tiistai 26. heinäkuuta 2016

Viimeiset vinkit Riiasta ja meidän Tukholman koti

Jos haluat käydä kurkkimassa Riikaa yläilmoista, kannattaa mennä keskustan hotelli Radisson Blu Sas Latvija hotellin ylimpään kerrokseen Sky Bariin. Sieltä on huikeat näkymät ympäri Riikaa. 

Toinen mahdollisuus on kiivetä Pyhän Pietarin kirkon portaat ja kurkkia näkymiä tornin yläilmoista ja kirkko kuvassa alla. 


Riian näkymiä voi ihastella myös jokiajelulla ja jokiajelut lähtevät aivan vanhan kaupungin kupeesta ja mm. Oopperatalon läheltä.

Meille uusi ravintola tuttavuus italialainen IL PATIO vei kielen mennessään. Ehdottomasti paras Riiassa ikinä syömäni pasta. Lisäksi ravintola ei ole sitä miltä ulospäin näyttää, vaan upea vanhoilla tiilillä ja kaariholvilla varustettua kellariravintola. 

Rouva Kepponen Pikku Kepponen blogista kertoi instan puolella, että ravintolasta tuli heidän suosikki, joten kyllä vaan molemmat suositellaan. Pikku Kepposen blogista löytyy loistavia Latvia vinkkejä

Vaikka Latviasta maailmalla tunnetuimpia luonnonkosmetiikkasarjoja ovat Madara ja Kivvi, niin Stenders on aina lähimpänä sydäntä ja sieltähän blogin ylläriarvonnan palkintokin on ostettu. 

Stenders löytyy useimmista ostoskeskuksista, mutta tämä vanhan kaupungin liike on somin. Lahjapakkaukset sisustat täytetään erilaisilla kuivakukkasilla ja saa myös toivoa, mitä kukkia rasioihin laitetaan. :)
Henkilökohtaisesti koen, että Riiassa on niin kaunista, että viikonlopun saa kulumaan ellei viikonkin, vain ihmettelemällä maisemia, vanhaa kulttuuria ja upeita vanhoja taloja. 

Jos kuitenkin käy aika pitkäksi, Latvian sotamuseo vanhassa kaupungissa on vaikuttava kokemus ja esimerkiksi alla olevissa entisissä zeppeliinihalleissa on oikea kunnon vanhan ajan tori, jossa myydään, hedelmiä, sieniä, kukkia ja erilaisia venäläisiä ja latvialaisia herkkuja.

Torilla pääsee hieman sellaiseen vanhaan venäjän ajan tunnelmaan, toki tavaraa on enemmän, kuin ennen Latvian vapautumista oli tarjolla. 


Jos oikein pitkäksi aika käy, voi käydä elokuvissa. Latviassa ei dubata elokuvia, mutta toki ranskalaista elokuvaa juuri tästä syystä ei kannata mennä katsomaan, ellet osaa ranskaa. :) Englannin kielellä pärjää. 

Leffateatteri oli aikoinaan ainakin Finnkinon perustama ja leffateatterin vieressä on myös Stockmann. Stockmann noin muuten on kuin mikä tahansa Stockmann, mutta käyn aina Riian Stockmannin herkussa, sillä sieltä saa herkkuja, joita ei taas paikallisista Rimeistä saa. Eilen oli aika sanoa heipat Latvialla ja matkamme jatkui Tallink Siljan Isabelle laivalla kohti Tukholmaa.

Isabelle oli pienehkö laiva, mutta vallan toimiva ja esimerkiksi yöllä hyttiin ei kantautunut  minkäänlaisia hälyääniä eli ei "viinaturisteja". ;)
Nautimme ruuat Dining Room ravintolassa, joka oli kuin Symphonyn ja Serenaden entinen a la carte. Suosittelen lämpimästi, ruoka oli erinomaista ja palvelu myös. Joskus toki latvialaiselta henkilökunnalta kaipaisi hieman enemmän hymyjä, mutta kaikki toimi jetsulleen.

Buffetin aamupala taasen oli hienoinen pettymys. Leipä on tärkeä osa aamupalaa ja ns. lämpimät sämpylät hajosivat käsiin kuin näkkileipä. Hedelmäsalaatti oli eilistä ja muussautunutta. Isabelle laivalla ehdottomasti suosittelen Dining Room aamupalaa. 

Kaikkinensa ruoka oli edullisempaa, kuin Symphonylla ja Serenadella, joten erittäin positiivinen kokemus kaikkinensa, jos ei näkkileipämäisiä sämpylöitä lasketa.

Vastaavaan olemme kuitenkin tottuneet Latvian puolella. Loppupeleissä meille jäi olo, että Latvia ei ollut lainkaan kehittynyt toisin kuin Viro, siitä kun muutimme Latviasta pois vuonna 2004. 

Asia oli sekä nostalgisesti positiivinen ja kävi myös pienesti hermoon, kuten silloin kun asuimme Latviassa. Latviassa saimme erinomaista palvelua ja sitten vähemmän erinomaista, hymytöntä ja töksähtelevää, mutta päällimmäiseksi jäi tunnelma, että meillä oli aivan mahtava loma Latviassa. 

Tulee kuitenkin muistaa, että olemme siellä asuneet 4-vuotta ja kiinnitämme hieman liiankin ankarasti huomiota epäkohtiin. Silloin kun muutimme Latviaan, olin pitkään pää pyörällä sen kauneudesta ja kuljin pää kenossa ylöspäin, ihastellen taloja ja niiden upeita kattoja.Tukholma, täältä tullaan ja olipa jännä katsoa laivaa eli Silja Symphonya, jossa parasta aikaa istun, toisesta laivasta. :)


Tyttärien manga ja anime ihastuksen ja meikäläisen fantasiakirjallisuuden fanituksen vuoksi, ihan ehdoton käyntipaikka on Tukholman vanhan kaupungin Fantasia ja scifiliike. Ostin kolme fantasiakirjaa ja tyttärille Mangaa ja Animea.

Kaikki Outlander fanit kuulolle, mitä pidätte Outlander keittokirjasta. Entäs Star Wars fanit, löytyisikö mielen hallintaa värittämällä Star War värityskirjaa?

Koska Tukholma on niin moneen kertaan nähty, päätimme tällä nostalgia matkalla käydä kurkkimassa meidän kodin myös Tukholmassa. Kuva ei anna talolle oikeutta, sillä siinä oli kuitenkin huimat 200 neliötä ja todella ihana salaisen puutarhan tyylinen piha. 

Kyseisellä pihalla se punkkikin puri kaulaan. Kävimme myös Coop ruokakaupassa, siinä omassa missä aina kävimme ja tuli ostettua kaikkia Tukholman ajan herkkuja. Teen vielä shoppailupostauksen, jossa on sekä Viron, Riian, että Tukholman shoppaukset.:)

Terkkuja Silja Symphonyn perhehytistä. Vitsi miten kivasti nämä on remontoitu ja ei enää kokolattiamattoja, jihuu. Ihan mahtavat tilatkin neljälle tai vaikkapa viidelle ihmiselle.

Meillä oli kiva reissu ja kaikki vanhat ulkomaan kodit katsastettu, mutta koti on nyt Porvoossa ja sinne on huomenna ilo päästä.

Mikä on lempipuuhaasi ulkomailla, jos saa vain yhden valita, syöminen, kulttuuri vai shoppailu tai jokin ihan muu?

Kivaa iltaa kaikille. <3

*Lauttamatkat yhteistyössä Tallink Silja

53 kommenttia:

 1. Shoppailukulttuuri :D on mun valinta.
  Kivaa kotimatkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shoppailu kuulostaa ehdottomasti omaankin reissuun, esim.peltiipurkkeja tuli hankittua 2kpl.

   Kivaa päivää ja kiitos Outi <3

   Poista
 2. Shoppailu taitaa olla meille naisille ykkösjuttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se osa reissua on. :)

   Kivaa päivää <3

   Poista
 3. Ihania nämä sinun matkakuulumiset <3 Ymmärrän hyvin, että niskat oli sulla juntturassa, kun Latvian kauneutta ihailit :)
  Mun lempparia ulkomailla on tunnelma, maisemat, ihmiset, ruoka. Mutta jos vain yhden saa mainita niin sitten se on kyllä kohteen erikoispiirteet. Olen aina ulkomailla kuin Liisa Ihmemaassa. Kaikkea ihailen ja kaikki kiinnostaa :)

  Oikein hyvää kotimatkaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on hyvin todettu, paikan ilmapiiri. Sama täällä, Liisana olen ja siksi seuraavan kohteen täytyy olla joku ennen kokematon.

   Kiitos kovasti ja aurinkoista päivää <3

   Poista
 4. Ehdottomasti parasta reissussa on nähtävyydet :) sekä luontonähtävyydet että rakennukset. Sitten heti perässä tulee ruoka ja juoma. Minähän saatan jättää kaikki kaupat kokonaan väliin reissussakin :) Olen varmaan ainoa suomalainen joka on käynyt useasti Lontoossa ostamatta sieltä yhtään mitään :D Joskus saattaa shoppailumopo lähteäkin käyntiin ja silloin se usein myös keulii.

  Halvaksi ei välttämättä tule reissut, vaikka en ostoksia teekään, rahat menee johonkin muuhun, kuten pääsymaksuihin, musikaalilippuihin, retkiin ja ravintoloihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihan shoppailematta en selviä reissuista, kuten sinä. ;) Mutta jos on viikon reissu, niin yksi shoppailupäivä ja muut elämyksiä ja ruokaa.

   Nuorena shoppailu oli tärkeämmässä roolissa, mutta enää ei jaksa ja tulee enemmän haettua elämyksiä.

   Oli kivaa lukea teidän reissukertomuksia, kivaa viikkoa <3

   Poista
 5. Parasta reissussa on kiertely. Toisena shoppailu. Tuolta Riikan kirkon tornista on kyllä kauniit näkymät! Muutama vuosi on vierähtänyt viime käynnistä.. Silloin ostin ulkoa torilta (hallien vierestä) yhden tunikan, joka on vieläkin lempivaatteitani. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä on todella kauniit näkymät. <3

   Vitsi kiva kuulla tuosta tunikasta, nyt ei torilla käyty, mutta yleensä olen ihan jo nostalgioinnin takia käynyt. <3

   Poista
 6. Matkustaessa parasta on ruoka ja paikalliset maisemat. Upeita kuvia Latviasta ja Tukholmasta olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on näreet ja jos siihen vielä vaikka parit uudet peltipurkit täällä päässä, niin täydellistä. ;)

   Kiitos kovasti Severus ja mukavaa päivää <3

   Poista
 7. Olen todella vähän päässyt matkailemaan ulkomailla, mutta voisin kuvitella, että ympäristöön ja paikalliseen ruokaan tutustuminen olisi aikalailla ykkösenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, ne ovat täälläkin pääroolissa.

   Kivaa päivää Mira <3

   Poista
 8. Tunnelmien ja kauneuden haistelu ja maistelu on reissujen suurin anti.
  Ylipäätään matkustelu on hengenravintoa parhaimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ja kauniisti kirjoitettu. Elämyksiä erityisesti nyt vanhempana haen. ;)

   Kivaa päivää <3

   Poista
 9. Latvia tosiaan vaikuttaa kauniilta paikalta, harmi, jos väki on joskus hymytöntä, mutta niin me suomalaisetkin välillä ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelutilanteissa lähinnä häiritsee, kun itse kiittää, hymyilee ja vastapuoli ei mitään. Katukuvassa hymyttömyys ihan suomimeininkiä ;)

   Mutta voi miten symppiksiä nuoria ja hymyileviä nuoria tapasimme, eräskin joka opiskelee Rovaniemellä. :)

   Kivaa päivää Heli <3

   Poista
 10. Kyllä se syöminen on. Etsin usein ruokapaikkoja etukäteen netistä, mielellään saavat olla vähän valokuvauksellisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on täysin ymmärrettävästi sinun rakkaus ja intohimo <3

   Kivaa päivää Lumo <3

   Poista
 11. EEK, mitä mun silmäni näkivätkään Nalle Puh -maatuska, tahtoo!!! <3 Joo ja Outlander-ruokakirja on ihan musta, mulla on jo True Blood. ;) Kyllä mulle ykkönen on ulkomailla varmaan syöminen, sitten kulttuuri. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko Nalle Puh fani, arvaa kuka on myös ;)

   Oi wau True Blood keittokirjan olisin halunnut, vitsi oli hyvä sarja. Täydelliset naiset ja Friends keittokirjat ainakin löytyy täältä. Tuo Outlander oli hieno, vaikka kirjoja en ole lukenut.

   Kivaa päivää Jonna <3

   Poista
  2. Ootko Nalle Puh fani, arvaa kuka on myös ;)

   Oi wau True Blood keittokirjan olisin halunnut, vitsi oli hyvä sarja. Täydelliset naiset ja Friends keittokirjat ainakin löytyy täältä. Tuo Outlander oli hieno, vaikka kirjoja en ole lukenut.

   Kivaa päivää Jonna <3

   Poista
 12. On teillä todella upea reissu loppusuoralla ja monta kivaa tuokiot muistella😅
  Ehdottomasti auton vuokraus pariksi päiväksi kuuluu aina lomareissuun.
  Silloon saa pysähtyä mihinä vain ja tietysti kattella hyviä ruokapaikkoja (kulinaristin mielipuuhaa)😊
  Kivaa kotiinpaluuta♡♡☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, auton vuokraus on kova sana ja hyvä ruoka on suuri osa reissua. :)

   Kivaa viikkoa ma-te <3

   Poista
 13. Miten mä en ymmärrä tätä: "...olipa jännä katsoa laivaa eli Silja Symphonya, jossa parasta aikaa istun, toisesta laivasta".
  Nyt on kyllä aikainen aamu ja mun ajatukset ei kulje :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saavuimme Riiasta Tukholmaan Tallink Isabelle laivalla, josta nappasin kuvan Silja Symphonysta. :)

   Illalla tein tämän postauksen Silja Symphonyllä, matkalla Tukholmasta Helsinkiin.

   Huonosti selitin, joten ihan ymmärrettävää, että kuulosti hassulta. ;)

   Kivaa päivää <3

   Poista
 14. Italialainen ruoka on todella hyvää voi kin meilläkin täällä pikkukaupungissa olisi sellainen. Ihania paikkoja olette kiertäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisitte oman pienen italialaisen. <3

   Kivaa päivää Katja <3

   Poista
 15. Kiitos ihanista Latvia-päivityksistäsi! Vaikuttivat minuun niin, että aloin jo googlettaa koiraystävällisiä hotelleja Riiassa :) (vaikka en ole lähdössä reissuun tämän vuoden puolella :) ..hyvin suunniteltu jne.. :) ).
  Lempipuuhiani ulkomailla ovat kävely, katsominen, kuvaaminen, taidemuseot ja kahvilat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon kahvilat, sellaiset aidot vanhat ovat ihania ja taidemuseoissa tullut ihmeteltyä tuntikausia. Kurjinta on lyhyt loma jolloin kaikkea ei ehdi.

   Kiitos Ninnu kovasti ja ihanaa päivää <3

   Poista
 16. Oih miten mukava oli lukea reisuspostaustasi <3 Kauniita kuvia ja kesä herkut, nam ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja aurinkoista keskiviikkoa. <3

   Poista
 17. Teillä on kyllä ollut mahtava reissu! Hauskoja muistoja tulee mieleen omilta Balttian ajoilta, mäkin kävin aina Riian stockan herkusta hakemaan iltaevästä hotellin, kun siellä työmatkoilla pyörin. En muuten tiedä keroinko, että fanitan Diana Gabaldonia, ja olen tainnut lukea melkein kaikki sarjan kirjat. Seuraan myös Tv.stä Outlanderia, on kyllä Dicten ohella ainoa sarja jota ehtii nykyään katsoa! Ihanaa loppulomaa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riian Stockkan herkku on ihan paras. :) Juu nykyään ei vaan riitä aikaa kaikkeen ja sinullakin kun on pieni vauva. <3

   Kivaa päivää Heli <3

   Poista
 18. Ihan tässä reissukuume iskee,kun postaustasi lukee.Kiitos,kun jaat lomatunnelmia.Pääsee tämän ruudun kautta hetkeksi vaihtaan maisemaa ja herkkupöytiin <3 Mukavia kesäpäiviä sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihanasta kommentista Anne ja kivaa on minustakin lukea muiden reissupostauksia <3

   Poista
 19. Hyvältä vaikuttava reissu kaiken kaikkiaan. Ihania kuvia. Välistä se ruoka aiheuttaa näköjään pettymyksiä muillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, aina ei mene ruuan suhteen putkeen. Ihanaa iltaa <3

   Poista
 20. Hienoja matkakuvia!
  Kyllä shoppailu on parasta ulkomailla!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja tulee tunne, etten tätä saa Suomesta. :) Kiitos kovasti ja samoin sinne <3

   Poista
 21. Riika on ihana kaupunki ja sinne suunnataan kyllä kolmannenkin kerran. Oli kiva nähdä tuttuja maisemia <3
  Tänä vuonna emme lähde muuten reissuun, kn käydään Tukholmassa miehen kanssa mini lemmenlomalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy muuten laittaa tuo ravintola mieleen ;)

   Ensin ruoka ja kulttuuri ja sitten shoppailu :)

   Poista
  2. Juu siinä on hyvä kolminaisuus <3 Tukholmassa on aina kivaa käydä ja laivalla etenkin. <3

   Poista
 22. Itse olen hulluna vanhoihin rakennuksiin,linnoihin,muureihin,kartanoihin ja puistoihin jossa on hieno kukkaloisto.Kodikkaan ränsistynyt ja karuus iskee myös.Ruoan suhteen olen nirso,se ei ole 1.prioriteetti.Paikallisten ruokakaupat on mielenkiintoisia kohteita,erilaiset tuotteet tuttujen tuotteiden rinnalla jaksaa välillä ihmetyttää samoin luomukosmetiikka edulliseen hintaan.Teillä on ollut nostalginenmatka tutuille kulmille,postauksia siis odotellessa. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten huomasit pelkästään yhtä en voinut valita.

   Poista
  2. Vanhat rakennukset, asunnot ovat hienoja ja aina toivoisin, että pääsisin vielä sisälle kurkkimaan. No eihän sitä mitenkään voi yhtä valita. ;) Samaa mieltä, rakastan käydä paikallisissa ruokakaupoissa syynäämässä kaikkea erilaista. :) Kosmetiikkaliikkeet myös kiinnostaa ja hei peltirasiat. ;)

   Oli niin nostalginen matka ja tämä on jo neljäs postaus reissusta ja enää on tulossa shoppailupostaus ostoksista, mutta muutoin viisi postausta saa tällä kertaa riittää, vaikka kuvia olisikin luurissa enemmän kuin kylliksi.

   Ihana iltaa Tanja <3

   Poista
 23. Minäkin ihastuin Riikaan ihan täysillä <3 Seuraavan kerran haluan käydä siellä kesällä, jolloin se on varmasti kauniimpi kuin huhtikuussa ;)
  Ehkä se shoppailu on ykkösjuttu, mutta heti sen jälkeen tulee syöminen ja muuten vaan kiertely ja katselu.
  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä kukkaloisto ja vehreys on kyllä ihanaa katseltavaa ja toki Jurmala, joka jotenkin on aivan yhtä ihana kuin Riika, mutta eri tavalla. :)

   Shoppailu on kyllä tärkeä osa jokaista matkaa, kotiin on pakko saada peltirasioita, kosmetiikkaa, vaatteitakin ja herkkuja joita ei Suomesta saa. Henkat ja Maukat ja Lindexit kierrän kaukaa.

   Ihanaa torstaita <3

   Poista
 24. Voi mikä kaipuu tuli Riiaan - tänään illalla juuri kehuttiin norjalaisille juttukavereille täällä Gdanskissa, miten ihana kaupunki se on. Viime kesänähän siellä olin ja siitä postasinkin, että sinne vielä joskus palaan. Minulla ei tietenkään kaupunkiin liity sellaisia muistoja kuin sinulla ja voin vain aavistella, millaisia Riika sinussa herättää! Ihanaa, että pääsitte sinne muistoja verestämään ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että ihastuit Riikaan, koska minulle se on toinen koti. :) Aina en nykyään muista edes katsella Riikaa sillä silmällä vaan saan harteille vain hyvän olon, koska palaan kotiin.

   Tällä reissulla oli kivaa katsella maata lasten silmin ja Kristan mielipiteitä synnyinmaastaan. :)

   Ihanaa reissua teille, Gdansk on listalla, on varmasti hieno paikka yhtälailla sekin. :)

   Poista
 25. Kivan kuuloinen reissu ja on mukava kun esittelet paikkoja oman elämäsi kautta :) Tulee tutummaksi kuin onkaan ;) Mä tykkään Tallinnasta paljon enempi kuin Tukholmasta, jos niitä nyt voi edes vertailla mutta Viron puolella jotenkin leppoisampi meininki. Kyllä pahan pistit että mikä olis se yksi ylitse muiden, kai se sitten olisi syöminen mutta hyvin lähellä shoppailua ;)

  VastaaPoista
 26. Hieno reissu teillä takana. Riika näyttää mielenkiintoiselta. Sinne olisi kiva päästä joskus. Itselle taitaa olla matkoilla tärkeintä nähtävyydet, mutta en kieltäydy kyllä shoppailustakaan, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus.

  VastaaPoista