sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Parisuhdereissu Tallinkilla Tallinnaan

Yhteistyössä Tallink Silja Oy, Visit Tallinn & 40+
Viikonloppuna käväisimme Tallinkin, Visit Tallinn ja 40+ yhteistyön siivittämänä Tallinnassa bloggaajakamujen kanssa ja niin, että puolisot oli mukana. Ensin reissasimme Tallinnaan Silja Europalla, joka on monella tapaa yksi kauneimpia laivoja joilla olen matkannut. Uudistetut Deluxe-hytit avarine tiloineen, isoine ikkunoineen ja tilavine suihkuhuoneineen tekevät matkustamisesta viihtyisää. Vietimme yön laivalla ja suunnaten seuraavana päivänä Tallinnaan koko päiväksi. Deluxe-hytit kahdelle voi saada 149e hintaan Premium aamiaisineen ja minibaarikin kuuluu hintaan. Club One tarjouksilla toki vielä edullisemmin.





Kaikille meille oli yllätyksenä varattu joko magnesiumöljyhieronnat tai magnesiumöljyjalkahoito ja parafiinikäsihoidot. Laivan kauneushoitolassa on mahdollista käydä myös kampaajalla, pedikyyrissä, manikyyrissä jne. Kampaamo on kuulemma miesasiakkaiden suosiossa. Hemmotteluhoitojen jälkeen ehdimme maistella hieman erilaisia oluita olut-tastingin yhteydessä.






Silja Europalta löytyy Tallink laivojen lempiravintolani Tavolata. Tälläkin kertaa herkuttelin leikkelelautasella, joka kantaa Silja Europalla nimeä "Salumi misti". Hyvin mieheni minut tuntee, sillä me puolisot valitsimme alkupalat toisillemme ylläreinä. Pääruoaksi Scampi risottoa ja aterian kruunasi Panna cotta makeine marjoineen.

Premium aamiainen on aina yhtä erinomainen, löytyy kahvikoneet tai halutessasi kahvi kannetaan hopeisessa kannussa pöytään kermakkoineen. Löytyy jälkkäreitä, kaloja, mätiä ja vaikka mitä. Premium aamiaisella on myöskin mukavan rauhallista nautiskella aamupalaa. 
Tallinnaan saavuttuamme suuntasimme kohti Kadriorgin Taidemuseota, joka sijaitsee aivan lähellä vanhaakaupunkia ja jonne pääsee mm. raitiovaunulla. 

Kadriorgin puisto käsittää laajan, meren tuntumassa olevan alueen Tallinnan pohjoisosassa. Kadriorgin palatsi, palatsi-ja puistokokonaisuuden keskeinen rakennus, sijaitsee Weizenbergi-kadulla. Keskustasta sinne pääsee parhaiten ajamalla raitiovaunujen 1 ja 3 päätepysäkille Kadriorg, josta on palatsiin muutaman minuutin kävelymatka. Oikealle jäävän Joutsenlammen ohi kulkiessa tien toisella puolella näkyy upea barokkipalatsi. Monet Piritan ja Lasnamäen suuntaan ajavat bussit pysähtyvät Kadriorgissa (pysäkki on nimeltään J. Poska). Automatka keskustasta Kadriorgiin kestää kymmenisen minuuttia. Pysäköidä voi Russalkan muistomerkin luona ja taidemuseo Kumun pysäköintialueilla. Turistibussien pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Roheline Aas 23.

Kadriorgin Taidemuseolla meitä odotti vielä "parisuhdevalokuvaus", joista ryhmäkuva löytyykin jo alimpana. Meidät kuvasi virolainen valokuvaaja nimeltä Andres Teiss, jolta voi halutessaan varata valokuvausajan. Uskoisinpa vahvasti, että hinnat ovat edukkaammat, kuin jos Suomessa menisit ammattivalokuvaajalle. Andres oli vielä todella mukava, eikä kuvaamistilannetta tarvinut jännittää.








Aivan Kadriorgin naapurista löytyy myös Taidemuseo Kumu, jossa tällä kertaa kävimme vain hetkellisesti sadetta pitämässä. Taidemuseo Kumusta suuntasimme Exit Roomiin ja meidät jaettiin kahteen ryhmään.
Ohessa meidän ryhmä ja selvitimme Draculan huoneen pakoreitin niinkin vikkelään, kuin 33-minuutissa ja emme joutuneet pahaisen Draculan hengiltä puremaksi. Exit Room on todella kiva tapa puhaltaa yhteen hiileen ja ratkoa aika montakin haasteellista jekkua ennen mahdollista pakoreittiä. Olen kerran aiemminkin ollut pakohuoneessa ja tällöin emme päässeet edes puoliväliin mysteerin selvittämisessä. Eli aika kova jengi meillä oli ja tärkeintä oli taito puhaltaa yhteen hiileen. 

Meidän jälkeen Exit Roomiin saapuikin lisää suomalaisia eli todella kiva viedä vaikka työpaikan porukkaa Exit Roomiin ratkomaan mysteereitä. 







Päivän päätti herkullinen lounas Rotermanni 14:n vasta avatussa R14 ravintolassa. Vahva suositus, aivan mieletön miljöö, kauniin rouheaa tunnelmaa, korkeita tiloja ja upeita tiiliseiniä. Palvelu oli erinomaista ja niin oli ruokakin. Suomalaisittain hinnat edulliset. R14 on iltaisin useimmiten täynnä, joten kannattaa varmasti varata pöytä etukäteen. 

Herkuttelin tällä kertaa alkupalaksi Kataifi jättikatkarapuja basilika-aiolin, fetajuuston ja mädin kanssa. Pääruokana pastaa jättikatkaravuilla ja simpukoilla ja jälkiruoksi S'mores, joka on ns. suklaaburgeri eli suklaakeksien välissä on tavallisesti grillattua vaahtokarkkia. Tällä kertaa grillattu vaahtokarkki tuli marjoilla ja raakakaakaomurusilla, iso nam. 

Ehdimme pikaisesti piipahtaa sataman kylkeen juuri valmistuneessa Nautica ostoskeskuksessa, josta löydät lisätietoa ja kuvia täältä. Ihan mahtavaa, että sataman läheisyyteen on valmistunut näin hieno ostoskekus. 


Iso kiitos aivan huippuryhmälle ja Tallink Silja Oy:n Marika Nöjdille ja Visit Tallinn Mall Ojalle. Mukana menossa 40+ emo ja Beach House Kitchen blogin Heli, Lumo Lifestyle blogin Tuuli ja Kristallikimara blogin Mysterious M. 

Taas tuli nähtyä uusia puolia Tallinnasta ja Tallinnan ravintolatarjonta jaksaa aina vaan hämmästyttää. Miten siellä, löytyikö postauksesta tuttuja asioita, oletko viettänyt parisuhdelomaa Tallinnassa ja mitkä on sinun parhaat vinkit Tallinnaan?

Jos ihmettelette tuota korkokenkäkuvaa, joskus risteilyt ovat taruja ihmeellisempiä, sille kyseisen korkokengän oli unhoittanut aivan varmasti laivalla ollut Tuhkimo. <3


Mukavaa isänpäiväsunnuntaita kaikille. <3

63 kommenttia:

  1. Upeita kuvia Tallinnasta. Hyvää Isänpäivää:)

    VastaaPoista
  2. Oi onpas iiiihana reissu❤ ja kyllä parisuhdelomaa on vietetty Tallinnassa mietin just että joululomalla vois taas mennä..Tallinnan joulutori on ihana💕Hyvää isänpäivää☕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutori on ihana ja ensi viikolla se aukeaa. Ihanaa viikkoa 😘😘

      Poista
  3. Tosi hienoja kuvia ja ah mikä ihana scampi risotto, mäkin olen syönyt sen kerran, herkku 😊 Mukavaa isänpäivän viettoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risotto niin hyvää, nam. Kiitos kovasti ja ihanaa viikkoa 😘😘

      Poista
  4. Teillä on ollut mahti upea reissu ja voi mitä kuvia!♥ Tuollaiset reissut on ihan huippuja, paljon nähtävää ja kaikkea kivaa/jännää puuhasteltavaa! Kauniita rakennuksia ja kaikki nuo herkut..Nam!!:) Niin iloisen näköisiä ihmisiä kuvissa..Miehesi on komea!! Ihanaa isänpäivää sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti miehen puolesta ja mukavaa maanantaita 😘😘

      Poista
  5. Hieno yhteenveto lomasta! Kuat todella tarkkoja, joten huippu kamera tuossa kännyssäsi:)
    Kiitos seurasta! Ihanaa oli, vaikka nyt onkin hieman veto veks,!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huawei on maailman paras 😘 kiitos huippuseurasta ja mukavaa maanantaita 😘😘

      Poista
  6. Ihana retki teillä ja ah mitä herkkuja! Nyt rentoilkaa isänpäivän merkeissä!

    VastaaPoista
  7. Oli niin hauska reissu, kivaa seuraa ja mielenkiintoista tehtävää, vaikka meidän joukkueemme räjähtikin taivaan tuuliin��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih räjähdystä, mutta oli kyllä täydellinen reissu ja mukavaa seuraa. 😘😘😘kivaa viikkoa 😘

      Poista
  8. Nyt pilasit mun kommenttini, kun olin juuri aikonut kysyä että mikäs Tuhkimo tuonne oli kenkänsä unoshtanut?
    Ihanuuksia teillä on taas siellä ollut. Kateellisena luen aina noita postauksia joissa teitä on kutsuttu ties minkälaisiin kivoihin juttuihin. On mullekin tullut kutsuja jonkin verran, mutta kun tämmöisessä paikassa asuu, niin se asettaa omat rajoituksensa osallistumisiin.
    Mikä hytti, eikä seuralaisessakaan valittamista ole!

    VastaaPoista
  9. Ehdin jo ihaillakin kuvia Instassa, ootte kyllä hyvännäköinen pari :) Varmasti jaksaa taas jonkin aikaa arkea elää, kun pääsee välillä parisuhdematkalle <3 Mahtavan kuuloinen reissu, nauttisin itsekin jos pääsisin eli lähtisin :) Olen kerran käynyt Tallinnassa vuonna - 91, on mahtanut muuttua kaikin puolin sen jälkeen! XD Eihän tästä voinut tulla kuin hyvälle tuulelle, kun luin tämän postauksen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon 😘kunpa lähtisit, Tallinna on uskomattoman upea ja muuttunut täysin. Ihanaa viikkoa 😘😘

      Poista
  10. Oi,mitä herkkuja! Nyt on ollut matka kohdillaan :)
    Minä en ole vieläkään käynyt Kadriorgissa, sinne pitäisi päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti ensi kerralla sitten kannattaa käydä 😘kivaa viikkoa 😘

      Poista
  11. Vau! Deluxe hytit tykötarpeineen. Hemmotteluhoito teki varmaan hyvää. Aivan ihania kuvia ruoka-annoksista ja Kadriergin taidemuseosta. Varmasti mahtava reissu! Hyvää isänpäivää!Varmaan tuollainen isä komistus saa ansaitsemansa huomion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli täydellinen ja Tallinnassa aina ilo käydä. Kyllä sai myös huomiota, vaikka veimmekin muistisairaat appivanhemmat syömään. 💓 Ihanaa viikkoa 💓

      Poista
  12. Ihanan oloinen reissu teillä. Ja mitä ruokaa<3 Laivat tuntuvat nykyään oikeasti satsaavan rentoutumiseen ja viihtyvyyteen. Pitäisi joskus laahata pyrstö liikkeelle ja laivalle! Rentoa sunnuntaita ja Isänpäivää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pitää laajasta ja Tavolata on ihan lemppareita, siellä ruoka on täydellistä.

      Ihanaa uutta viikkoa💓💓💓

      Poista
  13. Upeita kuvia! Teillä on ollut mahtava reissu <3
    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  14. Ihanan kuuloinen reissu teillä takana ♥ Mä en oo ikinä käynyt missään pakohuone pelissä, mutta sellaista olisi kyllä kiva kokeilla kaveriporukalla. Täällä päin on vain vähän huonot mahdollisuudet siihen :/ Ihanaa isänpäivä sunnuntaita teille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tykkäisit varmasti ja ehdit tulevaisuudessa varmasti senkin kokea. 💓💓💓 Ihanaa viikkoa 😘

      Poista
  15. Aivan ihania kuvia! Mukavaa sunnuntaita Tiia. <3

    VastaaPoista
  16. Upean kuuloinen ja näköinen reissu <3 Ihania kuvia :) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne <3

    VastaaPoista
  17. Oi mikä reissu! Ja aivan huippuja kuvia. Viimeisestä kuvasta kylläkin tuli mieleen jokin tv:n saippuasarja. Sellainen, jossa on hyviä ja kieroja ihmisiä. :) Ja tämä siis kaikella rakkaudella. Mahtava kuva.
    Ihanaa sunnuntain jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih oot paras, niin totta että kuvasta tulee sellainen fiilis. Ihana💓❤💓kivaa viikkoa 💓❤💓

      Poista
  18. Voi miten ihana reissu teillä on ollut. Aina on kiva päästä viettämään aikaa oman puolison kanssa.
    Mukavaa isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihanaa pitkästä aikaa parisuhdereissu ja mahtavissa merkeissä. Ihanaa viikkoa 😘 kiitos Outi

      Poista
  19. Teillä on ollut tosi mahtava matka ja niin ihania kuvia Kiitos Hyvää Isänpäivän iltaa :)

    VastaaPoista
  20. Ihana reissu teillä ♥ Me ollaan ens kuussa menossa myös miehen ja ystävien kanssa, arvaa odotanko jo? Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh ihanaa kuulla ja tottakai odotat💓💓💓 Ihanaa viikkoa ❤💚❤

      Poista
  21. Ihana reissu teillä <3 Ja pitää tuo deluxe-hytti pitää mielessä, ei tosiaan pahanhintainen kun huomioi mitä kaikkea hintaan sisältyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan paha hinta ja enemmän kuin hintansa väärtti. Ihanaa viikkoa 😘

      Poista
  22. Voi mikä upea postaus & kuvat! Onpas taas paljon muisteltavaa tuosta reissusta, kiitos huippuhauskasta ja aina viihdyttävästä seurastanne. Exit Room oli kyllä mieleenjäävä kokemus ja varmasti tulee mentyä uudestaan! R14 - ravintolassa nautin jättikatkoja ja mustekalaa, erinomaisesti valmistettuja. Siljan ravintolamaailma ei koskaan petä, taisin syödä parhaimmat koskaan kampasimpukat Tavolatassa ja onhan se erikoisaamiainen ihan omaa luokkaansa : ) Hieno viikonloppu takana ja nyt Elma-messupäivän jälkeen vietän loppuillan sohvalla, enkä liikuta evääkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah niin ihanasti kiteytit meidän reissun, joka oli täydellinen ja se ruoka. Kiitos kovasti seurasta ja toivottavasti pian uudestaan.

      Ihanaa viikkoa 😘 😘😘

      Poista
  23. Upeat kuvat ja matkapostaus. Tämän luettuani odottelen hyvillä mielin tulevaa Tallinnan matkaamme. Hyvää isänpäivän iltaa ja ensi viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että jatkossa on sellainen luvassa. Mukavaa maanantaita 💚💚💚

      Poista
  24. Näyttääpä kivaltatuo Deluxe-hytti! Kiitos hyvistä vinkeistä. Viime Tallinnan reissusta on kulunut useampi vuosi, mutta nyt kun koirille on löytynyt luotettava hoitopaikka, voisi Tallinnassakin käydä. Kumussa haluaisin ym. taidemuseoissa. Ihanat kuvat olet ottanut. Hyvää isänpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Deluxe-hytti on mielestäni kivempi ja tilavampi, kuin Ruotsin laivoilla eli suuri suositus. Ihanaa jos koirille olisi hoitopaikka valmiina, nyt nauttimaan. Kivaa viikkoa 😘 😘😘

      Poista
  25. Oi, Tavolata on munkin lemppari! :)

    VastaaPoista
  26. Hieno hytti ja upeita aterioita. Varmasti ihana ja rentouttava risteily. Kivaa viikkoa, Tiia!

    VastaaPoista
  27. Onpa kivan kuuloinen reissu ja paljon oli kaikenlaista hemmottelua <3
    Ihanaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
  28. Mahtavan kuulloinen reissu teillä!
    Kiva kuulla, että uusi kauppakeskus on aukaissut ovensa.
    Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hieno kauppakeskus, ilolla odotan että jatkossa pääsen kunnolla tutustumaan. Kivaa viikkoa 😘

      Poista
  29. Kivasti hyvä fiilis välittyy kuvista! Tallinna <3

    VastaaPoista
  30. Kiva postaus! Mun takaraivos on vieläki Estooniaonnettomuus , sen takia olen käynyt Tallinnassa vain kerran ja Rigassa 2 kertaa, matkustelen mielummin Suomeen.,ja aina ikkuna hytissä ! Mun pahin painajainen on hukkua pieneen hyttiin. .....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnettomuuden jälkeen risteileminen ei ole enää ollut samanlaista. Aina sitä onnettomuutta tulee mietittyä, mutta silti mennään. Tuo on todella paha painajainen ja se olisi kyllä ihan järkyttävää, ennemmin suureen mereen, kuin hyttiin.... :(

      Kivaa päivää Ulrika <3

      Poista
  31. Mielettömän hieno reissu teillä,ja ihanat kuvat:) Viimeisestä Tallinnan reissustani onkin jo aikaa, samoin Suomenkin reissusta..
    Kaunista viikkoa Tiia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kunpa pääsisit pian Tallinnaan ja tietenkin Suomeen. <3 Ihanaa viikkoa Jael <3

      Poista