lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluisia tunnelmia Fiskarsin ruukissa!

Fiskars Village


Onoma ShopLaundry Fiskars Cafe Bar


Rekolan PanimoDesico ShopDeliTukku

Länsi-uudenmaan päiväretkellä pääsin elämäni ensimmäistä kertaa tutustumaan Firskars Villageen eli Fiskarsin Ruukkiin. Hävettää myöntää, että käynti oli elämäni ensimmäinen, mutta korjattakoon ei missään nimessä viimeinen! Paikka mykisti täysin kauneudellaan, putiikeillaan, kädentaitajien töillä ja myös herkullisilla ruuilla.
Fiskars Village on suomalaisen muotoilun ja taiteen keskus ja alueella asuu noin 600 ihmistä. Fiskarsissa voi tuntea historian havinan ja kylä kehittyi jo 1600 luvulla rautaruukin ympärille. Asumaalueena erityisesti, taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden suosiossa.


Ehdimme vierailla päivän aikana Onoma Shopissa, joka on vuonna 1996 perustettu yli sadan Fiskarsin ruukissa asuvan ja työskentelevän luovan alan ammattilaisen osuuskunta. Tornikellorakennuksessa toimiva Onoma Shop tarjoaa valikoiman osuuskunnan taiteilijoiden suunnittelemia ja valmistamia käyttö-ja taide-esineitä. Tuotteet ovat uniikkeja tai piensarjoissa valmistettuja.

Kävimme myös Desico Shopissa, jonka kynttilät ovat varmasti kaikille tuttuja. Desico on maamme vanhin yhtäjaksoisesti suomalaisessa omistuksessa ollut kynttilänvalmistaja, joka valmistaa kynttilöitä peräti 250 000kpl vuodessa.


Nautimme päivällä glögiä ja herkullista paikallista juustoa Laundry Fiskars Cafe Barissa, rakennus on ollut aiemmin Firskarsin Ruukin vanha pesutupa ja kunnostettiin kahvilaksi vuonna 2014.

Lounasta pääsimme nauttimaan DeliTukun tiloihin, joka sijaitsee Fiskarsin Ruukin Pohjan kyläkeskuksessa. DeliTukku on kohtaamispaikka, jossa voi nauttia maukkaan lounaan ja mm.vaikkapa herkullista kiviuunissa paistettua pizzaa, hankkia lähiruokatuotteita tai nauttia kupillisesta kahvia herkullisen leivoksen kanssa. Myymälän puoli oli tulvillaan monenlaisia herkkuja, joista moniin en ollut aiemmin törmännyt. Oli myös kaikkea vinkeän hauskaa ja herkullista. Luulin ostavani tulitikkuja kotiin veikeiden pakkausten innoittamana, mutta sisälsivätkin tulitikun mallisia suklaita. :) 

Paljon näin ja paljon jäin nähtävää. Ensi kesän ehdoton päiväretkikohde tulee olemaan Fiskarsin ruukki. 

Oletteko käyneet Fiskarsin Ruukissa, olettekö tehneet hyviä löytöjä tai onko teillä jokin oma suosikkitarina kerrottavana, olisi mukavaa kuulla. :)Mukavaa tapaninpäivää kaikille!

Matkan järjesti.17 kommenttia:

 1. Fiskars on aina Fiskars!!! ****

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä on, aivan mieletön paikka. <3 Mukavaa tapaninpäivää Marja <3

   Poista
 2. On kyllä upeannäköistä, tuolla pitää joskus päästä käymään. :)

  Ihanaa Tapaninpäivää sinne <3

  VastaaPoista
 3. Fiskars on viehättävä kaikkina vuodenaikoina ja etenkin kesällä todella kaunis!

  VastaaPoista
 4. Olipa kaikkea kaunista ja ihanaa nähtävillä ja koettavissa!

  Oikein mukavaa Tapaninpäivää Tiia!

  VastaaPoista
 5. Kesällä aion tehdä retken Fiskarsiin ♡

  VastaaPoista
 6. Houkuttelevan näköisiä kuvia ! Jos joskus sinne päin sattuu , pitää poiketa :)

  VastaaPoista
 7. Enpä ehtinyt tänäkään vuonna Fiskarsiin joulun aikaan, vaikka aikomus oli kova.. Kesäisin onkin tullut aina käytyä :) Tykkään tosi kovin paikasta!

  VastaaPoista
 8. Tuttuja maisemia ja jokin taika tuolla on...ihania ruokapaikkoja ja jotenkin ihan oma maailmansa vaikka on vain tunnin päässä pääkaupunkiseudulta!

  VastaaPoista
 9. Ihan herkkukuvat! Oon käynyt, ihana paikka!

  VastaaPoista
 10. Ihanan rauhoittava paikka tuo Fiskars tunnelmaltaan -kuin siirtyisi ajassa taakse päin. Sinne on aina mukava palata. Samalla reissulla saa sekä henkistä että aineellista hyvää. :)

  VastaaPoista
 11. Enpä oo käny, mutta kuvistasi ja keronnastasi päätellen näkemisen arvoinen ☺ Jospa tekisi sinne kesäloma päivän ☺
  Ihanaa jouluista jatkoa Sinulle Tiia ~♥~♫~♥~

  VastaaPoista
 12. Kutkuttavat kuvat. Tuolla olen pikasesti puoli päivää viettänyt ohimennen jotain ainakin 15 vee sitten, ja aina on mielessä ollut että uudestaan... Ehkä ensi kesänä.
  Mukavaa joulun jälkeistä huiliaikaa.

  VastaaPoista
 13. Oih miten ihanan näköinen paikka, en ole minäkään koskaan käynyt mutta täytyypä laittaa tämä paikka muistiin ❤️ Mukavaa sunnuntaita ❤️

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia!
  En ole koskaan käynyt Fiskarssissa. Se asia kyllä täytyy joskus korjata!

  VastaaPoista
 15. Sinulle on haaste blogissani :)

  http://arjenmiljonaari.blogspot.fi/2015/12/ystavakirjahaaste.html

  VastaaPoista
 16. Fiskars on tuttuakin tutumpi paikka. ..joskus olemme ajelleet sinne mieheni kanssa vain kahville ja korvapuusteja syömään kirjojen ja vanhojen huonekalujen pariin (arvaat varmaan mitä kahvilaa tarkoitan :).) Toisinaan olemme viettäneet siellä vieraittemme kanssa koko päivän. Monta ihastuttavaa liikettä (esim. Jalo) ja paljon valokuvattavaa (kuten tiedätkin). Lukaalissa olen kerran keväisenä iltana ollut kulttuuriapurahojen jakotilaisuudessa. Apuraha ei tullut minulle, vaan puolisolle :). On tullut myös Fiskarsin ansiosta nähtyä hienoja design-näyttelyitä. Ihana paikka, missä on hieno tunnelma. Toivottavasti säilyy sellaisena.

  VastaaPoista