perjantai 14. lokakuuta 2016

Tietoisuus omasta ulkonäöstä ja kauneuskuplan puhkaisu

Heipsatirallaa. Tuli sellainen fiilis, että pitää nakuttaa pienoinen teksti ulkonäöstä, sen hyvistä ja huonoista puolista ja myöskin itsepetoksesta ulkonäön suhteen ja itsekriittisyydestä.

Olen mielestäni ollut aina erittäin kriittinen ulkonäköni suhteen ja löytänyt tyypillisen naisen tapaan itsestäni ennemminkin vikoja ja aina missaten ne hyvät puolet.

Aiemminkin sivuamani hirsutismin kyllästämä apinavartalokarvaisuus on tiedossa, keskivartalolihavuus, hiljakseen leukaan hiipivä parta, valuvat piirteet, absurdin blondatut hiukset jne. Paljon on vikaa meikäläisessä, mutta yhteen asiaan olen aina ollut tyytyväinen ulkonäössäni, nimittäin hampaisiin.

Hampaita on kehuttu pienestä pitäen, että onpa ne suorat, valkoiset ja hammaslääkärin taholta kehuttu myöskin terveiksi ja, että pidän niistä hyvää huolta. Kaikkien kehujen myötä olen kehittynyt hammasneurootikoksi ja vannomatta puleeraan hampaittenikin välien puhdistamisten kanssa monta kertaa päivässä. 

Nyt kuitenkin ihanan turvallinen hammaskuplani on puhkaistu ja olen jäänyt pohtimaan, olenko harjoittanut hampaitteni suhteen itserakasta itsepetosta?

Sain anonyymin taholta kaksiteräistä miekkaa pari kuukautta sitten: "Onhan hampaasi valkoiset, mutta ajattele, jos ne olisivat tasaiset. Peitä sivut ja kuvittele loput." Hieman järkytyin tuosta sanomisesta, koska hammasfanina aloin hieman jo tuolloin pohtimaan, että näinkö ihmiset näkevät minut ja hampaani eli nysäsivuhampaisena?

No olin sitten eilen hammaslääkärillä ja tästä aiheesta tuleekin lisää ensi viikolla. Ihan ensimmäisenä hammaslääkärikin alkoi pohtimaan muovi-implantteja tai jotain sellaista, sivuhampaisiini, jotta saisin täydellisen hymyn. Hammaslääkäri kehui kyllä hampaitani kovasti, mutta visioi ääneen miten kauniit pätkistä tulisi, jos niistäkin tulisi pitkät.

Arvaatte varmaan, että hammaskuplani "ihan yes" hampaista on nyt lopullisesti puhkaistu ja nyt on ihan "hampaat hukassa", mitä niistä pitäisi olla nyt mieltä?  Olla tyytyväinen kuten ennenkin, vai miettiä katsooko muu maailma hymyillessäni vain minun sivunysiä. Pitäisikö minun kuunnella muuta maailmaa ja tehdä jotain hampailleni?

Missä menee se raja, että pitää kuunnella itseään ja missä tilanteissa muita? Onko teidän omakohtainen kauneuskupla itsestänne joskus puhkaistu jollain toisen ihmisen lauseella? Asia jota olette pitäneet itsessänne kauniina, onkin toisen silmissä epätäydellinen? Tai onko persoonallisuus kuitenkin kauniimpaa, kuin täydellisyys?

Nyt on pakko tehdä postaukseen pieni lisäys, ettei synny väärinkäsityksiä. Hammaslääkäri oli aivan ihana ja kerroin hänelle anonyymin kommentista ja hammaslääkäri mielestäni taiteilijan silmin, joka haluaa luoda jotain visuaalisesti kaunista kertoi, miten hampaisiini voitaisiin laittaa nysien tilalla pitkät. Eli hammaslääkäriä ei ollut millään muotoa tarkoitus mollata, vaan pohtia yleistä kauneuskäsitettä ja sitä seikkaa, etten ole ikinä tullut ajatelleeksi, että kerrostusmuovitekniikalla hampaista saataisiin vielä paremmat. Eikä liikanimeni etuhampaiden suhteen enää olisikaan "kurre". 

Hammaskuplan puhkaisu on omaa sarkasmiani sille seikalle, että joskus ihmisellä voi olla luuloja itsestään tai sitten epätäydellisyyskin on kaunista. Lähinnä halusin pyöritellä tätä teemaan noin ylipäänsä. :) Joten hammaslääkärille vaan peukut, että oli henkisesti mukana tukemassa mahdollista visiota täydellisestä hammasrivistöstä, mutta onko täydelliselle hymylle tilausta loppupeleissä, sen päätän lopulta minä, annanko anonyymin mennä ihon alle vai olenko sinut pikkuvirheitteni kanssa. 


No mutta, koko hammasrivistöni kaikkine sivunysineen ja Peter Pan toivottaa erinomaisen kivaa viikonloppua!

72 kommenttia:

 1. Mä liputan persoonallisuuden puolesta, olisi ihan helkkarin tylsää, jos kaikki olisi täydellisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan Jonnan lausahduksen täysin!! :)

   Poista
  2. Ihan samaa mieltä olen Jonnan ja Miran kanssa <3

   Poista
  3. Olen aika samaa mieltä, vaikka silti täydellisyyskin kutkuttaa. Jäin miettimään, jos olisin yltiörikas, niin olisinko sellainen ihminen, että karkaisi jopa mopo käsistä kropan ym.parannusten suhteen. Olenhan noiden hampaiden valkaisujenkin suhteen hieman neuroottinen. :)

   Poista
 2. Onko kukaan koskaan täysin tyytyväinen itseensä. Mun kauneuskupla on mun huulet ja sanoi kuka mitä vaan, aion jatkossakin pitää niitä parhaana puolenani. Sun hampaat on hyvät ja suu terve, joten saat kyllä kehittää itsellesi uuden hammaskuplan :)
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihana, pysytään kuplissamme, siellä on hyvä olla. <3 Aurinkoa viikonloppuun Outi <3

   Poista
 3. Ei ehkä suoranaisesti, mutta tädilläni on ollut samanlainen isohko rako etuhampaiden hampaiden välissä kuin minulla. Hän on sen täyttänyt ilmeisesti laminaateilla, koska rako ei kuulemma näytä hyvältä. Itse olen aina ajatellut, että se on persoonallinen eikä haittaa kun hampaat ovat muuten suorat ja isot. Onpahan tilaa hampaiden liikkua eteenpäin, niinhän ne saattavat vuosien karttuessa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri sellainen kommentti, mitä tällä postauksella hain. Tärkeintä varmaan onkin, että ihminen jota joku häiritsee voi asialle tehdä jotain. Mielestäni sinun hammasrako tekee juuri sinun hymystä tunnistettavan kauniin. <3

   Poista
 4. Hyvänen aika. Ei, ihan totta ei. Nyt sun pitää lopettaa tämä. Sun hampaissa ei oo mitään vikaa, ne on kauniit ja minä kiellän sua enää palaamasta tähän asiaan. Sulla on kaunis hymy ja täts it. Hammaslääkärit haluavat myydä hekin palvelujaan ja ihan totta... EI.

  With love <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. mun kauneuskupla on kropan osalta puhkaistu, eräs tapailemani mies kerran kommentoi, että olis täydellinen kroppa (siihen aikaan kun liikuin riittävästi) mutta liian iso maha. Nyt on kaikki kropan osalta pepuillaan, mutta en jaksa välittää liikoja.
   Naamasta löytyy ihan yhtä paljon kuplia puhkottavaksi, mutta jostain syystä kukaan ei ole sanonut mulle mistään ääneen.

   Poista
  2. Kyllä toki hammaslääkärit haluavat myydä palvelujaan, mutta tämä hammaslääkäri oli ihastuttava ja koin taiteilijaksi, joka visioi mielessään täydelliset hampaat ja kertoi mitä voin halutessani tehdä hampailleni. Osaan aikuisena ihmisenä toki päättää teenkö mitään. Mutta jos olisi tuhottomasti rahaa, luultavasti tekisin. On niin vaikea jotenkin sanoa monista kauneusjutuista, jos ja kun ei ole kuitenkaan rahaa toteuttaa kaikkea. Jos olisin miljonääri, niin taatusti parantaisin monta paikkaa itsessäni, luulen niin. Sortuisin. :) Mutta missä on kauneuden raja, täydellisyydess vai persoonallisuudessa.

   <3

   Joo mun mahasta on sanottu, että on kuin maapallo ja voi matkata sillä maailman ympäri tai oletko raskaana ja muuten vaan läski. Se massukupla puhkottiin jo teininä.

   Sinulla on maailman kauneimmat kasvot ja juuri ihanalla persoonallisella tavalla. Ne mielenkiintoisimmat kasvot eivät ole nuken kasvot vaan jotain ihan muuta. <3

   Poista
 5. Ei hitsit, mulla taitaa olla kanssa sivunysät, en ole tajunnut. Kiitti :) No ei vaan, ja ihanat hampaat sulla. Ja valitettavasti on totta, että me naiset mietitään juuri niitä paria asiaa, jotka muka huonosti. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan juuri näin ja sitä huumorin keinoin aloin pohtimaan, että missä menee raja. Koska aika moni haluaisi varmaan jotain itsessään korjata ja minulle nuo hampaat ovat todella tärkeä asia, mutta onko sivunysät, niitä jään nyt miettimään.

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Unohda.Koko.Juttu

  Täydellisyys on tylsää. Ja hampaasi ovat hienot! Niinkuin kaikki muukin sinussa :D

  VastaaPoista
 7. Höps! Sun hampaat on ihanat ja täydelliset ♥ Älä anna tehdä niille mitään laminaatteja tms...

  Muistan kyllä sen kommentin ja mua vihloi sitä lukiessa - kuka on niin pöhkö, että kommentoi sillä tavalla toisen ulkonäköä..? Kommentoijalla on vino arvomaailma, sä taas olet omaa luokkaasi kaikilla mahdollisilla hyvillä tavoilla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu anon kommentti oli kaikessa huumorissaan raaka, mutta jotenkin myös ihan älyttömän huvittava, jotenkin niin taiten oli sanat valittu, ettei tyhmä tyyppi, vaikka vähän ilkeä olikin.

   Oot ihana, kiitos tuhannesti <3

   Poista
 8. Siis sunhan hampaat ovat täydelliset ihanan valkoiset! Että ei muutakuin tuolla sun tämän hetkiselle kauniilla hymyllä ja hammasrivistöllä etiäpäin!
  Mukavaa Viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuuspakkaus ja kivaa viikkistä <3

   Poista
 9. Sinulla on kauniiden hampaiden lisäksi myös todella kaunis hymy ja ihanat silmät! Kauneus ei ole täydellisyyttä, vaan persoonallisuutta ja sitä, että se oma persoona näkyy ulospäin. Näin sinut kerran vanhassa Porvoossa (mutta en uskaltanut tulla puhumaan kun olisit kuitenkin pitänyt ihan pönttönä 😜) ja täytyy sanoa, että sinulla on sellainen habitus, joka hehkuu. Hymy ylettyy silmiin asti ja sinusta huokuu aito lämpö ja ystävällisyys.

  Hammaslääkäri oli kyllä tosi out of line!

  Minun kuplani puhkesi kun olin poistamassa poskestani luomea plastiikkakirurgilla vuosi takaperin ja maatessani siinä hän totesi, että kannattaisi varmaan tilata aika kasvojenkohotus konsultaatioon. Juu, teki mieli sanoa, että "sori, mutta nyt ei ihan kuulu kun löysä nahka roikkuu korvien päällä".

  Ihanaa viikonloppua toivotellen Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna! Jos vielä törmäät muhun jossain, niin please tule ja vedä hihasta ja en ikinä pitäisi pönttönä! <3 Olen sanaton kaikista kauniista sanoista <3

   Hammaslääkäriä ihan pakko puolustaa, hän on superammattilainen ja halusi kertoa mahdollisuuksista samalla, kun tehtiin muuta eli valkaistiin hampaat. Hampaiden valkaisukin voisi mennä periaatteessa yksi yhteen esteettisyydessä hampaiden korjaamisen suhteen. Taisin nyt kirjoittaa liioitellusti tekstini.

   Ensi kerralla tavataan Minna ja sanotaan hei, eiks je. :) Ihanaa viikonloppua sinulle. <3

   Poista
 10. Sinulla on hohtavan valkoiset hampaat ja kaunis hymy. Unohda muu!

  Ainahan niitä palvelujaan voi jokainen palveluammatissa oleva tarjota, mutta tuossa kohtaa varmaan sanoisin napakasti, että en ole kiinnostunut esteettisestä hammashoidosta tai äänestäisin jaloillani. Keksit varmasti monta parempaa käyttökohdetta rahoillesi kuin joku marginaalinen sivuhampaiden pieni ulkonäön tuunaus. Toisaalta jos oikeasti uskot sen parantavan elämänlaatuasi, niin go for it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri onkin, että jos elämänlaatu paranee, silloin kannattaa tehdä. Itse en ennen tuota anonyymin kommenttia ajatellut koko asiaa. Lisää aloin ajattelemaan, kun hammaslääkärin kanssa jatkoimme samasta asiasta jutustelua. Kupla puhkesi ensin anonyymin kautta ja sitten itseni, kun hammaslääkäri mukavasti kertoi mitä tähän ongelmaan oli tehtävissä. Asioita joita en ollut edes ajatellut, joten kuplan taisin puhkaista lopulta minä itse.. Jos olisin täydellisen sinut kurrehampaitteni kanssa, niin en varmaan olisi ollut moksiskaan. Asia saattaa jäädä kyllä nyt mieleen hetkeksi vellomaan ennen, kuin saan ajatukseni ryhdistymään. ;)

   Eli hammaslääkäri kertoi, mitä pyysin kuulla, mutta ehken heti ollut hih ihan sinut kuulemani kanssa. ;)

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 11. Mulla ei ole koskaan ollutkaan mitään kauneuskuplaa joten kukaan ei ole sitä voinut posauttaa. Olen täydellisen epätäydellinen ;) Ja hei, sullahan on mitä kaunein hymy! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä ja kiitos kaunis <3 Kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 12. Kauniit hampaat ja kaunis hymy.. Oispa mullakin noin valkoiset hampaat! Mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ihanaa <3 Kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 13. Onpa outo hammaslääkäri. En tuollaiselle jutulle lotkauttaisi korviani. Erinomaisestihan olet pärjännyt tähänkin saakka. Hymysi on yksi kauneimmista mitä olen koskaan kellään nähnyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari jouduin tekemään pienen lisäyksen postaukseen, koska ihanaa hammaslääkäriä ei saa mollata. Tässä oli yleensä kysymys itsetunnosta, täydellisyydestä, kuplista, itsepetoksesta. :) Halusin pyöritellä kauneusteemaa, mutta en millään muotoa mollia mukavaa hammaslääkäriä. Eli hän ei ole outo lainkaan. <3

   Kiitos kaunis Sari ja ihanaa viikonloppua <3

   Poista
  2. Pahoitteluni, Tiia, ei ollut tarkoitus loukata ketään. Huono sanavalinta.
   Mukavaa viikonloppua:)

   Poista
  3. Höpö ihanuus, minä se tekstin olin kirjoittanut liian kärjistäen ja asettanut sanani väärin. Kyseessä oli se oman pään kupla, jota lähdin purkamaan ja miten hennosti se voi rikkoutua. Ihana olet ja anteeksi, jos sain sellaisen tunteen aikauseksi. <3

   Poista
  4. Ilmaisen asiat välillä turhan suoraviivaisesti, niinpä ei tule aina harkittua loppuun saakka. Onneksi voi aina pyytää anteeksi ja ottaa opiksi:)

   Poista
  5. Nyt, et ole tehnyt mitään väärää. Puolustit minua, kun kirjoitin niin kärjistäen. Olet ihana <3

   Poista
 14. Hammaslääkäri vaihtoon vaan! Jotenkin tulee rahanahneus mieleen, kun menee tuollaista sanomaan sinun hohtavan valkosista hampaista.

  Varsinaisesti mitään kuplaa ei ole puhkaistu, mutta kyllä yllättäviltäkin tahoilta on tullut kommenttia tuosta vatsaröllykästä. Toisilla kun on vähän erilaiset geenit. Mulla on vähän aihetta liippaava postaus luonnoksissa, saisinkohan tästä nyt intoa kirjoittaa sen loppuun viikonloppuna...

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tällä kertaa siitä kyse, vaan hammaslääkäri oli ihana nainen, joka hammaslääkärin ammattisilmin visioi täydellisyyden, jos niin itse haluaisin. Aikuinenhan olen, joten voin sitten itse päättää. Myönnän, että jäi kutkuttamaan asia. Vaikka hampaani ovat ihan ok, niin täydellisethän ne ei ole. Joten pohditaan.

   Kirjoita ihmeessä ja miksi joillain on oikeus puuttua toisen ulkonäköön? Voi meitä ja siis ammattilainen saa toki puuttua, kun asiasta jutellaan, mutta ei muut. ;)

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
  2. Kävinkin lukemassa lisäyksesi tekstiin, joten kommenttini oli vähän vääränlainen :D

   Poista
  3. Pikemminkin minun teksti vääränlainen, jätti tulkinnan varaa. ;) <3

   Poista
 15. Pääsen kohta sokaistumaan sun uusista valkoisista hampaista, mahtavaa nähdä ja sadoittain muitakin bloggaajia! Persoonalliset piirteet ovat paljon mielenkiintoisempia kuin millin suora hammasrivistö tai naamavärkki : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli maailman ihanin ilta. <3 Minäkin pidän persoonallisuudesta, hampaitten suhteen toki myönnän, omaan pienen neuroosin. ;)

   Poista
 16. Hampaat, ne ovat olleet viime viikkoina itselläni syynissä, kun hammaslääkäri teki hoitovirheen. Mulla on aivan hysteria siitä, että hampaat vaan tippuu pois. Sulla on kaunis hymy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mitä tapahtui? Zemppiä ja kiitos niin paljon. <3

   Poista
 17. Sulla on ihanan valkoiset hampaat ja mahtavan upea hymy!!! Vaihtaisin hampaasi vaikka heti omiini. Ihailen myös kauniita silmiäsi ja ihosi näyttää tässäkin postauksessa hehkeältä ja rypyttömältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin ihana höpö ja minä ihailen sun ihanaa hoikkaa vartaloa. Muiskuja <3

   Poista
 18. Mulle tuli kyllä mieleen sellainen ajatus, että haluaako hammaslääkärisi tienata vähän (tai ei niin vähänkään) ekstraa miettimällä tuollaista toimenpidettä. En kyllä sinun sijassasi korvaani kallistaisi mokomalle ehdotukselle. Hampaasi ovat kauniit ihan tuollaisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä tapauksessa haki esteetikkona täydellisyyttä ja kertoi mahdollisuudesta, jos olisi tunne, että tarvisin. Taisin lopullisesti puhkaista kuplan itse, koska mitä hampaille voitaisiin tehdä 800:lla eurolla jäi kummittelemaan.

   Kiitos niin paljon Kristiina <3

   Poista
 19. moi ja voi ei !! tasaisissa hampaissa häviää persoonallisuus, aivan kuten kävi Anne Bernerillekin kun hävitti etuhammasvälinsä.
  asia on sitten eri, jos joutuu väärän purennan vuoksi oikomaan tms.
  siis ehdoton ei, eipä mulla muuta tällä kertaa :D

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on mihin me muut totumme. Muutos on aina outo ja hampaitten muutos on aina yllättävän iso. <3

   Pähkin täällä sen välillä, kuinka hyvä fiilis itselle tulisi vai olisi se peruuttamaton moka ja askel kohtu jenkkiläistä kauneusihannetta. Kipuillaan tätä nyt aikansa.

   Kiitos Tiina ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 20. Sinuna en tekisi hampaille yhtään mitään. Hienot hampaat, joita moni kadehtii. Kyllä toiset jaksaa anonyyminä heittää kaiken maailman legendaa.

  Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva nähdä kyseisen anon omat legot. ;)

   Ihanaa viikkistä <3

   Poista
 21. Sä Tiia olet kaunis nainen. Sulla on kaunis hymy ja ihanat silmät. Yks tärkee asia on myös, että olet mielestäni niin aito ja sydämellinen ihminen. Se tunne tulee, kun lukee sun tekstejä. Olen tän varmaan aiemminkin sanonu.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena ja joka ikinen sana takaisin sinulle myös. Kiitos ihana <3

   Poista
 22. Minusta sinä olet kaunis ja sinulla on aivan ihastuttava hymy! :)
  Maisa/pienet.suloisuudet

  VastaaPoista
 23. Enpä ole ikinä kiinnittänyt mitään huomiota nysähampaisiin! Ja sitäpaitsi persoonallisuus on plussaa, olisi kamalaa jos kaikki olisivat saman näköisiä! Sulla on kaunis hymy ja hyvät hanpaat! Minäkin olen tyytyväinen hampaisiini, vaikka etuhampaiden vieressä on juurikin nysät hampaat ja seuraavat sitten pidempää vampyyri-tyyliä. Olisihan se tasainen hammasrivistö kiva, mutta toisaalta ei vain jaksa kiinnostaa sen enempää että lähtisin korjaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kaikki ajatuksesi, olisi kiva, mutta... Kiitos niin paljon ja sepä tässä, mitä edes on täydellisyys, joskus se voi olla se persoona ja persoonallisuus. <3

   Poista
 24. Mikä on nysähammas? Hah. Soot just hyvä tollasena, ku oot.

  Mutta mun täytyy sanoa, että jos se tekee sut onnelliseksi niin go for it. Mut jos teet sen anonyymin kommentin takia ni älä. Jos mulla ois rahaa niin mä nipsnaps tekisin pari juttua. TOKI parempihan se on, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, mut ymmärrän jos joku tekee erinäisiä operaatioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih toinen etuhampaiden vieressä oleva sivuhammas on tappihammas eli vajaakehittynyt hammas. Alarivistä uupuu yksi alahammaa muuten ja ei viisaudenhampaitakaan näkynyt. Joten jotain vajaakehitystä hih.

   Juu ihan juuri täytyy kuunnella itseään, mikä itselle on hyvä. Luultavasti en tee laiskuuttani mitään ja maksaahan se, mutta ei niin paljon kuin ajattelisi.

   Mutta tästä kirposikin hyvä kysymys, jos olisi rahaa pilvin pimein, niin kuinka paljon sitä korjaisi juttuja ja karkaisiko jopa mopo käsistä? On helppoa vaikka itse tuomita joku operaatioita tai useita, jos ei ole kuitenkaan rahaa niitä toteuttaa. Eli yritän oikein pinnistellen pohtia, tekisinkö ja toteuttaisinko, poistaisinko massun ja kiristäisin kaksariakin, jos ois ylimääräistä massia. Kiitos ihana, vapauttava kommentti, suuntaan tai toiseen. <3

   Poista
 25. Voi hyvänen aika, ajattele jos sivuhampaat pidennettäisi niin kyllä näyttäisi että sulla olisi 3 numeroa liian isot lainahampaat suussa, ihan hymyilytti sitä mielikuvaa ajatellessa. Persoonallisuutesi katoaisi. Ethän enää edes harkitse ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi olla juurikin noin ja siksi en rohkenekaan varmaan ikinä tehdä mitään. Koska persoona muuttuisi.

   Pientä pohdintaa täällä vain. ;)

   Ihanaa päivää Pirjo <3

   Poista
 26. Sinulla on niin kauniit valkoiset hampaat ja kaunis hymy!
  Minun siksak hammasrivistön tilalle nuo kelpaisivat mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Hanne ja kivaa sunnuntaita <3

   Poista
 27. Voi hyvä isä! Kaikkea ne menee ehdottelemaan. Sun hampaat on paitsi kauniit niin myös persoonalliset. Ne tekee susta juuri sen Tiian joka olet. Sitä paitsi joku juuri töissä manasi että perhanan kuoret, tulee kalliiksi ja hankalaksi kun oli pala lohjennut hampaasta. Ei kuulostanut kovin käytännölliseltä... Totta puhuen persoonalliset hampaat on kauniimmat kuin sellainen tasainen tekohammasrivin näköinen rivi... Tuli heti mieleen se koirien mainos missä näytetään koirien tekohampaat ja alkoi hymyilyttämään...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ei olisi kuoret vaan jotain pientä muovipäällystettä, joilla lisättäisiin hieman pituutta. Mutta koska hampaani ovat kohtalaiset omaan makuuni näin ja pelko persoonan muuttumisesta on suurempi, kuin mahdollinen saavutettu täydellisyys, niin luulen, että jää tekemättä. ;)

   Hui se koiramainos on pelottava!

   Kiitos Sari ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 28. Jospa nyt neljännellä kerralla saisin tekstin julkaistua saakk ;) Eilen yritin töissä päivällä kolmasti mutta aina jäi kesken ja tulikin muuta kiireellistä tehtävää.

  Minun mielestäni epätäydellisyys tekee ihmisistä mielenkiintoisia ja kauniita. Liian täydelliset ihmiset ovat minun mielestäni vähän "muovisia" ja "keinotekoisia". Toisaalta jokainen on vapaa tekemään omalle ulkonäölleen, kropalleen, hampailleen, hiuksilleen jne. juuri sitä mitä itse haluaa. Taisin törmätä eilen netissä kuvaan Priscilla Presleystä ja mietin, että kun rahaa on tarpeeksi voi sitä "ikuisen nuoruuden-haavetta pitää yllä" katsoessani hänen muodottomaksi leikattuja kasvojaan. Puistatti kun nainen oli niin oudon näköinene mutta totta kai henkilön oma valinta on myös se miltä haluaa näyttää. En tuomitse siis Priscillaa jos tämä tekee hänet iloiseksi.

  Jos koet, että hampaasi häiritsevät sinua etkä halua enää "kurreja" teet mitä tehtävän pitää. Toisaalta itse en koe, että sinun pitäisi tehdä mitään. Se miten ihminen hymyilee ja kantaa itsenstä sekä minkälaisia sanoja hänen suustaan pääsee on minulle tärkeämpää.

  Iloa lauantai iltaasi :) keep on smiling!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että jaksoit kommentoida <3

   Olen hyvin samaa mieltä, mutta toisaalta pienet esteettiset korjaukset ovat ok, kunhan persoona säilyy.

   Paljon olen pohtinut sitä, jos rahaa olisi kuin roskaa, olisiko sitä sitten aivan luomu?

   Ihana oot ja kiitos <3

   Poista
 29. Voi ei sua! Sä olet niin täydellinen ja kaunis juuri noin <3

  VastaaPoista
 30. Persoonallinen ulkonäkö kaikkine epätäydellisyyksineen on niin plussaa.

  Huikean kauniit ja valkoiset hampaat sinulla! En ota kantaa kannattaako ryhtyä toimenpiteisiin.
  Oma päätöshän tuollainen suuri muutos on ja jokainen tekee ne sen mukaan mikä on tärkeää ja mihin on resursseja.

  Oma kuplan pamahti jokin aika sitten: rakenteeltani olen ns. X -tyyppi, tai vanhanaikaisesti sanottuna tiimalasivartaloinen. Tämän rakenteellisen 'minilottovoiton' olen aina ottanut itsestäänselvyytenä. Se on ollut yksi 'kupla', josta olen ollut iloinen ja kun kommenttia on tullut olen ottanut iloisesti vastaan sen kummemmin sitä pohtimatta.

  Mutta. Niin se mutta ja kuplan pamahdus: se ei ollut ajattelematon kommentti keneltäkään, ihan vaan yhtä valokuvaa katsoessani kupla puhkesi aikamoisella rysäyksellä. Olen tasapaksu! Tiimalasista olikin tullut säilykepurkki! :) Tilannetta pohdin kokovartalopeilin edessä ja jouduin toteamaan, että siinä meni sitten sekin kupla.

  Seuraaviin toimenpiteisiin ryhdyin tämän pamauksen seurauksena: vähensin pullan ja suklaan syöntiä. Ja ilmoittauduin ryhmäliikuntatunnille.

  Odotan mielenkiinnolla tuleeko tulosta. Jäädäänkö tähän vai palataanko entiseen.
  Silti paineita en suostu ottamaan tästäkään asiasta.

  Mukavia syyshetkiä kaikille!

  T. Nimimerkki onneksi on ponchot ja kaftaanit

  Lady Dragonfly

  VastaaPoista
 31. Voi sinua ihana ponchoinesi. Nämä sinun kommentit on niin mahtavia. Täällä yksi omena, jonka vartalokupla puhkaistu jo teininä
  Voi meitä naisia, mutta jatketaan hymyiliä.

  Ihanaa sunnuntaita Lady Dragonfly <3

  VastaaPoista
 32. Voi sua murunen! Näin suuhygienistin näkökulmasta sulla on täydelliset hampaat, kauniit, ehjät ja hyvin hoidetut! Mun mielipiteeni on, että jätä hampaat rauhaan, ne on täydelliset. Ihmiset pystyvät myymään hiekkaa saharaan eikä mun mielestä sun hampaissa ole _yhtään mitään vikaa_, ne on nätimmät kuin mun, joten nauti rauhassa terveistä ja ehjistä hampaista! Mitkään taivaan ja maan laminaatit ja kruunut ei ikinä korvaa ehjiä hampaita. Ne irtoaa juuri väärässä paikassa, niistä näkyy reunat ja ne on hankalia pitää puhtaina. Ei, anna olla ja nauti elämästä ja ehjistä kauniista hampaista! Rakkaudella, suuhygienistisi <3

  VastaaPoista