torstai 22. lokakuuta 2015

Ilovirta, Suomen kiltein sähköyhtiö!

Ilovirta, Suomen kiltein sähköyhtiö!

Olen miettinyt sähköasioita viimeiset vuodet aika paljon. Iso omakotitalo kuluttaa paljon sähköä, vaikka lämmitys tapahtuukin maalämmöllä. Kilpailutan sähköyhtiötä ja olen ajan hermolla kotimme sähkön kulutuksesta ja sähkön hinnoista. Olen myös valinnut sähkön muodoksi tuulivoiman ja ajatellut näin tekeväni sähkösopimuksen sopiessa edes jotenkin hyvää. Käytännössä tuo tuulivoimakin tarkoittaa, että energiayhtiö sitoutuu ostamaan tietyn määrän tuulivoimaa, ei naivisti ajateltuna sitä, että meidän taloutta pyörittää tuulivoima.... 


Luin muutamia viikkoja sitten blogiystävän blogista ja lehdistä, että monissa kotitalouksissa oli katkennut sähköt useaksi tunniksi, asia hirvitti. Välillä mietin kauhuskenaariolla, mitä jos meille kävisi noin talvipakkasilla. Muuttaisimme kenties puusaunaamme asumaan tai polttelisimme takkaa, erittäin synkeä ajatus on ajatus talosta ilman sähköä, niin tärkeää sähkö on, sähkö jota jokainen pitää aika pitkälle itsestäänselvyytenä. Ensimmäisenä ei sähköttömyydessä tule mieleen kodinkoneet, tietokoneet jne, vaan avuttomuus paukkupakkasilla. 


Sähköasiat ovat täten pyörineet ajoittain paljonkin mielessä, mutta eipä aiemmin ole ollut olemassa sähköyhtiötä, jonka kanssa tehdessä sähkösopimuksen voi aidosti auttaa ja tehdä hyvää. Ilovirta on uusi sähköyhtiö, jonka palvelut avautuivat 1.10. Olette varmasti huomanneet Ilovirran mainontaa mm.täällä blogin yläbannerissa, Indiedaysin sivuilla ja hyppysissänihän on viikon 41 Anna lehti, jota koristaa sekä oma nassu, että blogiystävien ja takakannessa koko sivun Ilovirran mainos "Pienet teot ovat yleensä suurimpia". Jos et ole vielä Ilovirtaa huomannut, kannattaa käydä Ilovirran sivuilla ja tutustua, sillä Ilovirta on aidosti suomalainen sähköyhtiö, jonka kautta voit lahjoittaa sähkölaskusi yhteydessä 1, 3 tai 5e/kk hyväntekeväisyyteen. Nyt on mahdollisuus tehdä helpolla hyvää ja auttaa ja samalla tukea suomalaista sähköyhtiötä, mielestäni tämä kuulostaa täydelliseltä tilaisuudelta voida vaikuttaa, eikö sinustakin?

Kävin itse testaamassa sähkösopimuksen tekemistä ja kuten aiemmin mainitsin, olen kilpailuttanut sähköyhtiön useasti. Ilovirralla sähkösopimusformaatti on teknisesti helpoin johon olen tähän mennessä törmännyt, aivan mainio palvelu. Ilovirran sivuilla on heti etusivulla kohta Tee sähkösopimus, lomakkeisiin syötät asumisen muodon, neliöt ja mikä lämmitys muoto, meidän tapauksessa näin, omakotitalo>250neliötä>maalämpö ja laskuri laskee kulutuksen ja antaa sähkön hinnan. Seuraava vaihe sähkösopimusta tehdessä on valita hyväntekeväisyysjärjestö jolla voit lahjoittaa sopivaksi katsomasi summan, 1, 3 tai 5e. Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat Roosa Nauha, Punainen Risti, Unicef, Suomen Luonnonsuojeluliitto, MLL Mannerheimin lastensuojeluliitto. Vaikuttavia järjestöjä, joista voisin valita jokaisen, mutta tällä kertaa oma valintani olisi Mannerheimin lastensuojeluliitto, lapsiperheen silmin tein valintani.

Ilovirta tarjosi sähkösopimuksen hinnaksi edullisemman sopimuksen, kuin elokuussa kilpailuttamani yhtiön kanssa. Harmittaa että olen lyönyt lukkoon sopimuksen vuodeksi ei kotimaisen yhtiön kanssa kalliimpaan hintaan ja vielä ilman hyväntekeväisyysosuutta. Ilovirta on hinnoissaan kilpailukykyinen, mutta hyväntekeväisyyspuolella ainutlaatuinen sähköyhtiö.

Ilovirran sivuilla on Lue sähköstä osiossa paljon hyvää tietoa siitä, mitä tarkoittaa kilowattitunti, miten voit säästää sähköä, mistä sähkön hinta koostuu ja sähkön alkuperä. 

Olen vaikuttunut Ilovirrasta, miltä Ilovirta sinusta kuulostaa, oletko kilpailuttanut sähköyhtiötäsi pitkään aikaan, onko sähköyhtiösi suomalainen?Ilovirran toimintaa ohjaavat arvot

Vastuullisuus
Kun ostat sähkön meiltä, voit samalla tehdä hyvää.

Ihmislähtöisyys
Puhumme selkosuomea, emme insinöörijargonia.

Helppous
Kanssamme on helppo asioida.

Läpinäkyvyys
Näet selkeästi lahjoitussummien virran. Kerromme toiminnastamme avoimesti. Toimimme kaikkien lakien, asetusten ja eettisten sääntöjen mukaisesti.

Ympäristöystävällisyys
Kaikki myymämme sähkö on 100 % uusiutuvaa, alkuperätakuin sertifioitua sähköä.

Kotimaisuus
Olemme 100 % kotimainen yritys.

Reiluus
Sähkönmyyntihintamme on edullinen ja kanssamme on helppo tehdä sopimus.

Auttava
Edistämme hyvinvointia myymällä sähköä ja auttamalla avun tarvitsijoita.
Palveleva
Meiltä saat ystävällistä ja aitoa palvelua.


*Yhteistyössä 6 kommenttia:

 1. Mä oon ihan ulalla näistä jutuista. Mies hoitaa meidän sähköasiat....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hoidan minä nämä sähköasiat, miehellä niin paljon hommaa muutenkin. :) Hyvä on kilpailuttaa ja pohtia näitä, hinnoissa voi säästää ja myös sähkön eettisyydessä.

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Meillä sähkönkulutus on ollut varsin siedettävissä summissa. Pitääpä käydä kuitenkin katsomassa minkä hintaista sähköä Ilovirta tarjoaa.
  Mukavaa torstaita Tiia♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aina tutkia, meillä kyllä sähkö teettää todella ison laskun talvikuukausina. :) Ihanaa lauantaita <3

   Poista
 3. Tuo tuli hyvään rakoon,pitäisi kilpailuttaa sähkösopimus. Ongelma on vaan se ettei tuosta kalliista verkon jakelijasta pääse sittenkään eroon...:( Meillä on menee enemmän maksusta sähköjakeluun kuin itse sähköön!

  VastaaPoista
 4. Höööhhhh..... onko teillä kallis jakelija, voi mölli sentään. Kivaa viikonloppua kuitenkin. <3

  VastaaPoista