torstai 25. helmikuuta 2016

Curiousnooran Hei me luetaan haaste!Sain sydämelliseltä Curiousnooralta kivan "hei me luetaan haasteen". Haasteeseen oli mukavaa lähteä mukaan, sillä pääsen taasen luukuttamaan lempikirjailijaani "Robin Hobbia". Korostaisin, että meillä luetaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, John Irvingistä Riikka Pulkkiseen, mutta omalla kohdalla on tarinankertojana yksi ylitse muiden ja tuo kirjailija on Robin Hobb. Robinin kirjat ovat aikuisten satuja ja menevät syvälle päähenkilöiden ihon alle kuvaten tarkasti erilaisia tunteita mm. surumielisyyttä ja ihmisen sielun sopukoita. Oikeamielisyys on kirjan sankareilla tärkeä hyve ja ei satu olisi satu ilman hyvyyttä ja pahuutta ja näiden kahden ikuista taistelua. 

Olen kesken olevan signeeratun kirjan tilannut jenkeistä Robinin omistuskirjoituksella, mikä aarre! Kirjamessuilla myydään Näkijän Taru ja Lordi Kultainen kirjojen osia jopa 160 euron hintaan. Nämä kirjat ovat kultaakin kalliimpia ja keräilijöiden keskuudessa merkittäviä opuksia. 

Mutta pidemmittä puheitta vastailen haasteen kysymyksiin. 

Kirjan nimi: Robin Hobb ja Fool's Assassin ulkomailta tilattu, aiemmat kuusi osaa on suomenkielelle käännetty.

Kirjanmerkki: Lapselta saatu lappunen, jossa lukee "Rakastan sinua äiti"

Miksi valitsit juuri tämän kirjan: Koska olen kaikki aiemmatkin Robin Hobbin järkäleet lukenut hyvällä säällä kesälomalla ja Fool's Assassin jäi viime kesältä kesken, koska aurinko ei suvainnut näyttäytyä. Kirja ja Tukholmasta ostettu toinen osa, joka on oikeastaan Fitzin tarinan jo 8:s osa odottavat toiveikkaana oikeaa hetkeä, kiireettömiä päiviä, aurinkoa, merituulen henkäystä, kesää, koska haluan saavuttaa samanlaisen lukukokemuksen kuin aiempienkin kirjojen osalla. 

Kenelle antaisit seuraavaksi luettavaksi?: Ukkelille, kummipojalle, sukulaisille, jotka olen saanut kaikki aikaisemmatkin kirjat lukemaan, vaikkakin fantasia ei ole muutoin heidän laji edes, myös koska Fitzin tarina jatkuu taas ja koska mies ja sukulaisetkin ovat sanoneet, että Robin Hobb on kirjailijoista suurin ja mielikuvituksellisin. 

Mies lukee tällä hetkellä Reijo Mäkeä, Krista Star Warsia ja Sofia lukee Sinttukirjoja. Mikä kirja sinulla on tällä hetkellä kesken ja kuka on sinun lempikirjailija?

Mukavia lukuhetkiä kaikille!48 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että lähdit haasteeseen mukaan Tiia! Lukeminen on kyllä i-ha-naa. :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja oijoi kiva, että bongasit tämän. Kiitos niin mukavasta haasteesta. Ilman kirjoja olisi moni ihmiskohtaloa ja seikkailua kokematta, ilman kirjoja en pääsisi avaruuteen, en muihin maihin, kokemaan uskomattomia seikkailuja.

   Mukavaa päivää Noora <3

   Poista
 2. Kiva haaste :). Tuo fantasia ei uppoa meikäläiseen yhtään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robin Hobb on siitä jännä, että uppoaa myös niille jotka eivät lue fantasiaa. :) Ihanaa päivää Tuija <3

   Poista
  2. Täytyy varmaan laittaa fantasiaa lukulistalle, tieda vaikka innostuisin :)

   Poista
  3. Enemmän kuin suosittelen ja tuolla alla kirjabloggari Minna myös. :)

   Poista
 3. Tällä hetkellä on ihan liian monta kirjaa kesken, oikein hävettää :D Tarvis oikein rauhoittua, istahtaa ja lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some vie voimat ja tilaa lukemiselta, nyt on pakko rauhoittaa, koska aivot on ihan piip piip ja tööt. <3

   Kivaa päivää <3

   Poista
 4. Baptist De Papen Sydämen voima on täällä lukemistossa tällä hetkellä. Kohta aion lukea Stephen Kingin Se-kirjan. Saas nähdä millainen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Sydämen voima kuulostaa mielenkiintoiselta. Kingin kirjat ovat hyviä, pidän siitä, että niissäkin voi tapahtua mitä vaan. :)

   Mukavaa päivää <3

   Poista
 5. En ole lukenut 15 vuoteen yhtään fantasiakirjaa! Jotenkin enemmän uppoaa hömppä ja elämänkerrat :) Mutta pitäisi ehkä kokeilla taas lukea myös fantasiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kirjat vaan on parhaat! Aloita Näkijän tarusta, kirjastoista pitäisi löytyä
   <3

   Poista
 6. Meillä nuo on luettu jo ja alkeperäisellä kielelleä ;)
  Scifiä ja fantasiaa on suurinosa kirjahyllyn kirjoista ja kun remppasin makkarin syksyllä, järjestelin kirjat tekijöiden mukaan...kummasti pitkälle yli puolet on englanninkielisiä,ja kaikki luetaan niitä sujuvasti, kiitos miehen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ihana scifiperhe siellä. <3 Aiemmat luin suomeksi ja olipa hyvä kääntäjä. Nyt menee enkuksi.

   Enkunkielisiä kirjoja lukemalla pysyy kieli vireessä ja näkee jopa unia englanniksi. <3

   Poista
 7. Lukeminen kyllä kärsii pienten lasten ja väsymyksen myötä, mutta nyt joulun jälkeen tahkosin pari kirjaa. Dekkareita, Jo Nesboa yms. rakastan lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah ihana kiireetön joululoma. Lukemalla rentoutuu, on ihanaa puuhaa. :)

   Poista
 8. Pitäisiköhän kans istahtaa alas ja lukaista kirja. Mulla olis pari Grace Kellystä kertovaa kirjaa ja olenkin monta kertaa alkanut lukea niitä, loppujen lopuksi olenkin vain selaillut kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan kannattaa, kirjan lukeminen pysäyttää niin mahtavasti kiireen ja stressin. <3

   Poista
 9. Diana Gabaldonin Outlander -sarja, jossa seikkaillaan 1700-luvulla ja aikamatkaillaan 1940-luvullekin! Huikeita kirjoja, seikkailuja ja tarinaa Clairen ja komean skottimiehen Jamien rakkaudesta. Nyt yöpöydällä lapsipsykologiaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä sarjaa en ole lukenut, mutta pitäisi kyllä, niin moni on kehunut ja sarjakin siitä tehtiin. <3

   Poista
 10. Diana Gabaldonin Outlander -sarja, jossa seikkaillaan 1700-luvulla ja aikamatkaillaan 1940-luvullekin! Huikeita kirjoja, seikkailuja ja tarinaa Clairen ja komean skottimiehen Jamien rakkaudesta. Nyt yöpöydällä lapsipsykologiaa....

  VastaaPoista
 11. Mä lueskelen Rouva Sanalta saatua Hyvän elämän anatomia kirjaa, jonka ovat kirjoittaneet Sara Karlsson ja Pia Sievinen.
  Mahtavan näköisiä opuksia nuo Hobb:n kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaaoa hyvältä ja Rouva Sana tietää varmasti hyvät sarjat.

   Hobb:t on parhaita <3

   Poista
 12. Onpa kiva haaste ja mukavaa saada myös vinkkejä, minkä kirjan sitä seuraavaksi itse aloittaisi. Tämäkin kuulosti oikein varteenotettavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa ensimmäisestä trilogiasta Näkijän taru ja kirjan nimi Salamurhaajan oppipoika, Fitzin seikkailut alkavat siitä osasta. <3

   Poista
 13. Tällä hetkellä on kesken Camilla Läckbergin Merenneito, mutta all time suosikkikirjailija on kauhun mestari Stephen King. Aina kun suomennetaan uusi kirja häneltä, on aivan pakko hankkia teos itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on lukenut Läckbergejä, ovat kuulemma hyviä. Stephen King on super. <3

   Poista
 14. Tällä hetkellä luen hömppää englanniksi, Katie Price ja aivot narikkaan, mutta enkku petraantuu. Mutta tuo Helin mainitsema Gabaldonin kirjoittama Outlander-kirjasarjan olen jo aikaa sitten lukenut ja välillä suomalaisia Kristiina Wuoren kirjoja. Fantasia ei uppoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hömppä on välillä aivan ehdotonta. :)

   Hobbit uponneet kaikille fantasiaa inhoaville, tarina niin upea ja teksti hienoa, että Hobb on pilannut monta kirjaa, kun ei pysty lukemaan kun teksti niin tönkköä.

   <3

   Poista
 15. Mä luen tällä hetkellä "Pois Tuskasta" -kirjaa! aivan mieletön ja saa mun sydämen sykkimään! Just oikeessa kohtaan tuli mun elämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule haluan myös lukea kyseisen kirjan, sopisi mulle kun aina ahdistelen kaikkea. ;)

   Poista
 16. Täytyy tunnustaa etten oo mikään lukutoukka, vaikka nuorempana luin jonkin verran ☺
  Nukkumaan mennessä teen ristikkoa ja torkun siinä, välillä lehti läskähtää silmille ja poikaystävä nappaa lehden, hih ja sanoo hyvää yötä ☺☺
  mukavaa loppuviikkoa Sinulle Tiia ♫~♥~♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkelikin lukee tai tekee ristikkoa, hyviä unilääkkeitä. ;)

   Tuo läiskähdys kuulostaa kovin tutulta, hihi.

   Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista
 17. Lukeminen on ihan parasta! Mielikuvitusmaailmassa pääsee matkaamaan ihan mihin vaan =D
  Luen todella monenlaisia kirjoja, mutta dekkarien parissa viihdyn nykyään parhaiten. Dekkarikirjailijoista voisin mainita omia suosikkejani mm. Joe Nesbo, Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Leena Lehtolainen, Reijo Mäki. Myös nimimerkillä "Lars Kepler" kirjoittavan avioparin julkaisemista viidestä dekkarista olen lukenut neljä, uusimman "Vainooja" haluan myös ehdottomasti lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo miehen lempikirjoja, Keplerit kovasti nimenomaan. :)

   Pitäisi varmaan lukea, mutta ahdistun tosielämän murhajutuista. Fantasiassa jännitys ei taas haittaa.

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 18. Mulla on taas Sofia Kinsellan Himoshoppaaja kirja tuolla luvuillaan. Vitsi miten se voikaan olla niin superhauska kirjasarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon lukenut ne kaikki, lopussa himoshoppaaja jo alkoi käydä hermoon kun oli niin huono raha-asioissa. Hih ;)

   Poista
 19. Mulla on nyt kesken Sirpa Kähkösen Graniittimies, Neuvostoliiton vallankumousajasta kertova. Oon hulluna historiallisiin romaaneihin ja eniten kiehtoo tsaarin ajan Venäjä.Oon varmaan sukua Romanoville:)
  Yhtään en voi lukea hurjia kirjoja, siis väkivaltaisia tai rikosjuttuj. Alan visioimaan niitä tapahtumia liikaa.
  Paras kirja evö on Peter Hoegin Lumen Taju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen taju oli loistava, mutta siitä on kovin kauan kun sen luin. Rakastan historiallisia romaaneja ja niitä on tullut luettua, mutta tuosta en ole kuullut.

   <3

   Poista
 20. Tuo sun fantasiakirjailija kuulosta hyvältä! Täytyy pitää silmät auki jos niitä jossain vastaan tulisi. Tällä hetkellä juuri loppui leompidekkaristin Michael Connelly:n Palava huone ja luettavana tällä hetkellä on elämän ihan eka pukeutumisopas "Säker still, guiden till den perfekta garderoben" ehkä tässä talossa kohta on täydellinen vaatekomeron sisältö...D

  Lueskelin noita sun aiempia postauksia ja voi itku noita Porvoon pysäköinninvalvojia! Ne on suomen pahimmat! Ne väijyy ihmisiä, pysäköintisakon saa missä vaan kahdessa minuutissa ja sairaalan pihalla ne päivystää. Siellä olen saanut sakon itsekin kun en vielä omistanut kiekkoa ja kävin ekaa kertaa ja totesin että sieltä ei mistään saa ostettua ja lääkäriin oli pakko päästä... Kaikki tutut täältäpäin on muuten saaneet Porvoossa sakot. Ainakin yhdet. Missäään toisessa kaupungissa ei ole samanlaista pysäköinninvalvontaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Connellya en ole tainnut lukea kuin yhden ja jos muistan oikein koskiko se aikamatkailua. Kirjastosta Hobbia saa varmaan lainatuksi tai huutiksesta huudettua.

   Tuo sakkojuttu se oli järkky, mutta kai se oli Porvoossa asuessa tilastollisesti pakko jo saada. Vuodesta 2007 täällä asuttu.

   Kaikilla hurjia juttuja valvojista, on se kumma miten ne täällä saavat hillua.

   Poista
 21. Mulla iso kasa kirjoja Suomesta tuotuna ja en aina meinaa "raaskia" aloittaa lukemista, koska sitten kun kirjapino on luettu, ei uusia niin vain saada. Mutta meinaan nyt lukea kierrätyskeskuslöytäni ekana, eli Virginien, jota oli hankala löytää enää edes kirjastosta. http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1353050989357

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ymmärrän niim hyvin, 5v ulkomailla asuneena mikä aarre on suomenkielinen kirja. <3

   Sinulla on ihana blogi, kävin kurkkimassa.

   Poista
 22. Ehdoton lempikirjailijani on Agatha Christie <3 Eli itse enemmän ehkä lämpenen dekkareille - viime aikoina kylläkin täytyy myöntää lukemisen jääneen melkolailla totaalisesti, yhtenä syynä sekin, että kaikki Christien kirjani odottelevat vanhempieni luota hakua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten nuorena rakastinkaan Agathan kirjoja ja onhan ne aivan loistavia. Nyt ne Christiet sieltä omaan hyllyyn. <3

   Poista
 23. Olen kuunnellut nuo molemmat äänkirjoina, ihan huikeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kun muistutit, vinkkasin uudelleen miehelle äänikirjoista. Työmatkoilla mm.oli kiva kuunnella.

   <3

   Poista
 24. Fantsua että joku jaksaa lukea... mä olen _aina_ ollut huono lukemaan yhtään mitään... huono esimerkki siis tässäkin lapsille... Mut ei kai mun oo pakko lukea jos mä en haluu, eihän... apua... :O

  VastaaPoista