keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Samulla on synttärit!

 


Koska meidän perheen eläimet ja Samu haukkunen ovat olleet niin vahva osa tätä blogia, niin ajattelin kertoa, että meillä on tänään Sampan 7-vuotisjuhlat. Lisäksi en ole tainnut juuri pentukuvia vilautella, niin kiva laittaa tähän mukaan muutama. Samu ei ole vielä vanha, mutta ei enää kovin nuorikaan poikanen.  Mutta tänään Samu saa kotona tehtyä makaronilootikkokakkua ja siihen 7 nakkikynttilää. Luultavasti menee parilla haukulla, sillä Samulle on tärkempää olla maailman nopein syömäri, kuin keskittyä makuelämyksiin. 

Minkälainen Samu sitten on luonteeltaan? Samu on erittäin miellyttämisenhaluinen ja Samulle ihan tärkeintä on, että isäntä ja emäntä ovat häneen tyytyväisiä ja siksi Samu ei koskaan tee mitään tuhmia. Ei nakertele kenkiä, ei oksentele matoille tai koskaan ei ole vahinkohätiäkään tullut sisälle. Miehen kanssa aamulla tuumittiin, että Samu on merkillisen kiltti poika. Ulkona ei koskaan räyhää kenellekään, eikä ole oikeastaan lainkaan kiinnostunut muista koirista. 

Samu on myös erittäin ikävöivää sorttia, eli jos haen postin tai vien roskat pihalla olevaan Suloon, niin johan Samulle on siinä välissä ehtinyt tulla itkettävä ikävä. Samu onkin kova itkemään, sellaiseen ulinaan en ole törmännyt aiemmin ja aamu-ulina vastaa kyllä jo ihan konserttia. 

Samulle tärkeintä on perhe, ruokailu, lenkit tietenkin ja sitten omat pehmolelut nakit. Kissoista Samu yritti kovasti tykätä, mutta kun kisut eivät tykänneet Pentusamusta, niin ei Samppakaan enää piittaa kisuista eli on pitkävihaista sorttia.

Samu on kenties myös maailman rauhallisin tapaus ja moni ajatteleekin koiralenkillä meihin törmätessään, että Samu on vanhempi, kuin onkaan. Samu on myös täysin autettava. Jos remmi vaikka on huonosti, niin Samu ei sitä millään lailla itse korjaa, vaan emännän ja isännän tehtävä on tehdä kaikki toiminnot Samun puolesta. Nostaa autoon ja ottaa se takapuolessa roikkuva vahinkokikkareinenkin pois. Eli ehkäpä Samu on huomattavasti fiksumpi, kuin emäntä ja isäntä ymmärtääkään ja pitää meitä palvelijoina. 

Samu rakastaa perheen kaikkia jäseniä ja saa paijausta osakseen paljon perheen lapsilta, mutta silti Samulle on ihan ykkösiä isäntä ja emäntä, joita Samu seuraa vessaan, suihkuun minne vaan. Siellä missä on isäntä ja emäntä, siellä on myös Samu. Jos isäntä ja emäntä ovat eri huoneissa, aiheuttaa tämä Samussa levottomuutta ja liikehdintää ja koko ajan pitää vuorotellen vaihtaa paikkaa emännän tai isännän jalkojen juureen. 

Kiltimpiää koiraa emme olisi osanneet edes haaveilla, emmekä karvaisempaa. ;) Muuten tuossa yhdessä kuvassa, missä Samulla on jalka paketissa, niin ainoa haaveri Samun elämän aikana on ollut, kun Samu astui lasinpalaseen. 

Onnea Sampalle ja toivottavasti vielä elät yhtä kauan ja pidempäänkin, kuin olet tähän mennessä elänyt ja meitä ilahduttanut ja karvoittanut. 

Kivoja eläintarinoita olisi tällä kertaa kiva kuulla ja ne joilla on eläimiä, miten juhlitte eläinten synttäreitä? Mukavaa keskiviikkoa kaikille. <3

70 kommenttia:

 1. Samu on niin ihana <3 Onnea Samulle ja herkullista synttäripäivää karvakamulle <3

  VastaaPoista
 2. Lempeämmän näköistä koiraa saa hakea <3 Onnea Samulle :D

  VastaaPoista
 3. Kovasti onnea 7-vuotialle Samulle <3

  VastaaPoista
 4. Samu <3<3<3

  Meillä ei ole koskaan ollut omia koiria, mutta minulla on ollut jo nyt edesmennyt "kummikoira" Diiva ja hänen "veljensä" Eddie, joita hoidimme paljon. Lisäksi aiemmin oli anoppilan kolme vanhaa koiraa Onni, Lemmen ja Rauha. Niiden kuoltua tuli Tarmo, joka on jo noin yhdeksänvuotias. Vaikea uskoa, ihan kuin Tarmo olisi tullut Hesystä ihan äskettäin, vaikka siitä on jo kahdeksan vuotta. Tarmon lisäksi on vielä kälyni Honey ja Helga, joten ympärillä on monta rakasta haukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ihan hirmuisen paljon on koiria elämässä <3 Eikä omaa tarvitse ollakaan, kun on kerran muita koiruleita joita helliä Mukavaa viikonloppua Lumo <3

   Poista
 5. Kultaiselle Samulle Iloiset Onnittelut synttärin johdosta ❤❤❤ Syö oikein paljon makaroonilootikkoa kera nakkien 🤗😋🤗
  Onnea toivottaa, Johanna

  VastaaPoista
 6. Onnea Samu koiralle!
  Söpöjä kuvia sankarista!❤

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat komeasta pennusta, nuorukaisesta ja aikuisesta koirasta! Onnea Samu, toivottavasti saat jotain herkkua tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua kaikille karvaisille <3

   Poista
 8. Ihania kuvia ja onnea Samulle! <3

  VastaaPoista
 9. Onnea Samulle.! <3 On niin kaunis.!

  VastaaPoista
 10. Mahtavia kuvia! Onnea Samu <3 <3
  Meillä juhlitaan Olivian ja Hehkun synttäreitä juurikin herkuttelemalla :) Saapa nähdä kummosen kakun Hehku saa ensi kesänä kun täyttää 1-v :) Meidän Olivia täyttää ensi kesäkuussa 10-v. Hän on niin ronkeli ruuan suhteen, että taidetaan cesarista kakku väsätä.
  Voi olla että ensi viikolla tulen käymään Porvoossa. Mutta katsotaan, laitan sulle viestiä jos ennätettäisiin nähdä? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania karvaisia otuksia ja oijoi teillä jo siellä ihan vanha rouva. <3 Kiitos kovasti.

   Katsellaan, ensi viikolla on kyllä useita menoja Helsingissä mm.

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 11. Samulle hurrrrjasti synttärionnea 😊

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea Samulle 7-vuotis synttäreiden johdosta. Ihana kiltti ja lempeä tyyppi.Meillä on kaksi kissaa. Serefina-rouvan synttäreitä juhlitaan Vapun päivänä. Hän täyttää jo 14 vuotta. Hän saa lahjaksi herkkujaan naudan jauhelihaa ja muikkuja. Kille-pojan synttäreitä juhlitaan 16.12. Hän täytti juuri seitsemän vuotta. Lahjaksi hänkin sai herkkuaan katkarapuja. Niin kuin kissat usein molemmat tyypit ovat arvoituksellisia, meditoivia ja melko itseriittoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Marja. Katkikset on meidän kisujen herkkuja ja hei meidän Oskukin täyttää 14-vuotta ensi kesäkuussa. <3

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 13. Oikein paljon onnea ihanan lutuiselle Samulle <3

  VastaaPoista
 14. Hienot kuvat! Voi, mikä lutunen perheenjäsen tuo synttärisankari on ja ollut jo pentuna Paljon onnea hänelle <3. Meillä on mökissä (Meidän vanhojen vastuulla) kaksi sekarotuista koiraa, toinen tuotu Kreetalta ja toinen on avioero-koira Tampereelta. Kissoja on kolme. Saaneet meiltä kodin, kun ovat sellaista tarvineet. Mukavaa illan jatkoa koko poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa karvaisten otusten vilinää teillä <3 OIkein mukavaa viikonloppua ja kiitos Kirsti <3

   Poista
 15. Ihana Samu, paljon onnenrapsutuksia päivänsankarille ♥ Meilläkin vanhempi koira 7 v:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi meillä saman ikäiset <3 Kiitos Maiccu ja ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 16. Suloinen Samu ❤
  Meillä ei ole lemmikillä edes iästä tietoa, joten juhlitaan ostokuukautena 😉 Romainea ja jotain hedelmää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä juhlintakk ja herkut myös. <3 Selkeästi terveellisemmät, kuin Samulla ;)

   Poista
 17. Ihana Samu! Mahtavat synttärirapsut päivänsankarille!

  VastaaPoista
 18. Samu on niin komea poika, ja voi
  mikä luonne hänellä on, kertakaikkiaan rakastettava koiruus:) -Risa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa niin paljon ja mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 19. Oi että miten ihania kuvia kiltistä karvakamustanne! Paljon onnea suloiselle Samulle ♥ Synttärirapsutuksia sekä iloiset hännänheilautukset meidän koiruuksilta Indiltä ja Aavalta, jotka täyttävät kesäkuussa 11 ja 3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi terkkuja koiruleille, sekä nuoruudelle, että vanhemmalle <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 20. Samu on niin suloinen :) Onnea oikein paljon hienolle pojalle!!!!

  VastaaPoista
 21. Suloiselle sankarille paljon onnitteluita ja rapsutuksia <3

  VastaaPoista
 22. Onnea Samulle! Vaikuttaa oikein ihanalta koirulilta.
  Mun kotieläimet? Talvella syötämme pikkulintuja. Kevät alkaa, kun kotijärven joutsenet saapuvat ja syksyllä ne käyvät hyvästelemässä ennen muuttoa. Joutsenia en ruoki, mutta kaiken huomion ne minulta saavat ja kuvata yritän aina.
  Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä ja jos meillä ei olisi kisuja, niin ruokkisin minäkin lintuja. Ihanaa viikonloppua ja kiitos <3

   Poista
 23. Ihana Samu... ja nuo pentukuvat ♥ Onnea ja rapsutuksia vielä kerran ♥

  VastaaPoista
 24. Voi söpöliini miten ihana koiruus ollut pentuna ja ihana hän toki on vieläkin. Synttäri onnea komistukselle.

  VastaaPoista
 25. Onnittelut Samulille, ihuna ukkeli <3 Mulla on 2 koiraneitoa; majakka&perävaunu = setteri ja mäyräkoira. Eli karvaa ja kuraa riittää, mutta ilman niitä olisi elämä surkeaa. En tarvitse kävelysauvoja, kun saan ihan joka säällä ulkoilua, vaikka mäykky pistää kyllä pimeällä ja sateella hanttiin, hiivatin vetolelu... Ihania talvipäiviä kaikille elukoille ja niiden palvelusväelle toivottaa Taxarinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih juu ei ne kaikki koirat tykkää koiranilmasta. Mutta niin totta, säällä kuin säällä tulee mentyä happihyppelylle kiitos koirien. <3 Ihanaa viikonloppua teidän karvaiselle perheelle <3

   Poista
 26. Myöhästyneet onnittelut ihanalle Samulle :) En uskaltanut näyttää tätä Minnielle koska muuten olisi vaatinut yhtä suuren synttärikakun kuin Samulla. Voi miten lutusen pieni Samu on pentuna ollut ja on toki edelleenkin. Lähetän täältä paljon etärapsutuksia Samulle ja kivoja lenkkejä talvisäässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Marjo <3 Samu on kyllä aikamoisen kaunis poika <3 Kuten Minnie on kaunotar <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 27. Oi miten suloinen voikin olla❤ ja nuo pentukuvat on kyllä lutusia:) Onnitteluja ja halirapsutuksia hurjasti Samulle❤

  VastaaPoista
 28. Myöhästyneet onnentoivotukset ja rapsutukset Samulle. <3 Ei vitsit miten kivoja kuvia ja tarinaa. Tästä tuli hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie niin paljon ja ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista