tiistai 25. elokuuta 2015

Mies jäi rysän päältä kiinni!

Eilen ukkeli kotiutui neljän päivän perhokalastusreissulta Lapista ja mitä silmäni näkivätkään! Coopista (ruotsalainen ruokkakauppaketju) ostettua Vichyä ja ruotsalaista knäckebrödiä!! Hahaa heti bongasin naisellisen syyllistämisen paikan, siis kävikö mies ihan ulkomailla, vallan Ruotsissa ja tuomatta tuliaisia! 

Syyllistäminen jatkui vielä monimutkaisemmin keinoin, etkö nyt muista meidän Ruotsin ajoilta, kun aina ostin Coopista tekakoja (teeleipiä) ja mandelmassaa, etkä tuonut?! Selitin vuolain sanankääntein miten rakastin niin kovin niitä tekakoja... Mies oli täten vallan Ruotsissa ja toi mukanaan moisen Husmannin knäckebröd paketin, anna mun kaikki kestää, heh. 

Ukkeli kyllä siinä kertoili sitten, että sanoinhan että menemme Ruotsiin, Bengt jotain paikkaan perhostelemaan,  oli tainnut omiin korviini sointua Penttiseksi koko mesta! Luulin, että oli jossain Suomen Lapissa, enkä älynnyt pyytää niitä himskatin tekakoja ja mandelmassapötkylöitä. Lisäksi ehkä jouduin inttämään vielä kaiken päälle ukolle, että et kyllä kertaakaan käyttänyt sanaa "Ruotsi", puhuit vaan jostain penttisestä.

Ei siinä mitään, ehkä olen leivättömällä kuurilla ja myös ehdottomasti mandelmassattomalla, enkä niitä tuliaisia nyt oikeasti olisi halunnutkaan, mutta eikös moinen ole sellainen rakkauden mittari, älyääkö tuoda vai ei?

Mitä sitten kertoo vaimosta, ettei vaimo tiennyt edes minkä maan kamaralla mies perhostelee, ei se tämä vaimokaan taida aina oikein kuunnella niitä ukkelille tärkeitä asioita kovin syvään ja hartaasti...

Mitä tämä kaikki sitten kertoo meidän parisuhteesta, noh ei oikeasti yhtikäs mitään, naurettiin koko syyllistämisepisodille ja Ruotsi vai Suomi tapaukselle, tämä oli taas niin tätä, tätä meidän parisuhdetta.

Onneksi se ukkeli tuli takaisin elävänä, ne ruotsalaiset ovat kummallisia, luulevat että suomipojat selättävät jopa karhun. Olivat heittäneet ukkelin kavereineen perhostelemaan alueelle, jossa oli pongattu 8 karhua ja helikopteri bongaili yllä... No mitä suomipojat tekivät, jatkoivat kalastusta. ;) 

Että sellainen reissu ja sellainen Husman tuliainen tällä kertaa!

Tuoko teidän armaat teille aina tuliaisia, miten koet naisten ja miesten ajatteluiden eriävän, tiedätkö millä planeetalla miehesi luuraa, hih minä en tiennyt, voihan knäckebröd!!!

Iloa päivään, onhan sentään tiistai eikä maanantai!
49 kommenttia:

 1. Ulkomaan reissuilta tuo kyllä mutta mukana sillä on pitkälistakin :DD

  En mäkään oo aina kartalla sen höpinöistä mutta toisaalta ei ole kyllä sekään. Onneksi silti ei meen tarvikkaan olla, sitä se rakkaus on, vaikka ollaan välillä huithapeleita niin silti ollaan tiukasti kiinni <3
  Ihanaa maanantaita eikun siis tiistaita. Itse nautin vielä tämän päivänä nuorena olemisesta, ikää karttuessa huomenna en enää muista :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Marina, tänään on se päivä, paljonkohan rouva täyttää..Juu kyllä se oma rakas tuo ulkomaanreissuilta tuliaisia, mutta noissa metsäläishommissa se ei ehdi ajattelemaan yhtikäs mitään ja toisaalta siksi taas minä en ollut niin kiinnostunut missä menee, joki kuin joki, vähän niin kuin. HIh. :)

   Kivaa päivää Marina <3

   Poista
 2. Minäkin luulin mieheni olevan viime perjantain ja lauantain Kolilla yksin mopoilemassa, mutta sepä olikin Lieksan moottorikerhon mopotapahtumassa ja Ruunaankoskella kumilautalla laskemassa koskea! Eikä tuliaisina muuta kuin likapyykki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi voi meitä naisia, hyvin kuunnellaan rakkaita ukkeleitamme. <3 Ihanaa päivää ja siis normituliaiset ;)

   Poista
 3. Mies tuo usein tuliaisiksi jotain herkkua josta tietää minun pitävän. En koskaan pyydä tuliaisia, haluan vain, että ukko tulee elossa kotiin ;)
  Kivaa tiistaita Tiia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on tärkeintä ja toki ensin halattiin, ettei karhu ollut puraissut peppuun ja sitten pientä huumorilla ryyditettyä vinoilua. ;)

   Ihanaa päivää Outi <3

   Poista
 4. No ei todellakaan tuo aina tuliaisia, mutta arkipäivän yllätyksiä senkin edestä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se se onkin tärkeintä <3 Ihanaa päivää Jonna <3

   Poista
 5. Isännän tuliaiset yleensä on kassillinen likapyykkiä ja hielle haisevat ajo-kamat mopo-reissuiltansa. Ja rönsyilevät jutut reissuistansa - tyyliin..ake,make,pera ja mä.. Näkkärikin olisi luxusta=D
  Juu, onneksi tiistai - ja mukavaa sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi eli Husmannia tulisi kiittää. ;) Toi sentään knäckebrödiä likapyykkien kylkiäsiksi eli hyvin samanmoinen meininki täälläkin. :)

   Upeaa päivää Tanni <3

   Poista
 6. No ei tuo tuliaisia, tai joskus saattaa tuoda jos on pidempään pois. Kuule älä huoli, ettet tiennyt missä miehesi on ja minkä maan kamaralla, meillä isäntä teki työreissun jossa osa oltiin Intiassa ja osa Kiinassa ja mulle ei oikein jäänyt mieleen, milloin oli maan vaihto, saati sitten, että olisin tiennyt kaupunkia jossa oli... Onneksi tuli ehjänä kotiin ja onhan nuo kännykät, jotta saa kyseltyä hengissä olemisen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Intia tai Kiina on totta tosiaan hieman eri kuin Ruotsi tai Suomi mutta silti kyllä sama asia kun tästä hih asiasta keskustellaan. ,)

   Kiitos Anu mahtavaa vertaistukea ja upeaa päivää sinulle <3

   Poista
 7. Ajatusmaailma poikkeaa luvattoman paljon! Välistä tuntuu, että päivittäin tulee puristeltua päätä toisen ajatusmaailmalle. Mutta ei se haittaa. Tuliaisia tuo aina, niin minulle kuin lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih eikö vaan, mutta ajan kanssa sitä oppii kyllä ymmärtämään tuota toisen kieltä, vaikka onkin aika hebreaa.. Juu kyllä se ukkokin tuo, mutta ei nyt sentään jokireissuilta, hih. :)

   Kivaa päivää Satu <3

   Poista
 8. Hassua miten Ruotsista löytää paljon kaikkea ihanaa mitä meiltä ei saa. Mekin kotiudumme aina Haaparannan reissulta kassikaupalla herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ja hei mantelimassa on siellä niin paljon edullisempaa! Upeaa keskiviikkoa Nanni <3

   Poista
 9. Meillä ei ole ollut tapana juuri tuoda tuliaisia. Sen verran olemme tahkonneet molemmat vuorotellen ja välillä samaan aikaankin reissuhommia, että luovuimme tuliaisten ostelusta. Lapsetkaan eivät yleensä saa mitään kovin kummoista työreissuilta. USA on ollut vähän poikkeus, etenkin halvan dollarin aikaan tuliaiset saattoivat olla aika kattavat.

  Minä tiedän yleensä aika tarkkaan, että missä mies on menossa. Luulen, että toisinpäin ei ole mitään tietoa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu teillä jos on tuollaista, niin se alkaa tuntua hieman hassulta koko ajan tuoda tuomisen vuoksi. Mieskin kyllä aina työmatkoilta tuo ja mitä pidempi matka, sen paremmat tuliaiset. ;) Jenkeistä on tainnut tai oikeastaan Ausseista tulla ne parhaat. ,)

   Hih kyllä taidan muuten tietää, mutta aina en oikein täydellä korvalla kuuntele noita perhokalastusjuttuja. :)

   Leppoisaa keskiviikkoa <3

   Poista
 10. Mä oon sanonut meiän kundeille duunissa, että AINA tuotte tuliaisia, jos jossakin käytte tai ei oo takasin tulemista toimistolle! Hyvin ovat totelleet ;D! hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hyvä sinä, hahaa, aina pitää tuoda ;) Kivaa keskiviikkoa <3

   Poista
 11. Tuliaisia tuodaan puolin ja toisin, jos on jotain tarpeellista tai erityisen toivottua. Ja yleensä lähinnä sellaista, mitä ei juurikaan Suomesta saa.

  Kaikkein kivoimmat tuliaiset olen saanut Espanjasta, kun olemme olleet reissussa koko perhe - kaksi Massimo Duttin käsilaukkua <3. Molemmilla kerroilla olisin ostanut itse, mutta mies halusi ostaaa "tuliaisina" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija aivan mahtavat tuliaiset ja vielä kaksi! Käsilaukku on minunkin toivetuliainen aina ja ikuisesti. :)

   Kivaa keskiviikkoa Tuija <3

   Poista
 12. Hauska postaus. :D Ja: "Onhan sentään tiistai" - ja mä olen oikeasti elänyt maanantaita ja tehnyt suunnitelmia kuinka menen yhteen runoklubiin illalla. Se olikin jo eilen!! Mitäs nyt, siivoisko vaikka? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih voi ei sinua, juu kyllä täälläkin on päivät sekaisin, tänään luulin että on tiistai, mutta eipä olekaan. Hih. Noh siivositko. ;) <3 Kivaa keskiviikkoa <3

   Poista
 13. Käytännönmies :D Ei ainakaan perhe joudu nälkää näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fisua ja knäckebrödiä ja vaimo vieroksuu, kuka se tässä on täällä päässä pönttö. ;)

   Kivaa päivää Satu <3

   Poista
 14. No ei tule kyllä jokaiselta reissulta minullekkaan tuliaisia muuta kuin likapyykit ja parempi niin <3 Pääasia että isäntä kotiutuu reissuistaan turvallisesti aina kotiin, en minäkään jokaiselta reissulta tuo tuliaisia....:) Ihana tämä sinun postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja olen kyllä onnellinen ettei karhu popsinut. ;) Ihanaa päivää <3

   Poista
 15. Ei tuo tuliaisia, enkä minä. Molemmat matkustetaan sen verran, ettei oteta moisesta enää stressiä. Likapyykinkin Isäntä pesee itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea asenne ja heh ei sitä nyt metsästä mitään tuoda ja kait siellä ruokaostoksillakin siellä Ruotsin puolella on siintänyt vain lohet silmissä, jos yhtään miestäni tunnen. ;)

   Kivaa päivää Leena <3

   Poista
 16. Ihana mies sulla, näkkileipä on hyvää, vaikka toki jos jotain muuta olisi odottanut, niin ymmärrän yskän ;)
  Silloin kun mulla oli poikaystävä, kävi hän kerran työmatkalla Saksassa ja toi sieltä suurieleisesti tuliaiseksi suola- ja pippurisirottimen. Tulivat käyttöön, mutta myöhemmin paljastui, että oli itse saanut ne siellä reissussa liikelahjana. Kyllä vähän annoin kuulla. Sama tampio halusi kerran ilahduttaa mua kokkaamalla ja töistä kotiuduttuani siellä oli nakkikastike ja potut valmiina. Ihmettelin nakkikastikkeen outoa sivumakua - hänhän oli käyttänyt pohjaan polttamaansa kattilaa, jonka olin jättänyt Fairyn kanssa yön yli likoamaan ja oli siis vain kaatanut sen Fairy-lilluveden pois ja laittanut uuden kastikkeen siihen pohjasmäidän päälle. Näistä ja muutamista muistakin yhtä hyvistä syistä ero tuli ennen pitkää ja ny jaksan jo välillä nauraakin tuolle tyypille (ei kyllä kauheesti enää olisi puhuttavaa, jos nokikkain satuttaisiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no onneksi en odottanut, mutta toki jos olisin tiennyt että on Ruotsin puolelella, olisin kyllä pyytänyt knäckebrödiä ja mandelmassaa, mutta hyvä etten tiennyt, sillä kuminauha kiristää taas siihen malliin vyötäröstä...

   Voi ei mikä poikaystävä, tuollainen muuten ärsyttää jos suurieleisesti tuo jotain ja siihen ei loppupeleissä olekaan käytetty lainkaan ajatusta.... Mutta esitetään että on... Valheellinen meininki ei ole kivaa... juu ei,, se sitten alkaa ärsyttämään monessa ja voihan nakki myös!

   Fairy on toki hyvä aine, mutta ei suussa, hih.

   Kivaa päivää <3

   Poista
 17. Mä oon arvatenkin samanlainen kuin sinä. Viimeksi miehen reissulta sain tuliaiseksi VAALENPUNAISEN PORSASPUVUN. Kokofleeceä. Mitä tämä kertoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hieno wau, ööh mihin tarkoitukseen, hih. :)

   Upeaa päivää Taru <3

   Poista
 18. Kyllä meilläkin tuoliaisia tuodaan kun vain ollaan reissussa. Ja toden sanoaksen, kiva niitä on saada =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh niin meilläkin muuten, mutta perhokalastusreissulla ukolla ei kiilu silmissä muuta kuin lohet. hih. Kivaa päivää Katinka <3

   Poista
 19. Jotain pikku tuliaisia saan ja tuon itsekin.

  Kysyn joskus mieheltä kun hän soittaa, että missä oikein oletkaan. Kerran itse olin työmatkalla, luulin meneväni Belgiaan ja vasta perillä selvisikin, että kohde olikin Ranskassa kun aloin työnantajalta kysellä missä se Belgian raja oli matkalla 😊. Oltiin kyllä lennetty Pariisiin ja ajettu siitä pari tuntia - ihan eri suuntaan kuin luulin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih voi ei mikä tarina, varmaan silloin hikoilutti mutta jälkikäteen naurattaa. :) Juu kyllä se mies työmatkoilta on aina tuodut todella hyvät tuliaiset, mutta perhokalastusreissulla ei näe eikä kuule muuta kuin niitä lohia.

   Mukavaa päivää Lumo <3

   Poista
 20. Sinä päivänä kun mun mies ensimmäisen kerran elämässään erehtyy tuomaan mulle tuliaisia, alkaa ihan varmasti hirmu kuulustelu, mitä pahaa on tehnyt ja kenen kanssa, kun on alkanut omatunto noin paljon soimaamaan :D

  Mutta sensijaan jos bongaisin laukusta näkkäriä, jonka nimi on "Husman", olisin kyllä niin täynnä lämpimiä tunteita ukkelia kohtaan <3. Eihän ton kunnollisempaa ja sulosempaa voi olla :)

  VastaaPoista
 21. No eipä ole tuliaisia täälläkään näkynyt..... ellei sitten ole saanut siellä jonkinlaista firmalahjaa, joka sitten kiikutetaan kotiin.
  Isäni toi aikoinaan 70-luvulla Neuvostoliitosta moottoriöljyn makuista suklaata, säkillisen limppuja ja Leninin pääpatsaan. Heehhhh...
  Norjasta hän toi kerran tuoreita katkarapuja, mutta tuli niin myöhään illalla kotiin, että ravut olivat lähes ongelma - eiväthän ne niin pitkään säily (ainakaan kuorimatta).

  Näkkäri on kuitenkin hyvää :)
  Ukkokullat <3

  VastaaPoista
 22. Mun mies käy myös kalassa Lapissa, erämaassa ja nukkuvat jossain laavulla tai joskus erämökillä, ei ole kyllä mun juttu, hahaa :) Mä tarvitsen mielellään untuvapeitot kun lähden reissuun, mutta hyvä että hänellä on samanhenkisiä kavereita, miesten juttuja ;)
  Tuliaiseksi noilta reissuilta saan "vaan" kalaa.....

  VastaaPoista
 23. Aina on syytä marinaan, mutta myös suukkoon ja halinaan

  VastaaPoista
 24. Kyllähän noi sanomiset puolin ja toisin joskus menee ohi korvien!
  Meillä tuodaan oikeastaan aina tulisia toisillemme ku olemme jossain. Minusta kiva pieni huomionosoitus !

  VastaaPoista
 25. :D aikamoista, siis karhujen kanssa! Huhuh! Tuliaisia tuodaan kyllä, mut aika harvoin ollaan itse asiassa ollaan eri paikassa.

  VastaaPoista
 26. Ai, ai... sitä oikein rysän päältä kiinni jäätiin. Pistä ukkeli tubettamaan, niin tiedät, että missä mennään ;) Meidän tekemiset ainakin tietää kaikki, ihan kaikki ;)

  VastaaPoista
 27. Mä voin niin kuvitella, että meillä kävis samalailla :D Mököttäisin ko en ois saanu ruotsista jotain herkkua, ja mies ei olis ees reissussa tajunnut koko asiaa :DD

  VastaaPoista
 28. Mun miehellä menee yleensä mun sanomiset ohi korvien, ei toisinpäin niinkään...Tuliaisia on paha tuoda puolin ja toisin, jos melkein ainoot matkakohteet on ollu maaseutukäyntejä, eli siis lähinnä mökkeilyä omalla tai tuttujen mökeillä. Jonkun kerran on käyty puolin ja toisin risteilyllä. Taidettu ostaa vaan karkkia, kun ei oo oikeen rahaa muuhun.

  VastaaPoista
 29. Mun miehellä menee yleensä mun sanomiset ohi korvien, ei toisinpäin niinkään...Tuliaisia on paha tuoda puolin ja toisin, jos melkein ainoot matkakohteet on ollu maaseutukäyntejä, eli siis lähinnä mökkeilyä omalla tai tuttujen mökeillä. Jonkun kerran on käyty puolin ja toisin risteilyllä. Taidettu ostaa vaan karkkia, kun ei oo oikeen rahaa muuhun.

  VastaaPoista
 30. Mun miehellä menee yleensä mun sanomiset ohi korvien, ei toisinpäin niinkään...Tuliaisia on paha tuoda puolin ja toisin, jos melkein ainoot matkakohteet on ollu maaseutukäyntejä, eli siis lähinnä mökkeilyä omalla tai tuttujen mökeillä. Jonkun kerran on käyty puolin ja toisin risteilyllä. Taidettu ostaa vaan karkkia, kun ei oo oikeen rahaa muuhun.

  VastaaPoista