torstai 25. tammikuuta 2018

Kauneutta on kaikkialla!


Halusin keventää tunnelmia edellisen postauksen jäljiltä, joka on tähän mennessä kerännyt jo huimat 4000 asiallista kävijää. Mieltä kuohuttaneen aiheen tiimoilta on itseään kohtaan lempeää ajatella positiivisia ja miten maailmassa on niin paljon silmää hiveleviä asioita ja myös hyvyyttä, sillä wow miten asiallisesti kommenttikentässä on käyttäydytty, kiitos kaikille lukijoille. <3

Muistan hyvin, kun asuimme Latviassa ja aluksi en tehnyt muuta, kuin tuijottelin upeita rakennuksia kaula kurottuen ylöspäin ja lopulta kuitenkin turruin siihen kaikkeen kauneuteen. Monesti kaikkeen kauniiseen ympärillä tulee sokeaksi, ikään kuin mikään ei ikinä riittäisi. Siksi bloggaaminen on ollut silmiä avaavaa, katsella maailmaa hieman enemmän "linssien läpi" ja huomata miten kaikkialla on kauneutta. Miehellä on kestämistä koiralenkeilläkin, kun meikäläiselle iskee "näkemys" ja luonnon ihmeet ovat vaan kuvattava. 

Monet pitävät esimerkiksi ruoan kuvaamista hieman jopa moukkamaisena, kuvataan ruokia, kun pitäisi käyttäytyä ja olla hyvät tavat ja nauttia ruoasta ja syödä. Minusta ruoka on yksiä kauneimpia kuvattavia ja yritän tehdä ruokakuvaukset kohteliaasti, muutama näppäisy, niin ettei muiden ruokailu häiriinny ja sitten keskitytään siihen syömiseen, tosin ei bloggaavat ovat voineet kokea, että olen häiriökäyttäytynyt. ;)

Tällä viikolla olen nauttinut herkän kauniita leivoksia Kansallisoopperan Madama Butterflyn tiimoilta ja  Haikon Kartanon EkoPharman mustaherukkalinjan innoittamana ja kyllä kuvannut nuo molemmat. Koen, että ruoan kuvaaminen antaa jo syödylle ruoalle ikuisen elämän. Olen ensin ihastellut ja ajatellut kaikkea syömääni, enkä vain haukannut menemään. Eli bloggaaminen on tuonut tietynlaista lapsenmielisyyttä, nähdä maailmassa taikaa yksinkertaisimmissakin asioissa. Tämä sama voi koskea luonnollisesti ihan ketä vaan, joka rakastaa valokuvaamista tai tallentaa hetkiä vaikkapa instaan tai oman sielunsa sopukoihin. Taidon nähdä maailmassa ne ihmeellisen kauniit asiat lapsen tavoin. 

Mitä esimerkiksi sanotte Souliinan ottamista kuvista meidän kisuista Oskusta ja Mickeystä, kuin Souliina olisi tavoittanut kissojen sielun. Kyseinen taito kuvata on suurta lahjakkuutta. 

Tällä viikolla olen myös ihastellut kotikulmien suorastaan vaaleanpunaisen herkkiä pakkassäitä, lumen kuorruttamia taloja, aamuisia kahvihetkiä ja tämän kevään upeaa huulipunapalettia Yves Saint Laurentilta. Yves Saint Laurent Lip Palette Collector kevätkokoelman huulipaletti, joka pääsi "kauneushyllylle" yhdessä Disney-mukien ja muiden kauniiden meikkirasioiden kanssa. Mutta paletti jota aion ehdottomasti käyttää, sillä mukana on ihan täydellinen kevään värisävykimara ja Yves Saint Laurentin upeaa laatua runsaine täyteläisine pigmentteineen. Vahva suositus ja muistakaa, että nämä kausikokoelmat monesti viedään käsistä. Eli kosmetiikkakin voi olla ja on todella kaunista. 

Joten ihmetelkää ja hämmästelkää ja ottakaa lasten taikalasit käyttöönne, elämä näyttää mielettömän kauniilta näin katsottuna. <3 

Mikä on sinun mielestä erityisen kaunista, mikä innoittaa tai onko innoittajan lähteenä oikeastaan ihan kaikki mitä vain silmä näkee? 

Kaiken tämän pimeyden ja vesisateen keskeltä paljon kauniita ja positiivisia ajatuksia kaikille. <3

*Yves Saint Laurent huulipunapaletti pr-näyte


30 kommenttia:

 1. Kauneutta tosiaan on ympärillä vaikka kuinka paljon :) Lapset, nauru, kukat tulevat ensimmäiseksi mieleeni <3 Ihanaa iltaa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan juuri näin ja lasten nauru tai päivää pikkuvarpaiden tessutus ovat yksiä kauneimpia asioita.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 2. Välillä on niitä päiviä, joilloin kaikki on kaunista ja välillä taas tuntuu, että sitä kauneutta saa oikein hakemalla hakea. Lasten ilo on sellainen voimavara minulle ja sitten sellainen näkyvämpi versio olisi auringonlasku. Siinä on jotain taikaa!
  Ihanaa torstai-iltaa Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin totta lasten aito ilo on kauneimpia asioita, niin aitoa.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, että blogiin ja instaan napsittujen kuvien ja kuvaamisen kautta on oppinut katsomaan ympäristöä uusin silmin. Kauneutta näkee kaikkialla, kunhan kulkee silmät avoinna ja pitää mielen vastaanottavaisena. Kävelylenkit ovat monesti hitaanpuoleisia, kun pitää pysähtyä tuon tuosta kuvaamaan jotain viehättävää. Upeaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih voi meidän kävelylenkin jälkeen ja miesraukkoja.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 4. Eilinen kirjoituksesi oli kyllä niin täyttä asiaa, kiitos vielä siitä :) Kameran ja kuvaamisen kautta ympäristöä tulee tosiaan tarkasteltua aivan uudella tavalla ja paljon tarkemmin. Valokuvauksen kautta oppii näkemään paljon enemmän kauneutta ympärillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Piia💜 Ihan totta, ennen kävelin vaan kaiken kauniin ohi, nyt näen kauneutta joka puolella, jonka haluan ikuistaa.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 5. Joka paikassa kaikkialla on kauneutta, kun pysähtyy sen havaitsemaan. <3 Tuija

  VastaaPoista
 6. Rakastan noita pakkaskuvia. Samaan aikaan olen pikkuisen kateellinen, kun teidän kissat suostuvat poseeraamaan. Kaunis kuva voi olla ihan tavallisesta käyttöesineestäkin Ei minua ainakaan haittaa ruokien kuvaaminen. Tähänhän pätee sama kuin moneen muuhunkin asiaan, jos ei tykkää, ei katso. Hyvää torstai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaskuvissa on lumoa ja jotenkin kauniin pysähtynyt tunnelma, kuin saduista. Ihanat kuvat oli sinulla blogissa.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 7. kauneus on katsoja silmissä ja jos on oikein hyvät ja kauniit silmät näkeekin hyvää ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu ihana Enkuli 💙 Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 8. Olemme Katin kanssa puhuneet aiheesta usein, että kauneutta on ympärillä, kunhan ihmiset avaisivat silmänsä nähdäkseen sen kauneuden. Itse jaksan hämmästellä elämän kauneutta koko ajan - joka päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jaksat ja olet tästä upea esimerkki. Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 9. Auringon paistaessa tuon kaiken kauniin huomaakin helpommin ja tulee pysähdyttyä ihastelemaan sitä kaikkea kaunista, mutta on totta, että sitä kauneutta on paljon muuallakin <3

  Aurinkoista alkavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko 💚 mutta pienenpienetkin asiat voivat olla hämmästyttävän kauniita. 💚

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 10. Kyllä - kauneutta on kaikkialla.
  Olen aina pitänyt -suorastaan rakastanut valokuvaamista.Ja vaikka en ole alaa koskaan opiskellut virallisesti, opiskelen tavallaan muiden kuvien kautta; kunka jokin asia on saatu vangittua kuvaan juuri niin kauniina kuin silmäni ja mieleni ne näkevät.
  Huomaan yhä useammin katselevani asioita, ihmisiä, siis kaikkea ikään kuin kameran linssin läpi.
  Joskus se kaunis asia voi olla upea lumihunnun saanut talven törröttäjä, joskus tuttuakin tutumpi maisema ja ympäristö "uudessa" valossa, vaikka uutena vuorokauden aikana. Se voi olla myös ohikiitävä hetki, jolloin saan kuvattua minulle tärkeää ihmistä niin ettei hän häiriinny, tilannekuvat ihmisistä ovat parhaita, kauniita. Kukkia, auringonlaskuja- ja nousuja, veden leikkiä eri valossa, vanhan rakennuksen harmaantunut hirsiseinä, vanhat esineet... eläimet - varsinkin kissat ja koirat.
  Joskus kuvaan saa myös sen kauneuden joka on ihmisen sisällä,ulkoinen kauneus ei sitä aina kerro.
  Maailmassa on paljon kauneutta, kun sen oikein oivaltaa ja katsoo maailmaa todellakin lapsen -sen sisäisen - silmin.
  Ps. Pidän kuvistasi ja ihailen niitä, kerta toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva ai miten upeasti kuvasta sitä miten ajattelen valokuvista. Parhaillaan kuva tavoittaa ihmisen tai elämän sielun ja kyseisiä kuvia voisi tuijottaa lumoutuneena loputtomiin. Sama koskee mitä tahansa pysäytettyä hetkeä.

   Ritva kiitos niin paljon kauniista sanoista, vaikka en kännykkäkuvaajana tavoita näitä sielukkaita hetkiä, pidän väreistä ja kotoisasti lämminhenkisyydestä.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 11. Totta, kauneutta on kaikkialla, kun vain sen kaiken kauneuden huomaa ♫
  Niinkun aina Sinun kauniit kuvasi, joita suuresti ihailen, ovat niin mieltä ilostuttavia ♫
  Muistan kun reilusti yli viiskymmentä vuotta sitten kevään kynnyksellä sattumalta tavattuani tulevan mieheni. Näin silloin(kin) luonnossa kauniita asioita. Serkkuni pititivät minua ihan sekopäisenä, kun aina sanoin, että kattokaa nyt mitä kauneutta on heerenkorvat puissa, sateen jälkeen, mikä tuoksu leijuu ilmassa ja monta muuta sekopäisen kauneuskuvausta ☺☺

  Kauneuden täyttämää viikonloppua Sinulle Tiia Ystäväin ♥ ♫ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ihmettelyä ja ei sekopäitä, oikeastaan sekopäisempää olla huomaamatta näitä ihmeitä.

   Selvästi sinulla oli rakkautta ilmoilla.
   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 12. Kauniita kuvia! Kautta on tosiaan joka puolella ympärillämme, se vain odottaa että jaksamme hetkeksi keskittyä näkemäämme ja sulkea pois kiireen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire kyllä sumentaa kaiken ja stressi.

   Mukavaa viikonloppua 😘

   Poista
 13. Oon aina ajattelut et hevoset on ihan mielettömän kauniita. Siksipä oikeastaan valokuvausharrastus lähti hevosten kuvaamisesta. Rakastan myös kukkia ja kaikkea kimaltelevaa. Ylipäätään luonto ja luonnonilmiöt on tosi kauniita. Oikeasti on tosi hyvä katsella välillä maailmaa ihastellen, eikä vaan paahtaa menemään tuhatta ja sataan näkemättä ympärilleen. :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle! <3 Löytyköön silloin paljon kauniita asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset ovat mielestäni luomakunnan upeimmat eläimet, niin uljaita ja kauniita.

   Ihan juuri näin, kunpa muistaisi joka päiväksi hetkeksi pysähtyä ja ihmetellä, siitä saisi paljon voimaa.

   Ihanaa viikonloppua 😘

   Poista
 14. Maailma on yllättävän kaunis paikka, kun avaa silmiensä lisäksi sielunsa. Hyvää viijonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanasti sanottu. Kaunista viikonloppua sinulle ihana Viltsu💜

   Poista
 15. Välillä tuntuu, että mikä vaan on kaunista ja toisinaan taas ihan mikään ei oo kaunista. Ehkä se on aika pitkälle mielialasta kiinni, että näkee kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, joskus kun siipi on maassa, maailmassa näkee pelkkää rumuutta. <3 Ihan niin totta, mieliala vaikuttaa paljon. <3

   Kaunista sunnuntaita <3

   Poista