tiistai 5. huhtikuuta 2016

Filosofointia kylpemisestä ja saunomisesta ja nakuna vai ei?

Mehän olimme lauantaina ystävien luona paljuilemassa eli kylpemässä ulkosalla isossa saavissa. Kylpyhulluna paljuttelukin on mahdottoman rentouttavaa ja mukavaa puuhaa ja ystävien kanssa ollaan toki paljuteltu ennenkin. 


Sunnuntaina pulpsahti sitten mieleen ajatuksia, että miksi paljuilu eli kylpeminen ulkosalla on soveliasta puuhaa, niin ystävien kuin ystävien miestenkin kesken. Meillähän on kotona isohko kylpyamme, niin mitä jos pyytäisin kavereita meille kylpyyn ja siis minun kanssani ja ehkä vielä ukkelitkin siihen mukaan, jos sopu sijaa antaa. Eikö olekin maailma hassuin ajatus, hei kaveri kylvetäänkö kimpassa. No mutta miksi sitten ulkona kylpeminen on ok puuhaa, siksikö, että siellä paljussa ollaan kaiken kansan nähtävillä, koska ollaan ulkona ja sisätiloissa kylpeminen olisikin epämääräisenpää puuhaa vai ihan siksi, että ulkopalju on yksinkertaisesti niin paljon kookkaampi, kuin kotona oleva amme? 


Tokaisinkin siellä paljussa lauantaina kaikille, että eikö olisikin iljettävä ajatus, jos kaikki oltaisiin meillä sisällä ammeessa ja kaikkien ns.ihosolukot olisi siellä, no höh samat ihosolutkot ovat siellä paljussakin ja taatusti irtoaa nahka, kun tuntitolkulla vielä paljutellaan. Miksi muuten seurassa jaksaa kylpeä pulikoida vaikka kuinka kauan, mutta ypöyksin ammeessa max tunnin. Nämä ovat niitä elämän isompia kysymyksiä joihin ei taida olla vastauksia, mutta jos teillä on, niin kertokaa ihmeessä kommenttikenttään miksi ulkona kylpeminen on soveliaasti ok, mutta sisällä porukalla perin outoa puuhaa? Loppuun sopii nuoruuteni mielestäni suorastaan sekopäisillä sanoilla ryyditetty laulu, joka soi aikoinaan radiossa "tule kanssani kylpyyn, tahdon samaan ammeeseen, vaahto välillämme yhtyy, piirrän siihen sydämen"

Ai niin miltei meinasi unohtua saunaan liittyvä tapaus. Latviassa asuessa meillä kävi paljon erimaalaisia vieraita ja kerran eräs tanskalainen pariskunta oli kylässä. He siinä kyselivät, että miten suomalaiset tapaa saunoa, että he saunovat mielellään meidän tyyliin. Niin kyllähän me nakuna saunomme, mutta vain oman perheen tai saman sukupuolen kesken. Vastailin, että pyyhe voi olla päällä taikka uikkarit. Menin viimeisenä pyyhe päällä saunaan ja siellä tämä pariskunta oli nakuna! Mieheni oli joviaalisti ottanut oman pyyhkeen myös pois ja kun minä tupsahdin paikalle suustani vaan liukahti " oh you are naked". Eli oho olette nakuna! Pyyhe pysyi minun päällä visusti, en ollut kohtelias emäntä, siinä vaan meni minun häveliäisyyteni raja. 

Nooh eipä siinä mitään, sitten meille tuli vieraaksi uusiseelantilainen  mies ja hänen venäläinen tyttöystävä. Kerroin heille tämän happeningin tanskalaisen pariskunnan kanssa ja nauroimme kaikki makeasti lausahdukselleni "oh you are naked" ja mitä sitten saunoessa tapahtuu, uusiseelantainen ja venäläinen makoilevat täysin nakuna saunassa! Aina mietin, että mille he nauroivat sitten? Olen pihalla, ymmärsittekö te?
Päivän kysymyksinä kylpisitkö sisällä ammeessa ystävän kanssa tai onko loogista selitystä miksi ulkona paljussa toki uikkarit päällä kylpeminen on täysin soveliasta. Entä joukolla saunassa, nakuna vai ei?

Arvonnan voittajia tulee huomenna aamulla viimeistään. Laskeskelen täällä tänään arpoja. ;)

66 kommenttia:

 1. Joukolla saunassa ei-nakuna, sisällä ammeessa en kylpisi kavereiden kanssa, kuullostaa jotenkin hassulta :D. Ulkona paljussa kyllä, uikkareilla jos on enemmän porukkaa, omalla porukalla/ samaa sukupuolta olevien kesken kyllä vaikka nakunakin... Mielenkiintoisen kysymyksen kyllä esitit :) Hauskoja nuo teidän vieraanne ja aika estottomia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa mieltä ja niinpä, meitä suomalaisiahan pidetään hulluna kansana, kun muka ollaan niin estottomia ja nakuillaan. Hih muut taitaa olla vielä estottomampia. ;)

   Poista
 2. Itse haluisin niin paljun meille mutta mies laittaa vastaan. En kyllä ymmärrä miksi :D Itse en kyllä ihan tuosta vaan nakuile kaikkien edessä, ei tällä kropalla eikä muutenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palju olisi ihana ja harkinnassa on, mietitään vaan sitä seikkaa myöskin, että tuleeko sitten paljuiltua kuitenkaan. Juu en minäkään ja mitä selität niissä vaatekuvissakin niin kaunis kroppa sinulla! Höh.

   Poista
 3. Tuollainen kylpytynnyri olisi aivan huippu.

  VastaaPoista
 4. Oman perheen kesken ja läheisten -samaa sukupuolta olevien- ystävien kanssa saunominen, kylpeminen ja paljuilu on ok nakuna.
  Muiden kanssa uikkarit päällä, sitten on ihan fine. Olemme monesti työporukalla, missä naisia ja miehiä noin puolet ja puolet, olleet saunassa ja pajussa yhdessä, mutta uikkarit päällä.
  Ehkä ulkomaalaiset vieraanne pääsivät irrottelemaan, kun kerran täällä se nakuna saunominen "on tapana" ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih en tiedä mitä ulkomaalaiset pohtivat, yrittivätkö olla kohteliaita meitä kohtaan, kun olemme kuuluisia saunanakuilusta, vaikka eihän se tosi elämässä ihan niin mene.. ;) HIH.

   Poista
 5. Ei joukolla saunassa nakuna, ei samaan ammeeseen ystävien kanssa - mutta paljuun kyllä - ja selitystä siitä, miksi tuo viimeinen on ok, kun amme ei ole, ei taidan tämän ladyn päästä löytyä - tässä on pakko luottaa siihen mutuun;)
  Ihanaa viikkoa, Tiia - ja suloisia ammekylpyjä kera oman kullan <3

  VastaaPoista
 6. Riippuu seurasta. Olen saunonut niin nakuna kuin pyyhe päällänikin porukassa. Iholle en menisi, eli amme olisi liian pieni. Siinä vähintään jalat olisivat ristikkäin. Paljussa on vähän sama homma kuin uimahallissa porealtaassa että olemme kuitenkin uikkarit päällä ja omissa paikoissamme. Emme sylikkäin alasti. Alasti uimahallin saunassakin olen ollut , sillä eihän edes saa mennä uikkareissa sinne. Tosin olen kylpylät ja muut julkiuimalat jättänyt jo koska en voi uida enää ja toisaalta urean määrä niissä on suuri.
  Kaikkein mieluiten kuitenkin kaksin rakkaani kanssa kotona.
  porukassa selvitän ensin mitä kaveri miettii kotona saunomisesta ja moni haluaakin käydä yksin ja ollaan sitten porukassa "jäähyllä". Ymmärrän hyvin sillä jos sinä et menisi vieraan miehen kanssa alasti saunaan niin samahan se meillä on naisten kanssa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan Viltsu ja tietenkin noin juuri, tämä postaus toki oli omakohtainen eli minulle taasen vastakkainen sukupuoli sauna nakuna olisi hieman kauhistus, kuten olikin. ;)

   Kivaa päivää <3

   Poista
 7. Hahahh! Sinä Tiia! Emmä tiedä menisinkö ystävän kanssa kylpyammeeseen, mut paljuun kyl!? Hhahah! Onkohan se kylpyamme kuitenkin intiimimpi paikka..tai ainakin pienempi! Lol! Emmä tiedä, mut sen tiedän et mua naurattaa! Kiitos jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on, mutta hih miksi se amme on intiimi, koska se on niin pieni. Meillä on aika suuri, eli hyvin menee kaksi, mutta heh ei tulisi mieleen kyllä kutsua kavereita kanssani kylpyyn ehe. :) Ihana että nauratti <3

   Poista
 8. Aika hyvää pohdintaan, itse kans aloin miettimään miksei sisällä voitais "kylpeä" samallalailla kun ulkona. Mutta kai se jotenkin on paljon henkilökohtaisempi amme se sisällä oleva. :)
  Kyllä joukko paljuilussa ja saunomisessa "vaatteet" päällä, vaikka ois itse sinut alastomanakin, niin toiset voivat "kiusaantua"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan se pienempi, ehkä isossa poreammeessa voisi kaverin kanssa sisälläkin, tosin ei tulisi sittenkään kyllä mieleen. ;) Niin totta tuokin, muiden ajatteleminen on kohteliasta. :)

   Poista
 9. Oi mä haluan kylpyammeen! Seuraavasta kodistamme on sellainen löydyttävä, niin kauan olen siitä jo haaveillut! :D<3

  VastaaPoista
 10. Minun hurjassa hippinuoruudessani meitä oli noin parinkymmenen porukka, joka osin pidämme vieläkin yhtä. Kävimme vuorotellen vanhempiemme merihuviloilla viettämässä viikonloppuja. Koskaan, ikinä, ei kukaan käyttänyt uikkareita eikä pyyhkeitä. Minulla on valokuvia noilta vuosilta, joikssa koko jengi on alasti rantakallioilla ja heistä yksi on vieläpä kaupunginjohtaja, mutta en kerro missä kaupungissa:)

  Sun noutaja näyttää kylpyammeessa onnettomalta: Laita sille liukuestematto:)

  No paljuihin en mene. Olen samaa mieltä kuin Annan toimittaja niistä eli orvaskesiammeita. Mutta enhän uikaan muualla kuin vapaissa vesissä, mutta suvella joka päivä.

  Sen sijaan nuoremme olivat täälläpäin viikonloppuna ja yhden yön ystäviensä bileissä, joissa kaiken aikaa oltiin jättimäisessä paljussa. He käyttivät kaikki uikkareita!!! Merilläkin sellaiset bikinirihmat...

  No, meille tuli sitten sykysllä ensimmästä kertaa koko viikonlopuksi itävaltalainen ystävämme Helmut. Tunnemme hänet kaukaa ja hän on tulossa taas. Miehet lähtivät pitkälle saaripatikoinnille ja minä laitoin Ristomatin Hetimvalmiin saunatontun päälle. Kun tuli aika miesten lähteä saunaan, R. veti itsensä alasti ennen kuin ehdin aivastaa. Minä tietenkin olin vain apulainen eli vetäydyin sitten yläkertaan, mutta kuulemma Helmut saurasi perässä:) Ehkä hän tunsi, että on pakko tai sitten hän koki, että R. ja hänn ovat niin tuttuja. En siis ehtinyt sanoa edes, että 'voit pitää pyyhkeen, vaikka R. ei pidäkään. Luulen, että hän aikoo nakuilla meillä jatkossakin:)

  Lumoavaa huhtikuuta <3 Kuulit ehkä Maijulta, mitä meille on tapahtunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kaikki on nuorena kivan villiä, huoletonta ja huom.viatonta. Vasta iän myötä mieli on ja hieman kyynisyydestä turmeltunut ja siksi nakuilu ei vaan ole sopivaa. Hih ja meidän noutaja on kyllä ammeessa todella onneton, voi reppanaa. Ne on orvaskesiammeita, siis todella ovat ja suihku paljuilun jälkeen on ihan ehdoton.

   Hih ja juuri noin ja tuota samaa mietin, että tuumivatko meidän vieraat, että nakuilu on kohteliasta meitä kohtaan? Hih, mene ja tiedä, en kehdannut kysyä.

   Ei Maiju ei kertoisi ikinä toisten asioita, joten Leena laita ihmeessä yksityisviestiä ja kerro ihmeessä, en ole kuullut. <3

   Ihanaa päivää <2

   Poista
 11. Kyllä mä kaverin kanssa voisin kylpeä ihan missä vaan. Saunassa pyyhe tai uikkarit jos toistakin sukupuolta mukana, eli samoilla linjoilla kuin sinä.

  VastaaPoista
 12. Jos sisällä oleva amme olisi kooltaan iso niin miksipä ei voisi kaverin kanssa uikkari päällä siellä lillua ihan samaan tapaan kuin ulkosallakin :) Samoilla linjoilla tuon saunanakuilun suhteen kavereiden kesken - jos eri sukupuolia mukana niin uimapuvut/pyyhkeet pysyvät päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä juuri mietin, jos olisi joku luxusjättiamme sisällä, niin mitenköhän sitten?

   <3

   Poista
 13. Hihii, mä olen joskus miettinyt vastaavaa. Kylpyammeeseen en kyllä lähtisi kuin oman miehen kanssa. Paljuun porukalla, uikkarit päällä, ihan sama kumpi sukupuoli. Saunaan ehdottomasti pyyhe päällä, jos eri sukupuolia. Tyttöin kesken ei väliä :D Elämän suuria kysymyksiä nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan jetsulleen sama, vaikka silti kyllä pohdituttaa, että miksi näin? ;)

   <3

   Poista
 14. Mä olen senverran häveliäs, että mulla olis ainakin uikkarit päällä =).

  VastaaPoista
 15. Vähän mä kikattelen täällä :Dd

  Minä olen myös näitä pyyhepäällä ja uikkarit päällä ihmisiä.

  Toi palju ja kylpyamme pointti on kyllä hyvä.
  Meillä oli taannoin iso allas kylppärissä, ja siellä kyllä kelluttelimme perheen kanssa. Naapureita ja kavereita en sinne ehkä olisi halunnut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niinpä ja miksi ei kamuja ammeeseen, mutta paljuun kyllä, heh voi mahoton tätä elämää. :)

   <3

   Poista
 16. Hassuja kysymyksiä, enpä oo miettinyt :D mut joo, ihan totta, miksei sitten ammeeseenkin. Kiva kylppäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ja juurikin vieläki huuli pyöreänä näiden kysymysten äärellä täällä. ;)

   <3

   Poista
 17. Loistava aihe taas jälleen kerran! Ehdottomasti pyyhe tai bikinit päällä.. Tykkään muutenkin käydä yksin saunassa, sillä yleensä teen kasvohoidot, jalkahoidon tai hiusmaskin saunassa käydessä, enkä siihen niin kaipaa seuraa...; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minäkin olen sellainen yksityisempi henkilö, ainakin mitä "nakuiluun" tulee, voi hih. :)

   <3

   Poista
 18. Aikoinaan, toisessa elämässä saunoin miltei päivittäin. Sen jälkeen vain muutaman kerran, viimeksi viime kesänä veljeni mökillä. Siellä saunoimme pariskunnittain.

  Ehkä tuossa paljuilussa on vähän samaa kuin uimarannalla olemisessa. Rannalla on ihan ok olla uikkareissa, mutta sinne mennessä ja sieltä tullessa pitää olla jotain vaatteitakin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, kai nämä ovat jopa osittain sellaisia häveliäisyysjuttuja joita ei ihan täysin itsekään ymmärrä. Alhaisen verenpaineen vuoksi, olen joutunut jättämään saunomisen kokonaan, se on kurjaa. Kyllä kuumasta paljuilustakin olin koko seuraavan päivän veto veks.

   <3

   Poista
 19. Oi, en ole eläessäni paljuillut, olisi kivaa kokeilla! Mies ja tytär paljuilivat juuri naapurissa, mutta en viitsinyt sinne mennä viimeisilläni raskaana miesten sekaan, kun olokin oli mitä oli. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ensi kerralla sinne naapurin paljuun mukaan. ;)

   <3

   Poista
 20. Olisipa mahtava talvelle mennä saunasta höyryävään puljuun! Kylpyammekin on sellainen luksus, josta pääsen nauttimaan yleensa vain hotellissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin oli suunnitelmissa tämä paljuilu jo tammikuussa, mutta siirtyi koska aina oli joku flunssaisena. Ehkä ensi talvena saamme mahdollisuuden päästä kirpsakilla pakkasilla paljuun.

   Juu kun mies halusi rempan yhteydessä tietenkin saunan, joka siinä aiemminkin oli, sain puhutta itselleni ammeen, koska sauna ei ole oma juttu. Tasa-arvoa tämä siten. :)

   <3

   Poista
 21. Bikinit päällä ammeeseen... porukalla?! Kyllä, jos se ois yhtä iso kuin se palju siellä ulkona :D Mökillä saunotaan porukalla ja uikarit on sielläkin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niin jos olisi oikein iso amme, niin miksi ei, vaikka silti se tuntuu hieman hassulta sisällä, mutta ei ulkona. Juu porukalla uikkarit, vaikka saunassa ne tuntuu inhalta iholla, mutta niin se vaan on.


   <3

   Poista
 22. Enpä osaa minäkään tähään mitään vastausta sanoa, mutta ihanaa on ihmetellä maailman omituisuuksia! :)

  VastaaPoista
 23. Varsinkin kesällä kaikkien ihosta irtoaa aika kivat liemet siihen paljun veden pintaan, ollaan sitä usein naureskeltu. Onhan se vähän hyi, mutta hauskuus voittaa tässä tapauksessa hyin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin neuroottisena ja mies naureskeli, että olen hullu. ;) Juu mutta kun se on totta! Mutta hauskuus voittaa. ;)

   <3

   Poista
 24. Hah voi ei mitä saunavieraita :-D Ehkäpä uusiseelantilainen seuralaisineen sai idean kiusata sua pokkana vaan ja katsoa miten reagoit jos hekin on alasti siellä. Riippuu kyllä ihan seurasta kenen kanssa voi olla nakkena saunassa, uimahallissa se on ok kun se jotenkin vaan kuuluu asiaan mutta en ehkä puolituttujen kanssa kuitenkaan haluaisi alasti hillua. Tai no riippuu varmaan vähän tilanteesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen ettei heillä ollut sellaista huumoria, en oikeasti tiedä mitä tuumivat, yrittivätkö olla kohteliata "suomalaisittain", mene ja tiedä. :) Juu uimahallissa ok ja saman sukupuolen kanssa, mutta yleiseen saunaan en nakuna menisi.

   <3

   Poista
 25. Paljuilua olen harrastanut bikinit päällä miesten ja naisten kanssa, kylpyallas bibbalot kokematta ;)

  VastaaPoista
 26. No mulle palju on vähän sama kuin uima-allas tai uimaranta, jotka molemmat on sellasta yleistä oleilua varten, mutta oma amme taas on nimenomaan puhdistautumispaikka, joten en ehkä sellaseen joukkopesuun pystyis :D.

  Itse olen onnistuneesti Porvoon uimahallissa opiskeluaikana ekan kerran vierailleena soluttautunut miesten suihkuun huomaamatta mitään outoa ennenkuin ainut samaan aikaan suihkussa ollut kääntyi ympäri. Tuli opiskelijatytölle kiirus :).

  Ja muuan mun kreikkalainen asiakas antoi aikanaan ekan kaupanteon ehdoksi, että hän kyllä allekirjoittaa sopimuksen, jos lupaatte, ettette vie häntä ikinä yleiseen saunaan :D. Pakkohan se oli luvata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytit paljun ja ammeen eron, näinhän se on!

   Hih voihan Porvoon uimahalli, joka on muuten nykyään todella hieno paikka. :)

   Hih ei kaikkien kulttuurien immeiset oikein ymmärrä meidän saunahommeleita. ,)

   <3

   Poista
 27. Ujolasta kotoisin, en nakuna minnekään. Uikkarit on oltava päällä ja mieluiten saunon yksin minäkin (silloin tosin ilman niitä uikkareita).

  Olin kerran firman saunaillassa (asuin silloin siis vielä Suomessa) ja projektissamme oli monta kansallisuutta. Me naiset emme kyllä saunonneet ollenkaan, mutta miehistä saunaan menivät lähes kaikki. Jossakin vaiheessa näimme ikkunasta, miten iso joukko ulkomaalaisia miehiä kirmaisi nakuina hankeen pyörimään :) Vierelläni seissyt norjalainen tokaisi suomalaiselle pomolleni, että: "this is what you Finns do, right?" ja pomoni siihen:" no, we don't. That's just something we tell foreigners, so that they'll make a fool of themselves and we get to laugh!" :)
  Siitä riitti naurua koko illaksi.

  Hauska postaus - kiitos nauruista ihana Tiia K <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih en kestä, mahtavasti lohkaistu! Koska onhan tuo oikeasti aika moniulotteinen homma tuo saunailu, jos lähtee miettimään eri kulttuurien kautta. :)

   Ole hyvä ja ihanaa päivää <3

   Poista
 28. Kiva aihe:) Meillä on kylpyamme ja ollaan kyllä miehen kanssa siemailtu siellä viiniä kahden mutta ei tulis mieli ystävän kanssa mennä, liian iholla ois :) Paljuilu on mukavaa biksut tai uikkarit päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niinpä, liian iholla olisi! Just ja jetsulleen näin <3

   Poista
 29. Teoriassa kuulostaa hauskalta tuo paljuilu (ja suon sen niille jotka tykkäävät :-]), mutta estyneenä ihmisenä en kauheasti tykkää sanomisestakaan muiden kuin puolison kanssa eli vastaus on että en kylpisi kimpassa :-D. Pitää olla vähintään ison uima-altaan kokoinen alue, että huolin kamuja mukaan ja tietysti uikkarit päällä :-).
  Ihana, hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin ymmärrettävää ja en ihan kenen tahansa kanssa kylpisi en. :)

   Kiitos kovasti Ninnu <3

   Poista
 30. Piristävä teksti ja ajatukset! Mä en ole koskaan ollut kenenkään muun kanssa saunassa kuin oman perheen... ei oo vaan tullut tuota tehneeksi... Mä kyl pitäisin omat uikkarit päällä, mutta vain siksi että häpeän tätä kroppaa... Mr J juuri miettii että vietäisiin kesällä hänen kansainvälisiä vieraitaan meille mökille, mutta torppasin sen siihen, että siellä on aivan kamala vanhanaikainen _ulkohuussi_, kyllä! Että ei kyllä varmana viedä niitä sinne!! ;) (Joo, mä olen angstinen... haittaakse)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama sieltä paljusta on kuule aika noloa nousta ylös, joten kyllä täytyy olla hyvin tuttu porukka, jonka edessä moisia jumppaliikkeitä harjoittaa.

   Hih voihan ulkohuussi, se voisi kyllä olla monelle mielenkiintoinen kokemus, kärpäsineen kaikkineen. ;)

   Ei haittaa, mä olen myös, ne ihosolukot, ne ihosolukot, hih.

   <3

   Poista
 31. Samoilla linjoilla monen muun kanssa: omalla porukalla paljuun vaikka alasti, "vieraiden" kanssa uikkareilla. Ammeeseen vain ukkokullan kanssa yhdessä (harmi, kun enää ei ole ammetta). Saunaan kuuluu mielestäni mennä vain ja ainoastaan alasti, joten siksi sitten on naisten ja miesten vuorot.

  Meillä on mökillä ollut aina tapana käydä uimassa alasti, siis etenkin saunasta. Jotkut ovat sen verran häveliäämpiä, että kiskovat uikkarit päälle. Mutta tapana on ollut myös olla kyttäämättä rantaan, kun siellä saunojat uivat.

  Hullua keskiviikkoa Tiia <3

  VastaaPoista
 32. Kyllä minäkin mökillä alasti uin ja siinä menee venettä koko ajan vinhalla vauhdilla ja joutuu ajoittamaan ylösnousun niin ettei näy venettä. ;) Jos vesi on vielä hyytävän kylmää, se on aikamoista. Muutoin ihan samoilla linjoilla.

  Ihanaa keskiviikkoa Tuija <3

  VastaaPoista
 33. Mökillä uin nakkena, mutta inhoan paljuja, poreammeita yms. "joukkuekylpyjä". Eli kylvyssä haluan aina olla yksin, noh lapset oli ok, kun olivat pieniä ja mies, joo.

  Paljuun sopii minusta yksi sana, ihmislihakeitto.

  Aurinkoista kevättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos päivän nauruista, ihmislihakeitto on kyllä aivan loistava sana paljuttelulle. <3 Mökillä nakuna, ihan samaa mieltä, jos perheen kesken ollaan.

   Aurinkoista kevättä sinulle <3

   Poista
 34. Alastikin voin uida milloin vain, tosin ajattelen muitakin etteivät närkästy, olen vähän liiankin estoton ja "stamppebaad" jäämeren tähtitaivaan alla talvella Norjassa oli hieno kokemus, kuvakin siitä löytyy eräästä blogista. Olen ollut ystävättären kanssa myös poreammeessa viinilasin kera ja ulkosauna on tosi tunnelmallinen juttu... kaunis kylppärikuva:)

  VastaaPoista
 35. Saunassa alasti naisseurassa tai oman perheen kera, kimppasaunaa jossain mökillä uikkareissa (ja totta puhuen sekin mielummin naisporukalla ja alasti) ja paljussa uikkareissa oikeastaan missä vaan seurassa. Estynyt Suomalainen? Luultavasti.

  Havittelin pitkään meille paljua pihalle. Jälkeenpäin kiittelin onneani ettei hankittu. Lihakeittofiilis olisi varmasti seuraavalla kerralla tai sitten joutuisin kuuraamaan sitä joka kerran jälkeen.
  Toisaalta tykkään saunoa vaikka monta kertaa viikossa talvisin, mutta kesällä en oikeastaan kaipaa. Joten talvella joutuisi valitsemaan saunan ja paljun välillä, en usko, että innostuisin siitäkään kesäisin.

  Mutta onpa todella kaunis kylppäri!!!

  VastaaPoista
 36. Mä en ole eläissäni saunonut uikkareissa tai pyyhkeessä, olenkohan vähemmistöä? :D Meillä kyllä tosiaan on ollut sekä perhepiirissä että sittemmin kaveripiirissä tapana saunoa nakuna ihan sikin sokin. Ennemmin varmaan pitäisin vähän nolona jotakuta jos tunkisi seuraan uikkareissa, kun on niin tottunut alastomuuteen :D

  Paljuillut oon vain kerran, alasti kyllä silloinkin oltiin. Ja luulen, että voisin kylpeä kaverinkin kanssa ammeessa, mutta kun puuttuu se amme, niin ei voi testata kaverin reaktioita jos kutsuis kylpyyn :D Miehen kanssa on kyllä hotellissa kylvetty.

  VastaaPoista
 37. Hyviä pohdintoja.
  Minulla on tavallaa toiveena palju, koska en tykkää saunoa. Toisaalta tiedän että kyllästyisin paljuun aika pian, joten sitä ei ole (vielä) hankittu. Ja se olisi kyllä vain ihan omaa porukkaa varten..
  Sain kutsun ystäväni tupareihin ja heillä on palju kuulema lämpöisenä, eli uikkarit mukaa.....juu ei kiitos, pysyn kuivilla :) *inhon väristyksiä* todellakin orvaskesiämpäri!
  Uimahalleihin ja kylpylöihin minua ei saa kirveelläkään lillumaan ja yleisetkin uimarannat on aika yäk! Pöpökammoinen siis ;)
  Kylpyammeessa yksin on paras, samoin saunominen ja tämäkin vain ja ainoastaan siksi, että saisin olla hetken itsekseni ja rauhassa tässä sirkuksessa, mutta yleensä joku muksuista ja ukko aina komppaa. Mietin tuota pyyhejuttua...itseasiassa aika hyvä, koska silloin hiki ja kuonat imeytyy pyyhkeeseen ja sauna pysyy siistimpänä. Tietenkin itsensä kuivauspyyhkeen pitää olla sitten toinen :)
  Alatomuus on luonnolista, kaikki synnytään ilman vaatteita, Alastomuudesta on vain tehty itseään isompi, jopa seksistinen asia, joten siksikään en harrasta kimppakylpyjä ja saunomisia. Kun inhoa vielä kylmää vettäkin, on tuo järvissä/merissä uiminenkin hyvin vähäistä, mutta jos mökillä saunasta käyn, niin alasti menen. Periaatteeni kuitenkin on, että jos joku ohi veneilijä ei ole aikaisemmin alastonta naista nähnyt, niin jo on aika!
  Meillä on myös paljon ulkomaalaisia vieraita käynyt ja samalla lailla 'muilutetaan' saunan kanssa kuin Marianne kertoo ;)
  Ja kuva Suomesta: joukko alastomia ihmisiä juoksee suoraan saunasta laituria pitkin peput vilkkuen hypätäkseen järveen. Minusta siinä ei ole mitään hävettävää! Se on vähän niinkuin meidän juttu :)


  VastaaPoista