin joutunut luopumaan. Mutta toisaalta, onneksi on vaihtoehtoja.

   Poista
 45. Kiitos pohdintaa herättävästä kirjoituksesta Tiia. Pienen ajatuksieni möyhentelyn jäljiltä täytyy kyllä todeta, että esimerkiksi verkkokauppoja ja yleensäkin nettiä selatessani en erityisesti etsi ns omalle ikäryhmälleni kohdistettua markkinointia ja mainontaa. Kosmetiikassa esimerkiksi etsin toimivaa tuotetta, joka saa olla mielellään visuaalisestikin esteettinen. Eilen klikkailin inspiraatiokansiooni kuvia, joissa hehkuivat naiset noin 20v - 75v välissä. Itse asetun siinä noin puoliväliin tuota ikähaarukkaa.

  Samaistumispinnan löytämiselle ei siis ole mitenkään olennaista ikä itselleni eikä myöskään onko kyseessä tavallinen pulliainen kuten minäkin vai julkisuuden henkilö. Sama näkyy seurailemissani blogeissakin - iällä ei ole käytännössä mitään merkitystä vaan sillä koenko yhteyttä jotakin kautta blogin pitäjään esimerkiksi käsittelemiensä teemojen, arvojen, kirjoitustyylin, huumorin, kommenttiboksiin syntyvän keskustelun kautta jne kautta.

  Ihanaista viikonloppua Tiia, puhalletaan me naiset aina yhteen hiileen eikä dissata toisiamme ja jatka samaan malliin blogissa omalla persoonallisella tyylilläsi!

  Malla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kosmetiikasta, paitsi joistain ihonhoitotuotteista. Eli käytän mielelläni vaikka Urban Decaytä, Nyxiä ja essenceä. :) Ikä ei ole tekijä ja kohderyhmäajattelukaan. Mutta arvostan, jos markkinoidaan tasa-arvoisesti kaikille, siitä tulee erityisen hyvä mieli, mutta ehkä se on jopa naivia ajattelua minulta.

   Mutta tässä Lumenen kanssa on tullut nyt niin monta miinusta, hintojen korotus, vanhojen kuluttajien hylkääminen ja kohdentaminen eteeriselle citynaiselle tuotteet jne. Samasta tuotteesta maksat nykyään 10e enemmän, eikä Lumene edes halua markkinoida tätä tuotetta minulle. Lumene on minulle niin sydämen asia, jo mumminikin kautta. Mummilla ei ollut muuta, kuin Lumene, niin jotenkin koen tunteellisestikin tämän, että Lumene on myös mummini hylännyt. Se vaikuttaa ostopäätökseeni ja myös tuo rohkeus kampanja ei ole pois stereotypioista vaan itse stereotypia.

   Kiitos niin paljon Malla erittäin kivasta ja rakentavasta ja viisaasta kommentista, tämä oli erinomainen kommentti tänne, koska oli tavallaan eriä ja samaa mieltä ja toi uutta kulmaa.

   Näin me teemme ja kuten sanoin, kaikki Lumenen keulakuvat ovat upeita naisia, mutta rajoja rikkovaan kamppikseen olisin minä kaivannut enemmän rosoa ja leiskuntaa ja enemmän erilaisia naisia, kuin nuoria, hoikkia ja kauniita. Kampanjan teema on jotenkin ristiriitainen.

   Ihanaa viikkistä Malla <3

   Poista
 46. Lumene on ja pysyy suosikkina niin kauan kuin tuotteet on hyviä. Uusin suosikki värillinen huuliöljy huulikiiltona. Tytärkin tykkää vaikka on alle 20v. Kuulun 45+ joukkoon mutta en millään jaksa ottaa kamppiksia niin vakavasti enkä noin yleensäkään itseeni juuri mistään, ellei nyt todella mene täysin mahdottomaksi - antaa kukkasen kukkia. Ilolla sen huomannut että ollaan menossa luonnollisempaa ja monipuolisempaan suuntaan myös mainonnassa, siitä peukku. Kamppikset ei vaikuta omaan ostoskäyttäytymiseen oikeastaan millään tavalla, ostan mitä tarvitsen ja yleensä, minkä tiedän hyväksi myös hinta-laatusuhteiltaan. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Virpi Helena <3 Lumenen huuliöljyt on muuten aika kivoja. Varmasti myös ulkosuomalaisena on kivaa käyttää ns. suomalaista kosmetiikkaa, vaikka Lumene onkin nykyään yli 80% ulkomaalaisomistuksessa, mutta kuitenkin. Muistan ulkomailla asuessa miten hyvältä tuntui käyttää suomalaisia tuotteita ja nähdä niitä kaupoissa.

   Ehdottomasti annetaan kaikkien kukkien kukkia, joten silloin minulle särähtääkin Lumene aiempi kampanja, jossa mustaihoiset ihailevat eteerisestiä lipuvaa valkoihoista naista, kampanjaa, jota on somessa nostettu esiin runsain määrin erittäin rasistisena. Silloin myös odotan rajoja ja stereotypioita rikkovalta rohkealta kampanjalta vähän enemmän, kuin hoikkia, kauniita, nuorehko naisia.

   Minä taas en vaan osta, koska olen aina ostanut tai miettimättä, että tuote on kiva tai hyvä, mutta viis muusta, tänä päivänä on niin paljon tarjontaa, että voin käyttää ostamiseeni ajatusta.

   -Lumene ei enää kohdenna markkinointiaan minulle
   -samat tuotteet uudessa paketissa brändiuudistuksen myötä maksatetaan kuluttajilla
   -Yhtä laadukkaita tuotteita saa puolet halvemmalla muilta merkeiltä, kuten vaikka sitä aitoa luonnonkosmetiikkaa, johon hieman viittasit
   _ Kalliiman hintaista, mutta tuotteet markettitasoa
   -Lumene ei brändinä nosta tai kannusta tasa-arvoa eli ei anna kaikkien kukkien kukkia
   -Lumene on hylännyt markkinoinnillaan ne ikäihmiset, jotka ovat tehneet Lumenesta Lumenen
   -Lumenen näkemys rohkeudesta on kauniit, hoikat, nuoret naiset, itse rohkeus kampanja on stereotypia
   -Lumene kaksi vuotta sitten perusti Nordic Girl sarjan nuorille tytöille, vaikka tänä päivänä pojatkin meikkaa ja tasa-arvon tulisi ajaa sukupuolineutraaliutta. Siksikin rohkeus teema on Lumenelta hukassa.
   -Lumene on saanut paljon palautetta rasistisesta aiemmasta mainoksestaan, jonka videosta vähin äänin poistettiin mustat naiset ihailemasta valko-ihoista naista, video lopulta poistettiin kokonaan eli virhe tehtiin, mutta sitä ei myönnetty.

   Tätä listaa lukiessani en voi muuta, kuin miettiä, että miksi tällä hetkellä edes harkitsisin ostavani. Mutta jos ja kun asiat aidosti muuttuu, niin Lumenesta voi tulla uudelleen bestikseni ja sitä ennen osaan kattavasti perustella miksi en osta ja se miksi en osta on niin paljon suurempi kokonaisuus, kuin helppo ja näennäien, että syyni olisi, että tässä keski-ikäinen ei osta, koska mallit ovat nuoria ja kauniita.

   Ihanaa kevään jatkoa Virpi Helena ja nautitaan kosmetiikasta ja hyvällä omalla tunolla, sitähän naiseus on.

   Poista
  2. Helppo ja näennäinen siis oli tuo vastaus. Aika paljon kirjoitusvirheitä, aika paljon on tullut kommentteihin vastattua vuorokauden aikan. :)

   Poista
  3. pitää tähän nyt sen verran korjata ja tarkentaa, että meikkien ja ihonhoitotuotteiden sisältöä on jumpattu ja muokattu brändiuudistuksen myötä. Mielikuvissa vaikkapa päivävoiteet ovat vaan edelleen minulle samanlaisia, enkä huomaa käyttökokemana uudistumista, vaikka inci-listaa olisi muutettu. Edelleen peukut Lumenen seerumeille, ne on hyviä. :)

   Poista
 47. Hei Tiia, ihana ja ajatuksia herättävä postaus jälleen kerran.
  Olen samoilla linjoilla kanssasi.Tämä kampanja ei ihan osunut ja onnistunut, päinvastoin Lumene ampui itseään enneminkin jalkaan tässä kohtaa.

  Tässä kamppanjassa on upeita ja rohkeita naisia, ihania kaikki, mutta valitettavasti kaikki hieman varttuneemmat, nuoret miehet tai monikulttuurisuus,ei tuntuneet olevan tarpeeksi hyvää Lumenelle.
  Olisiko ollut huono idea vaikka laittaa eri sukupolvea oleva suku, kampanjan keulakuvaksi`? En tiedä, mutta olisin toivonut Lumenelta hieman toisenlaista otetta.

  Mietin että tälläisenä aikana kun kaikki muut haluavat tasa-arvon näkyvän ja Lumenekin hehkuttaa rohkeudesta ja kannustaa rikkomaan rajoja, niin täytyy todeta että reisille meni.

  Ja kyllä Lumenelta löytyy hyviä tuotteita,sitä en kiellä, mutta brändiuudistuksen myötä,kun hinnat vielä nousivat, ja tälläisten kamppisten myötä, niin harkitsen tarkkaan mitä jatkossa ostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampanja olisi ollut oikein kiva sellaisenaan ja eikä siinä mitään, että nuorilla mainostetaan tai nuoremmilla ja henkilövalinnatkin oli yes sinällään, mutta kun kyse oli ulos stereotypioista, rohkeus kampanja, niin se roso ei vaan tullut julki, vaikka kyseiset naiset ovat värikkäitä ja rohkeita.

   Fantastinen kamppis voisi olla juuri tuo sukupolvien ketju, jossa jokainen kertoo oman tarinansa rohkeudesta ja tavalliset naiset, ei julkkiksia. Mutta nämäkin on kaikki sellaisia, että mikä uppoaa kehenkin, olen huomannut, että nuoret naiset ovat ihastelleet tätä kampanjaa, toisaalta eilen moni tuli sanomaan, ihanaa, kun avasit suusi ja ilmensit sen, mitä itse en ole uskaltanut omassa blogissa sanoa tai mitä itse en osannut kohdentaa, että mikä mättää.

   Lumenella on aivan ihania tuotteita ja Lumenen kanssa on niin pitkä historia ja kommenttikentästä näkee, että Lumene on meille kaikille todella rakas eli siksi tämä sydämeen ottaakin.

   Ihanaa päivää Souliina <3


   a

   Poista
 48. Jotenkin viimeistään 55 täytettyäni tuntui ettei mainonta kohdistu ollenkaan enää minun ikäisiini, ainoastaan eläkeläismatkoja ja kylpylöitä tarjolla. Kuitenkin juuri minun ikäiset kuluttavat kerrankin juuri itseään ajatellen niin vaatteissa kuin meikeissä. Lisäksi ostamme edelleenkin paljon lapsillemme ja lapsenlapsillemme, silti meidän ikäisiä ja meille kohdistettuja kampanjoita ei ole. Voi, olisipa Lumenen sinihylsyinen huulikiilto tullut uudestaan, tulisi nuoruus taas mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tuo sinihylsyinen Lumenen puna ilmentää meille kaikille Lumenea. <3 Ymmärrän, että yritysten tulee uudistua ja Lumenen uusi ilme on todella kaunis ja myös hyvin kauniin scandinaavinen. Olisi silti ollut tosi kiva, jos se sinihylsyinen linja olisi vielä, ihan juuri kaikille meille keski-ikäisille ja mummoille, omalle mummille, sinulle. <3

   Tuo on niin totta, että jo tässä on itse mainonnan kiirastulessa ja entäs kun ikää tulee lisää.. Onneksi on jo tämä Lauren Hutton Calvin Kleinin mallina ja onneksi Seela Sellakin siellä koristaa isosti Stockmannia, vaikka itse lanseerastilaisuus olikin kuulemma kattava kirjo erilaisia nuoria naisia. Mutta jotenkin uskon, että tämä nuoruuden ihailu hiljakseen alkaa tasaantumaan, koska on niin paljon rohkeita aikuisia ja vanhempia naisia, jotka pitävät itsestään ääntä ja ehkä markkinointi sitä kautta muuttuu ihmisille, jotka myös enemmän istuvat niiden rahakirstujen päällä.

   Aivan ihanaa viikonloppua Mummo <3

   Poista
 49. Todella hieno postaus tärkeästä aiheesta! Hyvä Tiia <3

  VastaaPoista
 50. hmmm... kirjoitin pitkään ja hartaasti ja kun painoin julkaise, niin ruutuun tuli vain blogger, error....:/
  No en tiedä tuliko se viesti perille vai ei ja en jaksa ennään uudestaan samaa kirjoittaa...(Ei ainakan tullut tekstiä, että tarkistetaan ensin tms)

  Hyvät viikonloput kuitenkin sinulle ihana Tiia <3 Hyvä kirjoitus ja aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei tuo on niin ärsyttävää. Kiitos kuitekin, että jaksoit kommentoida uudelleen. Ihanaa viikonloppua Satu <3

   Poista
 51. Hyvä kirjoitus Tiia. Minäkin kuulun niihin joiden ekat huulipunat ja rajauskynät oli juurikin Lumenea tai Anytimea☺. Kun Lumene uudistui niin en meinannut uskoa silmiäni kun näin hintatason. Meidän ikioma kotoinen Lumene😣...en osaa oikein asennoitua asiaan enkä löydä enää niin helposti haluamaani. Toki ulkoasu on tätä päivää mutta jotain meni pois siitä kotoisuudesta ja tuttuudesta ja omalta tuntuvasta. Piti melkein tehdä jonkinlaista "surutyötäkin" jos näin voi sanoa. Petyin kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeekö kyllä kaikkien teidän kommenteista, että Lumene on kaikille ihan superrakas ja Lumeneen liittyy ihan mielettömän paljon muistoja. Olisikin aika mahtavaa, jos tulisi vaikka kampanja, jossa olisi mukana vanhempia naisia kertomassa muistoista. Ymmärrän hyvin, että brändien on uudistuttava ja tällöin syntyy paljon vastarintaa ja vie aikaa, että ihmiset tottuvat uuteen ilmeeseen. Lisäksi uusia tuotteita on tullut aika paljon ja on vaikea pysyä mukana.

   Olen aiemminkin kertonut blogissa, että uudistus oli minulle mieluinen, visuaalinen ilme on todella kaunis, monet seerumit, meikkivoiteet ja glow tipat mm. ovat ihania. Mutta jokin siinä sinihylsyisessä punassa niin vetää, vaikka uusi hopeahylsyinen on todella kaunis sekin. En tiedä pystytäänkö jotain vanhaa linjaa näin isossa muutoksessa säilyttää, mutta minusta olisi ollut mahtavaa tuon Suomi 100 tiimoilta, että sinihylsyinen puna olisi ollut se ikoni, eikä joku uusi vieras tuote. Mutta nämä on näitä tunneasioita. Nyt puhuin paljon itse kosmetiikasta, mutta noin muuten tämä rohkeus kampanja kävi oman ihon alle, koska kirjo oli niin kaunis, nuorekas ja hoikka. Olisin kaivannut enemmän rosoa, toisaalta jos ottaa huomioon Lumenen lookin, joka on scandinaavisen vaalea ja eteerinen, niin ehkä Lumenen kannalta tuo kamppis on jopa värikäs ja rohkea, mutta samaistusmispintaa en saanut lainkaan, vaikka ihailen Meeri Koutaniemeä.

   En myöskään ole nähnyt brändiuudistuksen jälkeen kenenkään aikuisten blogeissa enää Lumenea tai muutenkaan ns. aikuisuutta mukana menossa, joten tunnetasolla minulle on tullut sellainen fiilis, minkä tuloksena tämä postaus syntyi.

   Tuo hintamuutos on ollut kova paikka ja on ollut vaikea päästä mielikuvista, että ennen maksoi vähemmän, vaikka ymmärtääkseni tuotteita on jumpattu parempaan suuntaan, mutta siltikin sekoittaa meidän vanhojen kuluttajien pään ja siitä hylkäysolo tuleekin, koska tulee tunne, ettei vanhoja uskollisia kuluttajia enää yritetäkään tavoitella, vaan täysin uusia markkinoita.

   Ihanaa sunnuntaita Ansku <3

   Poista
 52. Ihan nappikymppiaihe ja ihan samat ajatukset aika monella. Jouluna kun etsin äidille ravitsevaa yövoidetta lahjaksi, niin Lumenen hyllyt sai ohittaa aika nopsaan, hyvä kun itselleni löytäisin sieltä enää tuotteita. Onneksi on maailma kosmetiikkamerkkejä täynnä. Muistellaan me vanhat niitä sinisiä voidepakkauksia ja hylsyjä, nehän tulivat silloin 80-luvulla kovin tutuiksi! Ainahan pitää mennä eteenpäin, mutta on suuri virhe unohtaa valtakohderyhmä. Ihanaa lauantai-iltaa & jännitystä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmana on runsas runsas valikoima ja lisäksi aiemmat ikämerkinnät pakkauksissa oli minusta aivan älyttömän hyviä. Toki sitten tulee sekin mieleen, että onko ikämerkinnät ikärasistisia, kun vie tätä asiaa pidemmälle eli jos tuote kuitenkin sopii monen ikäiselle, niin tarvitaanko ikämerkintöjä, ehkä näissä ihonhoitotuotteissa tarvitaan kuitenkin.

   Uudistua pitää ja mennä eteenpäin, mutta uskollisia kuluttajia ei maailman valloituksessa kannata unohtaa. Toivon koko sydämestäni, että tämä otetaan vielä huomioon ja eikö olisi mahtavaa, jos iäkkäämmät ihmiset tulisivatkin kertomaan, miksi Lumene on heille rakas tai muistoja.

   Postaus syntyi vahvoista tunteista ja itse toivon, että voisimme Lumenen kanssa olla vielä bestiksiä, mutta tällöin tarvitaan se seikka, että meille vanhemmillekin kuluttajille jollain lailla kampanjoidaan Lumenea. On ihan maailman meno toki ollut nuoret mallikasvot, sen kanssa olen ollut sinut, vaikka onhan se fantastista, jos käytetään upeita iäkkäämpiä naisia keulakuvina, kuten vaikka Isabella Rosselini jne. Mutta tämä rohkeus kampanja oli se, joka löi ihon alle, koska en löydä samaistusmispintaa. Myös se, ettei iäkkäämpien blogeissa brändiuudistuksen jälkeen ole näkynyt Lumenea. Oli monta blogia jotka aina kirjoittivat Lumenesta, mainittakoon vaikka Kristallikimara.

   Ihanaa sunnuntaita Heli <3

   Poista
 53. Lumene on ollut mun lempparimerkki jo nuoruudesta lähtien. Minäkin toivoisin, että löytäisin heiltä minulle sopivat tuotteet aina satavuotiaaksi asti tai mieluummin vähän ylikin.😉 💄👛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä se olisi aivan mahtava asia. <3 Komppaan täysillä. <3 Ihanaa iltaa Riina <3

   Poista
 54. Voisin availla vielä taustoja Lumeneen liittyen. Muistan lapsuudesta, kun äidillä oli Anytimea ja Lumenea. Niitä sitten ihaillen katseli. Odotti, kunnes kasvaa "isoksi", jotta saa omia meikkejä. Mahtoi sitten ne omatkin ekat meikit olla samoja merkkejä. Siksikin tämä Lumene-asia ottaa minuakin aivoon.

  Huomasin aiemmin kommentin, jossa sanoit, että Lumene olisi voinut jakaa sotiemme sankareille kosmetiikkaa. Niin totta.. Se olisi myös yksi positiivinen asia heille, kuluttajille ja uudistuvalle Lumenelle. En usko, että yritys tästä teosta menisi konkurssiinkaan =) Saisivat aika mahtavaa pr:ää vastapainoksi tälle, missä moni meistä tuntee olevansa "huono" ja "ei toivottu" asiakas ja kuluttaja. 😕 Kaikkien meidän rahat kyllä kelpaa varmasti yhtä lailla.

  En ymmärrä, miten Jeffree Starkaan voisi samaistua tähän stereotyyppiseen brändiin. Eihän tuotteita ole tavallaan markkinoitu hänellekään, hänkin on yhtälailla Lumenen kohderajojen ulkopuolella.

  Kampanjoista mieleeni tuli..
  Jännä muuten, miksi joku asia mielletään rasistiseksi, jos siellä vilahtaa tummemman ihon omaava ihminen. Eikö rasistisempaa ole, jos kaikki henkilöt kampanjoissa on valkoisia? Eikä yhtään erilaisuutta. Eikö kaikki olla erilaisia, mutta saman arvoisia? Just thinking.. =)

  Btw, onko yksikään Lumenen malli, tai muu ollut arpinen? Eipä ole tainnut. 😏 Siinäkin sitä todellisuutta, mitä voisi ottaa mukaan markkinointiin.

  // Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja Eve ja niin totta, Lumene on kaikille meille todella rakas ja kaikilla meillä on todella isojakin muistoja, joihin liittyy tunteita ja hetkiä ja sukupolvet ylittävää rakkautta.

   Se oli sellainen yksi idea, tuo jakaa sotaveteraaneille kosmetiikkaa ja se sinihylsyinen puna viime vuonna Suomi 100 kunniaksi. Toki jos ei idea ole plumpsahtanut mieleen, niin helppoa olla tässä itse jälkiviisas. Mummi ja Lumenen on vaan minulle niin sellainen Lumenen oikea tiivistymä, niin tätä kautta tuli sotiemme lotat mieleen ja miten mieletöntä mainosta olisi ollut Lumenelle ja hei myöhäistä ei ole koskaan. :)

   Vitsi olen saanut näiden kommenttien kautta niin paljon syvyyttä ja rikkautta paljon lisää siitä, mistä itse lähdin postausta julkaistessa. Totta tuo Jeffree ja Star, hän ei ehkä ihan istu Lumenen henkeen tällä hetkellä ja silti hänelle lähetettiin tuotteet, koska hän on niin suuri stara. :) No mutta samalla lailla tuotteita voisi kohdistaa kaikille, tämä oli hyvä kulma.

   Minun mielestä jos kampanjassa on yksi mustaihoinen tai yksi vanhus, koen yksikön kiintiövanhukseksi tai kiintiö mustaihoiseksi. Eli puolet ja puolet ei olisi niin huutomerkkiä. Tai jos on sukupolvien ketju, niin siihen mahtuisi 4 erin ikäistä kuluttajaa tai jos on ihan kirjo erilaisia ihmisiä, niin vaikka mies, sukupuolineutraali, vanhempi ihminen jne. Eli koko erilaisuuden kirjo. Totta en ole arpia nähnyt ja jotenkin on tunne, etten tatuointejakaan.

   Lumene on hieno brändi ja tuotteet on monet loistavia ja ulkoasu on kohdillaan ja Lumenen kauniin tyylikkäät ja eleettömät tuotepakkaukset puhuttelevat aivan varmasti ihan kaikenlaisia ihmisiä. Olisihan se aika tylsää ajatella, että jos ihmisellä on vaikka pinkit hiukset ja on 60-vuotias, niin olettama on se, ettei hän voisi käyttää Lumenea.

   Oli niin tai näin, rohkeus kampikselle toivon jatkoa ja erilaisuutta rohkeammin.

   Kiitos hyvistä pointeista Eve tai oikeastaan erinomaisista ja ihanaa iltaa sinulle <3

   Poista
 55. Höh! Mä olen 44v, käytän Lumenea koska tykkään tuotteista, luulen että käytän vielä ensi vuonnakin. Ei tämä kamppis nyt pahalta tuntunut, upeita naisia, en minä tästä pahastunut! Hämmentävää, niinkuin sekin miksi nuorten sarja ei saa olla nimeltään Nordic girl? Ei se estä mua ostamasta heidän huulikiiltoaan joka on parasta ever näin 44v huulillakin. Menikö mun naisen elämä nyt matkalleen tuosta kamppiksesta -ei. Toiko se tasa-arvoa sille toisesta kulttuurista olevalle naiselle jonka arvoa verrataan lähinnä lehmään. Ei. Missä on se oikea ongelma ja tämän naistenpäivän tarkoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä aivan upeita naisia kaikki ja en yhtäkään vaihtaisi pois, mutta lisäisin ehkä vielä jotain muuta tilalle. :) Koska samaistumispintaa haettiin rohkeudelle ja rajojen rikkomiselle, pois stereotypioista, niin en samaistunut, kuten ei selvästi suuri suuren suuri joukko muitakaan, samaistuitko kampanjaan muuten sinä?

   Lumenella on paljon hyviä tuotteita, joita rakastan ja niin rakastaa selkeästi hurja määrä muitakin ja Lumene on suorastaan kansallisaarre, siksi tämä kampanja ja Lumenen kohdemarkkinointi on monille niin sydämen asia.

   Olet 44-vuotias, miten tuntee 55-vuotias tai 65-vuotias kampanjasta, samaistuvatko? Samaistuuko se sukupolvi, joka on tehnyt Lumenesta Lumenen. Nythän ei ole kyse tavallisesta mainoskampanjasta, jonka keulakuvana on nuori kaunis nainen ja mainostetaan jotain kosmetiikkatuotetta. Nyt oli kampanja, jonka teemana oli rohkeus, pois yleistyksistä, rajojen rikkominen eli täysin irrallinen ja erilainen kampanja, kuin perus kampanja tai perus mainoskasvo. Tässä nyt vaan ei enää ole kyse huulikiillosta tai onko se hyvä vai ei, vaan kaikkinaisesta tasa-arvosta.

   Naistenpäivään kiteytyy tasa-arvo kaikkialla maapallolla naisille ja naisten oikeuksien ajaminen. Lumenen kampanja toki julkaistiin naistenpäivän alla, mikä on mielestäni fiksuakin ja kampanja jatkuu eli on tavallaan myös irrallinen naistenpäivästä, mutta teemassa on samoja elementtejä.

   Oikea ongelma on juuri siellä, että tasa-arvon asia tulee edistää kaikilla osa-alueilla. Ikätasa-arvoa, erilaisuuden hyväksymistä ja siitä tämä postaus kertoo ja siksi niin moni ei samaistunut kampanjaan ja ei edes moni nuori.

   Mukavaa uutta viikkoa sinulle. :)

   Poista
 56. Näin tämän postauksen jo aiemmin, mutten silloin ehtinyt kommentoimaan. Syy miksi tämä postaus varmasti aiheuttaa näin paljon ajatuksia, on varmasti se, että Lumeen, niin kuin vaikka Stockmann on meille tärkeitä brändejä, joita olemme lapsesta asti oppineet rakastamaan ja arvostamaan. Minä en ole kokenut, ettei uudistunut Lumene puhuttele minua. Itse asiassa päinvastoin. Olen kiinnostunut nyt enemmän brändin tuotteista koska koen ne raikkaiksi ja uusiksi, tehokkaammiksi kuin ennen. Ikinä en ole ollut Lumenen meikkien käyttäjä, enkä vieläkään ole mikään suuri fani, mutta muutamia meikkejäkin, esim ripsaria olen kokeillut. Laatu on mielestäni parempi kuin ennen. Aamuisin laitan kasvoilleni Lumenen seerumia, joka mielestäni todella hyvä hinta-laatusuhteeltaan. Myös micellar-vettä on tullut ostettua. Eli käytän Lumenea enemmän kuin ennen uudistusta. Ikää siis yli 45 kuten tiedät. Mutta mallithan Lumenella ovat nuoria, mutta toisaalta niin ne ovat monilla muillakin kosmetiikkamerkeillä. MInulle pakkaus on tärkeä asia ja mielestäni nyt Lumenet ovat raikkaissa ihanissa pakkauksissa, parempia kuin ennen. Eli täältä iso peukku uudelle Lumenelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati, olen kaikessa ihan samaa mieltä, Lumenella on ihania tuotteita ja brändiuudistus on todella kaunis. Lumene on meille kaikille todella rakas, suorastaan kansallisaarre, eli jo siksikin tämä postaus ja omat tunteet ovat niin kuumottavia.

   Tässä postauksessa ei nyt kuitenkaan ollut kyse pakkauksista tai että tuotteet ei olisi hyviä, ne kun on sitä. Eikä siitä, että nuoria malleja käytetään vaan Lumenen kahdesta kampanjasta, joista ensimmäinen oli tämä vähin äänin poistettu mainos, jossa tummemmat naiset ihailivat vaaleaa Lumene naista ja toinen on tämä Rohkeus-kampanja, johon en löytänyt minkäänlaista samaistumispintaa. Rohkeus kampanjalta odotan niin paljon enemmän, kuin viittä hoikkaa, nuorehkoa ja kaunista naista eri ammateissa. Ulos stereotypioista, rikotaan rajoja. Kaikki naiset sopivat kampanjaan kyllä, mutta tälläinen keski-ikäinen uupui joukosta tai entäs vanhempi Lumenen käyttäjä tai jotain muuta vielä rohkeampaa?

   En ole brändiuudistuksen jälkeen nähnyt enää minkäänlaista markkinointia meille aikuisille ja kyllä sillä vaan on minulle kuluttajana merkitystä, kun on kuitenkin paljon brändejä, jotka käyttävät keulakuvanaan aikuisia naisia.

   Nyt kun Lumene saa vielä hieman kohdennettua tuota markkinointia meille aikuisemmille, olen sinun kanssa taas samassa veneessä ja niin on varmasti lukemattomat tuhannet ja tuhannet muut, jotka on lukeneet tätä postausta ja kommentoineet ja peukuttaneet eri somekanavilla. Mahtavaa, että moni meidän ikäinen naistoimittajakin on antanut tälle asialle nyt kannatusta ja peukut eli me yhdessä pidämme yhtä meidän aikuistenkin naisten puolesta ja juuri siksi, koska Lumene on meille niin tärkeä, mitäs sitä turhan asian kanssa taistelisi tai jonkun muun kosmetiikkamerkin, enpä usko, Lumenen on asia, jonka puolesta kannattaakin taistella, kuten eräs totesi, Lumenen on kuin koto-Suomi <3 :) Peukut siten Lumenella, että näin tulisi tapahtumaan. <3

   Poista
  2. Ai niin piti vielä täsmentää, että Lumene reagoi myös tähän postaukseen heti, ihan vuorokaudessa itse asiassa ja minulla on tapaaminen Lumenen markkinoinnin operatiivisen johtajan kanssa, joten koen, että Lumene on myös kuullut meitä tai ainakin olen toiveikas.

   Poista
  3. Kiva että ovat reagoineet ja totta, että heidän mainoksistaan puuttuu muut kuin skandinaavisen vaaleat nuoret naiset. Ehkä olen vähän turtunut siihen, ettei kosmetiikkamainoksissa ole muitan kuin nuoria ja kauniita ja että eri ikäiset ja väriset ja vaikka arpiset ja ryppyiset ihmiset puuttuvat. Siksi on hyvä, että nostat asiaa esille. Markkinointi-ihmisenä kuitenkin tiedän, että näitä asioita varmasti aika paljon pohditaan ja päätökset ovat välillä tosi vaikeita tehdä. Pahinta olisi, jos kampanjoista tulisi jotenkin päälleliimatun oloisia ja aitous jäisi silti puuttumaan. Näitä asioita pitää myös brändiin liittyen tehdä pitkällä tähtäimellä, jota esim. Dove on pystynyt tekemään, vaikka kyllähän heilläkin on käynyt mokia välillä. Tapoja ajatella on yhtä paljon kuin on ihmisiä ja siksi päätösten tekeminen on välillä tosi vaikeaa. Kaikkia ei voi miellyttää ja pitää tehdä brändiä siten, miten parhaaksi näkee. Pahinta mielestäni mitä he nyt voisivat tehdä, on lanseerata joku mummokosmetiikkasarja, joka on tarkoitettu meille vanhoille. Toivottavasti näin ei käy, sillä se tuntuu jotenkin niin älyttömän päälleliimatulta ja siltä, ettei kertakaikkiaan osata muokata omaa viestiä sellaiseksi, että se puhuttelisi muitakin kuin vaaleta nuoria ja kauniita. Älä Tiia käsitä väärin, olen ehdottomasti sitä mieltä, että on hyvä, että nostat tämän aiheen, mutta jotenkin ehkä tässä olen vaan niin turtunut, etten jaksa odottaa muuta kuin aina sitä samaa tyyliä näiltä kosmefirmoilta. Itse teen päätökset sen mukaan, miltä tuote tuntuu ja onko se hinta-laatusuhteeltaan mitä odotan. Lumenessa nämä asiat minun mielestäni edelleen kondiksessa, vaikkei markkinointi ehkä vältäämättä ole minua puhuttelevaa. Tähän samaan syssyyn voisi sanoa, että Stockmann tekee tällä hetkellä hyvää kamppista, kerrankin! Ne kun on räpeltänyt nyt vaikka kuinka kauan ja haluaisin niin kovin, että menestyisivät. Tämä Stockwomann kamppis tuntuu olevan oikeasti rakennettu joidenkin aitojen asioiden ympärille ja keulakuvana vielä upea Seela Sella. Iloitsen heidän onnistumisestaan, sille on tarvetta tai kohta me saadaan sanoa bye bye Stocka. Siitä tulisi maan suru.

   Poista
  4. Hei Kati, en todellakaan loukkaannu ja mielestäni on mahtavaa, että tulee hedelmällistä keskustelua eri kanteilta. Käyn itse vuoristorataa asian kanssa, koska tämä on ollut tajuton mylly ja meni ihan yöunet. Lukijamäärät kahteen Lumene postaukseen on ollut ihan räjähdys, postausta on jaettu, linkattu ja tykkäilty eri kanavissa ja myös toimittajat ovat ottaneet kantaa, mikä on aikamoista.

   Mutta vuoristoradasta ja se on juuri se, että olen hetken toiveikas ja sitten taas mietin, ettei maailma muutu ja pelkään myös, että lounastapaaminen on näytelmä, joka molempien osapuolien tulee suorittaa tässä valossa, jotta on kuultu ja kuunneltu. Toivon todella, että kantaisi jotain hedelmää.

   Ennen Lumenella oli tuotteissa nuo ikähaitarit ja se voisi selventää asiaa. Minusta 30+, 40+ ja 50+ on yes tai sitten eri ikäiset keulakuvat, joka selventää, että minkäs törppösen anti agingia tämän ikäinen itselleen valitsee.

   Kirjoitin postauksen, koska oli vaan pakko saada se ulos, mutta se tunnevyöry minkä se aiheutti muissa ihmisissä oli odottamaton. Eli niin moni kokee samoin.

   Stockan onnistumisesta iloitsen minäkin, vaikka joukossa olikin yksi MUTTA. Eli tämä Stockwomann lanseerattiin medialle taas nuorten voimin ja vielä yksi sama kasvokin oli, mikä oli myös edellisenä päivänä Lumenella. Mitä olen somea lukenut, niin Stockmann herätti vielä enemmän närästystä. Mutta hei, se oli yksi mediatilaisuus, Stockwomann logo on ja upea Seela Sella.

   Voin kuvitella myös, että ihmisillä markkinoinnissa on aika kovat paineet onnistua ja onnistuneen kampanjan tekeminen on aikamoinen keitos. Minusta Rohkeus kampanjassa oli upeita naisia, mutta vielä lisää rosoa ja ei kaikki mallimittaisia, koska nyt mainostettiin pääteemana rohkeutta, jolla Lumenea yritetään myydä. Jos olisi menty tuote edelle, niin olisin saattanut suhtautua toisin. Eri kokoisia ja eri ikäisiä naisia kampanjoimaan rohkeudesta ja stereotypioista pois ja itse tuote mainokset by all means nuorempi nainen. Vaikka olisi se hienoa, jos Lumenea mainostaisi myös eri ikäiset naiset, on niitä todella kauniita aikuisia naisia. :)

   Edelleen on hytinä, että Stockmann on pian NK... Harmi, että Stockmannin verkkokauppakin laahaa perässä, kun esim. Hobby Hall, jonka aikanaan omistivat, verkkokauppa oli super.

   No mutta tälläisiä, hyvää keskustelua, joka tavallaan lisää toivottomuuuttani. Välillä olen jo vähän väsynyt tähän ikähommelitaisteluun ja välillä löytyy taas draivia.

   Halit Kati <3 ja kuten sanottu Lumenella on ihania juttuja ja seerumit ja glow tipat on suurimpia suosikkeja.

   Kauniita unia <3

   Poista
  5. Vielä vastaan vaikkei ehkä pitäisi vaivata sinua, mutta joo mä itkeskelen tuon Stockan säätämisen kanssa kun tuntuu, ettei ne löydä nyt uutta polkua ja joo, verkkokauppa on surkea ja koko ajan joku mättää. Toivon niin, että onnistuvat edes jossain ja Seela Sella oli hyvä valinta. Ehkä toive siitä, että mainonnassa olisi oikeasti aidosti erinäköisiä naisisa ylipäätään on todella tärkeä kysymys. Toivoisin että niin olisi, mutta missään nimessä se ei saa näyttää päälleliimatulsta ja tekopyhältä ja se on varmasti se miksi sen asian toteuttaminen on markkinointiheeboille niin pirun vaikeaa. Jos lähdet liikaa sinne, asiakkaat tajuavat ihan heti ja sitten vasta piru on irti. Ei ole joo helppoa tämä ei....

   Poista
  6. Höpsis et vaivaa. <3 Seela Sella oli niin hyvä valinta ja samaa mieltä Stockkasta, joka on pikkutytöstä the kauppa ja lapsuudenkodista Töölöstähän aina hurautin Stockkalle tai muutenkin asuessani 31-vuotiaaksi Helsingin keskustassa. Eli ihan hirvittää täälläkin!

   Ymmärrän paremmin nyt tuota pelkoa, että jos laitetaan eri kokoisia jne. niin voi helposti tulla päälleliimattu. Itseäni häiritsee kiintiövanhus tai kiintiö plus size asetelma ja siitä tulee liimattu olo. Kampanja jossa on aidosti erilaisia naisia on hieno. Esim. sukupolvien ketju olisi hieno, eri sukupolvet kertovat tarinansa rohkeudesta ja vaikka tarinansa miksi tykkäävät Lumenesta. Tälläisiä pyörittelyjä, mutta helpommin sanottu, kuin tehty eli minä en ole alan ammattilainen. Minusta aika kiva idea voisi olla myös joku kampanja, johon haetaan tavallisia ihmisiä ja he sitten vaikka kuukauden kasvoina kertovat rohkeudesta. :) Vaikka insta kilpailu ja moni olisi varmaan iloisena mukana ja vaikka runsasta lahjakassia vastaan.Tosin Lumenen insta on todella eteerinen, mutta nyt olen nähnyt heidän repostaneen tavallisen kuluttajan kuvan, olisiko siinä se toiveikas uusi alku. <3

   Kaikki sympatia myös markkinoinnin ihmisille <3

   Poista
  7. Mä kans vihaan kiintiövanhus-ajatusta, sillä tavalla ei ainakaan tule mitään hyvää :)

   Hyvää yötä ihana!

   Poista
  8. Kiintiövanhus, kiintiö mustaihoinen jne. ei kiva eli silloin heti tulee se päälleliimattu fiilis. Haastavia nämä, mutta jos on kattava kirjo erilaisia ihmisiä, silloin on vaikeaa mennä vikaan.

   Ihanaa viikon jatkoa Kati <3

   Poista
 57. Lumenen brändiuudistus on visuaalisesti onnistunut. Valitettavasti hinnat ovat nousseet sen myötä sen kipurajan yli, mitä olisin valmis maksamaan. Ehkä meidät vanhat, uskolliset asiakkaat on juuri siksi jätetty huomiotta. Hintamielikuvamme ei kohtaa nyky-Lumenea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ja vanha Lumene tarvitsikin sellaista kasvojen kohotusta, en vaan uskonut, että samalla tavallaan unohdetaan iäkkäämmät ihmiset. Toisekseen tosiaan, koska hinnat nousi, niin uskon, että iäkkäämmät edelleen osa uskollisina kuluttajina ostaa. Jännää kuitenkin, jos ajatellaan vaikka näiden Lumene postauksien kommenttien läpileukkausta, niin vain muutama on kertonut ostavansa, koska aina ostaa. Toki siitäkin ei voi oikein mitään päätellä, koska ehkei kaikki halua tulla kertomaan, että niin tekee.

   Ehkä juuri näin, ehkä olemme turha kuluttajaryhmä, koska jo fiksut tietää, että meille tuo hinnannousu on liian vaikea pala nieltäväksi ja tavoitellaan täten nuorempaa yleisöä. Viisaita ajatuksia. <3

   Kivaa viikon jatkoa <3

   Poista
 58. Minusta Lumenen roolihahmot eivät olleet roolimalleja, paitsi Nooralotta. Ex-malli, bloggarivalokuvaaja, no jaa. Mites olisi ollut maitotilallinen, tuomari, pankinjohtaja, lääkäri, sairaanhoitaja jne. Taviksia, todellisia roolimalleja. Mainos on hieman feikki ja kopioitu tekopirteä. Maailmalla eri-ikäiset mallit ovat jo arkipäivää, ja onhan sillä loppupään ikähaarukalla enemmän aikaa ja rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis tuli ja aika monellekin on selvästi tullut sama reaktio. Toki on varmasti myös monia, jotka tykkääkin. :) Juu Rohkeus kampanjalta olisin vain odottanut jotain enemmän ja juuri tätä erilaisuutta. Niin totta tuokin, iäkkäämmillä on ne rahat. Juttelin itse asiassa lauantaina Stockmannilla aiheesta ja kuulemma uskollisia kuluttajia löytyy ja sitten nuoremmatkin on kivasti löytäneet Lumene. Olisiko sitten kuitenkin, että he tietävät mitä tekevät, vaikka minusta ei tunnu siltä tai olisiko keski-ikäisten joukossa Lumene katve, en tiedä. Jännää kuitenkin mennä perjantaina keskustelemaan aiheesta Lumenen edustajan kanssa. Kerron blogissa sitten jatkoa.

   Mutta sinun kanssa ihan samoilla linjoilla. Mukavaa uutta viikkoa sinne <3

   Poista
 59. Mua lähinnä kommentteja lukiessa alkoi huvittamaan kamppanjan Lumene -kasvojen aliarviointi. Esimerkiksi Saimi Hoyer on yli nelijäkymppinen yrittäjänainen, Meeri Koutaniemi oman ikäluokkani vähemmistöjä ja ihmisoikeuksia puolustava valokuvaaja, Nooralotta Suomenennätyksen tehnyt parikymppinen pika-aitajuoksija. Toki viisikymppisiä ja sitä vanhempia naisia ei ole edustettuina ja Aira Samulin olisi ihana esimerkki avoimesta ja pirskahtelevasta naiskauneudesta, sekä kosmetiikkaa käyttävänä miehenä Cristal Snow kauniine meikattuine silmineen olisi ihana kasvo rohkeudesta olla oma itsensä. Kysymys kuuluukin, mikä tekee aiemmin mainituista naisista huonoja tähän kampanjaan? He ovat kauniita, vahvoja naisia. Koen lähinnä osan ketjussa olevista kommenteista menevän alle: "se, mihin kalakka kapsahtaa..." eli avoimuus ja arvostus kauneutta kohtaan uppoaa varmasti oikeaan kohderyhmäänsä hienosti :) Lumene on kehittynyt ja tuonut markkinoille myös luonnonkosmetiikkaa, sekä uusia tehoaineita, joten kannattaa kurkata ennekuin sarja päätyy täydelliseen käyttökieltoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän nyt en valitettavasti muiden puolesta osaa vastata, kuten kommentoin mielestäni mahtavia naisia kaikki. Aira tai Snow olisivat muuten mahtavia kasvoja.

   Kirjoitinkin, että Lumenella on hyviä tuotteita ja omia lemppareita löytyy. Tässä omalta osalta olikin kyse siitä, ettei Lumene brändiuudistuksen myötä markkinoi 40+. Mutta kannattaa lukea muutkin kaksi Lumene postausta, tarina jatkuu ja Lumene otti todella hienosti tämän postauksen vastaan.

   Arvostan kovasti kommenttiasi, näin annetaan kivalla tavalla eriäviä mielipiteitä, joka freesaa keskustelua.

   Sydämellistä kevään jatkoa:)

   Poista