maanantai 11. kesäkuuta 2018

Terkkuja Riiasta!

*Yhteistyössä Tallink Siljan kanssa









Hei kaikki, terkkuja täältä Silja Europalta, jolla olemme pressimatkalla kohti Latviaa. Mukana menossa blogikamuseni Kristallikimara. Eilen nautimme taas jättihyvän illallisen italialaista ruokaa tarjoavassa ravintola Tavolatassa, joka on ehdoton lempiravintola nykyisin laivoilla.

Yleensä otan aina alkupalaksi leikkelelautasen Salumi mistin, mutta nyt jaettiinkin isompi leikkelautanen yhdessä ystävän kanssa ja voi pojat miten paljon herkkuja tuotiin pöytään. Grande Assortimento di antipasti, sisältää Salumi mistin tapaan leikkeleitä, mutta myös mozzarella ja caesarsalaattia. Mielettömän hyvää ja tämän jakaisin ehdottomasti seuraavalla yhteisellä reissulla oman rakkaan kanssa. Pääruoksi herkullista jättikatkarapurisottoa ja jälkiruoksi oliiviöljyjäätelöä. Luitte oikein, jäätelöä, jossa oli oliiviöljyä ja mielestäni keksitaikinassa leivitettyjä oliivinpaloja, toimii!

Kyyti on ollut lempeää, vaikka yhtään en taas nukkunut, hih mistähän se johtuu, kun lähtee ns. ulkomaille, käy sen verran kierroksilla, ettei uni tule silmään. No mutta ehkä ensiyönä tai viimeistään kotona sitten ehtii nukkua. Latviassa kerrotaan muuten olevan +27 astetta, eli tulee hottentotti päivä. 

Oikein sydämellistä uutta viikkoa kaikille ja pian pukkaa raporttia Latviasta, maasta jonne sydämeni jäi neljän asutun vuoden jälkeen. Oletteko te muuten käyneet Latviassa ja mitä piditte?

Lisäksi haluaisin vinkata kesän toisesta Riian risteilystä.

Latvian pääkaupunki, Riika, sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen (Daugava) suulla 312 km Tallinnasta etelään. Keskusta on juuri sopivan kokoinen nähtävyyksiin tutustumiseen kävellen. Riian Vanhakaupunki, Vecriga, on aivan omaa luokkaansa ja ainutlaatuinen keskustori houkuttelee matkailijoita ottamaan valokuvia kuuluisan Mustapäiden talon edessä.

Varaa edullinen hotellimatka Riikaan! Nopean laivamatkan jälkeen jatkat Tallinnasta matkaa kätevästi omalla autolla tai bussilla.

Europa-laiva risteilee vielä kesäsunnuntaina 8.7. Helsingistä suoraan Riikaan. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, joten voit tutustua kauniiseen Riian kaupunkiin joko omin päin tai osallistua opastetulle kiertoajelulle tai käydä Jurmalassa asti.



40 kommenttia:

  1. Tyttöjen luksusmatka!! <3
    Ihanaa!!

    Kaunista kesäviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Susanna, kiitos niin paljon ja samoin sinulle <3

      Poista
  2. Se oliiviöljyjäätelö on ihanaa. Tavolatan turska on myös huippuhyvää.

    Riikassa olen ollut muutaman kerran. Siellä mieheni piti kosia nurisokuoron laulaessa kauniilla kujalla, mutta olin niin kipeä, että se romanttinen hetki meni sivu suun kun vinkaisin "Mulla on huono olo, täytyy päästä vessaan!" Kosinta tapahtui kuukautta myöhemmin arkisemmisda oloissa ja vaata pari kuukautta myöhemmin hän kertoi missä piti kosia...

    Hauskaa matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siellä tapahtui se surullisen kuuluisa "kosintahetki" tai sen ohi meneminen voi ei. Mutta ihanaa, kun on kosittu, täällä ei ole, vaan ihan yhteistuumin päätettiin mennä naimisiin.

      Ihanaa viikkoa Tuuli <3

      Poista
  3. Ooh tulipa nälkä noista kuvista ♥ Meillä parin päivän visiitti Riikaan edessä heinäkuussa osana pidempää Baltian- ja Puolan-reissua, en olekaan Latviassa vielä kerennyt käydä :-)

    http://mielenmaisemakuva.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuulla ja hei nauttikaa kovasti reissusta ja tosiaan nyt tänään julkaisin sellaisen pienen Riika-info postauksen, kannattaa ehkä lukea sekin. :)

      Ihanaa reissua ja kesää <3

      Poista
  4. Hieno matka teillä. Mukava arjen keskeytys.
    Vinkkasit edullisesta matkasta. Tuolle 10. 6. ei enää kerkiä. (Pystytkö korjaamaan päivän joksikin tulevaksi?)
    Hengessä mukana.
    Nauttikaa täysin siemauksin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Kirsi Kaija, olikin tullut lapsus eli tuon meidän matkapäivän hinnat ja tosiaan heinäkuun reissu on enemmän sesonkia ja hinnat ovat 189e sisältäen aterioita. Ihana sinä.

      Kiitos kovasti ja aurinkoista viikkoa <3

      Poista
  5. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Meillä tarkoituksena tehdä yön yli reissu Riiaan Pärnusta käsin heinäkuun lopulla. Mukana mies ja 4 lasta. Jään innolla odottamaan lisäpostauksia Riiasta!
    Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavuutta, teillä tulee menoa ja meininkiä. <3 Nyt on Riika-postaus ulkona, toivottavasti sieltä löytyisi teille hyviä vinkkejä.

      Ihanaa reissua teille myös Minna <3

      Poista
  6. Menossa heinäkuussa. Kiva kuulla mitä tykkäsit . Pitäisi löytää sieltä kengät.. Poikani elokuisiin häihin 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löydät ihan varmasti, Latviassa on todella paljon kenkäkauppoja, mm. Galerija Centriksessäkin vanhassakaupungissa. <3

      Olemme perheen kanssa asuneet tosiaan 4-vuotta Latviassa ja voin sanoa rakastavani kyseistä maata eli toivottavasti tekin tykkäätte. :)

      Ihanaa viikon jatkoa <3

      Poista
  7. Upeaa reissua ihanille naisille - nauttikaa <3

    VastaaPoista
  8. Sinun upeista ruokakuvista tulee aina vesi kielelle. Näytätte molemmat niin onnellisilta ja tyytyväisiltä. Hyvää matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan mielettömän paljon Marja ja ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
  9. Ihanaa reissua hyvässä seurassa <3<3<3 En edes tiennyt, että Silja menee Riikaan, mahtava juttu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä kaksi erikoisristeilyä kesässä ja jouluna jouluristeilyn. :) Ihanaa viikon jatkoa Taru ja kiitos kovasti <3

      Poista
  10. Ihanaa reissua, kaunokaiset <3 Noi ruokakuvat saavat veden herahtamaan kielelle. Nauttikaa, nauttikaa!

    VastaaPoista
  11. Oikein ihanaa matkaa teille, olen ihaillut sinun blogissa kuvia Riian ajoilta. Kauniilta näyttää ja instassa jo kävinkin teitä kurkkimassa myös.
    Ihanaa viikkoa Tiia <3

    VastaaPoista
  12. Latviassa en ole käynyt, mutta mieli kyllä tekisi sinne joskus matkustaa. Herkkuja, herkkuja, herkkuja, voi saisipa itsekin noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja reissuilla ei pidä laihduttaa. Ihanaa viikon jatkoa Kristiina ja ehdottomasti kannattaa mennä Riikaan <3 Ihanaa paikka <3

      Poista
  13. Vautsi, mitä herkkuja! Mukavaa matkaa, ihqut! En ole koskaan käynyt Riiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon ja lämmöllä suosittelen Riikaa <3

      Poista
  14. Ihana kaupunki, hyvää ruokaa. Halpaa kaikki. Kävimme talvella mutta silti ihastuin Riian ja haluaisin sinne mennä kesälläkin joskus käymään. Olemme nyt menossa Unkariin mieheni kanssa elokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin totta ja Riika ei ole kaukana, joten vahva suositus kaikille. Aivan ihanaa kuulla, että tykkäsit <3 Upeaa Unkarin reisssua teille <3

      Poista
  15. Voi mitä herkkuja - ja bonuksena ihana, ihana Riika <3 Kävin siellä pari vuotta sitten ja ihastuin kunnolla. Aion mennä toistekin!
    Ihanaa matkaa teille, ihaNaiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, kun kävit ja niin ihanaa, kun tykkäsit, toivottavasti pääset Lady pian uudelleen. <3

      Kiitos kovasti ja ihanaa viikon jatkoa <3

      Poista
  16. Ihanan näköisiä kuvia ja tunnelmia! ♥ Luulenpa, että mun täytyy ensi kerralla maistaa tuota oliiviöljyjäätelöä. Se oli muuten ihan mielettömän herkkua alkupalaleipien kanssa. Vähän eri luokkaa kuin meikäläisen markettiöljy :D

    Hauskaa loppureissua teille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pehmeää se öljy ja miten en taaskaan muistanut ostaa sitä kotiin, voi omg....

      Kiitos kovasti Tuula ja ihanaa viikon jatkoa <3

      Poista
  17. Mukavan näköistä ja ihania herkkuja lautasella :)
    Riika olisikin vielä nähtävä, en ole juurikaan sinne päin maailmaa matkaillut.

    Mukavaa jatkoa reissulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa pääsisit sinne, on ihana kaupunki <3 Kiitos kovasti Marianna <3 ja aurinkoista jatkoa Norjaan, jonne mies lähtee huomenna perhokalastusreissulle <3

      Poista
  18. Silja Europa on kyllä tyylikäs laiva ja Tavolata on minun suosikki näistä ravintoloista. Kauneushoitola iso plussa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavolata on kyllä paras <3 Oli niin ihana reissu, kiitos a-luokan seurasta. <3 Ihanaa viikonloppua M <3

      Poista