maanantai 24. lokakuuta 2016

Hampaiden valkaisussa Kaivopuiston hammaslääkäriasemalla ja videokin tarjolla
Nyt pääsen kertomaan, miksi olin viikko sitten hammaslääkärissä ja miksi hampaiden visuaalista muotoakin Kaivopuiston hammaslääkäriaseman Reetta Suokaksen kanssa yhdessä pohdittiin. 

Olen aina miettinyt miksi kauneudenhoidossa ja ulkonäöllisestikin, hampaiden ulkonäkö ja valkoisuus on minulle suuressa osassa. Asia voi hyvin johtua siitä, että suvussani on molemmin puolin hammaslääkäreitä ja hoitajia ja jo pienestä pitäen sain paljon oppia hampaiden hoidosta ja tuo tieto iskostui vahvasti mieleeni.

Jossain kohden elämää join häpeällisen paljon colaa ja hampaani alkoivat hiljakseen kellastua, vaikka en koskaan ole tupakoinut tai juonut punaviiniä. Vuonna 2009 kävin hammaslääkärillä teettämässä itselleni muotit joiden avulla valkaisin hampaitani kotona. Tulos olikin erinomainen, mutta kieltämättä hieman työläs ja aikaavievä. Lisäksi kotihoidossa ikeniä ei saa suojattua valkaisuaineelta ja valkaisuvainetta voi tulla jopa nieltyä vahingossa. Valkaisuun menee huomattavasti enemmän myöskin aikaa ja hintaluokkakin pyörii miltei samassa hammaslääkärillä tehtävän valkaisun kanssa. 

Hiljakseen alkoi taasen tuntua siltä, että olisi hampaiden valkaisun aika, sillä olen syönyt hillittömän määrän lakukypäriä viimeisen vuoden aikana. Edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt monen monta vuotta. Hampaani tosin eivät olleet edelleenkään, huolimatta lakukypäristä, juurikaan keltaiset ja siitä saan kiittää Yotuel hammastahnaa, jota olen käyttänyt jo noin 20-vuoden ajan.

Yotuel tahna poistaa liat hampaan pinnalta, mutta ei toki valkaise hammasluuta. Yotuel on täydellinen tahna ylläpitämään hampaiden valkoisuutta valkaisun jälkeen. Poistamaan vaikkapa kahvitahrat aamukahvin jälkeen ym. Pesen itse aina hampaat juotuani kahvia tai kuljetan käsilaukussa Yotuelin purukumeja, joilla "putsaan" hampaat tilanteissa, joissa en pääse pesemään hampaita, mutta olen nauttinut hampaita tummentavia ruokia tai juomia. Yotuel ei vaahtoa, helpottaa hampaiden vihlontaa ja on täydellien tahna aftaherkille. Suussani oli ennen aina aftoja, mutta ei sen jälkeen, kun aloitin Yotuelin käytön. 

Kaivopuiston hammaslääkäriasemalla hampaitteni tummuusastetta kun katsottiin, niin en nyt hammaslääkärikieltä osaa, mutta jos hampaat ovat vaikka valkoiset asteella yksi, niin omat oli asteikolla kaksi. Nyt valkaisun jälkeen ne ovat jotain siltä väliltä. Itse huomaan eron, koska hampaat raikastuivat selvästi. Hampaisiin oli jäänyt kohtia, jotka ovat tummuneet enemmän, kuin toiset. Lisäksi etuhampaiden vieressä oleva tappihammas on hammasluun puolesta keltaisempi, kuin muut, joten sitäkin saatiin enemmän kurre etuhampaitteni kanssa saman väriseksi.

Miksi sitten hampaiden valkaisuun? Omasta mielestäni, etenkin nyt kun iän puolesta piirteetkin ovat alkaneet valua, on kaunis hymy paras kohottaja kasvoille. Piirteet nousevat ylös ja ihminen, joka uskaltaa hymyillä on kaunis. Jos hampaitaan joutuu häpeilemään ihan niiden tummuuden vuoksi, ihmisen hymy voi olla jäykkä, piilotettu tai pakotettu. 

Hyvin pienellä vaivalla, saa hymyn kiillotettua. Jotkut voivat ajatella, että omaa vaikka vinot hampaat, turhaa niitä valkaista, koska eivät ole kauniit muutenkaan. Olen itsekin saanut viime aikoina palautetta epätasaisen kokoisista ja pituisista hampaistani, mutta kyllähän ne ovat erittäin paljon kauniimmat valkoisena. Vinot hampaat ovat vain persoonalliset.

Suomessa ihmiset aika vähän valkaisee hampaita, vaikka muutoin panostavat hiuksiin, koruihin ja vaatteisiin. Noin 300e hinnalla voi saada kuitenkin suuren muutoksen itselleen, kosolti itsetuntoa ja leveämmän hymyn ja jos jakaa vielä tuon summan 2-5:lle vuodelle eli ajalle, miten kauan hampaiden valkaisun vaikutus kestää, niin loppupeleissä hampaisiin sijoitettu raha on varsin pieni ja vain kerran se kirpaisee. Lisäksi kuten kerroin tuossa aiemmin, sain itse pitkitettyä valkaisuväliä miltei 9:n vuoden välille Youtel tahnan ansiosta ja monen mielestä vieläkään ei olisi ollut välttämättä tarvetta hampaiden valkaisuun. 

Kuten videollakin kerron, hampaista on suora yhteys sydämeen ja hampaista hyvää huolta pitäminen on sydänterveydellisestikin tärkeää. Hymy on myös tie ihmisen sydämeen kauneudenkin saralla, joten siksikin hampaiden valkaisu tulee aina olemaan osa omaa kauneudenhoitoani. 

Valkaisusta vielä sen verran, että kesto oli noin 1,5t, ei vihlonut, ei sattunut, suuhun laitettava muovinen pidike on pehmeä, joten se ei satu yhtään. Välillä suljin silmäni ja jopa hieman torkahdin. Joten mitään huolta ei valkaisun suhteen kannata kantaa. Kaivopuiston hammaslääkäriaseman Reetta Suokas oli ihmisenä vielä niin rauhoittava ja miellyttävä ja kiva ihminen, joten voisin sanoa, että kokemuksena Yotuel hampaiden valkaisu oli jopa miellyttävä rauhoittumishetki päivän hälinässä. :) Valkaisun voisi ajatella vaikka pitkitetyllä lounastauolla käydä hoitamassa ja Yotuel valkaisun jälkeen jo tunnin päästä saa juoda ja syödä ihan normaalisti. 

Miltä kaikki tämä sinusta kuulostaa? Kiinnostaako hampaiden valkaisu ja onko Yotuel hammastahna tuttu merkki sinulle? Hymyillään kaikki ilolla ja rohkeasti. <3 Ihanaa päivää!

Kaivopuiston Hammaslääkäriaseman valkaisutarjous: 31.12.2016 mennessä varatut valkaisuhoidot (1,5h hoito) NYT 295€ (norm. 380€). En hyödy taloudellisesti tai muutenkaan lukijoiden ajanvarauksista. Eli rohkeasti vaan varaamaan aikaa:)Yhteistyössä Yotuelin kanssa
34 kommenttia:

 1. Valkaisu on kyllä tehokas tapa saada hymyileen ja toi kuulostaa niin helpolta tavalta! :D

  Oon monta kertaa miettinyt hampaiden valkaisua, mutta aina vaan jättänyt sen väliin.. oon kans pienestä pitäen hoitanut hampaita tosi tarkasti ja vieläkään 27 v. ei oo yhtään reikiä :) Oon suunnitellu et viimestään 30v. juhliin sit käyn valkaseen, kunhan löydän sopivan paikan Tampereelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kiva asia 30v juhlien kunniaksi. :)

   Kivaa viikkoa Terhi <3

   Poista
 2. Mä oon miettinyt, että voisi joskus kokeilla noita Yotuelin hammastahnoja. Mä en uskalla mennä valkaisuun, koska mun hampaat on niin herkät, että vaikka itse toimenpiteessä ei vihloisi niin varmasti vihloisi jälkeen päin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko tuo Yotuel valkaisu hellempi. Oon valkaissut kotona ja ajoittain vihloi, mutta silloin tiesin, että oli aika lopettaa valkaisu. Tosiaan 20v käyttänyt Yotuelia ja on niin hellävarainen. Suosittelen. <3

   Poista
 3. Hampaiden valkaisu on just niitä juttuja, jotka helposti raikastaa olemusta. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että oma hammasluu on tosi valkoinen, siis mähän olen asteikko yksi, joten valkaisu ei oikeastaan näy mun hampaissa, ainoastaan ne teen ja kahvinjuojan tummentumat lähtee. Tosin itsekin olen saanut Yotuelin avulla pidettyä ne tosi hyvin poissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yotuel poistaa hyvin kahvin jäämät ym. Sulla onkin täydellinen hammasrivistö. <3

   Poista
 4. No nyt voi hymyillä leveästi :)
  Ihanaa viikkoa Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi leveä hymy sinne <3 Ihanaa viikkoa Outi <3

   Poista
 5. Olen itsekin välillä hampaidenvalkaisua pohtinut, mutta ehkä se ei tässä elämäntilanteessa kuitenkaan mene prioriteetiksi - ehkä joskus myöhemmin kun taloustilanne on hieman stabiloituneempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin ja ehkä noin nuorella ei ole sitä vanhenemisen aiheuttamaa hammasluun kellastumaakaan. <3 Ihanaa viikkoa Mira <3

   Poista
 6. Tiia, kuten sinä minä olen ihan hammasfriikki. En tiedä johtuuko siitä, että pahaan lapsuuden ystäväni äiti oli hammaslääkäri ja heillä oli kotona käytössä vaikka mitä uutuutta hammastarvikkeissa aikana, jolloin niitä ei vielä Suomessa yliesesti ollut.

  Minä en huomannut mitään etua Yotuelin käytöstä vuoden aikana paitsi, että se ei vihlo ja taitaa estää vihlontaa. Saan saman hyödyn Elmexillä.

  Sen sijaan sain hampaani ihan valkeiksi ja hohtaviksi Listerinellä, sillä valkaisevalla, mutta uusi hammaslääkärini kielsi sen, koska se sisältää alkoholia etc. ja on kuulemma haitaksi ikenille. Siihen se sitten loppui, valkaisu.

  Tuo hinta on minulle nyt liikaa, kun avustan vielä gradua tekevää tytärtä ja säästämme unelmakuukauteemme alpeilla ja sitten taitaakin taas olla vuorossa remppaa ja sisustusta:)

  Olen valkoisten hampaiden koukussa, mutta etsin nyt jotain, millä ne saan ilman että hammaskiille tai ikenet kärsivät.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Yotuel ei valkaise hammasluuta, kuten tuolla tekstissä kirjoitinkin. Laitoin sinne, että on loistava hampaiden valkaisun ylläpitäjä, koska poistaa loistavasti kahvin jäämät ym. Messuillakin oli Yotuel ja hammasharja mukana, niin sain pestyä pois kahvit. Hiljakseen sitten alkaa taas kellastuttamaan, jos ei ole tahnaa, joka poistaa ne vaan pesee vaan normipesun. Yotuel tosiaan tyttärellä poisti hampaiden vihlonnan ja omassa suussa loppui jatkuvat aftat eli on hellävarainen. <3

   Aah se Listerine, se oli kyllä hyvä, mutta totta kuulin jälkikäteen samaa, että siinä on tosiaan rajuampia aineita.

   Ymmärrän hyvin ja prioriteetit on tärkeät, mihin rahansa laittaa. Edellisen valkaisun maksoin itse ja se oli niin tärkeä asia vaan minulle ja hampaat taitaa vaan olla se minun juttu.

   Juu ei saa hammaskiille ja ikenet kärsiä, joten hampaitakaan ei saa jatkuvalla syötöllä valkaista.

   Ihanaa viikkoa Leena ja alpit toteutukoot <3

   Poista
 7. Mä niiiin haluisin mennä hampaiden valkaisuun, mutta jotenkin se jännittää..en tiedä mikä siinä on!! Ehkä joku päivä uskaltaudun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin jännitti, vaikka aikanaan kotivalkaisu hammaslääkärin tekemillä muoteilla ei jännittänyt. Mutta ei sattunut ja tuo suuhommelin oli pehmeä. :)

   Rohkeutta pyttyyn <3

   Poista
 8. Ihana Tiia ja ihana video. Nyt ymmärrän tarkkuuteesi hampaiden suhteen. Itse olen varmaan yhtä tarkka hiusteni suhteen.

  VastaaPoista
 9. Olin noin 5-6 vuotta sitten vastaavanlaisessa valkaisussa ja nyt kyllä tekisi terää tehdä sama juttu! Silloin vihloi ihan valtavasti, mutta jos et tuntenut kipua tässä valkaisussa, niin uskaltautuisin kyllä kokeilemaan uudestaan! Niin kaunis on hymysi ja ihanan valkoiset hampaat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko aineet kehittyneet tai Yotuel hellävaraisempi muoto tai jokaisen hampaat, kun on niin yksilölliset. <3
   Kiitos ihana Heli ja kuin myös <3

   Poista
 10. Ihanat valkoset hampaat.
  Haave mullakin, mutta jo hammaslääkärilla suu väsyy olemaan auki ja jos
  tuollainen tötterö pitää olla kauan suussa niin.......
  Kestikö tuo hoito kauan?
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tötterö oli pehmeä ja kielelle oli tuki, se sai levätä sillä ja letkut imi syljen. Hoito kesti 3x15min. :) Ihan inhimillinen aika.

   Kiitos ihana Leena ja kivaa viikkoa <3

   Poista
 11. Olen monesti harkinnut hampaiden valkaisua, mutta vähän epäilyttää, että joudunko ojasta allikkoon eli pysyykö ne legot valkoisina. Toistaiseksi olen tyytynyt Yotueliin. Hyvää sekin on:)
  Ihanaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan, ja minullekin sanottiin, että seuraava kerta 2-5v kuluttua. Aiemmasta oli 9-vuotta eli en polta, en juo punaviiniä, colaa tosi harvakseen ja kahvin jälkeen pesen Yotuelilla, joka poistaa kahvin jäämät eli kyllä valkaisu kestää. :)

   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 12. Mie kierrän yleensä kaukaa hammaslääkärit, jos vaan voin... nimim kammoinen :D

  Olen kuullut, että hampaidenvalkaisut vihloo paljon, ja siksi juuri oon kestänyt näitä omia keltaisia kurrejani. :) Tiedätkö muuten, että mikähän tämän valkaisun juju on, ettei tää vihlo (vai onko tapaus- ja hammaskohtainen juttu?)? Mukavaa päivää Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin tuota miettimään, koska Yotuel valkaisu ei vihlonut, mutta aikanaan kotivalkaisu vihloi, silloin ajattelin, että olin valkaissut liikaa. Koko ajan kysyttiin vihlooko ja jos olisi vihlonut, 3x15min hoitovaiheista ei olisi voinut käydä kaikkia. Tyttärelläni vihloi aina hampaat, kunnes alkoi käyttämään Yotuelia pari vuotta sitten, minulla ei taas ole koskaan ollut vihlovat hampaat eli olisiko tuo kuitenkin yksilöllistä.

   Ihanaa iltaa Soili <3

   Poista
 13. Mutta itse sait ilmaisen hoidon...hohhoijakkaa tätä mainostamista sun blogissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitoon mennessä matkakuluja tuli bensasta, metromatkat, omaa aikaani useita tunteja:hoito, valokuvien muokkaus ja blogipostauksen teko eli valkaisu on korvausta tästä työstä. Nythän Yotuelilla on mainosvideo, jota he voivat käyttää omilla kanavillaan eli olin "valkaisumallina". Kyllä jokaisen työlle tulisi antaa oma arvo. Jos joku "malli" menee vaikka margariinimainokseen, niin kyllä hänkin työstään varmasti saa palkkaa.

   Edellisen valkaisun maksoin itse ja samaan pakettiin myös hammaskiskot, maksoi kaikkinensa 500e, olen maksanut myös jo 20-vuoden käyttämäni Yotuelit omasta pussista, siksi varmaan tämä yhteistyö syntyikin. :)

   Mainostamisessa ei myöskään ole mitään väärää, kannattanee lukea tämä http://www.marmai.fi/blogit/kuningassisaltoa/itsensa-myyminen-sallittu-6591527

   Mukavaa viikkoa sinulle. :)

   Poista
 14. Sinulla on niin kauniin valkoiset hampaat <3 Itselläni tuo tee on tumentanut oman kalustoni ja kyllähän tuo piristäisi. Minua ei pienet vihlonnatkaan haittaisi, mutta on jäänyt lapsuuden traumat hammaslääkäristä, joten täytyy kerätä rohkeutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän nuo traumat, oli samanlaiset, mutta kun löysin ihanan hammaslääkärin muutama vuosi sitten, kaikki pelot katosivat. Nykyään ei tarvitse kivulla kärsimän hampaitten hoidossa. Reetta on niin mukava, ettei yhtään tarvitse pelätä, vaikka aluksi hieman jännittikin ja vielä ihmisiä, jotka tuijottavat samalla ja kuvaavat, hih. :)

   Rohkeasti vaan muru <3

   Poista
 15. Ihana, kun olit niin fressi noustessasi hammaslääkärin tuolista. Itselläni on aina hiukset sekaisin, naama punaisena ja hiki virtaa. Itse en ehkä uskaltaisi lähteä valkaisemaan hampaitani, koska hampaani ovat superherkät vihlomaan, mutta tuota Yotuelia voisi ehkä kokeilla. Mistä muuten olet löytänyt Yotuel-purkkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihana höpö, koska itse kun katsoin noita, näin vain möhömahan ja erityisesti kaksoisleuan. ;) Apteekista olen löytänyt purkkaa, mutta apua saakohan sitä vielä? En ole katsonutkaan vähään aikaan, vieläkin on muutama käsilaukussa. Tosi kätevä eli hammasharjaahan ei ole aina niin helppo käyttää tilanteessa, kuin tilanteessa. Hei täältä ainakin löytyi http://www.apteekkituotteet.fi/Yotuel-Valkaiseva-purukumi-10-tyynyae

   Ihanaa päivää <3

   Poista
 16. Minä olen sitä ikäluokkaa, jolloin ei hampaista pidetty huolta. Pestiin kun muistettiin. Ja sen seurauksena olikin sitten paljon reikiä hampaissa.
  Aikuisena olenkin sitten ollut hampaitteni kanssa auringontarkka. Käyn kaksi kertaa vuodessa hammaslääkärissä ja suuhygieniassa. Jo vuosia sitten annoin valkaista hampaani, nyt olisi varmasti aika tehdä se uudelleen. Innostuin jutustasi.
  Kiitos Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula katselin hampaitasi messuilla, ovat niin kauniit ja upeat! Eikö olekin ihana hymyillä valkoisilla hampuleilla. <3 Juu itselläkin oli maitohampaissa reikiä, mutta näissä rautaversioissa yksi paikka.

   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 17. Ps. Terveisiä muuten Riiasta :) En ole täällä blogeja lukenut, mutta huomasin fb:ssa aiheesi. Pakkohan se oli lukea. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOh terkkuja Riikaan ja ihan mahtavaa matkaa ja kiitos Tuula <3

   Poista