lauantai 31. joulukuuta 2016

Uutta vuotta ja miten vuodessa onkin viisi vuodenaikaa ja hieman tunteikasta fiilistelyä

Kyllä nyt taas meikäläisen naisen logiikkaa koetellaan, kun sain ynnättyä näiden kuvakollaasien kautta vuodelle viisi vuodenaikaa, joista kaksi on samoja?! Talvi, kevät, syksy, kesä ja talvi eli viisi. Haha ihanan daiju olo, mieli on siis levännyt välipäivinä. 

En tee uuden vuoden lupauksia, koska mitä hyötyä on itselle luvata, aloittaa taas ensi vuonna elämäntaparemppa ja ensin laihtua 10kg ja sitten lihoa ne 10kg takaisin ja olla entistä masentuneempi. 

En lupaa itselleni suuria henkisiä jalostumisia tulevan vuoden 2017 aikana. Toki voin kertoa olevani matkalla, matkalla jotain kohden. Toki yksi vuosi joskus mullistaa ihmisen elämän, mutta ennakoiden en voi luvata, että ensi vuonna henkistyn ja minusta tulee parempi ihminen.

En lupaa myöskään syödä terveellisemmin, koska terveellisesti syöminen on elämäntapa ja jos syön yhden vuoden terveellisemmin, niin ei sitä oikein pitkässä juoksussa lasketa.

Jotenkin kaipaan nuoruuden intoa, jolloin olin uuden vuoden lupauksia pullollaan, uskoen muutoksen mahdollisuuksiin yhden vuoden aikana. Uskoen viisastumiseen, parempaan ihmisyyteen ja siihen iän ikuiseen laihtumiseen, uskoen, että jotain todella mullistavaa tapahtuu tulevana vuotena. 

Ikä on siitä kiva juttu, että sen jo tietää, että tuleva vuosi ei tuo ainakaan ulkonäöllisesti mitään parempaa, päinvastoin. Ikä on myös siitä oivallinen juttu, että sitä on alkanut oppimaan, että itsepetos on suurin petos. 

Oikeastaan tulevan vuoden, uuden vuoden lupaus on se, että karsin vielä enemmän itsestäni itsepetoksellisia ajatuksia, sitten, joskus, mutta, kuin teemalla. 

Menneenä vuotena on ollut paljon hankaavaa kitkaa ja suruakin. Miehellä suurta stressiä muistisairaista vanhemmistaan, perheenä olemme saaneet kohdata miten murrosikäinen lapsi hakee itseään, mitä tapahtuu, kun lapsi joutuu kiusaamisen kohteeksi. Olemme myös samojen asioiden kautta nähneet valoa, apua saa, kun sitä osaa pyytää ja puhuminenkin auttaa paljon. 

Tulevalta vuodelta odotan voimaa kohdata pahimmat, iloa tarttua hetkeen, kaipaan armollisuutta itselleni ja yritän edes hieman taas raastaa miellyttämisen halun kerrosta itsestäni. Elää taas pikkuriikkisen enemmän oman näköistä elämää. Yhdessä vuodessa ei kaikki tapahdu, mutta jos katsoo useita vuosia aikajanalla taaksepäin, onkin tapahtunut paljon. 

Tähän vuoteen on mahtunut paljon iloa, surua, onnistumisiakin ja tietenkin epäonnistumisia. Toivottomuutta olen eniten tuntenut vanhempana ja puolisoni, kun en ole voinut puolisoni taakkaa keventää ja lapseni harteilta kaikkia suruja hälventää. 

Vuodesta päällimmäisenä jää mieleen kuitenkin, pitkälliset keskustelut, jotka ovat vieneet asioita eteenpäin. Jouluaatto, jolloin appivanhemmat olivat iloisia ja pirteitä ja miten lapseni on päässyt kipuiluissaan eteenpäin. Monet ystävien ja perheen kanssa koetut ilot ja surut. Kaikki yhteen nivoutuessaan, ne muodostavat elämän makuisen elämän, joka maistuu suolalta ja sokerilta ja välillä ei miltään. Mutta ei miltäänkään on vapauttavaa, kuka iänikuisessa vuoristoradassa haluaisi elää. 

Sydämellistä ja elämän makuista uutta vuotta kaikille ja otetaan ilolla vastaan kaikki tunteet, koska eri tunteiden kulminoituessa keskenään, elämä maistuu rikkaammalta. <3 

Kiitokset haluan sanoa myös kaikille teille siellä, ette tiedäkään, kuinka paljon lämpöä, vertaistukea, iloa ja heittäytymistä, olen saanut tämän vuoden aikana teiltä lukijoilta. <3 Yhteisöllisyyden hyvyyden on voinut aistia ilmassa. Kiitos, että olette pysyneet matkassa ja kiitos teille uusille, kun olette löytäneet blogini. <3

91 kommenttia:

 1. Lempeät tuulet puhaltakoon Tiia sinun uuteen vuoteesi 2017! Uutta ja jännittävää elämän kulkua taas edessäpäin. Nauti siitä täysin sydämin uteliaana elämälle kaikkineen.
  Poreilua ja räiskettä tähän vuoden viimeiseen iltaan!
  Toivottaa, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämelliset kiitokset Johanna ja kaikkea samaa hyvää sinulle myös toivotan. <3 Sydämellistä uutta vuotta <3

   Poista
 2. Tunteikas vuosi takana sinulla. Nyt se heitetään unholaan.
  Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2017 koko teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuuspakkaus ja siitä, että olet ollut siellä henkisesti rinnallani. Sydämelistä uutta vuotta Outi <3

   Poista
 3. Ihanaa uutta vuotta Tiia teille kaikille <3
  Tulkoon ensi vuodesta oikein ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa sinulle toivotan, sydämellistä vuotta 2017 <3

   Poista
 4. Voi Tiia-ihanuus! Kaikkea hyvää toivon Sinulle ja perheellesi alkavana uutena vuotena, iloa - rakkautta - lämpimiä pusutteluja - haleja - mukavia yllätyksiä - hymyjä vastaantulijalta - lempeyttä ...kaikkea kaunista!

  Halauksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sydän kultaa Saila. Samoin sinulle ihan kaikkia samoja hyviä asioita vuodelle 2017 <3

   Poista
 5. Paljon kaikkea on mahtunut vuoteesi, jopa 5 vuodenaikaa. :D Kiitos Tiia itsellesi, että olet sinä. <3 Toivotaan paljon kaikkea kivaa vuoteen 2017. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih jopa viisi vuodenaikaa. Kiitos sinulle Outi ihanuus ja oikein upeaa vuotta 2017 <3

   Poista
 6. Jos suinkin mahdollista, niin parempaa Uutta Vuotta 2017 toivon sinulle.
  Runsaasti tunnemyllerryksiä, iloja, onnea ja rentoutusta, kuin myös monia aiheita tänne blogiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikkea samaa sinulle toivotan, elämää kaikkine tunteineen vuodelle 2017 <3

   Poista
 7. Ihanaa uutta vuotta koko perheelle!<3

  VastaaPoista
 8. Ihanaa uutta vuotta sinulle ja koko perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin teidän perheelle Belladonna, sydämellistä uutta vuotta 2017 <3

   Poista
 9. Tiia, minullakin on viisi vuodenaikaa: Kevät, kesä, syksy, joulu ja talvi:) Ennen joulu oli talvella, mutta paras talvi vasta tekee tuloaan.

  Paljon on vuoteesi mahtunut. Minulla oli vuosi, jonka haluan unohtaa. Nyt yritetään rakentaa vuosi, josta tulisi yhtä unohtumaton kuin oli 2013 tai 2015. Mahdankohan elää joka toinen vuosi sykleissä. No, osui vuoteen hyvääkin, mutta se raastava epävarmuus vei ilon kaikesta....

  Mahtavaa vuotta 2017 sinulle Tiia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi eli tavallaan kaksi talvea. <3 Ihan sama juttu. <33

   Sinulla on ollut hurja vuosi ja toivon kaikkea mitä parhainta sinulle Leena kulta tälle uudelle vuodelle. Paljon halauksia <3

   Poista
 10. Rauhallista vuodenvaihdetta ja parempaa uutta vuotta sinulle, Tiia-ihaNAINEN ja koko perheellenne <3.
  Oletkos muuten katsonut elokuvan Viisi vuodenaikaa? Se on hieno ja koskettava elokuva, visuaalisesti hurjan kaunis. Poikkeaa sinun vuodenajoistasi siinä, että alkaa keväästä ja se viides on siis tietenkin taas kevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole katsellut, mutta nyt aion sen heti googlata, sillä jos löytyy leffa, jossa on viisi vuodenaikaa, kuten minulla, niin täytyyhän sen puhutella. Ehkä joulukuun lapsena minulla on kaksi talvea?

   Kiitos vinkistä ihanuuspaketti <3

   Poista
 11. Hyvää ja onnellista Uutta vuotta sinulle ja perheellesi.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Ritva, sydämellistä uutta vuotta <3

   Poista
 12. Minulle sopisi vallan mainiosti kanssa viisi vuoden aikaa, jos niistä kaksi olisi kesä =D. Onnea ja iloa, sekä hyvää oloa uuteen tulevaan vuoteen 2017 <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mieluiten minäkin kyllä ottaisin kaksi kesää! Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle Katinka <3

   Poista
 13. Vaiherikas vuosi ollut sinulla,iloineen ja suuruinen. Sitähän se elämä on. Ehkä on viisautta olla lupaamatta.Elämässä voi tehdä muutoksia silloin kun siltä tuntuu..Ei sen päivän tarvitse olla. 1.1. :) Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi vuoteen 2017♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin viisaasti kirjoitettu. Jos tuntuu ihminen tekee, muuttuu, tai jopa hiljaisin askelein etenee kohti valittua suuntaa. En usko, tuollaisiin räjähtäviin lupauksiin omalla kohdalla <3

   Sydämellistä uutta vuotta Anne <3

   Poista
 14. Kiitos Tiia Ystäväin blogiystävyydestäsi, sekä ihanasta elämänmakuisesta blogistastasi ♥
  Viisi vuodenaikaa, ihan parasta, silloin syksykin tuntuu lyhyemmältä ☺☺

  Onnellista Uutta Vuotta Sinulle ja perheellesi kera lämpimin halauksin ***♥♥♥***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan juuri näin, voi viisi vuodenaikaa, mutta miksi päiviä on siltikin vain rajattu määrä. Kiitos sinulle kaikista kommenteista, jotka viisaudessaan ja hauskuudessaan aina ovat saaneet sydämen liikahtamaan. Ihana ystävä ma-te, toivotan oikein sydämellistä uutta vuotta ja kaikkea hyvää <3

   Poista
 15. Ihanaa Uutta Vuotta Tiia ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma sydämellistä uutta vuotta sinulle ja teidän perheelle <3

   Poista
 16. Onnellista uutta vuotta Tiia! Olen testannut molemmat kynsilakat, ovat ihania, niin kuin koko paketti muutenkin, kiitos vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kuulla, että oli onnistunut arvontavoitto. <3 Sydämellistä uutta vuotta Johanna <3

   Poista
 17. Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle Tiia ❤ Luoauksien sijaan heitän mieluummin ilmoille mieluummin toiveita, joista yksi on aina "Olkoon tuleva vuosi kaikin puolin parempi kuin päättyvä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sydämellinen Tuija ja toiveiden ilmaan heitto onkin mitä kultaisin tapa. Samaa toivotan sinulle ja teidän perheelle, onnistumisia ja iloa vuodelle 2017 <3

   Poista
 18. Ihanaa ja rakkauden täyteistä Uutta Vuotta 2017!

  VastaaPoista
 19. Iloa, rakkautta ja menestystä vuodelle 2017.
  Hyvältä kuulostaa suunnitelmat mitä lupaa ja mi ei. Ja Juuh itsepetos on niiiiin tuttua että huh! Kiitos että piristät arkea ja juhla blogillasi. Postauksiasi on aina niin kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon kauniista sanoista ja juu itsepetos on pahin ja ilmeisin petos. :) Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle <3

   Poista
 20. Mukava on ollut vierailla tänäkin vuonna ihanassa blogissasi. Hyvää uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös ja treffata myös livenä, aina on niin hauskaa. Läpsyt vuodelle 2017 <3

   Poista
 21. Aivan ihana kirjoitus! Siitä huokuu paljon ajatelleen ihmisen ääni ja erityisesti minua ilahduttaa sen realistinen mutta elämänuskoinen asenne. Kaikkea hyvää ja onnellista uutta vuotta 2017!

  Kiitos kultainen kuluneesta vuodesta, kommenteistasi ja ajatuksistasi -on ollut ilo lukea kirjoituksiasi. Sulla on todellakin sana hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös Elisa, on ollut ilo löytää sinun elämänmakuinen, aito ja sydämellinen persoona blogimaailmasta. <3 Ihanaa uutta vuotta <3

   Poista
 22. Hyvää Uutta Vuotta 2017 myös sinulle Tiia:)

  VastaaPoista
 23. Ihana kirjoitus jälleen kerran. Näistä sinun jutuistasi voi nähdä aina hieman itseäänkin.
  Toivon Sinulle Mahtavaa ja Tapahtumarikasta Uutta Vuotta 2017 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos tulee samaistumisen tunteitakin. <3 Sydämellistä uutta vuotta Mannilainen <3

   Poista
 24. Tunteiden täyttämä ja tapahtumarikas vuosi meillä molemmilla takana. Kiitos sinulle tästä blogistasi, blogiystävyydestä, ja ehdottomasti myös siitä että olet juuri tuollainen, avoin, hersyvä, positiivinen, ihana itsesi ♥
  Voisitkohan harkita lupaavasi että yrität edes olla armollisempi itsellesi, niin vaimona kuin varsinkin äitinä? Ihan kaikkeen me äiditkään emme valitettavasti voi vaikuttaa, vaikka parhaan kykymme mukaan yritämmekin ♥

  Lähetin lapseni elämään, kuin laivan merelle.
  Ompelin purjeet ja neuvoin väylät parhaan taitoni mukaan,
  mutta tuulille en voinut mitään.
  -V.Välimäki-

  Toivon tulevaan vuoteesi tähtien johdatusta, auringon valoa ja lämpöä, sekä enkeleitä rinnallesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei sitä kaikkeen riitä, mutta rakkaiden tuskanhan sitä haluaisi omille hartioilleen ottaa. Kiitos niin paljon viisaudesta ja aivan upeista kauniista sanoista. Olen kovin otettu ja tiedäthän, että ajattelen sinusta samoin. <3

   Sydämellistä uutta vuotta Ansku <3

   Poista
 25. <3
  Oikein elämänmakuista Uutta vuotta Sinulle Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Satu ihanuus ja paljon kakkusia <3

   Poista
 26. Olen yksi uusista lukijoista. Toivon elämääsi kaikenlaista hyvää, hilpeää ja hersyvää vuonna 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon, että olet <3 Sydämellistä uutta vuotta sinulle Teija <3

   Poista
 27. Ihanasti taas filosofoit kuluneesta vuodesta, voimia tulevan vuoden mahdollisiin koitoksiin ja onnellisia yhteishetkiä perheen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, sekä Barceen, että Suomeen. <3

   Poista
 28. Sinä ihana Tiia, kiitos tästä(kin) postauksesta, joka jälleen kerran lämmöllä ja sydämellä osoittaa, ettei kenenkään elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta tässä sitä mennään ja porskutetaan. Oikein, OIKEIN hyvää, onnellista ja siunauksellista uutta vuotta sulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kenenkään elämä ruusuilla tanssimista, mutta onneksi on aina ajoittaisia onnen pilkahduksia ja onneksi arki on hyvää kuitenkin. <3 Kiitos niin paljon Kutri kauniista sanoista ja sinulle oikein sydämellistä uutta vuotta <3

   Poista
 29. Hyvää uutta vuotta allihopa:) <3

  VastaaPoista
 30. Onnekasta uutta vuotta!

  Kulunut vuosi on ollut hyvä, mutta ei kuitenkaan mitenkään ihmeellisen erinomainen. Varmaan ihan normaalia keski-ikäiselle ja sinänsä jo saavutus. En koskaan tee lupauksia tulevalle vuodelle, tulkoon mitä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ja viisaasti kirjoitettu, keski-ikäiselle jo ihan saavutus, allekirjoitan saman. <3 Sama tulee mitä tulee ja elämä kuitenkin tulee lupauksien eteen, se on jo nähty. <3

   Sydämellistä uutta vuotta Lumo <3

   Poista
 31. Uuden vuoden raikkaita tuulia! Onnen piipahduksia! 💕 Tuija

  VastaaPoista
 32. Mahtava kuvakollaasi <3 Sinun blogiasi on ilo seurata ja tänä vuonna jo innolla odotan postauksiasi ;)
  Hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinua ihanuuspakkaus, sydämesi on kultaa. Toivotankin sinulle kiitosten kera oikein sydämellistä vuotta 2017 <3

   Poista
 33. Upeita kuvia! Juuri tämän tunteikkuutesi vuoksi pidän sinusta, olet niin aito ♥ Kaikkea Ihanaa Uuteen Vuoteen Tiia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös olet aito ja ihana, kiitos sinulle. <3 Upeaa uutta vuotta ihanuus <3

   Poista
 34. Hieno katsaus sekä menneeseen että tulevaan. On ollut kiva olla matkassasi Tiia-ihanainen! Minä teen saman lupauksen taas tänä vuonna, yritän juoda vettä enemmän :)
  Onnellista uutta vuotta 🌟💫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tuula ja sydämeen jäi niin mukava yhteinen lounasmuisto <3 Tuo vedenjuonti, sen otan omiinkin lupauksiini. <3 Onnellista uutta vuotta Tuula ihanainen <3

   Poista
 35. Kaikkea hyvää tähän uuteen vuoteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soili samoin sinulle, sydämellistä uutta vuotta <3

   Poista
 36. Onnentäyteistä vuotta 2017 sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 37. Upea kollaasi!
  Ihanaa ja Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja samoin sinulle onnellista uutta vuotta <3

   Poista
 38. Tämä elämä kyllä joskus heittää isolla kädellä huolia ja surua. Kuinka se onkin niin että huonot asiat (jos hyvätkin) tulevat isoina annoksina ...mulle antaa voimia ajatus että huonomman ajan jälkeen tulee aina jotain hyvää ennemmin tai myöhemmin ja asioilla on tapana järjestyä tavalla tai toisella. Asioista puhuminen on hyvin tärkeää ja se helpottaa kun tietää lähellä olevan ihmisiä jotka oikeasti haluavat auttaa. Ei muuta kuin kohti parempaa vuotta ja kevättä👍💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä merkillistä ja meillä olikin sellainen 10v mörköputki, että tuumin sen jälkeen pitkään, että mitä seuraavaksi. Kai siinä sitten liittokin testattiin samalla, että toinen pysyy matkassa, tuli mitä vaan. :)

   Puhuminen auttaa niin paljon, yksin kannettu taakka on raskas.

   Samoin sinulle, oikein sydämellistä uutta vuotta ja kiitos kivasta kommentista <3

   Poista
 39. Vuoteeni on myös mahtunut kaikkea. Muuta en halua todeta kuin ainakin olen elänyt täysillä hyvässä ja pahassa.
  Kiitos blogistasi, joka on antanut niin paljon, naurua ja ajattelemisen aihetta.!
  Hyvää tätä vuotta Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut todella paljon huolta ja murhetta, mutta silti jaksa aina sydämellisesti kannustaa täälläkin. Sydämelliset kiitokset kaikista viisaista, hauskoista ja syvällisistä kommenteista Marketta ja sydämellistä uutta vuotta <3

   Poista
 40. Ihanasti pohdit asioita. Oman lapsen murheet kokee vanhempana niin syvästi ❤ Mäkään en hirveitä lupaa, mutta hiukan tsemppaan itsestään ja terveydestään huolehtimiseen. Ruoka ja herkut vaan meinaa aina viedä mukanaan...Ihanaa uutta vuotta muru 😘❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, lapsen murheet haluaisi kaikki taikoa heti pois tai ottaa omille harteilleen. <3 Niin ne herkut vie, sama on huomattu. Mutta sinä olet kyllä niin hyvännäköinen paketti, että oksat pois. <3

   Ihanaa uutta vuotta ihanuus <3

   Poista
 41. Ihanaa ja parempaa uutta vuotta ♥¨
  Kauniita kuvia vuodestasi taas jälleen kerran.

  "Et voi estää murheen lintuja lentämästä ylitsesi, mutta voit estää niitä rakentamasta pesäänsä hiuksiisi." (kiinalainen sananlasku).

  VastaaPoista
 42. Ihania kuvia!<3 Ihanaa uutta vuotta ja toivottavasti saadaan tänäkin vuonna nauttia ja iloita ihanista blogipostauksista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos joka sana sinulle samoin takaisin ja odotan teidän uusi koti postauksia innolla. Onnellista uutta vuotta ja se tuokin mukanaan teidän uuden kodin <3

   Poista
 43. Kiva postaus!! Nämä vuoden aikana tapahtunutta -tyyliset on hauskoja ja niissä palaa itsekin jollain tavoin siihen, mitä on jossain vaiheessa lukenut.
  Kiitos, että olen saanut viihtyä seurassasi, jatkathan samaan tahtiin! =)
  Todella mahtavaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Vivi ja kiitos kaikista sydäntä lämmittävistä ihanista kommenteista. Sinulle oikein onnellista vuotta 2017 <3

   Poista
 44. Moi. Olen uusi lukija täällä ja piti heti kertoa, että tämä postaus kolahti. Itsekin olen tällainen "minäkö keski-ikäinen". Luulen olevani nuori, mutta...
  Kaipaan kuvaamaasi nuoruuden intoa esim.niihin uuden vuoden lupauksiin. Kaipaan myös sitä fiilistä, et MITÄ tänä vuonna tapahtuu. (Tuskin mitään)

  Jatkan lukemista

  VastaaPoista