torstai 3. marraskuuta 2016

Mitä meidän sokeritaudista kärsivälle Onni kissalle kuuluu?Yllä oleva kuva kertoo varsin oivallisesti, miltä minusta tuntuu, kun omia asioita tällä tavoin kailotetaan pitkin kyliä ja mantuja. Kiikutetaan vielä sillä kauhealla murisevalla pedolla eli automobiililla pahaan paikkaan eli lääkäriin, joka aina pistää isolla piikillä. 

Muutenkin kaiken maailman pissanäytteitä ja hiekkalootikossakin jotain ihan omituista lasimaista hiekkaa, johon en suostu pisumaan, en ilveelläkään. Äitiemo väläyttelee jotain putkia, joilla pisunäytteitä hiekasta yrittää napsia ja ei, en pissaa en. Muutoin voin pissata kyllä koko hiekkalaatikon täyteen, jos huvittaa. Pissaan, jos pissaan ja milloin pissaan, ei se muille kuulu.

Tänä aamuna se kauhea lääkärinainen soitti, kuulin puhelinäänestä jo kaukaa. Noh eihän se kauhea ole lainkaan ja silitteleekin minua aina, kun käyn kontrollissa, mutta kun se iso piikki, se siitä lääkäritädistä tekee kuitenkin vähän ilkeän. 

Näin, että emännälle hetkeksi ilme vakavoitui, kun viimeksi verikokeen tulokset olivat 630 ja emäntää jännitti, eikö vieläkään ole saatu sokeriarvoja asettumaan, vaikka pistää isännän kanssa minua insuliinipiikillä aamuin ja illoin. Pian emäntä kuitenkin hymyili aurinkoisesti ja huuteli, että arvot ovat vain 420, kun sokeritautisella kissalla sellainen 400 on tosi hyvä. 

Emäntä oli todella iloinen ja niin sitten minäkin. Sain extra-annoksen kinkkua ja menimme yhdessä kuvailemaan jotain hassuja kapistuksia ulos, jotka tuoksuvat todella pahalle. Miten emäntä voi juoda niin pahanmakuista ruskeaa töhnää joka aamu ja laittaa pelottavan tulen sisällä päälle astioista, joista tulee kaiken maailman tuoksuja, osa hyviä ja osa omituisia: neilikkaa, havuja, appelsiinia, vaniljaa, voi yök sentään!

Täällä on kaikki vallan mainiosti ja kyllä sen emännästäkin näkee, että kun kova huoli minusta väistyi, niin jaksoi kuvata taas noita törppöjäkin ihan into piukeana. Kai minua rakastetaan aika paljon, sillä kuulin salaa emännän ja isännän juttelevan, että minun kamalilla kidutuslääkärikuluilla perhe lentäisi jo kohta etelään, mutta ei ne lennä ei, vaan viettävät mieluiten laatuaikaa minun kanssani. <3

Prrr iloista päivää kaikille toivottaa Onni.

*Emännän huomautus, Jääkarhukynttilä Black board candle ja Thermosmuki Missetoile tulivat lahjana Instagram seuraajalta, puolin ja toisin seurataan toisiamme ja niitä saa mm. Skafferista Porvoosta ja Cilla's liikkeestä Helsingistä. Sykähdyttävä ja ajatuksella annettu lahja. <3


58 kommenttia:

 1. Hyvä Onni, kiva kuulla,sinusta! Nuo ihmisten hölinät (pissit, piikit, ällöt hajut..) on omaa luokkaansa, me kissat osaamme olla viisaampia. Kinkun antaminen on kyllä tosi reilua ja oikea teko ihmiseltä!! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en ymmärrä miksi ihmisten pitää löyhkätä niin paljon ja syödä löyhkääviä juttuja! Mutta onneksi ne antaa mulle kinkkua sentään eli on ne muuten ihan yes. <3

   Poista
 2. Ihana parasta, että Onni voi paremmin! Sata rutistusta ja rapsutusta! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Onni! <3 Leppoista torstaita!

  VastaaPoista
 4. Ihana Onni, onneksi luvut menossa parempaan suuntaan <3

  VastaaPoista
 5. Oikein hyviä kuulumisia Onni, hienoa! Koita nyt vaan sietää nuo piikit ja muut kammotukset, kyllä ne ihmiset hyvää tarkoittavat, vaikkei se siltä aina vaikuta!

  VastaaPoista
 6. Lämpimät terveiset Onnille <3 meidän Onnilta ja Otolta :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että Onnin sokerit ovat asettuneet

  VastaaPoista
 8. Onni <3 Hyvä että sokerit on tasoittuneet! :)

  VastaaPoista
 9. Mukava kuulla, että Onni voi hyvin. Meidän vanha kissa eli yli 20-vuotiaaksi sokeritaudin kanssa :)

  VastaaPoista
 10. Ihana Onni! Sinua on siunattu ihanalla perheellä!!! <3

  VastaaPoista
 11. Ihailen kyllä sinua. Harva viitsii kuluttaa niin paljon rahaa ja työtä kissan terveyden takia. Onnilla on ollut tosi onni matkassa, kun on päässyt teidä perheen lemmikiksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on kerran hankittu, niin ei vaan ole vaihtoehtoa, vaikka nuo menoerät kirpaisee. Mutta jotta toiselle tulisi parempi olo. <3

   Kiitos kauniista sanoista Sude ]3

   Poista
 12. Voi Onni! Mukava kuulla, että alat olla paranemaan päin:) Toivon näin. Hyvänä ne sua pitää, jos kerta tupla-annos tuli kinkkuakin!

  VastaaPoista
 13. Voi Onni! Tiedän tasan tarkkaan tunteen, kun autolla viedään kidutuslaitokseen. Inhoan, inhoan ja inhoan, mutta hyvä, että voit nyt paremmin. Kerran halusivat minun pissaavan johonkin mitättömään määrään hiekkaa. Ensinnäkään en tykkää hiekkalaatikosta, vaan ulkona on kivempi asioida. Kostoksi päästin pieneen hiekkakasaan ensin kakat ja sen jälkeen pissat.
  -Herra Karvajalka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just se mitätön määrä hiekkaa, kuka nyt siihen pissaa, en minä ainakaan! Herra Karvajalka, pidetään me päämme. <3

   Poista
 14. Terveiset täältä Almalta. Almalla todettiin myös sokeritauti vuosi sitten. Piikki aamuin illoin 3 annosta illalla sekä aamulla. Arvot olleet nyt noin 450 ja noin 3 kuukauden välein kontrolli. Kyllä sinne el.lääkäriin saa uppoomaan aina sen 100 euroa, mutta eläimet, ovat niin rakkaita että kyllä ne pitää hoitaa koska on ottanutkin. Meidän kolli kohta 10 ja puoli vuotta vanha ja joo kolli on vaikka nimi on Alma. Näitähän sattuu.... hehheh... Kiva kuulla, että myös teillä arvot kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet on kyllä niin rakkaita. Täällä Onni saa 4 ja 4. Ihana kolli maailman parhaalla tyttönimellä. <3 Almalle hyviä vointeja <3

   Poista
 15. Ihanaiset rapsutukset Onnille <3

  VastaaPoista
 16. Voi ihanaa Onnia <3 Ja tuo muki ja kynttilä ihania nekin, täytyypä lähteä ostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin ihanat ja Onni tietty myös. <3 Hyviä ostoksia!

   Poista
 17. Hienoja uutisia <3 Kyllä rakkaiden lemmikkien hoidon tähden on hyvä nähdä vaivaa. Kissamaisen mahtavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja muita vaihtoehtoja ei ole edes ajateltavissa <3

   Poista
 18. Hienoja uutisia Onni! Arvaas kuinka oli hauskaa olla hienostoalueella Eirassa pitkä saunakauha toisessa kädessä, koiran hihna toisessa ja koittaa huomaamattomasti kulkea koiran perässä niin että yletyin saamaan sen kauhan pisun alle kun piti näyte saada :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi teitä ja ihan tavallisia immeisiä siellä eirassa asuu, ole huoleti ja eläinystävällisiä. <3

   Poista
 19. Voi Onni miten ihania uutisia! Emäntä ja isäntä ovat hyvin sinua hoitaneet kun arvot noin hyviä. Makoisaa viikonloppua sinulle ja Minnie koira laittaa myös hännän heiluksen kera terveisiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja minä muuten tykkään koirista, Samukin on ihan yes ja on kiva, kun on kaveri jonka kanssa kerjätä ruokaa. ;)

   Terkkuja <3

   Poista
 20. Voi Onni, ootpa onnekas kun sinulla on maailamn paras emäntä, joka pitää susta hyvää huolta ☺☺
  Täältä sulle rapsutuksia ja sanoppa nyt Tiialle palio terkkuja ♥ ~__~ ♥

  VastaaPoista
 21. Onpa kiva kuulla, että Onni voi hyvin. Ihana teksti. :) :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista