maanantai 13. lokakuuta 2014

Sydämellinen päivä.

Roosa nauha-päivän ja Bikken uskomattoman postauksen tunnemyrskyissä sivusin omaa surukokemusta liittyen perheemme sydänlapseen. Silloin kun blogini perustin, tein päätöksen että pysyn vaiti asiasta ja viime perjantaina jolloin asiasta lyhyesti kirjoitin, luetutin tekstin ensin miehelläni.

Se että on sydänlapsi on mielestäni tyttäremme oma henkilökohtainen asia ja vaikka olemme Sydänliiton jäseniä ja kuulun Facebookissa sydänlasten suljettuun ryhmään, en jaa asioitamme, enkä jaa sivuille lapsestani sydänkuvia tai ylipäänsä muitakaan kuvia, jotka liittävät hänet sydänvikaan.  En ole näyttänyt teholta otettuja kuvia, kuin muille lapsillemme ja muutamalle hyvälle ystävälle. Teholta otetut kuvatkin herättävät ristiriitaisuuden tunteita, mutta lapsensa itsensä kannalta on hyvä, että ne kuvat ovat kuitenkin olemassa.

Joten kyllä koen siksi olevani hieman luopio, että täällä ikuisessa bittiavaruudessa kuitenkin sivusin sydänvanhemmuutta ja siinä samalla paljastin tyttäremme henkilökohtaisen asian. Mieheni kuitenkin kauniisti sanoi, että olemme sydänlapsen vanhempia, olet sydänlapsen äiti ja meilläkin on oikeus tunteisiin.


Eilen postasin poikamme tyttöystävän tekemistä marmorikynsistä. Lakkakokoelmankin oli joku taikonut sydämen muotoon. 
Vannomatta näköjään paras, tunteellisena hetkenä tuli kerrottua asiasta joten sen verran voin tästä päivästä kertoa, että kaikki meni Lastenklinikalla hyvin ja saimme vain hyviä uutisia.


Lastenklinikan seinät olivat pukeutuneet syysasuun. <3 Seutu muutenkin on oman lapsuuden tuttu ja turvallinen, joten itse alue ei herätä negaatioita. :)

Olemme kuitenkin todella onnekkaita ja siitä olen kiitollinen. Tyttäremme voi elää normaalia elämää, saa tulla äidiksi, saa urheilla ja voipa jopa todeta, että koska hän on loppuelämänsä seurannassa, hän on jopa paremmassa suojassa kuin kaikki me joiden sydämiä ei tutkita perusteellisesti. Ties mitä aikapommeja sisimmissämme tikittää.

Joten meillä on asiat tänään erinomaisen hyvin ja tästä voi huomenna jatkaa jo kevyemmällä linjalla. Selvästi on muutama varsin tunteellinen postaus tullut täällä pykistettyä. :)

Aamusumpit tuli tänään pikaisesti ryystettyä Aladdin mukista.. <3

16 kommenttia:

 1. Hienoa, että asiat ovat nyt hyvin ♡
  Ja sit noihin kynsiin... aivan ihanat, ihan hölmönä noita kuvia katselin... kaikkee sitä voidaanki tehdä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Marru, niin on iloinen päivä. Juu jösses, viikko sitten en ollut kuullutkaan tuollaisista kynsistä ja nyt kynsissä on ne! Aivan hassua. Eiköhän ne kohta keksi jonkun meikkisuihkunkin, nassu johonkin laitteeseen ja meikit naamassa. :)

   Kivaa iltaa toivottelee Tiia

   Poista
 2. Hienoa kuulla, että kaikki on noin hyvin. Päätöksesi on varmasti ihan oikea, mutta mielestäni miehesikin on oikeassa, etkä tyttäresi asioita nyt sen enempää levitellyt. Ja se sitten siitä<3
  Taitavat osaavat kaikenlaista, hienoja kynsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kommenttisi auttoi todella paljon. Se siitä. Näinhän se juuri on. :)

   Ja niinpä taitavat osaavat kaikenlaista, Siina on mielettömän hyvä kaikessa.

   Kivaa iltaa ja kiitos järkevistä sanoista.

   Tiia

   Poista
 3. Voi, miten ihana kuulla! Ymmärrän hyvin, että on asioita joita et halua jakaa. Käsittelit vaikeaa aihetta taidolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Ninni :)

   Juu hih jaan mitä jaan minusta, mutta muista kun kertoo täytyy olla tarkkana. Lapsi ei osaa vielä edes puolustautua. Mutta mitään hävettävää asiassa ei ole, enkä toivo typyni niin koskaan ajattelevan. :)

   Kiitos kauniista sanoista ja kivaa iltaa.

   Tiia

   Poista
 4. Hienoja uutisia olettekin saaneet! Toivottavasti jatkossakin♥
  Monen monta halia ja varjeluksen toivotuksia täältä toiselta äidiltä, jolla hänelläkin ne omat huolensa laspsensa suhteen ovat olleet - eivätkä ohi ole vieläkään♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos <3 Seuraava kontrolli 2-vuoden päästä ja se on juhlaa. Ensimmäisenä elinvuotena oli 2-viikon välein.
   Kaikilla meillä on omat huolemme ja lapsilla moninaiset, sitä myötäelää kaikissa lasten tuskissa, vaikka olisi pienempiäkin suruja.

   Ikuinen on äidin huoli, päällimmäinen toive on elää niin kauan, että saa lapset aikuiseksi. <3

   Kaunista tiistaita. <3

   Tiia

   Poista
 5. Huikean ihania uutisia! ONNEA!!!
  Ja kyllä, Tiia. Sinä olet sydänlapsen äiti ja sinulla on oikeus juuri kaikkiin niihin sydämellisiin ja sydäntäsi lähellä oleviin tunteisiin, mitä koet ja tunnet. Ei ollenkaan paha, jos tahdot purkaa joskus tuntojasi poiskin. Meille tai jollekin toiselle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viltsu olet kyllä viisas, hirmuisesti auttaa sinun sanat. Etten ylittänyt toisen henkilökohtaista rajaa.

   Iso kiitos.

   Lämpimin terkuin Tiia

   Poista
 6. Hienoa! Ihanaa että Sydän kunnossa! <3 meillekin lastenklinikka tuttu paikka,mutta eri syistä,eikä niin vakavasta syystä! Haleja koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin ihana happy hippo. Hyvä että ei niin vakavista syistä, mutta kurjaa silti että on tuttu paikka. Kyllä lääkärissäkäynti on aina vakava ja pelottava paikka lapselle.

   Haleja täältä rutkasti sinne. Sydämiä en tähän bloggeriin älyluurilla osaa tehdä, mutta sydämiä täältä satelee.

   Kivaa tiistaita.

   Tiia

   Poista
 7. Olipa hienoa lukea tämä postauksesi. Uutiset olivat hyviä, ja pikkuisella sydänlapsella kaikki hyvin. Joskus on hyvä avautua ikävistäkin asioista. Ihailen ihmisiä, jotka siihen pystyvät ja uskaltavat niin tehdä. Sinä olet rohkea ja kuitenkin niin hienotunteinen, Tiia! Sydämiä lähettelee Tuulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulia, kivaa että löysit tämänkin. Kun asiaa siinä toisessa postauksessa sivusin, se tuli täysin tunnepohjalta ja oli lyhyt juttu. Sen jälkeen ymmärsin, ettenhän voi tuota asiaa tuohon jättää. Kerron kontrollista, mutta en kertoisi päivästä mitään. Siten tämä juttu paisui isommaksi kuin toivoin ja tämä postaus on sellainen, josta julkaisun jälkeen menin vielä poistelemaan tekstiä. Tämä postaus oli hankala, kun en oikein halunnut enää asiasta kirjoittaa ja olin jo moodilla, tästä asiasta ei julkisesti kirjoitella.

   Tälläistä ihmeellistä asian kanssa pyörittelyä. Mutta te siellä saatte tuntemaan olon hyväksi, etten nyt liikaa raottanut asian tiimoilta verhoa. :)

   Ja kyllähän minä omista asioista voin kirjoitella mielestäni, mutta tuli huono omatunto, että sodin päätöstäni vastaan etten kirjoita tästä asiasta.. Mutta näin tämä nyt meni. Ja edelleen kiittelen, onneksi on te ihanat siellä. Blogiystävät. <3

   Suloista iltaa ja sydämiä satelee täältä sinulle ihana Tuulia. <3 <3 < 3 <3

   Poista
 8. Voi kun ihana kuulla hyviä uutisia<3 Joskus tunteita pitää vaan vähän purkaa, pysyy omakin sydän terveempänä!
  Se meikkisuihkulaite on muuten jo keksitty...:D Amerikassa kaiken pitää olla helppoa ja täydellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ja purkaus tapahtuu aivan huomaamatta ja eihän "kaatuneelle maitolasille mitään voi". Mutta toisaalta ei asia ole mikään salaisuus, eikä siinä ole todellakaan mitään hävettävää. Kai se on vaan, että nämä tiedot kun jäävät tänne nettiin ja toinen ei sitten isompana välttämättä tykkää. Joten pitää olla varovainen mitä purkaa. :) Mutta täällä te olette niin kivaa porukkaa, ettei sellaista huolta ole edes, että asiat väärin ymmärrettäisiin.

   No voi hitsin pimpulat, tietenkin jenkit keksineet sen,toimiikohan se? Japanilaisilla taatusti moiset vekottimet myös :) Hih, asiaa täytyykin hieman googlailla. :) Aika mahoton ja hassu idea, mutta toimivana perin kätevä.

   Kivaa perjantai-iltaa. <3

   Tiia

   Poista