perjantai 11. joulukuuta 2015

Hiippari kyttäili tänään ikkunasta ja Töölön tiirikkamies!!!

Tänään nakuttelin päivällä läppärillä ja huomasin, että vaaleahiuksinen silmälasipäinen mies kuikuili meidän ikkunoista sisälle. Kuikuilulla tarkoitan sitä, että hänen katse vaelteli ympäri asuntoa ja ns.kaula oli kurotettuna pitkänä eli kenties varpaillaan seisoi. Katseemme kohtasivat ja lähdin kävelemään keittiön ikkunaa kohti, jolloin hän kiireellä ampaisi sinisellä tila-autolla pois. 

Jutusta jäi kahtiajakoinen olotila, toinen puoli minussa vakuutteli, että kyseinen henkilö on satunnainen eksyjä joka etsii jotain tiettyä taloa, tiettyä ihmistä. Toisaalta olisi aika normaalia huikata tai tervehtiä ja kun tulee huomatuksi, niin jäädä vaihtamaan pari sanaa. Toisaalta meitä on moneen junaan, joten tiedä häntä. 

Asia jäi kuitenkin pohdituttamaan, etenkin kun tuon meidän keittiön ikkunan eteen ei ihan niin vain kävellä, vaan siinä on märkää ruohoa ja multaa, eli ei mukavin paikka seisoskella kengillä tälläisenä vetisenä päivänä. Jos minulle olisi ollut jotain asiaa, niin olisi varmaan mennyt minut nähtyään ovelle...


Sukulaiseni siinä sitten käväisi meillä päivällä ja kertoi, että Sipoossa on pörrännyt samanvärinen tila-auto, jossa kaksi kaveria kyttäilee talojen sisälle. Jo vain siitä päättelin, että nyt ei ole kyllä puhtaat jauhot pussissa ja päätin soittaa poliisille. Puoli tuntia jonotettuani ja puhelinvaihteiden heitellessä toiselta toiselle, kyllästyin odottamaan. 

Laitan varmaan poliisille infoa asiasta nettisivujen kautta ja Porvoolaisten Facebook sivustolle asiasta jo infosin, jotta ihmiset olisivat valppaina. Eritoten kauhistutti ajatus, jos ovat pahoilla asioilla ja murtautuisivat sisään vain lasten ollessa yksin kotona!

Lapsuuden Töölö ja Tiirikkamiehen alueet. 

Tästä tuli väkisinkin mieleen vuosia vuosia sitten sattunut iso tapahtumavyöry, joka sattui ystävälleni ravintolaillan päätteeksi Töölössä. Harjunpäänkin aiheesta kirjoittaman kirjan Tiirikkamieshän murtautui ystäväni kotiin ravintolaillan päätteeksi. Tiirikkamies oli pitkähiuksisten vaaleatukkaisten naisten perään ja ystävälläni oli pitkälle selkään  ulottuvat vaaleat hiukset. Ystäväni meni toisen ystävän luoksi yöksi ja asunnossa äänien vaimennettua tiirikkamies murtautui sisälle. Onneksi ystäväni äiti oli hereillä ja meni eteiseen ja näki eteisessä miehen, joka juoksi karkuun. Ystäväni oli kuitenkin bongannut kadulla aiemmin kyseisen miehen ja muisti hänen ulkonäön ja todisti häntä vastaan oikeudessa. Muistan kuinka meitä Töölössä asuvia nuoria naisia silloin pelotti ja vavisutti kun asia oli lehdissä tapetilla ja kuinka vielä kävi niin, että tiirikkamies lopulta murtautui ystäväni kotiin. Eli pahin kävi toteen...

Eli kyllä tässä maailmassa kannattaa kuitenkin olla varuillaan ja laittaa tietoa eteenpäin. Jos oli tämän päiväinen kurkkija hyvällä asialla, niin hyvä niin, mutta jos oli pahalla asialla, ainakin olen tehnyt asian eteen jotain, kuten ystäväni aikoinaan oikeudessa todistaessaan. 

Kotona tulisi lojuskella rauhassa, koti on turvasatama!

Hurjia juttuja täällä tänään, miten siellä,  onko teille tapahtunut koskaan mitään vastaavaa tai lähipiirille tai jopa se pahin, että taloon on murtauduttu ja ryöstetty?

Näinkin ikävissä tunnelmissa toivotan kuitenkin kivaa perjantai-iltaa!
89 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sano muuta!!!! Maailma osaa olla paha... Mukavaa viikonloppua Ilkka. :)

   Poista
 2. Ei ole onneksi ihan tuollaista tapahtunut. Tai no, lapsuudessani joku tirkisteli ikkunasta, mutta osoittautui naapurin pojaksi, joka vain pelleili ja säikytteli. Ei siis muuten pahoja mielessä. Muutama vuosi sitten törmäsin mieskaksikkoon eräällä rannalla, jota mietimme jo silloin, että miksi viron poijjaat olivat tulleet sinne rantaviivaa pitkin kalastelemaan. Seuraavana päivänä olikin juttua lehdessä, jotta olivat olleet mökkimurtokeikoilla. jäivät kii, peijakkaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh mikä juttu, mutta onneksi jäivät kiinni!!!!

   Poista
 3. No, hui. Onneksi asia menee eteenpäin ja hämärämiehet toion jäävään nopeasti satimeen tai kertomaan, millä asialla kuikuilevat ihmisten asumuksiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä toisten ikkunoista voi mennä kyttäilemään! Outo hyyppäri ja taisi olla pahoilla asioilla..

   Poista
 4. Itse olen onneksi ollut tähän mennessä noiden kertomusten suhteen kuulijan osassa - ja toivottavasti näin on jatkossakin. Aika pelottavia juttuja kiertää omassakin kaupungissa - toki aina pohdituttaa kuinka paljon tarina kiertäessään on muuttunut, koska harvemmin sitä on tainnut tarinaa itse kohteeksi joutuneelta kuulla.. tai ainahan voi ainakin toivoa, että näin olisi. Valitettavasti vain se totuus on joskus taruakin ihmeellisempää ja tv-sarjojen ja elokuvienkin tarinat ovat ottaneet mallia tosielämän tapahtumista.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, totuus on joskus tarua ihmeellisempää ja ainakin on aina joku jolle on jotain ikävä kyllä sattunut...

   Poista
 5. Kylläpä maailmaan mahtuu kaikkia hörhöjä. Pelottavaa! Toivottavasti jää nalkkiin ja pääsee kakulle!

  VastaaPoista
 6. Kannattaa ilmoittaa vielä poliisille.

  On tapahtunut. Blogissa en voi kertoa, kun en ole äidille kertonut vieläkään...

  16 v sitten heräsin siihen kun lauantain ja sunnuntain välisenä yön vanhassa talossa lattialauta narahti ja makuuhuoneen parioven toinen puoli oli auki. Siinä seisoi joku. Huusin (tai vikisin) "Kuka sä olet ja mitä sä täällä teet?!" Mies -tai ainakin oletan niin- lähti juoksemaan. Hetken aikaa mietin oliko kaikki unta vai totta. Painajaiset eivät kuitenkaan jätä ovea auki perässään tai juokse viittä kerrosta alas portaissa...

  Jonkun aikaa mietin mitä teen mutta päätin soittaa poliisille. Hätänumerossa oltiin kyllä sitä mieltä että partiota ei ehkä kannata lähettää kun ei siellä enää ketään ole. Vaadin kuitenkin partiota paikalle ja he olivatkin ihan asiallisia ja hankkivat vielä sormenjälkimiehenkin yöllä ottamaan jälkiä. Puolen vuoden päästä tuli tulokset, paljon jälkiä, mutta ei poliisin tuttuja (olin muuttamassa kahden viikon kuluttua ja asuntoa oli käynyt katsomassa paljon ihmisiä). Murtojälkiäkään ei ollut ja poliisille tutuimmat tiirikoitsijatkin olivat kuulemma linnassa tekohetkellä.

  Epäilin itse vähän postinjakajaa, lehdet jaettiin talossa säntillisesti kolmen aikaan yöllä ja lehtikin oli jo lattialla. Mietin, että jäykkä lukko oli saattanut olla huonosti kiinni ja ovi raollaan. Mutta olipa tyhmä jakaja, jos ei huhuillut ensin ovelta vaan tuli pimeään asuntoon ja olohuoneen läpi makuuhuoneen ovelle. Olen herkkäuninen, joten olisin varmasti herännyt, jos ovelta oltaisiin huudeltu ensin.

  Olin ihan tyytyväinen kun pääsin muuttamaan, mutta mitään pelkoja ei ihme kyllä jäänyt. Vuokraisäntä ei suostunut vaihtamaan lukkoa, mutta isännöitsijä vaihdatti lukon taloyhtiön laskuun seuraavana arkipäivänä kun soitin hänelle ja kerroin mitä oli tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh,aika traumaattinen juttu.Minulla on ollut varkaita kotona;tulin töistä kerran (kun lapsi oli pieni) ja portaissa törmäsin sukkahousuihini ym...eli vorolle oli tullut kiire.Oli vienyt koruni,rahani ja muutaman pikkutavaran,mutta pahin juttu oli se että koko huusholli oli täysin sekaisin ja kaikki tavarat,vaatteet lattioilla sikin sokin.

   Poista
  2. Muistan kun kerroin tämän mulle ensimmäistä kertaa ja samana iltana kävin varmaan kolme kertaa tarkistamassa onko ulko-ovi kiinni. Meillä toki koira herää pienimpääkin rasahdukseen ja haukahtaa joten tälläista ei ehkä pääsi käymään mutta todella pelottavan ikävä tapahtuma.

   Poista
  3. Lumo tämä oli niin järkky juttu, että oikein harmittaa, että vasta nyt ehdin vastailla. Upeaa ettei ole jäänyt traumoja, sillä tuosta olisi voinut jäädä pitkäksi aikaa univaikeuksia traumoja jne... Ihan järkky juttu, kuin juuri Töölön tiirikkamies itse... Peukut isännöitsijälle. <3 Vaikka kyllä vuokraisäntäkin olisi voinut miettiä, sillä hänen asunto on ja jos joku tulee uudelleen.. Postimies.. hui apua...

   Jael ai kamala, sinulle on käynyt se pahin, sillä toki tavara, mutta pahinta on turvallisuuden tunteen menetys.

   Marjo, meidän Samu kun ei hauku, se tässä on ongelma. No on haukkunut joulupukkia ja nuohoojaa, joten ehkä haukkuisi myös murtomiestä... Apua miten kamalalta kuulostaakin tuo murtomies...

   Poista
 7. Mun kotikaupungin FB-ryhmässä on jatkuvasti tällaisia tarinoita :(. Joiltain on myös viety esim. grilli pihasta. Niistä tulee sellainen fiilis, etten ehkä haluaisi asua omakotitalossa ainakaan täällä. Myös pyörävarkauksista on ihan koko ajan juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Latviassa meiltä vietiin kaikki pyykit ulkoa, mutta nyt ollaan tietty Suomessa. Kaikki varmasti kelpaa kun sopiva voro osuu paikalle... Pyöriä on meiltäkin pöllitty ja kerran pihaltakin, mutta se löytyi.

   Poista
 8. Sanon vielä kerran ai kauheeta! Meillä onneksi ei kukaan pääse kurkkimaan mistään, Milo pitää siitä kyllä huolen. Edes siili ei liiku meidän pihalla meidän tietämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja saisi teillä siilikin köniin. ;=)

   Poista
 9. HUI! Kauhea tilanne. Onneksi näit miehen ja auton, niin pääsit varoittamaan muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja toivottavasti ei tule enää takaisin!

   Poista
 10. Kamalaa! Toivottavasti hiippari jää kiinni.
  Onneksi vielä ei ole tälläisiä ikäviä kokemuksia.
  Kivaa viikonloppua♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole ja toivotaan ettei tulekaan <3 Hyviä unia <3

   Poista
 11. Hyi olkoon, varmaan säikähdit! Sinä herkkä ihminen <3 Toivotaan, että ei enää toiste tule! Ihanaa iltaa Tiiaseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja illalla ei tullut uni silmään.... Hyviä unia Jassuntassu <3

   Poista
 12. Hui!
  Täälläkin alkuvuosina autoja kääntyi pihassa ja valot nähtyään nopea kaasutus pois. Vuosien aikana olen ollut paljon täällä yksin iltaöitä yleensä, mutta myös viikkoja. Lähin naapuri on kilsan päässä. Mutta olen kai niin ruma, että lähtevät heti karkuun minut nähdessään. Nykyisin on ollut rauhallisempaa ja nyt mieskin on mun seurana melkein aina. Ulkovarastot pidetään aina lukossa ja ovetkin nukkuessa.Kun asuin kotikotona, eräs mies yritti tulla sisälle väkisen. Onneksi sain oven lukkoon, vaikka sen aikaiset lukot ei aina oikein pelittäneet.
  Rauhallisempaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei apua, etkä ole, mutta himskatin hauska olet kyllä. <3

   Hui eli sinullakin on tiirikkamiestrauma takana, inhottavaa!!! Onneksi sait oven lukkoon, aivan kaamea tapahtuma!

   Kauniita unia <3

   Poista
 13. Aika pelottavaa. Meillä kerran kuulin takapihalta ääniä ja kurkkasin takapihalle. Siellä ukko kaiveli tuhkakuppia. Avasin oven ja kysyin, että mitä hittoa sä teet? Ukko otti tuhkakupin ja mumisi lähtiessään, hyviä tumppeja, jättävät hyviä tumppeja. Vähän outo tapaus!
  Hyvä, että ilmotat asiasta poliisillekin.
  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas taisi olla hieman sekaisin se ukkeli!!! Ihania unia <3

   Poista
 14. Hyi. Tuli inho-olo. Voitko vihjata jotain suuntaa, jonka paikkakuntalainen tunnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne en valitettavasti viitsi suuntaa laittaa, vaikka toki jos joku oikein haluaa, niin senkin sitten varmana löytäisi tiedusteluista.. Mutta jos on pörrännyt akselilla Sipoo ja Porvoo, niin laaja on skaala.

   Kivaa iltaa Ulla <3

   Poista
 15. No onpa pelottavaa, uuh..en varmaan uskaltais enää olla yksin kotona. No, onneksi olit kotona.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ukkelilla oli iltamenoa perjantaina, niin ei tullut uni silmään ennen kuin kotiutui... Onneksi olin kotona, niin totta!

   Poista
 16. Hui apua! Todella pelottavaa....
  Toivottavasti jäävät kiinni, mokomat hiipparit!
  Rauhallista ja turvallista viikonloppua sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh sano muuta, inhottavaa moinen!!! Hyviä unia Ansku <3

   Poista
 17. Ne olivat varmasti tiiraamassa sopivaa saalista ja varmasti etukäteiskeikalla, jotta osaavat ottaa arvokkaat tavarat sitten kun olette poissa. Eikö Samu edes tajunnut haukkua?
  Hyvä kun ilmoitit poliisille, jos jotain sattuu niin ottavat tosissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta ja toivon ettei tule takaisin. Nooh eipä ole menoja viikkoihin, joten en lähde kotoa kirveelläkään. Samu on haukkunut vain joulupukkia ja nuohoojaa niiden tullessa sisälle...

   Niin totta ja ai kamalaa....

   Poista
 18. Huh, miten epämiellyttävä tilanne,varmaankin rosvous mielessä ,tutkiskelivat...
  Ja tuo ystäväsi tapaus,todella kamala tilanne! Hyvä kun ilmoitit poliisille,toivottavasti pelästyvät nuo tiirailijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalia kaikki tyynni, hitsi kun vieläkin ahdistaa....

   Poista
 19. No mutta kaiken maailman hyypiöitä pyörii ihmisten pihoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä taitaa olla solkenaan, kyllä maailma on turvaton paikka...

   Poista
 20. Nyt olisi ollut kännykkä ja videokuva poikaa. ensi kerralla heti kännykkä käteen ja videokuvaus päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsikseen kun en älynnyt, menin niin lukkoon! Ensi kerralla video rullaa kuules ja jaan faceen, johan pötkivät muille maille vierahille!

   Poista
 21. Hyi, mä olisin kyllä pelästynyt kamalasti... Mun kulmilla ei oo tällaisia hiippareita näkynyt. Tosin nykyään asun kerrostalossa, mutta aikanaan omakotitalossakaan ei onneksi ketään näkynyt ikkunoiden takana. Mutta! Täällä ihan meidän kulmilla sattui viikko sitten se vantaalaisnaisen murha ja se mies on asunut ihan mun lähellä. Hyi olkoon, kun ajatteleekin, että se olisin voinut olla minä. Tai tytär, kun hänkin asuu lähellä (22 ja asuu kimppakämpässä). Murheellista kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ja piti sanomani, että mun mielestä koti on sellainen turvapaikka ja pyhä sillä tavalla, ettei sinne olis kenelläkään kutsumattomalla asiaa.
   Hurjan pelottavia juttuja tuollaiset.

   Poista
  2. Niin on koti on pyhä ja juuri se turvallisuuden tunne tässä järkkyy! Ai kauheaa tuo juttu, mutta kaikki on niin monesta asiasta kiinni, jos olet väärässä paikassa väärään aikaan. Kaikkialla on varmasti sattunut jotain ikävää, jos oikein tarkistettaisiin, mutta kun asia tulee lähelle, se järkyttää niin kovasti...

   Poista
 22. Onpa inhottavaa ja pelottavaakin.Kyllä noista hiippareista aina välillä kuuluu,onneksi ei ole vielä kohdalle sattunut.Kannattaa kyllä poliisille viestittää.Mukavaa viikonloppua,kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei ole sattunut ja eikä parane ikinä sattuakaan. <3 Kiitos Anne ja kauniita unia <3

   Poista
 23. Voi ei! Kun nähdään, niin muistuta että kerron yhden tarinan. Ihanaan viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari muistutan ja toivottavasti ei ole mitään surullista. <3 Ihania unia <3

   Poista
 24. Inhottavaa! Vaikka ei olisi pahat mielessäkään, niin silti inhottavaa! Koti pitää jättää rauhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän asiaa mietin, sen inhottavampaa, koska ei se ole normaalia, että kytätään ikkunasta sisälle katsoen ympäriinsä, hyi olkoon!

   Poista
 25. Hyvä että teit poliisille ilmoituksen !!!!!
  tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Tuikku ja kauniita unia <3

   Poista
 26. Yyh, karmean kuuloista :( Toivon mukaan eivät tule takaisin. Mä varmaan olisin tuon jälkeen ostamassa valvontakameraa..:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi sellainen pitää hankkia ja katson kuvaa mobiililla koko ajan!!!!

   Poista
 27. Toivottavasti kaveri jää kiinni.
  Kun muutimme nykyiseen kotiimme, alueella oli varastojen ja autotallien ryöstöketju. Meidänkin autohallissa käytiin säännöllisesti kokeilemassa, että onko yhdenkään tallin ovi auki. Ne menivät huonosti lukkoon ja aina silloin tällöin tärppäsi. Inhottava ajatus, että joku kulkee usein öisin tsekkaamassa nurkat. Nuo tyypit jäivät lopulta kiinni. Tuon jälkeen onkin ollut mukavan rauhallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin ahdistavaa ja autotallikin on kotia!!! Onneksi tyypit jäivät kiinni!!!!

   Poista
 28. Hyi kamalaa. Mie oon niin pelkuri että hyvä kun uskallan nukkua kun mies on yövuorossa.
  Miksi maailmasta on tullut paha? Ihmiset tulee hullumiksi aina vain.
  Meidän neiti oli illalla kaverin luona synttäreillä ja ilmoitin, ettei yksin tarvitse kotia kävellä vaikka matkaa oli vaivaiset jokunen sata metriä. Puoli yhdeksältä perjantai iltana en lastani laita yksin kävelemään vaikka asummekin rauhallisella alueella. Voiko nykyään enää edes olla liian varovainen? Ei voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meidänkään neidit kyllä saa näin pimeällä yksin kulkea, kyllä olen siitä niin samaa mieltä. Miksi maailma on niin paha tai ehkä se on aina ollut, sometykitys vaan tuo sen niin lähelle...

   Kannattaa olla varovainen, olen siinä niin samaa mieltä. <3

   Poista
 29. Nyt pitää sitten olla tarkkana. Meilläpäin nämä virolaiset veljemme ovat pyörineet pitkin kesää vaaleilla pakettiautoilla eikä poliisit ole saaneet heitä kiinni. Vaihtavat rekkareita sen verran tiuhaan. Melkein naapurista tyhjensivät omakotitalon keskellä päivää kun ihmiset olivat töissä. Naapurikylässä perhe lähti käymään ruokakaupassa. Palatessa vastaan tuli kotitiellä kaksi pakettiautoa ja kodista oli häipynyt kaikki vähänkään arvokkaampi. Ei nämä rosvot muuta pahaa tee, kuin varastavat kaiken myytäväksi kelpaavan. Turha ruveta pelkäämään liikaa. Jos mahdollista, kannattaa ottaa kuva kännykällä, helpompi tunnistaa jälkikäteen. Meidän kylän facebook-sivuilla on monta kuvaa näistä rosvoista. Yleensä lähtevät karkuun kun näkevät kuvaan pääsevänsä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuulin vasta, että koko koti oli tyhjennetty eräältä kamun naapurilta, ihan kamalaa. Ajattele jos kaikki menisi ja vielä se kaikkein tärkein eli turvallisuuden tunne. <3 Juu no minä olen tyypin nyt nähnyt ja tunnistaisin kyllä, ei kannata tulla enää tänne!!!

   Poista
 30. INHOTTAVAA!!! Hyvät ei lähde pakoon... toivottavasti jää kiinni tai tajuu lopettaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että jää kiinni!!!! Hyi!!!!

   Poista
 31. Hui kauhee :O. Poliisille kyllä kannattaa joo ilmoittaa tuosta hiipparista, jos vaikka muutkin ovat samaista henkilöä nähnyt muiden taloihin kuikuilemassa. Meilläpäin kierteli viime vuonna kans pakettiauto ja miehet kiersivät talojen piharakennuksia läpi olisiko jotain helposti anastettavaa. Kamalia tuommoiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottavaa ja naapurit sitten luulee, että toiset muuttaa... Ai kamala...

   Poista
 32. No hyi olkoonkin moisia hiippareita! Hyvä on ilmoittaa poliisille tuollaisista. Meillä ei pihalla ole hiippareita näkynyt, mutta joskus kierteleviä outoja pakettiautoja. Ja tänne ei eksy kyllä kukaan vahingossa, sen verran korvessa umpikujan varrella asutaan. Meillä on portilla koirien kuvat ja varoitukset, ei varmaan kaikkein ensimmäisenä hiipparit tule taloon jossa asuu mm. rottweiler... Suvun mökillä kävi kerran varkaita, veivät kaiken antiikin ja olivat ilmeiseti asuneet muutaman päivän, se oli inhottavaa kun kaikki sekaisin ja tavaroita viety ja käytetty! Anopin vanhaan asuntoon toiseen kerrokseen parvekkeelle kiipesi 10 vuotta sitten keskellä yötä hämärämies, onneksi oli koira kotona ja poliisit nopeasti paikalla. Kyllä pitää olla aina vähän varuillaan...:(

  Meillä on muuten vanha sininen tila-auto, älä kuitenkaan meidän autovanhusta pahalla silmällä ala katselemaan...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rottweiler on ehdottoman hyvä pelotin!!! Voi ei en.. rauha teidän siniselle tila-autolle. <3

   Hirveää, että kaikki antiikit meni, niillä on ollut paljon tunnearvoa, tämä maailma on niin vino!

   Poista
 33. Huh! Luin tuon Harjunpään kirjan vuosia sitten ja sain kauheat pelot siitä! Kun se asuntoon murtautuminen kuvattiin siinä kirjassa olevan tosi helppoa "ammattilaiselle".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kamalaa ja se tapahtui oikeasti silloisille parhaille ystäville, joilla aina paikka kyllä vieläkin sydämessä vaikka enää ei kovasti nähdäkään... Juu helppoa kuin nakki, sen tapahtuma osoitti...

   Poista
 34. Onpas ikävä sattuma ollut. Ymmärrän, että sitä varmaan tulee vähän hermoheikoksi tällaisen jälkeen ja alkaa katselemaan ympärilleen entistä tarkemmin. Hyvä kun teit kuitenkin ilmoituksen ja toivotaan ettei hiippari tule enää toista kertaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottavinta on, jos mies ei ole kotona ja on niin pimeä aikakin. Toivottavasti hiippari pelästyi mun pelottavaa naamaa!!!

   Poista
 35. Hui, kaikenlaista! Kurjia tällaiset. Mä olen kerran törmännyt "kuikuilijaan" Filippiineillä. Tyyppi tiiraili meidän majapaikan ikkunasta sisään ja juoksi sitten pois kun huomasin sen. Hyi. Toivotaan nyt kuitenkin että mitään kurjaa ei tapahdu ja löytyy vaikka joulurauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua ja onneksi ei tullut vaan ehdit bongata hiipparin... Nyt joulurauha, ajattele jos talo tyhjenisi jouluksi, kamala ajatuskin... Mutta ei vorot välitä..

   Poista
 36. Huhhuh. Täällä liikuskeli noin vuosi sitten puolalaisia "koriste-esinekauppiaita", jotka liikkuivat valkoisella pakulla. Ystäväni heistä ilmoitteli poliisille, joka oli äärettömän kiinnostunut kyseisen pakun liikkeistä. Kaupankäynti oli vain peitestoori huushollien skannaamiselle tulevaa keikkaa varten. Ihmeelliseks tämä maailma mennyt tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattele miten ovelia, esinekauppiaita, ai kamala!!! Toivottavasti poliisit pian saavat kiinni kaikki moiset kavalat vorot!!

   Poista
 37. No huh huh! Täällä puhutaan myös ajoittain noista pakulla liikkuvista "kauppiaista" tms. Eräät olivat menneet keskellä päivää erään putarhaliikkeen laitamille ja alkaneet rahdata pihakivikoristeita autoon! Ja eräät kävelivät samaisen puutarhaliikkeen takaovesta sisään muina miehinä tai tässä tapauksessa muina naisina. Heidät ajettiin varastosta pois mutta olivat jonkin päästä tulleet uudestaan. Härskiä meininkiä :(
  Ihmetyttää kyllä kovin tuo puhelinjonottaminen poliisille :( Siinä ajassa ehtisi pahassa tapauksessa tapahtua vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta, mutta kait jos olisin soittanut 112 niin sitten olisi ollut sähäkämpää. En vaan kokenut, että heitä tohdin häiritä. Joku kuitenkin ehdotteli sitä, jos poliisit partioivat nurkilla, niin olisivat voineet saada kiinni.Tilanne oli vaan niin hämmentävä ja ensin hetken ajattelin, että on joku eksyjä... Voi kamalaa..

   Poista
 38. Hurjaa, vaikka onneksi ei sattunut mitään. Meilläkin on tie tuossa ihan lähellä ja aika hyvin pääsee kurkkimaan sisälle jos niin haluaa. Täälläkinpäin varkaita liikkuu aika paljon ja olisi ikävää jos joku joskus murtautuisi sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkyä, mistä ihmeestä näitä hiippareita piisaa ja siinä menee turvallisuuden tunne.... Inhottavaa!

   Poista
 39. Hui kamala mitä tapauksia. Kaikenlaisia hiippareita liikkuu, niin ihme, että ei pahempaa ole omalle kohdalle sattunut. Paitsi yksi itsensäpaljastelija ja sitten nuorempana yksi hiippari lähti seuraamaan, mutta onneksi ruuhkaisaan aikaan päivällä, joten sen sain eksytettyä helposti, mutta tuo oli oikeasti pelottavaa, sillä niin ilmeisesti tyyppi kuitenkin seurasi joka paikkaan.

  VastaaPoista