tiistai 5. heinäkuuta 2016

Samppa ja voihan hot spot!

Viikonlopun sää oli kuin tropiikissa ja kenties sen vuoksi Samppa haukku sai elämänsä ensimmäisen Hot Spotin eli kostean märkivän ihotulehdukseen. Ikäähän Samulla on jo 5,5-vuotta eli miksi tuli juuri nyt? 

Sampan kasvattaja tuli tänään trimmaamaan Samun kaulan-alueen, jossa suht pieni läikkä Hot Spottia on. Aluksi trimmaus sujui todella hyvin, mutta kun Hot Spot alueelle päästiin, niin Samulla meinasi mennä hermot. Jo kaulan alueelta Samulta irtosi karvaa pienen koiran verran. 

Kivaa oli, että Samun kasvattaja tarjoutui heti tulemaan hätiin, koska yksin tuo trimmaus on varsin haastavaa puuhaa. 

Tulehtunut ihoalue on varsin pieni ja eilen ensihätiin pesin kaulan ja visvan pois tällä Aloedermalin intimaidilla, koska jollain oli kaula saatava äkkiä puhtaaksi. Septidiä perään ja vielä antibioottivoidetta. Tänään punoitusta on enää reunat ja itse ihottuma on valkoinen, mutta ikävä kyllä yhdestä kulmasta vielä punoittaa eli aamuin ja illoin puhdistus ja pitkin päivää seuraan tilannetta. Hyvään suuntaan kuitenkin menossa. 

Lisäksi kasvattaja osasi neuvoa, että pihkavoide on hyvä apu ja lievittää kutinaa ja auttaa ihovaurioihin. Pihkaseerumia olemme käyttäneet aina hyttysen puremiin, on maailman paras tuote ollut siihen ja taasen muuten tuote, jota ilman ei voi enää olla, kun sen on kerran löytänyt. Pihkaseerumi on todella riittoisaa ja koostumukseltaan öljymäistä, joten on helppo levittää ja leviää laajallekin alueelle. 

Mutta mitä tätä Hot Spot asiaa googlailin, niin hyvin monenlaisia nevoja löytyi netin ihmeellisestä maailmasta. Jos alue ei leviä, niin kotikonsteilla tai muutoin lääkäriin. Huh ettei ole levinnyt vaan olemme saaneet pahimman taittumaan ja on kuulemma koiralle aivan hirveän kivuliaskin eli kuin olisi avohaava. 

Mitä enemmän eläimiä, sen varmemmin on joku tilanne päällä, nyt on Hot Spot ja Onnin sokeritauti ja mitä lie tuo huominen tullessaan. 

Tälläistä tänne, mitäs sinne ja onko koirallanne ollut Hot Spot ja vinkkejähän saa lisääkin hoitoon antaa. Mukavaa tiistai-iltaa. :)

*Aloedermal saatu blogiin ja Detrian pihkaseerumiin olen alunperin tutustunut blogitestauksen kautta, mutta nyt on menossa jo itse hankittu pullo.

53 kommenttia:

 1. Juu meillä oli onnilla yhtenä kesänä kun vietettiin saaressa koko juhannus. Pääsi viikonlopun aikana niin pahaksi että eläinlääkärin piti nukuttaa että saatiin ajeltua karvat ja lääkettä laitettua. Sen jälkeen ei ole onni uinut meressä. Voimia samulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauhea juttu ja voi levitä tunneissa eli yön aikaa vaikka äityä jo pahaksi. Samulla on aika pienellä alueella, mutta olihan se yhdestä päästä sitten eilen iltaa myöten päässyt leviämään kuitenkin. Tänä aamuna kuitenkin alueen koko sama ja se alue jota ensimmäisenä lääkitsin on jo kovalla ruvella.

   Mutta Samu on kyllä aika masis, tänä aamuna ei tullut tervehtimään, olen kait ronkkinut häntä liikaa toisen makuun... <3 Kurja kurja ja viheliäs hot spot.

   Kiitos Maarit ja aurinkoa päivään <3

   Poista
 2. Voi toista <3 Tuo pihkaseerumi on itselle ihan outo. Tarviikin tutustua siihen lähemmin. Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan huippu, heti hellittää hyttysten puremien kutina! Ilman sitä ei tule kuule kesää!

   Kivaa päivää <3

   Poista
 3. Karvaisia halauksia sinne : ) Täällä putosi kivi sydämeltä, eläinlääkäri just soitti eilisistä kokeista, että Simo -kissalla ei ole diabetesta, syöpää tai kilpirauhassairautta...thank god. Ainoastaan munuaisarvot ovat koholla, joten ruokavaliohoito sitten jatkoon! Onhan näissä lemmikeissä ilonsa ja vastuunsa, kun vanhenevat niin kaikenlaista vaivaa tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh miten helpottava uutinen ja toivottavasti ruokavaliolla saa monen monta vuotta lisää. <3

   Niin se on eläimillä kuten ihmisillä ja sitä ei aina heti eläintä ottaessa tule ajateltua, meilläkin kun on monta ja monella on jotain vaivaa.

   Ihanaa päivä Heli ja kiitos karvaisista halauksista. <3

   Poista
 4. Meillä ei ole onneksi ollut tuota hot spottia, vaikka turkkia onkin ihan kiitettävästi. Ja onneksi ei tykkää uida, niin ei tarvitse ainakaan siitä huolta kantaa. Tosin täälläkin on ollut lämpimää ja kosteaa, joten eihän sitä tiedä milloin hot spot iskee.
  Pikaista paranemista Samulle ja rapsutuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miten se yhtäkkiä iski, Samu ei ole edes uinut. Voi tulla kuulemma myös talvella, niin ikävä inha juttu.

   Kiitos kovasti ja toivottavasti teille ei tulekaan tuollaista.<3

   Poista
 5. Ei meidänkään kultaisella noutajalla ollut tuota, mutta jotain lievempää ihottumaa oli, mutta se onneksi lähti sitten itsestään pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihottumat on aika yleisiä, kun vaan on niin paksut turkit. Kivaa päivää <3

   Poista
 6. Meidän kultsulla on kerran ollut liiallisesta uimisesta tullut hot spotti ja myös vesihäntä on ollut kummallakin kultsulla ja sekin vedessä puljaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlata se vesihäntäkin, voi itku kaikkea sitä tuleekin. Samppa ei ole edes uinut...

   Ihanaa päivää <3

   Poista
 7. Voi Samua! Kuulostaa kuitenkin siltä, että hoidot ovat alkaneet tepsiä eli toivotaan, että paranee pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On alkanut tepsiä, mutta eilen oli hitsi ehtinyt hieman yhdestä nurkasta levitä isommaksi, mutta huh aamulla on nyt saman kokoinen.

   Ihanaa päivää <3

   Poista
 8. Onpas kurja vaiva Samulle :( Minnie on onneksi välttynyt tältä ikävältä hot spotilta (=koputtaa puuta). Taitaa olla ehkä myös yleisempää pitkäkarvaisilla koirilla. Tsemppiä ja pikaista paranemista Samulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pohdittiin josko Samppa sitten vaan trimmattaisiin kesäksi, vaikka näyttäisikin hassulta, niin parempi sekin kuin tämä kärsimys. ;)

   Kivaa päivää ja kiitos Marjo <3

   Poista
 9. Voi Samu parkaa, pikaista parenemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Belladonna ja aurinkoa päivääsi <3

   Poista
 10. Meidän Helmiä vaivaa enempi hyttysten ja paarmojen puremat kun on lyhytkarvainen. Ja on muutenkin aina kuin taistelun jäljiltä, kun painaa menee vaikka seinästä läpi jos siltä tuntuu.....kun ei tunnu missään...
  Vinku ei tunnu kärsivän mistään paitsi aineisesta karvanlähdötä. Furminoin taas mökkireissun ja järvessä lillumisen jäljiltä vadillisen karvaa, tosin aloitin harjauksen jo möksällä ja kyllä tuli taas muutamalle kymmenelle linnulle pesäainesta <3.
  Työkaverin koira sai tuosta lähijärvestä hotspotin (lyhytkarvainen koira). Minä en edes anna koirieni, saatika lasteni uida kyseisessä 'järvessä'...on niin saastaista vettä :/

  Paranemisia ja parempia vointeja ötököillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, kaikilla on omat vaivansa, niin ihmisillä kuin eläimillä. Mutta kasvattajakin totesi, että Sampalla on todella paksu turkki ja tiheä, joten kyllä toisen oloa täytynee jatkossa helpottaa trimmauksella.

   Kiitos niin paljon ja juu siis Samu ei ole uinut, snif ei edes sitä. Aurinkoa päivään <3

   Poista
 11. Voi ressukkaa. Meillä ei oo elukoita, mutta iho-ongelmia on taas ollut jonkun verran täälläkin (atopiaa varmaan). Sen olen huomannut, että pienikin ihottumakohta pitää ottaa hoitoon heti. Jaksamisia sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on ja atooppinen ihottuma on inha, se kutina! Kiitos Soili ja ihanaa päivää sinulle <3

   Poista
 12. Pikaista paranemista hotspot-potilaalle!
  Meidän koiruuksilla ei tuota vaivaa ole ollut,
  mutta vesihäntä jackrussellinterrierillä kylläkin, liiallisesta uimisesta.
  Iloisia vesileikkejä sinne, kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi vesihännästä en ole edes kuullut, kaikkea sitä! Kiitos niin paljon S ja ihanaa päivää sinulle. <3

   Poista
 13. Paranemista Samulle <3 Meillä oli labbiksella aikoinaan varsinainen vitsaus tuo hot spot, monen monta kertaa sitä hoidettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku sitä juuri pelkään, että minkähänlainen kierre tästä alkaakaan... Ihanaa päivää ja kiitos Tiia <3

   Poista
 14. Oi Samuparka Pikaista parantumista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samu on aika allapäin, ei tullut aamulla iloisesti edes tervehtimään. Kiitos kovasti Irma ja aurinkoa päivään <3

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ja aurinkoa päivään <3

   Poista
 16. Ei meillä ole tuota hotspottia ollut, vaikka tuo koira pulikoi milloin purossa, ojassa, joessa. Nyt katsoin viimeksi, että tuo Kamppulan venerannan vesi oli rannassa niin likaista, ja koira haisi todella pahalle uinnin jälkeen, että kannattaako enää päästää uimaan. Tosin ei ole kamalan lämpimiä päiviä tulossakaan.

  Meillä koira kärsi taas muutaman päivän ripulista. Tänä aamuna säikähdin, kun yritti kakata, ja se oli verta. Meinas tulla kiirelähtö lekuriin, mutta ajattelin sen sitten olevan ärtyneestä suolesta. Tai siis toivoin. Koira jaksoi kuitenkin juoksennella ulkona, ja oli muutenkin normaali.
  Sain tuolla yhdellä valmisteella taas mahan tasoittumaan, ja neitokainen on nyt jatkuvasti illalla istahtanut viereen, katsonut suoraan syvälle silmiin, ja sitten kun siltä kysyy, että mitä kulta haluaa, niin on ruvennut maiskuttelemaan :D Tämä on 8-vuotiaan koiran uusi taito :D Ruoka on siis maistunut erittäin hyvin, ja pysynyt luojan kiitos sisälläkin.
  Mutta kyllä ei nyt yhtään enää jaksais näitä koiran vaivoja. Ne saa aina sydämen sykähtämään. Silleen huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole ja ehkä siihen on jokin herkkyys? Samppa ei ole uinut lainkaan, ei edes seissyt meressä, mutta toki ulkona sataa ja viime viikonloppuna oli kuin tropiikissa.

   On näiden eläinten kanssa murhetta ja sitä menee jotenkin itsekin juuri ihan tiloihin, kun toiset sairastaa, kun eivät vielä osaa puhua. Toivotaan, että sielkä massu rauhoittuu! <3

   Oikein aurinkoista päivää Minna <3

   Poista
  2. Niin, mie siis mietin oman koiran kohdalla, että ihme ettei sillä ole tuota kun jatkuvasti on turkki märkänä. Siis todellakin ihmettelen, että tuolta ollaan säästytty. Ja että kannattaako minun päästää uimaan tuota omaani, kun haisikin niin pahalle viimeksi.
   Mutta toipumisia Sampalle. Mun koiralla maha asettui, tosin verta oli alkupäässä pitkää pökälettä tänäkin aamuna, mutta ilmeisesti sillä sitten ärtyi peräaukko ripulista. Toivon, että se on vain sitä... Ainakin taas herkut maistuisi, kun maiskuttelee ja tuijottelee vieressä.

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Mira kiitos kovasti ja aurinkoa päivään <3

   Poista
 18. Voi toista. <3 Tyttären saksanpaimenkoira parani juuri samasta vaivasta. Pikaista toipumista Sampalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tiina ja on kyllä niin inha juttu tuo toiselle. <3 Kivaa päivää <3

   Poista
 19. Voi raasua. Toivottavasti paranee nopeasti. Meidän 20v kissaneiti on pysynyt yllättävän terveenä ikäänsä nähden. Pian on taas perustarkastuksen aika ja pelottaa, löytyykö sieltä tällä kerralla jotain.
  Aurinkoa keskiviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui miten hieno ikä, ihan mahtavaa ja monen monta tervettä vuotta vielä hänelle. <3 Zemppiä tarkastukseen Minna, ymmärrän että se jännittää, kun toisella on jo niin hieno ikä. <3

   Ihanaa päivää <3

   Poista
 20. Täällä tunnetaan myötätuntoa Samppaa kohtaan. Peppi kisulla oli hot spot keväällä. Eläinlääkäri sanoi silloin, että se on koirien vaiva. Peppi sai pitkävaikutteisen antibioottipiikin, ja me pestiin länttiä ja laitettiin kortisonivoidetta. Välillä tuntui epätoivoiselta, kun Peppi kapsutti länttiä, ja se oli niin hurjan näköinen, mutta kyllä se sitten parani, ja karvatkin kasvoi ihan huomaamatta takaisin. Kovasti paranemista Sampalle, ja Pepiltä terveisiä myös! Iloa päivääsi Tiia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eihhh, en ole tiennyt tosiaan, että kisuillekin voi tulla. Niin se läntti on ihan hirveän näköinen, nyt kun siinä on vielä tullut rupi ja se kipu ja kutina on ollut aluksi kauhea. Voi meidän rakkaita karvatteja. Toivottavasti, ei enää uusi kumpaisellakaan!

   Kiitos kovasti ja Pepille terkkuja ja ihanaa päivää teille <3

   Poista
 21. Hotspottia ei meillä oo koirilla ollut, mutta miustin nyt meidän yhden koiran tassun. Koira kaivoi maasta tiilikiveä, niin että sai tassuunsa ison haavan, joka piti ihan eläilääkärin ommella. Ja mieheni "uhrautui" nukkumaan/valvomaan kodinhoitohuoneessa, ettei koira alkaisi nuoleskella tassua. Ei nimittäin maltettu laittaa sitä tötsää koiralle kaulaan, vaikka se eläinlääkäriltä saatiin ☺☺
  Sampalle pikaista paranemista rapsutuksin ☺☺☺
  Sinulle Tiia kivaa keskiviikko ehtoopäivää ♫~♥~♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä tarina <3 olette yhtä ihania molemmat! Samppakin astunut lasiin ja se on kyllä niin viheliäinen juttu!

   Aurinkoa perjantaille <3

   Poista
 22. Voi ressu, kurja vaiva mutta hyvä että saitte lääkkeet! Meidän koiralla ei tuota ole ollut mutta muita ihovaivoja kylläkin kuten atooppinen iho :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih!! Sekin on kurja vaiva, kovin kutiseva ja välillä niin pahana. Voimia <3

   Poista
 23. Samulle pikaista paranemista! Onneksi Samu sai heti ensiapua.

  Kiitos pihkaseerumi -vinkistä! Täytyy pitää mielessä.
  Ihmisten iho-ongelmiin tarkoitettua (auringon polttamat, nirhaumat, hyttystenpistot ym) Luomu Aloe vera -kirkasgeeliä olen itse käyttänyt ja ollut tyytyväinen ja sitä kautta uskon melkein minkä rahansa aloe vera -tuotteen tehoon :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Ninnu ja nyt alkaa olla parempaan suuntaan menossa. :)

   Tuo Aloe Vera on varmasti yhtä hyvä kuin pihka. :)

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista