torstai 21. heinäkuuta 2016

Mitä matkalle oikeasti tulee ottaa mukaan ja mitä kukaan ei kerro!

Perjantaiaamuna lähdemme perheen kesken viiden päivän reissulle, Viro-Latvia-Tukholma akselille ja erityisesti nostalgioimaan maata jossa asustimme 4-vuotta. Latviaa voisi kutsua toiseksi kotimaaksi. On menty siellä naimiisiin, synnytetty esikoinen, eletty vanhassa kaupungissa, meidän uusperheestä nivoutui siellä perhe, on asuttu Jurmalassa ja ajettu ajokortti Latviassa ja paljon muuta. 

Noh nostalgiapohjustusten tiimoilta ei sen enempää, niitä kenties sitten matkapäiväkirjassa enemmän. Mielestäni on ollut hauskaa lukea ihmisten postauksia mitä ottavat matkalle mukaan ja voi pojat olen saanut itselleni vielä monia hyviä vinkkejä niiden kautta.


Vorot, näpit irti meikäläisen laukusta!

Toivon siten, että jos tästä postauksesta on edes yhdelle hyötyä, niin kannatti kirjoittaa. ;)

Matkalle otan luonnollisesti mukaan tuhannet kalsongit, koska reissulla niitä pitää olla kahdet joka päivälle eli viidelle päivälle kymmenet. Mielellään vielä lisänä parit extrat, sillä eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. 

Peräpuksuvoide on aivan must, sillä tiedänpä erään jonka matka meni pieleen, voihkiessa peräpuksujen aiheuttamissa tuskissa hotellihuoneessa. Koska puksualttius on ja öitä valvottu niiden takia, niin voide suhahtaa ihan ensimmäisenä matkalaukkuun.

Canesten hiivalääke, sillä mitä jos iskee hiivatulehdus? En naismuistiin muista milloin on iskenyt, mutta lomallahan se tietysti iskee, jos on tullut liikaa tai liian vähän uitua jne. 

Lisäksi asuessani Latviassa traumatisoiduin hiivailun suhteen, sillä Latviassa vuosina 2000-2004 piti aina mennä lääkärille saadakseen hiivalääkettä. Voi olla, että meno on muuttunut siitä, mutta juu ei kiitos tohtoria vaikka latvialaisissa tohtoreissa ei ole niin mitään vikaa, jo esikoisen synnytys Latviassa kertoo sen.

No sitten tietenkin ummetuslääkettä, sillä parhaillaan olen ollut ummessa 8vrk Euroopan kiertoreissulla, matkalla ei vaan yksinkertaisesti maha toimi ja ei koskaan!

Aika jännä miten nämä alapään asiat ovat niin kovin tapetilla, mutta niiden vuoksi on myos kaikkein niljakkainta mennä lääkäriin ja pilata lomansa.

Lidlin vauvapeppupyyhkeitä, koska niillä pyyhin meikit, lasten sotkuiset suut, pyyhin ihan kaiken. Olen koukussa niihin ja kyllä ne ovat hellempiä niille peräpuksuillekin, siis ne peppupyyhkeet. ;)


Mitä elämä olisi ilman Lidlin peppupyyhkeitä,
näistä vaan on niin moneksi!

Perusarsenali kosmetiikkaa ja lomalla en lakkaile kynsiä, eli laitan jonkun värittömän lakan ja sen rullautuminen pitää sitten vaan reissussa sisulla kestää. Varpaat toki lakataan kuntoon ja tänään on jo tyttären kynnet lakattu reissua varten. Ihana pieni naisen alku. 

Korvatulpat ja melatoninia, jotta saa unta ja ai niin käänteiseen ummetukseen eli rippentroppiin Imodiumia


Käytin ensin apteekin melatoninia ja olin siitä puoleen päivän pimpelipom, kunnes sain testiin Aboa Medican melatoninia, jota on jo kolmas pullo menossa, sillä tämä on pelastanut unet ja elämän.

Napin otettuani nukahdan 30-minuutin sisällä ja ukkelilla sama homma. Nukun sikeämmin ja en ole aamulla yhtään sekaisin. Näiden avulla olen voinut lopettaa pulssilääkkeiden syönnin, joka ilmeisesti johtui jatkuvasta pätkäunesta ja nukahtamisvaikeuksista.

Ystävälläni nämä jännää kyllä eivät toimineet taasen lainkaan, joten yksilöllisiä ovat unen ja rentoutumisen salat.

Saa mm. Life-myymälöistä. 

Compeed rakkolaastareita tietty, ne kulkee aina käsilaukussa, sillä jos missä tulee rakkoja koipiin, niin reissussa!

Ai niin meikkipusseina käytän minigrippusseja, tosin Lidlin versiota ja Ikeasta ostamiani klipsejä, läpinäkyvästä pussukasta on vaan niin helppoa löytää missä kohden pussukkaa mikin meikki on. Aivan lyömätön juttu. 


Meikkipussini mun, aivan niin ihan järkky ja epänaisellinen, kuten jättiskalsonkinikin. Mutta ah niin kätevä, katsokaa nyt kaikki näkyy läpi ja pussukasta ilmat pois ja saa yllättävän lättänäksi matkalaukkuun!

Kunhan vain Joe Blascon valonappi on  mukana, niin sillä pärjään jo pitkälle, jos se unohtuu matka on henkisesti aavistuksen kämänen, koska saisin häpeillä tummaakin tummempia silmänalusiani.

Kaikki muu mukaan muistettu meikki on bonusta. :)
Virtsislääkkeet, migreenilääkkeet ja päänsärkypilsut luonnollisesti lähtee mukaan myös. 


Tässäpä aurinkotuotteita jotka eivät klähmää ja jotka imeytyvät heti. Lieracin voiteesta kirjoitinkin jo aiemmin, mutta Eucerinit sulavat käsille hetkessä ja ryppyiselle dekolteelle 50 kertoimella ja muualle 25. Lapsille suihkutettavaa, heillä ei riitä kärsivällisyyttä voiteluun.

Mutta yllä sellainen sarja aurinkotuotteita, jotka etsivät iholle heti imeytyviä voiteita, jotka eivät ole rasvaisia, eikä hiekka tartu tahmaihoon kiinni.

Sitten tietenkin sadetakki, lämmin kerrasto ja hellemekkoa ym. uikkarit jos vaikka sattuisi säät suosia ja Jurmalan hiekkarannat kutsuisi. Jurmalassa en ole muutamana viime reissuna käynyt, koska en ole kestänyt käydä katsomassa meidän rakasta vanhaa kotia. Nyt sitä ei kuulemma enää ole vaan tilalle on tullut joku moderni pömpöösi linna. Kurjaa!


Laitan sitten kuvan tänne, mitä tämän rakkaan kotitalomme tilalle on menty rakentamaan!
Kurjaa ettei voi tyttärelle näyttää, tähän kotiin sinä synnyit.

Tuolla elimme eräällä tavalla onnellisimpia aikoja, uusperheestämme hitsautui perhe, menimme naimisiin ja yhteinen esikoinen syntyi. Myös kisumme Osku ja Onni muuttivat tähän taloon.

Hiekkarannalle 200metriä, oi niitä aikoja!

Kirjoja ilman muuta mukaan, ehkäpä kaksi ja tietenkin mukaan pääsee oma perhe!

Voin nyt matkustaa huoletta, koska tiedän, että kaikki asiat, myös alapään asiat tulevat olemaan huolettomasti reissussa ja olen varmistanut aika pitkälle kaikki vaivat, mitä takapuoleenkin voi tulla tupsahtaa. 

Nyt menen pyörittelemään Epicarella partaa pois, kyllä sitä matkalla kuitenkin haluaa näyttäytyä arkiminäänsä parempana versiona, ehkä nenäkarvat samalla. ;)

Huomenna julkaisen vielä ylläriarvonnan, pysykäähän kuulolla. Jänskättää kyseinen arvonta itseänikin. ;)

Mitä sinä ehdottomasti pakkaat matkalle mukaan ja mikä on kivoin tai kurjin reissukokemuksesi? Pakkausvinkkejä otetaan mielellään vastaan, sillä mitä olette mieltä, uupuuko matkalaukustani jotain olennaista vielä yllä mainittujen lisäksi?

Lisäys, kommenttien vastaaminen viivästyy reissun ja sen vuoksi, että huomasinpa vasta tässä illalla, että tyttären passi on mennyt umpeen ja aamulla aikaisin poliisiasemalla yrityksenä hakea väliaikainen passi. Niin olin keskittynyt troppeihin, että se tärkein unohtui. Ansaitsen vuoden urpo-tittelin..


*Aurinkovoiteet ja Melatonini blogitestiin saatuja

67 kommenttia:

 1. Voi mahoton! Just tultiin Barcasta. Samat lääkkeet täällä! Hiivalääkettä en ole ottanut, mutta ehkä pitäisi. Melatoniinit olisi pitänyt ottaa, koska täältä hiljaisuudesta kun menee liikenteen meluun, ei tahdo uni tulla. Rakkolaastarit on todella must. Ja en myöskään välttämättä lakkaile kynsiä reissussa, vaan kestän rullaukset. Sally Hansein uv-vapaalla geelilakalla kesti muuten tosi hyvin. Kirjoja mulla oli mukana yksi, enkä avannut kertaakaan. Niin paljon oli nähtävää. Perhe on hyvä ottaa mukaan. :)

  Ihanaa lomaa teille! Jurmala on niin kaunis, voi kun tuo teidän talokin olisi vielä siellä; hullut jos ovat päälle jotain rakentaneet! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo oli siellä, jihuu! <3 Juu kyllä matkalle tarvii varata vaikka mitä, mutta tällä kerralla tarvittiin rakkolaastareita useita ja toki melatoniinia ja migreenikin vaivasi. ;)

   Kiitos Kati kovasti <3

   Poista
 2. Mulla kans menee lääkkeet kyl ekana matkalaukkuun, kipulääkkeet ja homeopaattiset ja eilisen pikamatkakokemuksen mukaan tästä lähtien tangle teezer-harjani, näytin nimittäin eilen saunasta tullessa peruukkipäässä kulkevalta villakoiralta :D... unohdin hiushoitoaineen kotiin ja voi kääk mihin kuntoon hiuspehko meni, jopa mieheni naurahti joka on yleensä ihan hirveän hienotunteinen :D.

  Voi ei jos se teidän vanha talo on nurin laitettu, nyyh... :`( --- mut toivottavasti ei. :) Mukavaa reissua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tangle Teezer on ihan ehdoton! Minäkin käytin reissussa miehen sampoota ja ei kuule hyvä tullut. ;)

   Talo oli siellä eli huhupuhetta vain, kivaa viikkoa Soili <3

   Poista
 3. Aikamoinen arsenaali, mutta kaikki enemmän ja vähemmän tarpeeseen :)

  Tulee noista puksuista ja hiivasta mieleen vuosi 1997, kun olin aikas lopuillaan toista raskautta. Olimme autolomalla Levillä ja tietenkin loppumatkasta sain vaivoikseni sekä peräpuksut että hiivatulehduksen. Oli ratkiriemukas kotimatka, kun kaiken kukkuraksi 4-vuotias esikoinen ei nukkunut koko matkalla kertaakaan, ja vielä oksensi erään huoltoaseman pihassa avonaisesta auton ovesta...

  Ihanaa matkaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apua mikä reissu ja juurikin hyvä opetustarina siitä mitä pahimmassa tapauksessa voi käydä. ;) Mutta hei siitäkin selvisitte <3 Kivaa viikkoa Tuija <3

   Poista
 4. Mekin lähdetään joulukuussa kolmeksi päiväksi Riikaan ja on kyllä kaikki matkalaskurit jo käynnissä ja matkalaukut pakattu pään sisällä jo moneen kertaan!! (: Mulla tärkein on aina fööni, sillä millän hotelli- tai mummolatöhöttimellä ei mun leijonanharja kuivu! :D
  Huippumatkaa teille!

  VastaaPoista
 5. Mekin lähdetään joulukuussa kolmeksi päiväksi Riikaan ja on kyllä kaikki matkalaskurit jo käynnissä ja matkalaukut pakattu pään sisällä jo moneen kertaan!! (: Mulla tärkein on aina fööni, sillä millän hotelli- tai mummolatöhöttimellä ei mun leijonanharja kuivu! :D
  Huippumatkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi aivan mahtavaa, että menette! <3 Hih ja juu nainen osaa sisustaa vaikkapa koko talon pään sisällä, kuten ne matkalaukutkin. :)

   Täälläkin aina mukana fööni, mutta nyt ei vaan mahtunut mukaan, hiukset oli mitä oli ja muutenkin koko olemus, mutta loma oli mitä mainion. Kivaa viikkoa Siina ja kiitos kovasti <3

   Poista
 6. Aika lailla kattava kokoelma näyttää olevan reissussa mukana - pelästyin jo tuossa alkuosaa lukiessa kun ummetuslääkkeistä puhuit, että missä Imodeum - mutta tulihan se sieltä;)
  Suurinpiirtein tuommoinen on minunkin arsenaalini, kun ensi viikolla isännän kanssa Gdanskiin lähdemme - hieman pienempi tosin, sillä aion pärjätä tuttuun tapaani käsimatkatavaroilla. Joten meikkipussi on ihan saletisti grippussi minullakin. Täytyy vielä katsastaa tämä postauksesi uudelleen viikonlopulla, kun alan pakkailla (siis maanantai-iltana myöhään ihan viime tipassa) - ja kiitos, kiva kun laitoit tänne - ei tarvitse omaa listaa tehdäkään;)
  Ihanaa matkaa teille tuonne muistojen maisemiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Imodium ehdottomasti kyllä. :)

   Minäkin ennen pakkaa heittelin kamoja laukkuun viime tippaan, taitaa vanhuuden muot täällä olla tuo etukäteen pakkailu ja säätö.

   Ihanaa reissua teille <3

   Poista
 7. Ihan huippulistaus! Kynsiviila on mulla ehdoton noiden lisäksi ;)
  Oi miten ihanassa talossa olette asuneet. Yhdesti olen jurmalassa käynyt ja ihana paikka on.
  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsiviilakin oli muuten mukana. :) Jurmala on kyllä ihana paikka, siellä sielu lepää. <3

   Poista
 8. Hello . Want to share your blog with the world? To find people who share the same passions as you? Come join us.
  Register the name of your blog URL, the country
  The activity is only friendly
  Imperative to follow our blog to validate your registration
  We hope that you will know our website from you friends.
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Have a great day
  friendly
  Chris
  We follow your blog, please Follow our return
  All entries will receive a corresponding Awards has your blog
  ++++
  Huomenta. Haluatko jakaa blogi maailmassa? Löytää ihmisiä, jotka jakavat saman intohimoja kuin te? Tule.
  Rekisteröi nimen blogisi URL, maa
  Aktiivisuus on vain ystävällinen
  Välttämätöntä seurata blogistamme vahvistamiseen rekisteröinti
  Toivottavasti tiedät sivuillamme teiltä ystäviä.
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  On suuri päivä
  ystävällinen
  Chris
  Seuraamme blogisi, ota Seuraa paluu
  Kaikki merkinnät saavat vastaavassa määrin on blogisi

  VastaaPoista
 9. Hih hih, ihanan suora postaus kaikesta tärkeästä. Mua niin naurattaa, kun lyhyellekin reissulle pitää nykyään olla kassillinen lääkkeitä mukana. Virossa meillä ei ollut mukana ainuttakaan laastaria ja heti Viron maaperälle päästyämme kersalle muodostui rakko kantapäähän. TIETTY! Niinpä heti tutustuttiin paikalliseen apoteekkiin ;) Hyvää reissua, nauttikaahan oikein kunnolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä se ikä tekee, voi vitsi. :) Rakkolaastareita kului meillä reissussa monen monta, niitä ensi kerralla mukaan, vai mitä. :) Kivaa viikkoa <3

   Poista
 10. Sinähän olet varustautunut todella hyvin. En osaisi antaa enää mitään neuvoja. Mulla kun tuppaa käymään niin että kaikki pakkaamiset yms. jäävät sille edelliselle päivälle vaikka reissu olisi kauaskin.Ja yleensä jotain "tärkeää" unohtuu. Joskus se tärkeä ei ollutkaan niin tärkeää kun ei sitä kaivattu mutta joskus taas...no niin :)
  Ihanaakin ihanampaa lomareissua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja, joskus se tärkeä ei ollutkaan tärkeää ja paikan päältä vielä saa. :)

   Kiitos niin paljon ja ihanaa viikkoa <3

   Poista
 11. Mitä, tuota ihanaa taloa ei enää ole?! Kuinka sen on saanut purkaa?

  Minigrip-pusseja otan mukaan kaiken mahdollisen vuotavan ja varisevan kuljetukseen. Imodiumia on lompakossa, ettei ole hotellilla kun vatsanväänne alkaa. Alusvaatteita ei ole noin paljon, pyykkään välillä ja/tai vien pesulaan, muuallahan kilopyykki ei paljoa maksa ja illalla saa takaisin kun aamulla vie. Aurinkovoiteet on ihan must, jännää nestemäistä talkkia pakkaan hikisimpiin kohteisiin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin kurja huhupuhe tuon talon suhteen, samaa mietittiin ja siellä se todellakin oli!

   Arvaa mitä oli vain kolmet kalsongit mukana, nyt en yhtään tiedä oikein mitä tapahtui?!

   Hyvä vinkki tuo talkki, aina sisäreisiin tulee helteelle näppyjä.

   Kivaa viikkoa <3

   Poista
 12. No siellä on paljon pakattu mukaan ja hyvin järjestelmällisesti! ME like :))

  Oikein mukavaa reissua teille <3

  VastaaPoista
 13. Hehheh!:D Mä niin ootin, että täällä löytyy meikkivoidetta ja ripsientaivutinta ja hajuvettä-osasto, mutta menikin tonne navan alle:D Juu, mulla on kanssa tarkoitus tehdä vastaava, kunhan ennätän ja näistä saa mukavasti itsellekin muistutusta, että tämäkin piti muistaa! Muistitko muuten hydracortisonin ja allergialääkkeet?:) Ne tulee mulle ekana mieleen, jos on vaikka hyttysiä. Mutta ihanaa reissua teille nyt ja toivotaan, että sulla on mukana niin hyvä arsenaali, ettei tarvi kärsiä mistään ongelmasta ja olet onnessas, kun pääset ihanalle matkalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tällä kertaa tulikin tälläinen postaus eli kyllähän ne meikitkin on tärkeät, mutta niin on tropitkin. :) Oli kortisonia ja oli allergialääkkeet myös. :)

   Toivotaan, että sinullakin kaikki tärkeä matkassa ja sellaisia juttuja joita ei sitten myöskään paikan päältä saa.

   <3

   Poista
 14. Just palattua helteisestä Kreikasta voin sanoa, että rakkolaastareita olisin kaivannut. Vaan eipä niitä ollut. Voi rähmä! Olikin sitten molemmissa jaloissa eikä ollut kivaa. Jotta olisin siis tarvinnut tämän postauksen jo pari viikkoa sitten :)!
  Lääkkeitä, normaaliBurana ja migreenilääke. Kumpaakaan ei tarvittu ja minä nukuin kuin tukki. Jatkuva ulkoilma ja liikkuminen tekivät tehtävänsä.
  Vaatteita mulla oli ihan liikaa, en paljon kulkenut muissa kuin uikkareissa ja illalla mekossa :). Pari hihatonta paitaa taisi olla myös käytössä, mutta se olikin helleloma. Pikkareita mulla on aina yhdet per päivä. Mut sä oot kyllä niin hyvin varustautunut!
  Mä muuten pakkaan käsimatkatavaroihin aina välttämättömät meikit (sisältää tietenkin Joe Blascon, koska sen puuttuminen tosiaan olisi katastrofi täälläkin) ja vaihtopaidan ja pikkarit. Että JOS ruumaan menevälle matkalaukulle tapahtuu jotain epämääräistä, on ainakin hätävarat mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja oikein ihanaa matkaa koko perheellenne!

   Poista
  2. Rakkolaastarit on niin must ja Joe Blasco! <3 Meikäläisellä oli neljän päivän migreeni, johtui varmaan passihärdellistä. ;) Aina on vaatteita ihan liikaa pakattuna, älytöntä, mutta kun yrittää sääennusteista huolimatta varautua kaikkiin säihin. ;)

   Kiitos kovasti ja ihanaa viikkoa <3

   Poista
 15. Me huolettomana lähdimme reissuun, eikä edes buranaa tullut mukaan! No onneksi ei olisi tarvittukaan. Vauvan kassikin jäi kaikessa kiireessä kotiin ja peruskosteusvoide piti pienokaiselle käydä ostamassa, muuten on yritetty pärjätä. Teile on tulossa valtavan hieno reissu, nauttikaa joka hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja niinhän se on, suurimman osa mikä taakse unohtuu, niin kaupasta saa. Ihanaa viikkoa Heli <3

   Poista
 16. Kyllä tuo melatoniini kuuluu minullakin matkavarusteisiin ��☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman sitä tulisi kukuttua kaikki yöt ja siltikin vähän tulee. ;) <3

   Poista
 17. Härretsyygeli minkälainen kotitalo. Jos tapaisin sen joka tuon on päättänyt purkaa, niin antaisin korvatillikan! Aikamoinen varustelistaus, omalla kohdalla tuosta listasta on ehdottomuus vain rakkolaastarit, niitä on aina matkalaukussa. Meillä on koko perhe lähdössä rantalomalle ensi kuun lopulla, mutta onneksi jokainen huolehtii jo itse omat välttämättömyytensä kassiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi talo oli tallella ja oli huhua vain. Rakkolaastarit on must ja niitä aina menee, kurjaa kyllä.

   Ihanaa lomaa teille <3

   Poista
 18. Voi,mikä taloihanuus teillä ollut <3. Itse lähden reissuun aika paljon heppoisemmin. Mutta jotain samaa sinussa ja minun miehessä näyttää olevan :) Varaudutaan kaikkeen. Muistan yhden reissun, meinattiin myöhästyä lennolta kun piti lähteä hakemaan unohtunutta Sibicort-voidetta. Koska sitähän ei varmaan saa mistään ulkomailta :) Ihanaa matkaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja juu tämä piirre on tullut vasta iän myötä. ;)

   No mutta hei tärkeä voide´. ;)

   Kiitos kovasti Sari <3

   Poista
 19. Mulla on kans aikamoinen arsenaali mukana lyhyellekin reissulle. Aika pitkälti samoja näyttäisi olevan. Pieni apteekillinen erilaista lääketarviketta on aina mukana, kun ei koskaan tiedä vaikka tulisi jokin kutiava näppylä tms. Pitää varautua myös siihen, jos ukkeli on unohtanut jotain itselleen tarpeellista matkasta, niin minulla on kaikkea kaksin kappalein. Lisäksi minulla on aina mukana nilkkaan laitettava tukisidesysteemi, jos vaikka nilkka nuljahtaa rappusissa tms. Kokemusta on. Sateen varalta myös aina kumisaappaat ja sadevarusteet, jos ollaan omalla autolla liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi tukiside olisi hyvä kanssa ja matkalla kaipasin myös tukisukkia, kun autossa tuli istuttua Tallinna-Riik. :) Näin se vaan on, että moneen on varauduttava, ei olisi kivaa vaikka sadevaatteita alkaa ostamaan uudelleen.

   Kivaa iltaa <3

   Poista
 20. Ihanaa matkaa ja mä kyllä jään jännityksellä odottamaan millaisen betonihirviön ne on rakentaneet ton talon tilalle, miten ne voi tehdä niin? Alkaa heti verenpaine nousemaan jo ajatuksesta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi ja oli vielä huhupuhetta, se tässä vasta harmittaakin! Mrrr.... Kiitos Jonna <3

   Poista
 21. Täällä lähdetään matkaan kyllä paljon vähemmällä varautumisella. Allergialääkkeet ovat ehdoton juttu ja niitä ei unohdeta matkasta. Käsimatkatavaroihin pakkaan yhden setin vaihtovaatteita. On nimittäin sen verran monta kertaa jäänyt laukku matkalle. Matkalaukkuun en myös ikinä pakkaa kotiavaimia tai muuta arvokasta. Matkalaukut ovat jääneet maailmalle, vaikka itse ollaan kotona jo tovi oltu. Saisi siinä sitten ihmetellä, että millähän kotiin mennään sisälle. Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten nuo allergialääkkeet ja nehän oli mukana. :) Oletteko ikinä saaneet laukkujanne takaisin, se kyllä varmasti kirpaisee tovin.

   Kiitos kovasti Tiina ja ihania kesäpäiviä <3

   Poista
 22. Matkustaminen on ihanaa, mutta pakkaaminen... Huoh! Meillä on vielä yksi pieni reissu tälle kesälle luvassa ja koetan olla ajattelematta pakkaamista. :)

  Mukavaa reissua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh pakkaaminen, purkaminen ja pyykkääminen, blaah... Juu älä ajattele vaan odottele innolla reissua. <3

   Kiitos kovasti Katja <3

   Poista
 23. Kaikki mahalääkkeet on kyllä hyvä ottaa Suomesta mukaan vaikka varalle, koska ei huvittaisi lukea vaikka puolaksi käyttöohjeita :D. Höh, miksi kukaan haluaa purkaa noin ihanan talon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no sano muuta, ei mutta vatsatauti on varsinainen loman pilaaja ja vakava paikka. Onneksi talo oli tallella eli oli huhupuhetta, mikä kyllä harmittaa, koska surin pitkään asiaa.

   Kivaa iltaa Maija <3

   Poista
 24. Aikas vähän matkustelen, mutta arsenaali kaikkia lääkkeitä on mukana ja tietysti useammat kalsarit ja sukat. Parin päivän risteilyllekkin mulla on varmaan viidet alushousut mukana. Ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu!

  Ai kamala, noi Lidlin peppupyyhkeet! Beiben siskon muksujen pakarit pyyhitään noilla ja minä en voi edes pyyhkiä käsiäni niillä kun minulle tulee siitä hajusta kakka mieleen! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalsongeja pitää olla kasapäin! Luo jo turvallisuuden tunnetta.

   Hih nuo peppupyyhkeethän tuoksuu hyvälle. ;)

   <3

   Poista
 25. Siis aivan mielettömän hulvaton jälleen tämä sinun postaus. Olet kyllä aivan ihana ihminen. Tuo sinun kuvailema pakkaustyyli kuulosti aivan siltä kuin olisin lukenut juttua itsestäni ;-) Kaikkeenpa kannattaa varautua.. Ehkä taidan ottaa nykyään rennommin, mutta kyllä niitä aluskalsonkeja pitää olla mukana reilusti ;-D - niin hyvin olet pakannut ettei mitään olennaista taida puuttua matkasta. Ja muuten vielä, rakastan lukea blogiasi - tuot aina hyvän mielen ja kuten tänään naurusta ei meinannut tulla loppua, vedet tursusi silmistä jne. Ihanan antoisaa matkaa koko teidän perheelle.
  Ps. Olen ihan rakastunut teidän kisuleihin ja Samuun - ovat niin symppiksiä!!!
  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Johanna, mutta meillähän on ihan paras pakkaustyyli sitten. :) Luin tämän kommentin reissulla miehellekin, tästä tuli niin hyvä mieli. Harmi etten matkalla ehtinyt kommentoimaan, koska olimme niin paljon wifin ulottumattomissa ja tietenkin lomalla. :)

   Niin ihanaa kuulla, kun juuri viime viikolla sain palautettua, että eräs lukija poistuu joukosta, koska ei pidä blogista. Mutta kaikkia ei vaan voi miellyttää, niinhän se elämä menee.

   Hih meidän karvatit, on ne niin hassuja kyllä.   Kiitos tästä ilontuojasta, oikein sydämessä asti tuntuu. Ihania kesäpäiviä Johanna <3

   Poista
 26. Vau, olipa upea villa. Harmi kun on purettu, kaunis kuin mikä! Tuollaiset pitäisi suojella!
  Hauskat varustukset sinulla mukana, mutta tottapuhuen pelastaa monesta vaivasta jos niitä matkalla ilmenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä ollutkaan purettu vaan jouduin huhupuheille alttiiksi, oikein harmittaa moiseet puheet. Niin hyvät oli varusteet ja kaikkia ei tarvittu, mutta aika monia. ;)

   <3

   Poista
 27. Mulla on aina käsilaukussa Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream metallipurkissa huulirasvakäyttöön, käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä. Muuten matkoille varustautuminen riippuu kohteesta. Esim. Espanjassa olen aina meikittä, mutta kaupunkilomilla saatan kyllä meikatakin, varsinkin jos on jotain teatteri- tai konserttimenoa, joten meikkivoide, puuteri, poskipuna ja ripsari ovat matkassa perusputsareiden lisäksi. Särkylääkkeet, Compeed ja Imodium kuuluvat myös reissujen perussettiin. Harvoin kuitenkaan reissaan sellaisissa paikoissa, etteikö saisi tarpeeseen hankittua, joten turhia en kanna mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Ardenin voidetta on kovasti kehuttu, en ole ikinä testannut.

   Fiksulta kuulostaa ja enpä minäkään meikkejä juuri tuolla meidän reissulla olisi tarvinut, mutta Compeedejä tarvitsi kaikki. :)

   <3

   Poista
 28. Onpas ollut kaunis talo
  minusta noi keltaiset vauvapyyhkeet tuoksuu niin voimakkaalle hajusteelle ettei voi käyttää ne siniset parempia ei hajusteita katosi vaan meän lidlistä kokonaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy molempia, mutta välillä loppu, otetaan mitä käteen osuu, hyviä ovat kuitenkin meikin poistoon ja hih pepun pyyhintään. ;)

   <3

   Poista
 29. Kaikki tarpeellisia Sinun kapsäkis, eikä varmaan puutu mitään ☺
  Ehdottomasti migreenilääkkeet pitää olla föliys, muuten reissuelämä on pielessä ☺ ja tietysti meikit ja tuo Sinun minikrippi on kyllä oiva keksintö, kun meikkipussista saa kaivaa sitä mitä tarttee, niin tuolta pussistahan näköö heti mihinä miki on ☺
  Kamalin reissukokemus: minä kun oon aina ollu kova lenkkeelemähän ja myös aamun virkku, niin Teneriffalla muutama vuosi sitten kun toiset jäi viä kuorsaamahan, niin lähdin rantakatuja lenkille sandaalit paljaissa jaloissa.
  Varmaan pari kilsaa kun olin reippaasti kävelly, niin alkoi tuntua niikuin olisin kuplamuovin päällä kävellyt. Vilkaisin jalanpohjiani ja niissä oli koko pohjissa isot rakot ja vielä oli käveltävä takaisin. Sen reissun lenkit jä sitte siihen ja vain pakolliset kävelyt ☺
  On muuten ihana tuo teidän pitsihuvila ja harmi jos se purettu, nyyh ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ma-te mikä juttu, helteessä tulee niin helposti rakkuloita ja kun ne poksuu, on kamalan kipeitä, voi eih. Toivottavasti lomasi ei mennyt aivan pilalle. <3

   Onneksi sitä ei ollut purettu, aah mikä huojennus.

   Kivaa iltaa <3

   Poista
 30. Voi apua...mä en matkustele, mutta jos johonkin pitäisi tästä lähteä reissuun, mä olisin kyllä ihan sekaisin tavaroiden kanssa, että mitä (pitää) ottaa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no on se kyllä aikamoinen setti, kun sitä oikein rupeaa ajattelemaan. ;)

   <3

   Poista
 31. Olipa hulvaton lista! Ja jotenkin niin tutun oloinen. Kuulen jokaisen reissun yhteydessä pientä kettuilua miehekkeeni suusta - ja muutamat kymmenet alushousut... Imodiumia on tullut lainattua eräälle jos toiselle vuosien varrella. Ilman noita ripulilääkkeitä ei matka ala! Antoisaa reissua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihan paras, juu aina ne meikäläisenkin kalsarit naurattaa ja niitä kun oikeasti voisi vaikka nyrkkipyykätä. Ripulilääkkeet pitää olla mukana, välillä riittää jo eri bakteerikanta loman sotkemaan ja mahan!

   Kiitos niin paljon <3

   Poista
 32. Mahdottomasti muistettavaa ja mukaanotettavaa sinulla! Mulla on vähän erilainen tapa pakata: mukaan 3 tärkeintä: passi, luottokortti ja lääkkeet. Kaikki muu on plussaa ja ei-välttämätöntä koska niitä saa paikan päältä. Siksi reissataankin miehen kanssa aina käsimatkatavaroilla, kätevää. Tommoseen pikku kassiin mahtuu yllättävän paljon vaatteitakin. Kamerakalusto mulla tietty painaa eniten mutta kannan sen usein kädessä tai käsilaukussa.
  No toivottavasti saitte tytölle passin hommattua ja pääsette matkaan iloisin mielin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja minä mokasin sen tärkeimmän säännön eli passit! Tai tyttären passin... :(

   Kaikki kääntyi hyväksi ja meillä oli oikein kiva reissu. <3

   Poista
 33. Siis niin hauska kirjoitus!! :) Ja myös niin totta, samastuin täysillä! Ihan samat (ja vielä vähän lisää) kulkee itsellä mukana. Useinkaanhan näitä ei tarvitse mutta jos ei ole mukana niin aivan varmasti tarvitsee. Todettu on - parasta siis varautua kaikkeen! Hauskaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niin totta ja en tainnut kaikkea muistaa edes mainita, mitä myös mukaan lähti. ;)

   Kiitos kovasti ja ihania ja aurinkoisia päiviä sinne <3

   Poista
 34. Tuo minigrip-vinkki on kyllä hyvä. Ite ostin just HM:ltä läpinäkyvän pienen meikkipussin ja harmitti, etten ostanut toista koruille. Läpinäkyvyys on hyvä juttu.
  Tänään just ostin pienet sakset meikkipussiin, niitä kun matkalla voi tarvita. Ja ehdottomasti suosin täytettäviä, läpinäkyviä pikkupulloja ja purkkeja rasvoille, shampoille jne. Seuraavan kerran kun lähden kauemmas, otan oman kahvipaketin ja suodatinpusseja mukaan, niin saa heti aamulla omat sumpit :)
  Itse otan kävelyille toiset kengät reppuun jos jalassaolevat alkaa hankaamaan. Esim. flipflopit on hyvät ja kevyet eivätkä hankaa.
  t:sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi sellainen meikkipussi olisi tosi kätevä, onhan noiden muovipussien kanssa plärääminen, tarvisi hankkia vähän isompia, toisaalta on suihkukamoille yksi, meikeille yksi ja lääkkeille yksi ja arvaa onko loppureissusta ne kaikki kuitenkin ihan hujan hajan. ;)

   Niin fiksu juttu tuo flipflopit reppuun, sen otan käytäntöön.

   Juu joissain paikoissa on liian tuhtia kahvia minulle, esim. Espanjassa, joten oma kahvi olisi ihan yes kyllä.

   Kivaa viikkoa Sanna ja kiitos hyvistä uusista vinkeistä <3

   Poista