perjantai 7. lokakuuta 2016

Miksi irtisanouduin Indiedays blogiportaalista?

Ehkä jokunen silmä on huomannut tai sitten ei, ettei blogissani ole enää Indiedays bannereita. Lyhyesti ajattelin infota, miksi lähdin Indiedays blogiportaalista pois. 

Minähän itse alunperin Indiedaysiin hainkin ja olin riemuissani, että pääsin mukaan joukkoon. Se oli yksi steppi blogihommissa eteenpäin ja koin arvostuksen tunnetta, että huolittiin. 


Kiitos Indiedaysille siitä, että nostivat postauksiani eri osioiden etusivuille,
taisi tämä olla koko Indiedaysin etusivulla myöskin, joka on aika "hot", juttu, koska yleensä etusivuilla näkee vain Indiedaysin omien blogien postaukset.
Toki nostoista tulee mainoksien kautta, myös hyötyä portaalille ja minulle kävijöitä, joten molempia hyödyttävä asia.

Aika pian huomasin omalla subjektiivisella näkemykselläni, että aloin tuntemaan itseni portaalissa auttamattoman vanhaksi. Ei kiva tunne laisinkaan, koska 95-vuotiaan mummini mielestä olen vallan puberteetti-ikäinen vielä. 

Luonnollisesti tiedän, että tuo iän tuoma alemmuudentunne, oli täysin oman pääni kehittämää tuotosta. On aika tyhmää tuntea tuollaisia ajatuksia, tässä iässä tulisi vain olla mitä on ja ainakin anteeksi pyytelemättä.

Tunne kuitenkin kasvoi niin suureksi ja koin enemmän negatiivisia tunteita,  kuin Indiedays portaalin kautta saamisen kannalta positiivisia, joten irtisanoin blogini. 

Indiedays portaalihan avoimesti mainostaa itseään yrityksille alle ja hieman päälle 30-vuotiaille suunnattuna, joten Indiedaysin puolelta ikäasia on läpinäkyvää, eikä piilotettua ikärasismia.


Välillä on itsekin vaikea ymmärtää, minkä ikäinen sitä on,
koska sisällä asuu monella tapaa
se sama ihminen, kuin nuorempanakin.


Blogini lukemat ovat kuitenkin aika kivat, näin aikuisbloggaajaksi, joten kysyin kuitenkin, miksi minua juuri koskaan ei valita mihinkään kamppiksiin mukaan Indiedaysin kautta. Ikäsyrjintäähän ei voi suorittaa, joten sain vastaukseksi, että kamppiksiin valitaan suurikuvalliset ja laadukkailla kuvilla varustetut blogit. 

Ok, arvostan palautetta, kuvissa on parannettavaa ja  paljon. Kuvaan kaiken kännykkäkameralla, koska se on minulle luontaista, enkä näe itseni kantavan mukanani kameraa, jossa on joku iso tursake edessä. Olen helppojen linjojen nainen. Enkä halua edes olla täydellinen, roso on suuri osa minua. 

Indiedaysin palautetta arvostan, koska se on totta, mutta totta on myös se valitettava seikka, etten ole ikäni puolesta Indiedays portaalissa mainostajien kohderyhmää. Toisaalta palaute on ristiriidassa ja ehkä hieman jopa vähättelevää kaikkia niitä muita yrityksiä kohtaan, jotka todella mielellään ovat tehneet yhteistyötä minun kanssa ja kuvianikin on ostettu vastikään kaksin kappalein, ei kai kukaan laaduttomia kuvia ostaisi?

Mielestäni Indiedays voisi ajatella "out of the box" ja vahvistaa portaalia aikuisosiolla, mutta uskon myös, että he markkinoinnin ammattilaisina tietävät asiansa paremmin ja on vain fiksua suunnata markkinat tietylle ikähaitarille, joten asiaa on turha "itkeä" taholtani. 

Tapahtuipa tuossa eräällä blogimatkalla, kun keskustelimme isommalla porukalla, oli toimittajia ja bloggaajia mukana, onko blogin lukijamäärä aina se ainoa oikea vaihtoehto, vai onko kohderyhmä eli kohdistettu kampanja vielä tärkeämpää? Tästä aiheesta olisi mukava saada tilastotiedettä, eli kuinka moni kuluttaja ostaa tuotteen verrannollisesti, jos bloggaajalla on 100 000 lukijaa tai 10 000 ja jos kohderyhmä on kuitenkin väärä bloggaajalla, jolla on 100 000 seuraajaa? 

Indiedays kohteli minua hyvin, kaikki olivat aina ystävällisiä ja sain vastauksia ja pääsin mukaan muutamaan kamppikseenkin, koska asiakas oli toivonut juuri minun blogia. 

Joten nolo ikäkipuilu olo ei ole Indiedaysin vika lainkaan, vaan minun, että heiluin niinkin pitkään paljon nuoremmille suunnatussa portaalissa. Lisäksi tuntuu hyvältä, ettei blogissa enää syki ja heilu mainoksia, joita en ole blogiin itse valinnut. 

Olen kuitenkin kiitollinen ajasta Indiedaysissä, opin taas paljon uutta. Lisäksi olin miltei päivittäin Indiedaysin sivulla kuumimmissa ja erityisesti, kun puhutuimmat osio vielä oli, niin joka päivä puhutuimmissa. Aika hieno saavutus noin 600 blogin joukossa. Nostivat he usein postaukseni heidän etusivulle useaksi päiväksi. Joten sain myös heiltä näkyvyyttä ja ihan varmasti uusia lukijoita ja toki myös näiden asioiden kautta, myös omanarvontuntoa, vaikka se ei lopulta riittänyt, ei Indiedaysille, eikä minulle. 

Ehkä pieni hiekanjyvänen hiertää kengässä, myönnettäköön, että miksi blogini ei riittänyt, vaikka postaukseni heiluivat päivittäin "kuumimmissa" 600 blogin joukosta. Olinko jo ikäni puolesta muuttunut kaikesta huolimatta näkymättömäksi?

Siksi valintani on 40+ blogiportaali, koska siellä minun ei tarvitse ajatella näitä tunteita, vaan olen täydellinen näin. Lisäksi yhteistyökamppikset ovat taatusti oikeaan kohderyhmään suunnattuja. Onpa meillä niin viisas vetäjäkin, ettei lähde edes kamppiksiin, jotka eivät istu meidän profiiliin. Tehdään tyylillä ja omaa ikää kunnioittaen. Jokainen ikä on hyvä ja jokaisella bloggaajalla ja portaalilla oma paikkansa, minun paikkani on 40+ blogit. Meidän aikuisten on pidettävä yhtä ja nuorten on pidettävä yhtä, niin se vaan on. 


Luokittelu on hölmöä se,
että meillä ihmisillä on tarve laittaa ihmisiä eri lokeroihin ja ikäryhmiin.
Mutta valitettavasti se tuo kuitenkin 

elämään selkeyttä.


Sen verran niille oman ikäisille, jotka olette Indiedaysissä. Tämä oli täydellisen subjektiivinen näkemys ja omakohtainen. Te voitte saada aivan jotain muuta arvokasta, vaikka kuuluttekin Indiedaysiin. Teillä voi olla vaikka ruokablogi, joka pääsee ihan eri arvoonsa Indiedaysin ruoka-osiossa. Lisäksi teidän kuvat voivat olla suuria ja laadukkaita, joten istutte Indiedaysiin paremmin siksikin. :)

Nyt on hyvä olo ja jostain kummasta blogin lukematkaan eivät ole laskeneet, vaan nousseet lähdön jälkeen. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Ihanaa perjantaita ja hei, miten sinä koet hyvät ja laadukkaat kuvat. Teksti edellä vai kuvat vai kokonaisuus? Oletko kokenut ikärasismia, vaikka se ei nyt aiheena tähän Indiedaysiin liity, mutta pulpahti nyt mieleen sekin tässä näiden omien tuntemusten kautta ja jos olet, niin millä tavoin?
135 kommenttia:

 1. Pieni huomio noista "suurista kuvista" blogeissa: pidän itsekin siitä, että kuva on näkyvä, mutta joissakin blogeissa on järjettömän kokoisia kuvia, jotka varsinkaan pystymuodossa eivät mahdu kokonaisina tietokoneeni näytölle! Ja mulla on sentään aikamoisen iso näyttö. Eli kohtuus kaikessa ja rosoa pitää olla, olen samaa mieltä. Joissakin blogiportaaleissa on muuten ärsyttäviä videomainoksia - menet blogiin ja siellä alkaa mainosvideo pyöriä ja soida automaattisesti. Riipii. Ja karkottaa minut pois. Oisko FitFashionissa? Mukavaa perjantaita, ja pidä linjasi Tiia, teet hyvää duunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en tiedä mikä joidenkin isoissa kuvissa on, mutta juu jos latautuminen kestää iäisyyden, niin harvoin sitä jaksaa odottaa.

   Videot on ihan no no, välkkyvät jutut hermostuttaa.

   Kiitos ihanuuspakkaus ja kaunista sunnuntaita <3

   Poista
 2. Sinulla on ihan hyvät kuvat. Nykyajan kännyköillä kuvataan ihan hyvää matskua. Itsekin kuvaan usein laiskuuttani kännykällä. Usein sen laatu on jo parempaa kuin huonojen kameroiden. Itse koen, että Indiedays on meidän ikäluokalle huono porttaali, koska hukumme massaan. Silti kovasti kysellään, että mistä löytää 40+ blogjea. No onneksi meillä on nykyään 40+ porttaali, josta niitä löytää. Ehkä Indidays haali jossain vaiheessa liian paljon blogeja alleen ja menetti vähän inflaation.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille ei riitä, riittävän hyvät, mutta eihän sitä kaikkia voi eikä tarvitse miellyttää.

   40plus rules <3

   Juu ehkä haali mainostajien kannalta ja ehkä se toimii? En ole alalla ja muutenkin olen huono markkinoija, joten paha sanoa. Rouva Sana vastasintähän loistavasti.

   Kivaa päivää <3

   Poista
 3. Ihan huippu tekstiä jälleen. Itse olen sitä mieltä, että kamppikset pitäisi nimenomaan suunnata oikealle kohderyhmälle eikä sokeasti tuijottaa noita lukuja. Kaksikymppinen bloggaamassa Anti age tuotetta ei ihan vakuuta, näin niin kuin yhtenä esimerkkinä.

  40+ portaali on ihana, siellä tuntee olevansa kotona ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on! Tuntuu että missään muualla ei ole otettu yhtä ihanasti vastaa, kuin juuri tuolla. Ja vetäjäkin tekee oikeasti todella paljon töitä meidän kaikkien eteen, kiitos siitä <3

  Tuosta kuvien laadusta ja koosta sen verran, että tykkään todella paljon kuvistasi. Sinulla on loistava visuaalinen silmä, ja se että saat tuollaisia kuvia kännykällä, kertoo paljon. Ei kaikkien blogien kuvien tarvitse, enkä edes halua, että ne olisivat kuin studiossa otettu. Jokaisella on oma tyyli ja se on rikkaus.

  Ihanaa perjantaita Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se homma vaan toimii paremmin niin, että oman ikäisillä on omat portaalit. Toki ideaalitilanne olisi, että mentäisiin blogi edellä, eikä ikä. Mutta onhan Indiedaysillä paljon meidän ikäisiäkin, jotka erottuvat. Oma blogi ei vaan ollut riittävä.

   Kiitos kaunis, ihanaa päivää <3

   Poista
 4. Huomasinkin bannerin kadonneen. Olen kyllä huomannut, että Indiedaysin blogit ovat suunnattuja vähän nuoremmille, tämä siis myös minun mielipiteeni.
  En ole kokenut vielä ainakaan ikärasismia, rasismia ja epäoikeuden mukaisuutta kyllä sitten senkin edestä.
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja en minäkään oikein ole kokenut ikärasismia, aivan loistavasti otettu vastaan joka paikassa. Kyseessä oli oma pään sisäinen tunne, joka voi olla myös selittelyä. Mukava nojata ikään, kuin siihen ettei vaan ole riittävän hyvä.

   Iloa päivään <3

   Poista
 5. Itse olen alusta asti kokenut niin, että olen hyötynyt bloggaamisessa siitä, etten ole enää nuori tyttönen, se on alusta asti ollut etu, myös yllättävän monet yhteistyökumppanit näkivät heti alusta asti, että hei tää onkin ihan hyvä juttu, että tämä ei ole parikymppinen. Se ei välttämättä ollut itsestäänselvyys, kun itse aloitin kohta kuusi vuotta sitten bloggauksen ja suurin osa muista oli silloin parikymppisiä, varsinkin kauneuspuolella.

  Tuo ei itseasiassa ollut ollenkaan huono idea, että ID:lla voisi olla myös aikuisbloggaajille tarkoitettu oma osio, silloin heidän sivustoaan käyttävät löytäisivät helpoiten eri genreistä itselleen sopivaa luettavaa. Tämän avulla voisi saada jopa erilaisia uusia mainostajia. :)

  Näiden samojen asioiden kanssa on tullut itsekin tässä viime aikoina painiskeltua, mutta senhän sä tiesitkin. <3

  Ihanaa viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin yleisellä tasolla oma blogi on otettu aivan ihanasti vastaan ja kaikkialla. <3

   Omasta mielestä tuo aikuisosio olisi loistava, näin ID pystyisi tarjoamaan vahvemmin eri yrityksille kaikkea. Nuorten kosmea mainostetaan jatkuvasti isosti, mutta entäs aikuisten. Bloggaajatkin vanhenee ja staratkin päälle 30v. Mutta ehkö se osio on laskettu taloudellisesti moneen kertaan, ei kai se niin voi olla, ettei kukaan ole asiaa ajatellut.

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 6. Riittävän hyvät kuvat kelpaavat, ja antavat "todellisemman" fiiliksen kuin silotellut fotot. Mukava kuulla, että löysit itsellesi paremman blogiyhteisön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuulunut 40plussaan jo pitkään, mutta nyt se räpiköinti kahden välillä on ohi.

   Tykkään katsella rouheita js kauniita, riippuu niin tunnelmasta.

   <3

   Poista
 7. Rohkea veto, hatun nosto sinne Ihana! On tärkeää kuunnell itseään!

  Mä olen miettinyt myös tuota kuva-asiaa, riittävän hyvät kuvat ovat mustakin OK. Ymmärrän, että jollain on intoa ja halua (ja AIKAA!!) kuljeskella/hifistellä kaikkialla tursake mukanaan, mutta en minäkään heihin kuulu.

  Jatka samaan mahtityyliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kuvien kanssa nälkä kasvaa syödessä, mutta olen niin kärsimätön, että kuljen suuria linjoja.

   Kiitos niin paljon Elisa. <3

   Poista
 8. Olitpa missä portaalissa hyvänsä (tai et missään), niin olet yksi mun ehdottomista suosikkibloggaajista. Pidän juuri siitä tietystä maanläheisyydestä - siitä, että olet "yksi meistä", etkä yritäkään nostaa itseäsi muiden yläpuolelle, kuten jotkut suositut bloggarit saattavat tehdä (ja sellaisia minä en jaksa seurata). Sulla on hyvä ote, huumoria, itseironiaa ja uskallat heittäytyä ja olla oma itsesi. Niistä + sun sydämellisyydestä tulee juuri sinun omaleimaisuutesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanaton kauniitten sanojesi äärellä, mutta niin paljon kiitoksia ja kuin myös ja kaikille täällä. Mikä upeiden naisten yhteisö.

   Kaikki on katoavaista ja mikään ei ole itsestäänselvää. Se, että jaksatte kommentoida, on koko blogin ydin. <3

   Välillä täällä kestää vastailla jne.koska on se oikea elämäkin, jossa tulee olla aidosti läsnä.

   Olet ihana ]3

   Poista
 9. Ihana mummo sulla, kun aattelee, että ollaan teinareita!
  Mulla pamahtaa ens kesäkuussa 40 täyteen, eikä aina tunnu siltä, viisaammalta kyllä kuin vaikka 10 vuotta sitten. Ties vaikka löydän tieni sitten teidän ihanien 40 plussien joukkoon.
  Aurinkoa viikonloppuusi, Tiia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo on super ja nuorekas itsekin. Loppupeleissä ikä on vain asenne. Harmittaa lokerointi, vaikka lokeroon olen tainnut tunkea itsenikin.

   Ihanaa olisi, jos tulisit 40plussaan. <3

   Aurinkoa viikonloppuusi <3

   Poista
 10. Kuten varmaan aika moni onkin mun blogijutuista huomannut, että nostin kytkintä aika näppärästi ennenkuin ehdin saada harmaita hiuksia koko blogin ympärillä - olen päätöksestäni iloinen. Rento meininki - toki tilannehan on sitten se etttä siellä ei myöskään lukijaluvut päätä huimaa, mutta mulle riittää sekin että äiti ja isä käy säännöllisesti ;) Eli aloin kirjoittamaan nimenomaan vain sitä avointa aikuisen naisen, isoäidin ja opiskelija joka nyt sattuu olemaan myös duunari- jutuista. Palasi se kirjoittamisen ilo. Ajoilta jolloin aloitin vanhan blogini kanssa kaikki on muuttunut niin markkinavoimien jylläämäksi, joten siihen musta ei tässä hektisessä elämäntilanteessa ole. Olen vain rehellisesti minä ja saan kirjoitella silloin kun sopii tai sattuu sopiva tilaisuus. Nautin vaan vapaudestani <3 Muutamia ihania pienen pieniä yhteistyöjuttua on, mutta sinällään, ne on myös niitä joista kirjoittaisin jokatapauksessa,
  Nautin vaan vapaudestani - nauti sinäkin <3
  monvoyage.fi
  ps. Kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyi ajattelin siirtyä mummobloggariksi, mutta menköön nyt toistaiseksi näin - toinen lapsenlapsikin on tulossa <3

  VastaaPoista
 11. Ps. Kuvista : Maailman huonoimman keskittymiskykyisen ihmisen (eli mun) blogista löytyy kuva suoraan puhelimesta napsittuna - ei mun aika riitä hifistelyyn. Jäi kyllä järkkärikamerakin nurkkaan pölyttymään - en mä pystynyt keskittymään sen hienouksien opetteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen tulee kuunnella sydäntä ja tehdä omaa juttua. <3 Joskus vaan aika ei riitä. Mummoblogi olisi kyllä ihana. <3

   Kivaa sunnuntaita <3

   Poista
  2. Kivaa sunnuntaita sinullekin, ja sulattelin tuota mummublogia tavallaan aikani, koska nimi nyt lähinnä, saa sen kuulostamaan tosi "mummumaiselta" - toisaalta olisihan se kiva tuoda esiin asioita joiden keskellä tämänpäivän mummut on - ei me suinkaan olla sukkaakutovia huivipäitä, vaan loppujenlopuski tosi kiireistäkin elämänvaihetta eteenpäin puskevia ja osallistuvia naisia :D - Hmmm toisaalta eipä siinä kaiketi tarvitsisi kuin vaihtaa blogille nimi, ja ottaa vähän enemmän huomioon lapselapsia, kun en tällähetkellä hurjasti huomioi blogissa, koska lasten mukaanottaminen SoMe maailmaan on edelleen mulle itselle ristiriitainen asia.

   Poista
 12. Ihan ensinnä: hyviä kuvia sinä otat! Itse kun enimmäkseen ruokakuvia otan, niin olen (kiusallisen) tietoinen siitä, etten ole ruokastailaaja. Ja että minulla olisi paljon opittavaa siinä asiassa! Joten huoli pois :) luulenpa, että viihdyt paremmin 40+ bloggaajien parissa, itsekin olen saanut vetäjältä ystävällistä palautetta ja vastauksia kysymyksiini! Ja kun ajattelin asiaa yrityksen/markkinoijan näkökulmasta, niin nykyään mainontaa tulee niin monesta tuutista, että kohdennettu markkinointi on tarpeen - vaikkapa juuri 40+ ikäisille naisille suunnattu kosmetiikka. Miksi potentiaalisen ostajan täytyisi kuluttaa kallisarvoista (eli vähissä olevaa aikaansa) aivan eri ikäryhmälle tarkoitettujen mainosten läpikahlaamiseen? Henkilökohtaisesti pidän myös siitä ajatuksesta, että mainostettavat tuotteet ovat jo käyneet yhden "suotimen" läpi eli bloggaajan, joka kertoo mitä on niistä mieltä ja kuinka ne sopivat aikuiselle naiselle. Pidän kosmetiikkaesittelyistäsi, mutta vielä enemmän pidin kun esittelit Marks&Spencerin takkeja. Minua kuluttajana palvelee enemmän, kun näen tuotteet aikuisen naisen päällä, kuin että niitä esittelee teini-ikäinen tyttö, joka ei niitä vaatteita ikimaailmassa oikeasti laittaisi päälleen. Ja ole myös huoletta: sinun blogiasi luetaan kyllä mielellään jatkossakin, minä ainakin :) Lykkyä pyttyyn ja onnittelut uudesta bloggaajaheimosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin ihana palaute, että laitoin vielä Marks&Spencerille eteenpäin. Koska arvostan niin paljon, että heille kelpasi tavallinen nainen. Siihen suuntaan, kun maailma menisi vielä eteenpäin. <3

   40plussassa olen ollut pitkään, mutta kahdessa profiilissa rämpiminen aiheutti aina jotenkin huonoa omaatuntoa. Nyt on hyvä fiilis. <3

   Kiitos niin paljon ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 13. En tiennytkään että olit lähtenyt! Huonostipa sitä siis katsoo, tuli todistettua :D Onnea ja menestystä jatkossakin, sun blogi on kyllä jo niin suosittu ja iso että pärjäisi varmasti ihan omillaankin. 40 + on varmasti hyvä paikka myös, ottakaa mut sit sinne mukaan muutaman vuoden kuluttua :) Ihanaa viikonloppua ja halauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40plussassa olen ollut pitkään, nyt loppui haahuilu kahden välissä. ;)

   Kiitos niin paljon ja 38-vuotiaana voi sitten jo hakea. Sinua odotellessa. <3

   Ihanaa sunnuntaita ja halauksia <3

   Poista
 14. Ahh tätä mä arvostan. Rehtiyttä ja suoruutta ♡ Ja rosoakin, koska täydellisyys ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ahdistaa täälläkin, vaikka on sitä kiva ihastella täydellisen kauniitakin juttuja. Mutta minusta ei olisi sellaista mielikuvaa luomaan, ei taidot eikä kärsivällisyys riitä.

   <3

   Poista
 15. Kokonaisuus ratkaisee! Kyllä minä tykkään lukea ne tekstit sieltä jutusta, ei pelkät kauniit kuvat riitä ja välillä jossain blogeissa ärsyttää kun kuvia on sivukaupalla ja ehkäpä jopa ihan samasta kohteesta, mutta onneksi me jokainen voimme valita, millä sivuilla käymme ja mihin käytämme aikamme. Sinun blogista tykkään (olen tykännyt ihan alusta asti), olet niin maanläheinen, sydämellinen ja tavallinen, sinuun ja ajatuksiisi on helppo samaistua :) Ihana Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu ihana kiitos niin paljon, tuhat sydäntä. <3

   Poista
 16. En kuulu mihinkään portaaliin, kun en lukijamäärilläni kelpaa mihinkään. Mikä ei toki haittaa, vaikka jossain vaiheessa kaipasin verkottumista juurikin samanikäisten kanssa.

  Kuvista sitten, sopivan isot kuvat ovat tietenkin jees, mutta fakta on, että nykyään yhä enenevissä määrin blogejakin luetaan mobiililaitteilla eikä niitä varten mitään megojen kokoisia kuvia tarvita (vaikka toki skaalautuvat pienemmiksi, mutta siitä en nyt puhukaan). Enemminkin olisin vailla (en puhu sinun blogistasi Tiia vaan yleisesti) pikkuisen kuvankäsittelyssä potkua saaneita kuvia. Hirveästi blogeissa näkyy todella huonoja kuvia ja taas fakta on se, että loppujen lopuksi valittavana on niin paljon blogeja, että itseltäni ne huonokuvaiset jäävät katsomatta. Saattaisin veikata, etten ole ainoa. Esim. meikki/kauneusblogit, joissa kuvat ovat liian tummia ja epäskarppeja, kontrastittomia, värit ketuillaan, eivät kyllä säväytä eivätkä anna hyvää kuvaa tuotteista eikä niistä sitten osaa sanoa juuta eikä jaatakaan, eivätkä siis ainakaan minua kannusta ostamaan saati kokeilemaan. Liittyikö tämä asiaan? Varmaan ainakin jollain lailla :)

  Tässäkin postauksessasi muuten on ihan riittävän isot kuvat. Ja kyllä taiteellista näkemystäkin saa olla mukana ;).

  Sun blogi on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja ja niin se juuri on, että toisille visuaalisuus on esim.se tärkein juttu tai sitten tykkää vaikka monenlaisesta. Onneksi on vapaus valita. <3

   Kiitos tuhannesti Heli ja kuin myös sinun vlogi. <3

   Poista
 17. Onnea vaihdoksesta!hyvin perustelit,miks näin.Ja hei,mä oon 55v ja oon samaa mieltä sun kaa,tää 40plups on meille "ikäihmisille"(häh.siis mähän en tod.oo mikään keski-ikänen,saatikka vanhus-siis kohta pitäs muka olla):kissanviikset,oon mukana,hitto pitäs vissiin liittää ittens sun tonne lukijoihin!ihkuu viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla Kiisu <3 juun ja 40plussassa olen ollut jo pitkään, mutta nyt loppui rämpiminen kahden välissä. <3sydämellisesti tervetuloa <3

   Poista
 18. Toivotaan et uusi portaali on parempi!:) Itsekin kuvailen kaiken kännykällä, on vain kerta aina mukana ja paljon luonnollisempi kuin kameran kuljettaminen, (jota en varsin edes omista!)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40plussassa olen ollut jo pitkään ja viihdyn hyvin. Eli valinta oli oikea. <3

   Kännykät on niin hyvälaatuisia!

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 19. Et tu mi Brute? Vai lähdit sinäkin Indiedaysista, kovin moni on juuri sanonut samaa. Eipä se minulle mitään juuri anna, kunhan roikun vielä mukana. Ehkä lukijoita on tullut lisää. Minun blogia ei ole huolittu mihinkään kampanjaan mukaan, olen muutamiin hakenut. ehkä kun en kovin paljoa muutenkaan tuotteista tai palveluista kirjoittele mainosmielessä. Mutta olisi se kiva kun edes joskus olisi päässyt.
  Minä olen niin kärsimätön että blogeissa ne kuvat ovat yleensä etusijalla, tekstejä en aina jaksa niin hartaasti kaikkea edes lukea. Ja koska itse olen innokas valokuvauksen harrastaja, arvostan laadukkaita kuvia. Sinun blogissa on usein persoonallisia kuvia, joten niitä on sen takia kiva katsella. Ja muutenkin juttusi ovat mielenkiintoisia ja hauskoja joten täällä viihtyy. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin. <3
   Hyvin naulittu, meni sellaiseksi roikkumisen tunteeksi, niin päätin lopettaa räpiköimisen.

   Kiitos ihanista sanoista Matkatar, ne lämmittää. <3

   Poista
 20. Tätä juttua tuntuu nyt tulevan:)
  ni ajattelin ,et perustan vihdoinkin oman blogin ja sen nimihän olis sit luonnollisesti "minäkö vanhus"sun blogin nimee mukaellen :)
  Tosin oon kyl aatellu perustaa blokin nimeltään luu- ja puutarhurin palsta mäkun oon "melkein puutarhuri ja mun Väinökoiruus luutarhuri ihan virallisestikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi oon ajatellut juuri tuota, että kauan voin tätä keski-ikää enää kysellä, vaan tulisiko kysyä tosiaan Minäkö varhaisvanhus?

   Luu-ja puutarhuri olisi mahtava. Kannattaa vaan perustaa ja siitä se lähtee. <3

   Poista
 21. Kuulut sitten johonkin ryhmään tai et, niin tykkään todella paljon seurata tätä ihanaa blogia! Itse en ole koskaan kuulunut mihinkään ryhmään, enkä koskaan varmaan kuulukkaan - omaksi iloksi täällä taidan "höpistä" ja tuoda kuvia esille :D
  Ja ne kuvat... no sen tiedät, että minä haluan kantaa kameraani mukana ja yrittää saada sillä jotain aikaiseksi ja vaikka sun kuvat on otettu kännykällä, niin olen AINA tykännyt niistä ja myös maininnutkin sinulle niiden kauneudesta <3 Se mikä kuvista välittyy katsojalle, on se tärkein juttu... ei pelkästään kuvien laatu.

  Oikein ihanaa viikonloppua Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kuvat ovatkin niin ihania, ihan taidetta. Minä en omilla kuvilla oikein pärjäisi kuvat edellä. Mutta teksti ja kuvat, niin näillä mennään.

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 22. Ensinnäkin miten vapauttavaa ja ihanaa löytää muitakin bloggaajia, jotka kuvaavat pelkästään kännykällä. Minä olen itsekin yksi heistä, mutta sinun kuvistasi en olisi sitä ikinä kyllä arvannut. Rehellisesti sanottuna en edes omista kameraa. Olen tämän myös blogissani kertonut ihan avoimesti.
  Näistä portaaleista. Indiedaysiin olen tainnut kerran hakea, mutta en harmitellut sen perään etten tullut huomioiduksi heidän taholtaan. Enemmän minua harmitti, kun olen hakenut 40+blogeihin kai jo kahdesti, mutta en pääse mukaan porukkaan, sillä tämä on sellainen porukka mihin minäkin oikeasti haluaisin kuulua. Ikäisiäni naisia ja upeita, persoonallisia blogeja. Toki oma blogini on pienimuotoinen ja ehkä liian tavallinen, mutta haluan pitää sen aitona ja omannäköisenä.
  Blogisi on hyvä juuri tällaisena kuin se on. Kauniita kuvia ja aitoa tekstiä. Tykkään!! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan tärkeintä tehdä omaa, vaikka sitten epätäydellistä juttuaan, vaikka kuten minä. Jos kaikki olisi samanlaisia, niin mitä siitä tulisi. Tai mikä on täydellisyyden määre..

   Älä luovuta 40plussan suhteen, elämä on ihmeitä täynnä.

   Kiitos kauniista sanoista, ihana <3

   Poista
 23. Mui! Olen aina miettinyt mitä hyötyä noista blogiportaaleista on? Nyt näköjään käy kato IndieDayssilä. Itse olen pysynyt omillani ja miksipä sitä mennä kun kävijöitä riittää muutenkin. Minusta sinun blogissa tärkeintä olet juuri sinä ja rehellisyys. Ja kuvat ei ole mitään kiiltokuvia! Olen aina tykännyt. Parasta tehdä juuri sitä mikä tuntuu hyvälle! Kiitos rehellisyydestä, niin en turhaan aio koputella portaalien ovilla. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaaleista on ehdottomasti hyötyä esim.ID:n omille bloggaajille, joita portaali suosii ja tukee, mikä on aivan luonnista. Nelkytplussassa ei suosita ketään eli on erilainen meininki.

   Ihanaa viikkistä ja kiitos kauniista sanoista Teresa <3

   Poista
 24. Luulen, että tämä on oikea tie. Pidän kuvistasi tosi paljon, ne ovat elämänmakuisia ja kauniita. Kuvien laatu ei voi olla todellinen syy.

  Kaunista viikonloppua Tiia <3

  VastaaPoista
 25. Minusta teksti on kyllä paljon tärkeämpi kuin kuvat. Kuvathan ovat vain lisäke, eivät itsetarkoitus. Varsinkin isot kuvat ovat ennemminkin häiritseviä, ja jos niitä on paljon yhdessä postauksessa, vielä pahempi.
  Sinä, Tiia, osaat kirjoittaa todella hyvin, elämänläheisesti, kiinnostavasti, hauskasti. Siihen eivät kaikki pysty. Jatka vaan samaan malliin.

  Minua risoo, että meitä keski-ikäisiä ja siitä vanhempia naisia (ainakin) piilosyrjitään. Monella on paljon enemmän ostovoimaa kuin nuorilla ihmisillä, niin kannattaisi ehkä satsata enemmän "ikäihmisiin". Minä ainakin äänestän jaloillani, jos jokin yritys tai palveluntuottaja katsoo minua nenänvartta pitkin ikäni takia. Ikä voi olla aika sensitiivinen asia. Luin jokin aika sitten, että on (kai, ehkä, peräti) tutkittu juttu, että jos nainen jää työttömäksi 56-vuotiaana, hän ei enää työllisty, koska on liian vanha. Siinä on jokin maaginen raja, että siitä eteenpäin on hyödytön. No, voi helkkari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla nykymeno sellaista, jos 50plus sukupuoleen katsomatta jää työttömäksi, on keljut oltavat ..


   Nykyään ei arvosteta kokemusta ja viisautta, vasn ulospäinsuuntautuneisuutta ja energiaa.

   Kiitos niin paljon Sari. Kun näitä kommentteja lukee, näkee kuinka ihmisillä on blogien suhteen erilaiset tarpeet ja toiveet.

   <3

   Poista
 26. Sitä on liikkeellä tuota irtautumista :)

  Ehkä meidän pitäisi nyt perustaa portaali nimeltä "Indiedaysistä lähteneet".
  Itse otan suurimman osan kuvista kameralla, mutta mukaan mahtuu myös kännykkäkuvia, eikä aina pysty kuvasta päättelemään mikä milläkin on otettu.

  Leppoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on todella liikkeessä. ;)oli hauska lukea sun postaus, kun olin juuri irtisanoutunut. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 27. Hyvä sinä! <3 Pärjäät ilman indiedays:takin ja ne mainokset on ärsyttäviä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jui kun en kovin blogibannerimainoksia harrasta, niin ainakin niistä itse päättäminen tuntuu tärkeältä. <3

   Poista
 28. Ihana kirjoitus, kiitos Tea! Helppo allekirjoittaa monella tavoin. Ikärasismia tai ei, niin olet omana itsenäsi valovoimaisin ja paras mainos tähän blogiin ja postauksiin!!!! Ja joo, suorasuu ystävät on sitä varten että huomauttelevat milloin mistäkin, kai se pitää kestää, kuten heidänkin vastakommentti mut tosi ystävä hyväksyy Sinut vaikka sinipäisenä paitaressuna eikä edes huomaa mtn outoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihana teksti. Jokainen olkoon oma itsensä ja jos sitä profiilia ei arvosteta, niin ihan turha keikkua mukana, tulee vain tyhmä olo.

   <3

   Poista
 29. Olet kyllä luonnonlahjakkuus valokuvaajana, ja jos vielä puhelimella kaikki räpsit! Niinhän ne kaikkien valokuvauskurssien pitäjät sanovat että huono kuvaaja ei saa edes parin tonnin laitteilla hyvää kuvaa ; ) Kokoanisuus ehkä ratkaisee, on kiva lukea koukuttavaa tekstiä ja samalla kyllä olen hyvin visuaalinen ja tykkään kauniista kuvista! Onhan se myös lukijoista välittämistä, että haluaa heille hyvää oloa, positiivista mieltä ja ilahduttaa visuaalisestikin! Ja sen taidon sinä kyllä osaat! Aikuisten naisten muotikuvia ei koskaan ole liikaa, joten niitä ja myös meikkivinkkejä - jos saa toivoa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli ja ihan mykistyin <3

   Ihan en ole sinut noiden muotikuvajuttujen kanssa, mutta ajoittain niitä on todella piristävää tehdä.

   Oot ihana <3

   Poista
 30. Hyvä Tiia! Rehellinen ja rohkea postaus. Tulevaisuus on meidän aikuisbloggajien, minä uskon niin. Meidän kohderyhmä jaksaa vielä keskittyä lukemaan, katsomaan kuvia. Nuoret haluavat videoita eikä ne jaksa ajatella ja lukea... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin naulittu, tuolta kantilta en edes ajatellut, koska kai minussa asuu pieni tubettaja myöskin, hih. ;)

   <3

   Poista
 31. Ymmärrän hyvin tuon arvostuksen kokemuksen blogin tullessaan valituksi portaaliin. Uskoisin Indiedays inspirationin kokeneen vähän inflaatiota kasvettuaan liian suureksi. Samalla taisi hävitä mahdollisuus hanskata erilaisille kohderyhmille tarkoitettuja blogeja ja huomio taidettiin keskittää niihin nuorille suunnattuihin blogeihin.

  Portaalin samanmielisyydellä on varmasti suuri merkitys. Itsekin kaipaisin blogilleni portaali`jäsenyyttä` juuri sen tarjoaman yhteisöllisyyden ja vertaistuen tähden, ja silloin juuri ei ole lainkaan sama minne kuuluu.

  Mutta siis hei, mitä ihmettä? Jos sinun kuvasi eivät ole muka tarpeeksi suuria ja laadukkaita, niin mitäs me suurin osa muita sitten enää kuviemme kanssa olemmekaan... Blogimaailman visuaalistuminen on kyllä ollut selkeästi huomattavissa, huono kehityssuunta tämmöiselle opettelevalle kuvaajalle, joka mieluusti keskittyisin vain teemaan ja tekstiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kommentti!Samaa olen miettinyt onko 600:n blogin hajonta jo liikaa, mutta myyhän sillä paljon mainosbanneri klikkejä, jos miettii niitä mainoksia, jotka blogissa sitten pyörii.

   Jos ID olisi ollut entisenlainen eli pienempi, tokkopa olisivat blogiani eli huolineet, eli puolensa kaikella.

   Paras on tehdä omaa juttua ja olla vertaamatta muihin, ellei sitten inspiraatiomielessä.

   <3

   Poista
 32. Kuvasi, tekstit ja ihan kaikki on, niin kuin pitääkin olla.. kovin suuret kuvat ainakin häiritsevät minua:) Niin ja taidat olla tyttärieni ikäinen.. minun mielestäni he ovat vielä ihan lapsukaisia! Ihanaa viikonloppua sinulle Tiia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja ihanaa olla lapsukainen. <3

   Kaunista sunnuntaita <3

   Poista
 33. Jo toinen blogi, josta viikon sisällä luen, että on lähtenyt indiedays:tä...ja kuvasi on tosi hyviä. Hyvin kelpaa meille "iäkkäille tavallisille bloggaajille"..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3 Ties vaikka tästä syntyisi pieni ketjureaktio ;)

   Poista
 34. Sellaista vaan etten minä kuvien takia valitse mitä blogeja luen vaan tekstin ja itse persoonan vuoksi. Itsekin kännykällä kuvaan kun se on niin kätevää 😊
  Elämän kokemus on hyvä asia ja näkemys asioihin voi olla hieman realistisempaa kun pari kymppisillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu ja aitous merkitsee esim.itselle paljon. Tosin on kovin kauniitakin blogeja kiva katsella aikausilehtimäisessä valossa.

   <3

   Poista
 35. En itse valikoi seuraamiani blogeja niinkään bloggaajan iän kuin sisällön perusteella, seuraan kaiken ikäisten blogeja.

  Ikä taitaa kuitenkin bloggaamisessa olla ihan etu nykyisin. Meitä aikuisempia bloggaajia on kuitenkin vähemmän, mutta potentiaalisia lukijoita alkaa olla kasvavassa määrin. Jopa yhteistöihin olen välillä huomannut profiloituneeni jonkinlaisena keski-ikäisenä citynaisena. Eri yhteistyökumppanit painottavat eri asioita, minulla kuvat -ja se ikä!- ovat joskus olleet yksi valintaperusteista, joka on keskusteluissa tullut esiin, ei niinkään kävijäluvut.

  Kuvaaminen on alusta asti ollut omassa blogissani yksi koko hommaan innoittaneita tekijöitä. Monta kertaa otan kuvia ensin sen kummemmin aina edes suunnittelematta ja teksti muodostuu kuvien perusteella. Seitsemän vuoden aikana olen kehittynyt kuvaajana ja kalustokin on kasvanut siinä sivussa pokkarista kohtuuhintaiseen minijärkkäriin, sen kokoiseen, että jaksan sitä kantaa aina mukana -ja tarkoitan todella aina. Harvoin lähden ovesta ulos ilman kameraa... Kännykällä en tavoita sitä fiilistä ja syvyysterävyyttä kuviini, jota manuaalisti säädettävällä kameralla saan. Kuvaamisen opetteluun itsekseen on tietysti mennyt oma aikansa eli vuosia kokeillen ja googlaamalla kuvausvinkkejä etsien. Vanha totuus, 10.000 toiston tuomasta opista pitää hyvin paikkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, enpä olisi omalla blogilla erottunut, jos olisin nuori ja nuorten joukossa eli ikä on ollut itselle iso etu. <3

   Sinulla on aivan mielettömät kuvat ja niitä on ihana katsella, tiedät todella mistä puhut. <3

   Poista
 36. Minä aina ihailen kuviasi, itsellä on niin surkee kuvaustaito ja ei edes kunnon kameraa jotta blogiin edes saisi mitään hienoja kuvia :) mutta hyvä on että huomaa itse mitä haluaa ja blogisihan on sinun ja just parasta että sinä päätät minkälaisena sen haluat pitää <3 Respectiä sinulle mahtavasti postauksista elämästä joista moni muu ei ikinä uskaltaisi edes kirjoittaa julkisesti <3 Ihanaa viikkistä ihanaiselle Tiialle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ihanuus. Nyt oman blogisi vähättely stop tykkänään. Blogisi on ihana ja siellähän asustaa sellainen mahtityyppi, kuin Happystarhome <3

   Poista
 37. Blogissa pitää olla sitä jotain, että jaksan blogia lukea. Pelkät hienot ja isot kuvat ei riitä. Minä tunnen itseni vanhaksi (just täytin 38) ja hetkeä aikaisemmin liityin Kaksplussan verkostoblogeihin. Avoimin mielin katson, miten tämä kuvio menee. Omassa elämässäkin on nyt niin kiireistä, ettei blogille juuri jää aikaa. Mukavaa viikonloppua! Ja onnea uusiin tuuliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen blogikotiin ja lehtiportaali on aina upea saavutus. <3

   Kiitos ja samoin sinne <3

   Poista
 38. Mielenkiintoista pohdintaa.
  Ottamatta kantaa erikoisemmin portaaliin (koska asia on itselleni melko tuntematon), minusta ottamasi kuvat on olleet mielenkiintoisia ja olet hauskalla tavalla tuonut joitain tuotteita esille erilaisten taustojen kautta (pihalla, jääkaapin edessä, pöydällä, kissan/koiran kanssa jne) joten kuvittelisin nimenomaan mainostajan arvostavan sellaista vaivannäköä.
  Toisaalta ikärasismi. Melko samaan ikäluokkaan kuuluvana koen samanlaista alemmuudentunnetta ja pakko myöntää, että kun kesäkuussa vakituiseen toimeen valittiin ohitseni itseäni nuorempi, nätimpi, mutta vähemmällä työkokemuksella, mieleen tuli ensimmäisenä nimenomaan ikä. Suomeksi paska fiilis. Olin kuvitellut, että omalla alallani jos jossain arvostettaisiin kokemusta, mutta näin ei ollut.

  Joka tapauksessa värikästä ja raikasilmaista viikonloppua, hauskaa syksyä!
  Tyttäreni on Sicapellessä työharjoittelussa, joten poikkeapa syömässä (vaikket asiasta kirjoittaisikaan, hihi!) ja vinkkaa miten "pipertäminen" sujui, koska sitä hän sinne lähti harjoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempi ja nätimpi ja vähemmällä kokemuksella. Taitaa tämä maailma olla nuorten. Kokikohan edellinen sukupolvi asiat näin, pitäisi vähän tiedustella.

   Kiitos kauniista sanoista ja hei loistava tuo Sicapelle vinkki ja onnea tyttärellesi. <3

   Poista
 39. Hienoa sinä! Itse en ole minkään portaalin alla, vaikka mukavaa se varmasti olisikin. Mutta jos ei voi olla onnellinen blogaamisesta ja olla ns. oma itsensä, niin se ei ole enää hauskaa. Väkisin yrittämistä. Indiedysin pitäisi ehdottomasti suosia myös niitä reilusti päälle kolmekymppisten blogeja. Blogillani on päivittäin 250-450 lukijaa ja olen määrään hyvin tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrä on todella hyvä! Juu ja olen asiaa paljon pyöritellyt, mutta ehkä tuo Rouva Sana tietää mistä puhuu ja ehkä kohdennettu portaali, kuten kohdistettu markkinointikin, on tosi fiksu juttu.

   <3

   Poista
 40. Kuvat ovat hyviä ja itsekin kuvaan paljon kännykällä koska se on sina mukana. Onnea uusille vesille❤️
  Sulla on blogissa aina hyvä meininki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on sullakin ja ihana koti. <3

   Kiitos Katja <3

   Poista
 41. Minusta elämänmakuisuus on parasta sinun blogissasi ja tämä pätee sekä tekstiin että kuviin. Olen iloinen puolestasi, että olet löytänyt 40+ -blogit! Varmaan itsekin hakeutuisin sinne, ellen viihtyisi niin hyvin Kodin Kuvalehdessä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin upea juttu, se sinun Kodin Kuvalehdessä olo! Kiitos ihana kauniista sanoista, olen niin otettu, kun nostit blogi Kodin Kuvakehteenkin suosikkien joukkoon. En unohda sitä ikinä. <3

   Poista
 42. Onnittelut päätöksestä, Tiia! Itse lähdin Indiedaysistä noin jo yli vuosi sitten ja nimenomaan sen tähden, etten tuntenut kuuluvani sinne. Ja myös siksi, että halusin päättää itse siitä, mitä blogini yläbannerissa mainostetaan - jos yleensä mainostetaan mitään. Itse ihmettelin kyllä sitäkin, että koska portaalin kohderyhmä on nuorempi, miksi sieltä ylipäänsä pyydettiin blogiani mukaan joukkoon - minulle nimittäin kävi niin, että pyyntö tuli Indiedaysilta - en ollut koskaan sinne hakenut enkä edes ajatellut, että voisin olla osa portaalia. Itse pidän myös näistä nykyisistä verkostoistani, 40+ ja Åblogit -verkostoista sen tähden, että niissä voin olla juuri sitä mitä olen - ei ole pakko olla ns. kaupallinen blogi - mitä ikinä se sitten onkin. Eli blogiani tai minua ei velvoiteta mihinkään. Voin kirjoitella omaan tahtiini miettimättä lukijamääriä tai euronkuvia silmissä. Ja se tekstin tai kuvien laatu - riitän tällaisena harrastelijana.
  Sinun kohdallasi tilanne on toinen - sinä teet tätä hommaa erilaisella antaumuksella ja bloggaaminen tulee vielä olemaan työsi - näin uskon, sillä kyllä hyvin tehty työ ja aitous sekä rehellisyys palkitaan!
  Onnea, Tiia, ihaNainen, tuleville blogipoluille - itse en lähtöäni Indiedaysilta ole katunut hetkenkään vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin lähtösi ja siitä alkoi oman lähdön alustus, joka vei liian kauan.

   Mietin, että ID:n kautta blogiini tulee paljon populaa, mutta kun lopulta tutkin kk käynnit, oli luku niin pieni, ettei se blogia heiluta. Esim.Facebookin kautta blogiimi tullaan paljon. Olisi hyvä mitoittaa koko somekokonaisuus, isollakin.blogilla saattaa olla todella vähän seuraajia muissa kanavissa ja keskusteluahan jatketaan myös siellä.

   Sinä teet niin omaa aitoa juttua, että olet aina ollut esikuvani ja viisaudessa myös.

   Kiitos kauniista sanoista sydän kultaa oleva Lady <3

   Poista
 43. Vastaukset
  1. Omia arvojaan ja hyvää oloa on hyvä kuunnella. Kiitos Katja <3

   Poista
 44. Ihana, rohkea sinä! Ja IMO menetys on ID:n, ei sinun ^_^ Ja olen muuten Ladyn kanssa samoilla linjoilla, vakaasti minäkin uskon ( ja toivon! ) että bloggaaminen on sinulle joku päivä ihan palkkatyö <3_<3 ( ei siis ole todellakaan tarkoitus tuottaa paineita, vaan siis tsempata! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus ja aika näyttää mitä ovi sulkeutuu tai avautuu. <3

   Oot ihana <3

   Poista
 45. Olet ihan täydellinen omana itsenäsi. Ja varmasti ihan ehkä hyvä päätös. Seuraan tosi harvakseltaan ID:n blogeja, lähinnä ehkä sen vuoksi että nuoret muistuttavat niin paljon toisiaan ja blogit jurruttavat samoissa asioissa etten jaksa keskittyä. Tykkään kun olet ihanainen niin suorapuheinen ja oma rosoinen persoonallisuutesi näkyy blogissa. Ja ehkä me ollaan niin samanikäisiäkin että tunnen sielujen sympatiaa seikkailuistasi... Ihanaa viikonloppua<3 Ja eläköön me aikuiset bloggaajat vaikken mihinkään portaaliin sinänsä kuulukaan. Yhteen amerikkalaiseen +40v, mutta ei ole tullut laitettua banneria. Pitäisi varmaan.

  VastaaPoista
 46. Blogisi kuvat ovat oikein hyviä ja tykkään rehellisistä kirjoituksistasi.
  Itse en kuulu mihinkään blogiportaaliin. +40 blogeihin olen joskus harkinnut hakevani mukaan yhteisöllisyyden vuoksi, mutta en ole laittanut hakemusta sinne, koska olen miettinyt olenko enemmänkin vloggaaja kuin bloggaaja. Vaikka postailen vähintään kerran viikossa, en ole aikoihin tehnyt sellaista blogipostausta, jossa ei olisi ollut videota mukana.
  Mukavaa viikonloppua, Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hakea, Tädit tubettaa on myös siellä. Voisin ajatella, että toisit vahvistusta ja monipuolisuutta.

   Ihanaa sunnuntaita Kati <3

   Poista
 47. Sisältömarkkinointia työkseni tekevänä totean vain, että profiiliajattelu korostuu jatkossa vain yhä enemmän. Se ilmoittaja ja mainostaja, joka yrittää päästä esiin alustalla, joka tarjoaa kaikille kaikkea, ei erotu.

  Siksi profiloitumisessa on siis oikeasti voimaa.

  Ja siksi myös 40+-blogeilla on oma paikkansa. Portaali on erinomainen esimerkki siitä, kuinka elämä ei pääty 30 vuoden ikävuoden jälkeen vaan päinvastoin: se on ensimmäinen kerta ja ikävaihe, kun arjessa on oikeasti rahaa ja aikaa sen käytettäväksi, muuhunkin kuin itseensä.

  40+-ikäryhmä naisissa päättää aika isosta osasta perheiden kulutuspäätöksiä, ja siinä joukossa kannattaa kyllä mainostajan näkyä.

  Seuraajamääriä tärkeämpää on laatu ja bloggaajan arvomaailma. Pienenkin blogin seuraajamäärä riittää, jos sen lukijat ovat sitoutuneet bloggaajaansa (ja tämänkin saa analytiikkaa tuntemalla siis hyvin selville). Mainostajan ja blogiyhteistyötä tekevän pitää tuntea blogit, joiden kanssa hän harjoittaa yhteistyötä.

  Itse blogilukijana arvostan teksteistä ja kuvista syntyvää laadukasta komboa. En voi lukea juttuja, jotka ovat kielellisesti suttaa ja sekundaa, mutta en voi lukea sellaista blogiakaan, joiden kuvat eivät ole esteettisiä, kauniita ja ovat suoraan kännykästä purettuja postimerkkejä.

  Blogin äärellä pitää voida viihtyä, siitä pitää voida nauttia, siitä pitää voida saada jotain syvempää ajateltavaa.

  Ja hei, sanot mitä sanot Tiia, mutta ikärasismia on. Kukaan ei tunnusta ääneen harjoittavansa sitä, mutta jokainen keski-ikäinen korkeasti koulutettu nainen, joka on ollut kaksi vuotta työttömänä tietää, että sitä todellakin on.

  Ehkä sama saattaa päteä myös portaalien puolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin loistava kommentti, ettei tähän ole mitään lisättävää. Olen vain kiitollinen, että tämä tänne tuli.

   Olen niin samaa mieltä, mutta kesti aikansa sisäistää ja onhan se ikävää sisäistää olevansa liian vanha, ei mediaseksikäs.

   Ikärasismia todella on ja molempiin sukupuoliin kohdistuvaa, auta armias, kun jää työttömäksi 50plus...

   <3

   Poista
 48. Juu, oon huomannut, että indien blogit ovat suurimmaksi osin nuorten. Mulla ei oo nyt hirveitä tavotteita blogin suhteen. Itsekin olen usein kuumimmissa ja kamppiksiin en ole yleensä päässyt ja hakenutkaan en enää ole, kun suosivat tiettyjä nuoria bloggaajia usein. +40 blogit kiinnostaa muakin, kun itsekin kuulun tuohon ikähaitariin...Ihanaa viikonloppua Tiia muruseni 💕😍😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu luulen, että hain kolmeen kamppikseen, enkä tietenkään päässyt. Pariin pääsin hakematta, koska asiakas pyysi blogiani, mikä oli tietenkin aika kiva juttu. Mutta noin yleensä taitaa olla kamppis kuussa tahtia 40plussan/itsehankitusti, niin 2 ID:n kautta kertoo paljon ja siis ihan omasta blogistani. Se ei sopinut sinne.

   Ihanaa viikkistä. <3

   Poista
  2. 2kamppista ID:n kautta 2:ssa vuodessa siis..

   Poista
 49. Kuules Tiia, tiedätkö mitä...just tän sun login ulkoasun ja juttujen takia jaksan lukea blogiasi. Se on omanlaatuisensa ja mielenkiintoinen, erottuu joukosta eikä ole 'samis-massaa'.
  Vaikka olen hyvin visuaalinen ihminen ja itse yritän panostaa kuviini ja katson joskus hyvinkin kriittisesti kaikkia kuvia ja päätän joskus jopa kuvian mukaan mitä blogeja luen, niin jos sinä vaihdat kuviesi tyyliä siihen samaan mihin kaikki muutkin, niin lopetan blogisi lukemisen! Oikeesti!
  Itselläni ei ole noista 'portaaleista' niin perillä, koska en kuulu mihinkään.Olen miettinyt tuota 40+,muistaakseni joskus jotainkyselyä sinne laittanut, enkä ole vieläkään saanut vastausta, joten sen pidemmälle en ole päässyt ja olen ihan tyytyväinen näinkin. Itselleni tämä bloggaus on vähän niinkuin päiväkirjan pitoa tekemisistäni.
  Tämä sinun blogisi on hyvin just näin...minulla on tietty mielikuva sinusta juuri tämän blogin pohjalta, ja pidän mielikuvastani mielettömästi. Joten Pliis...älä muuta itseäsi 'painostuksen' alla, äläkä missään nimessä muutu itse, koska silloin häviää se ainoa oikea 'keski-ikäinen' Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon kannatuksesta. En aio vaihtaa tyyliä, koska en edes osaa. Hih. ;)

   Sitä paitsi nautin tehdä omaa juttua ja sehän on tärkeintä. :)

   Juu ja kun tähän ikään on päässyt, niin ei taida olla huolta muuttumisesta. Sellainen kuulostaisi aika väsyttävältä.

   Oot ihana, sydämesi, kuvasi ja kakkusi ovat jotain mieletöntä ja teidän perheen karvatit. <3

   Poista
 50. Täällä on sun juuri 30-vuotta täyttänyt lukija <3 Olet hyvä ja kiinnostava juuri omana itsenäsi! Älä kipuile turhia, juuri sinulle on kysyntää :) Ikä ja blogisi tyyli on vahvuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos niin paljon ja onpa juuri mahtavinta, että blogia lukee myös nuoremmat, kuin minä. <3

   Kiitos <3

   Poista
 51. Joo-o! Blogisi olen löytänyt ihan muita reittejä, kuin yhdenkään tuollaisen yhteisön kautta. Itse en kuulu mihinkään blogiyhteisöön, paitsi omavaraisuusporukkaan. Sekin taitaa enemmänkin toimia Facessa ja minähän en siellä ole. Joten...
  Koska en kuulu mihinkään porukoihin, kukaan ei nostata postauksiani, ei minulle tule mitään yhteistyökyselyitä, ei kutsuja tapaamisiin, en saa ilmaisia messulippuja itselle, enkä muillekkaan arvottavaksi tai mitään muutakaan. Mutta olen ajatellut asian niin, että ne joita asiani kiinnostavat, löytävät kyllä blogiini muutenkin. Ja liittyvät lukijaksi sen vuoksi, että blogini oikeasti kiinnostaa.

  Tuosta kuvaamisesta vielä; eihän elämä ole oikeasti mitään asetelmia! Minäkin niihin joskus sorrun, mutta yleensä kuvaan kaiken kännyllä, koska se nyt sattuu olemaan aina taskussa hommia tehdessä. Se on sitten asia erikseen, kun lähdetään vartavasten kuvaamaan. Sitten otetaan järkkäri mukaan ja silläkin kuvataan automaattiasetuksella! ='D

  Jatka kuule Tiia, ihan samaa rataa vaan ja ole ihana oma itsesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että tykkään susta, tiedätkö sitä, niin hauska ja aito ja juuri niistä syistä luen blogiasi. Ehkä nämä on niitä arvoja, joita markkinakoneisto ei ymmärrä, mutta viis ne siitä.

   Jatka samaan ihan hersyvään malliin. <3

   Poista
 52. Jep! Mä kans mietin, että mitähän siellä pyörin, kun tuntuu et mä en oikein hyödy siitä mitenkään. Pöh. Sit oon muutamaan kertaan laittanut viestiä kiinnostuksesta sinne VIP puolelle, mutta aina jotain tekosyitä miksi ei sillä kertaa, vaikka luvut ovat sitä mitä pitäisikin! Pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on niin upea blogi, että Vip tai ID:n omana bloggaajana näkisin blogisi heti. Olen kysellyt joskus samaa, kohderyhmäni on kivasti kasvamassa eli me ikäihmiset ja mainittiin, että omilla bloggaajilla on 100 000-120 000 lukijaa kk. Hmmm.. Tuosta voi jokainen sitten päätellä omiaan. Näin dokumentin, jossa haastateltiin ID:n omaa bloggaajaa ja hän kertoi innoissaan lukimiensa suoraan telkussa olevan 40 000. Että silleen.

   Zemppiä muru. <3

   Poista
 53. Minen ois huomannut mitään :) Mutta ihanaa että olet tehnyt juuri niinkuin sinusta oikealta tuntuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tainnut olla ainoa, joka ei ole huomannut mitään. Joten sekin kertoo omaa kieltään.

   Sydäntään ja arvojaan tulee kuunnella, vaikka ei päätöksenteko helppoa ollut.

   <3

   Poista
 54. Hyvä Tiia! Rohkea mutta varmasti oikea ratkaisu. Ja mitä kuviin tulee, niin minä en jaksa lukea blogeja, joissa on vain kauniita kuvia, mutta ei mitään sisältöä. Kauniita kuvia voi seurata Pinterestissäkin.
  Muuten, luen kahta blogia, joissa ei ole kuvia ollenkaan, mutta sanankäyttö on taitavaa. Eivät ole kolumnisteja, vaan ihan tavalliisia bloggaajia.
  Jatka omaa linjaasi! Ja +40 blogit rules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tekee omaa juttuaan ja niin kauan, kuin on yksikin lukija, niin olen onnellinen.

   Kiitos viisaista sanoista ihana Tuula <3

   Poista
 55. Harvoin kommentoin, mutta blogisi on yksi suosikkejani! Minusta on ihanan virkistävää, että blogimaailmassa on muitakin blogeja kuin niitä nuorten tai nuorille suunnaattuja, ja jotka on varustettu isoilla hyvillä kuvilla. Se alkaa olla kamalan persoonatonta, eikä sellaista jaksa seurata. Sinulla on paljon mielenkiintoista kerrottavaa, ja se hakkaa isojen kuvien blogit satanolla <3
  Muutenkin hassua, että joissain yhteistyökamppiksissa haluttaisiin juuri nuoria, vanhemmilla ihmisillä kuitenkin on enemmän rahaa kuluttaa kuin nuorilla, joten itse ajattelen asian täysin toisinpäin!

  Ihanaa syksyä Tiia <3

  T. Lukija 29vee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun teitä nuorempiakin on täällä. Parasta on, jos blogi koskettaa yli ikärajojen, vaikka blogini nimi antaa kenties ymmärtää paljon. ;)

   Kiitos kauniista sanoista, niin paljon lämmittää. <3

   Tuo on asia, jota markkinakoneistossa en vaan oivalla, kuluttaja jolla on rahaa ja mainonta ei kohtaa. Toivottasti me aikuisbloggaajat olemme omalta osaltamme muuttamassa tätä asiaa!

   Ihanaa syksyä Jenni ja kiitos <3

   Poista
 56. Mä en ihan ymmärrä tätä iän korostamista. Itse en tunne pelkästään iän takia yhteenkuuluvuuden tunnetta kenenkään kanssa. Jos on saman mielenkiinnon kohteet, niin ei iällä ole väliä. Riippuu toki aiheesta, jos blogi on esim. työelämä- tai perheaiheinen, niin silloihan eri ikäisinä ollaan eri elämäntilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! Minullakin on eri ikäisiä ystäviä ja on aina ollut.

   Ehkä bloggaajaan koetaan jonkunlaista samaistumista ja jos bloggaaja kirjoittaa mummovuosista, nuorempi ei lämpene. Mutta onhan oma blogini paljon muutakin eli yleismaailmallista naiseutta. :)

   Aihe siten vaikuttaa paljon, kuten kirjoitit. :)

   Kiitos kommentista Hellin <3

   Poista
 57. Luen itse blogeja yli portaalien ja myös eri-ikäisten kirjoittajien pitämiä. En pidä blogeista, jotka ovat vain täynnä suuria kuvia samasta kohteesta aavistuksen eri kuvakulmista. Visuaalisena ihmisenä pidän kuvia tärkeänä mutta liika on aika liikaa. Selkeät kuvat puhuttelevat suttuiset eivät.

  Teksti on itselleni myös tärkeää. En häkelly kirjoitusvirheistä (koska itselläkin niitä vilisee blogissani) mutta poistun blogista jos kirjoitustyyli ei puhuttele minua. Samoin lukeminen jää kesken jos tuntuu siltä, että postaus ei ole aito vaan se on ainoastaan "buffausta" jostain tuotteesta. Teen itsekin tuotepostauksia mutta kirjoitan vain sellaisista asioista, jotka puhuttelevat itseäni. En osaa oikein valehdella tai se näkyy tekstistäni.

  Rouva Sana tuolla kirjoitti tärkeästä asiasta, että 40+ naisilla on käytössään paljon enemmän rahaa kuin 25-30 vuosiaille joten meidän 40+ naisten kautta kohdennettua markkinointia voitaisiin tehdä paljon enemmänkin.

  Aurinkoa päivääsi Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja Marjo. Paljon buffaan kosmea, koska rakastan sitä. Kahvikupposiakin taitaa paljon näkyä. Mutta vaikka ajoittaiset asujututkin kivoja, niin en voisi muuttaa blogiani asublogiksi, en vaan osaa. Arvostan muotibloggaajia paljon, sillä poseeraaminen on taito siinä missä muutkin taidot.

   Sisustusbloggaajaksikaan ei ole, sillä en vaan osaa kuvata kotia eri kanteilta, roinaa kyllä olisi kuvattavaksi.

   Uskon kyllä, jos bloggaaja tekee asioita rakkaudella, se kyllä näkyy.

   Sinulla on ihana blogi ja ihana olet itsekin. <3

   Poista
 58. Oho. Täytyy kyllä sanoa, että olen aina ihaillut blogisi kuvia eli jatka vain samaan malliin. Ja teksti on kuitenkin mielestäni pääasia. Itse an jaksa "katsella" blogeja, vaan kaipaan juttujen lukemista.

  Ihanaa sunnuntaita ja alkuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihanuuspakkaus ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 59. Blogimaailma(kin) on täynnä kaikenkirjavia kukkasia, joista löytyy jokaiseen makuun luettavaa, katsottavaa ja seurattavaa. Vapaus valita tekemisensä on etuoikeus! Tärkeintä on löytää itseään vahvistavia ja koskettavia juttuja tai ainakin minulle näin olkoonkin bloggaaja minkäikäinen tai portaalissa tai yksinäinen susi. Syysiloja Tiia! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu ja itselle ei ikä ole mikään juttu, kenen blogeja luen vaan se bloggaaja ja bloggaajan sydän ratkaisee niin paljon. Kiitos ihanasta kommentista ja anteeksi viivästynyt vastaus. <3 Ihanaa sunnuntaita Tuija <3

   Poista
 60. Sinulla on sana hallussa ja osaat kirjoittaa, se on blogin pitämisessä hyvä juttu :) Jotkut tykkäävät kuvata upeitakuvia, mutta teksiä ei niinkään tule. Sinun kuvat ovat just hyvät sinun blogille, ovat omia ja persoonallisia. Nykyään joissain blogeissa kuvat ovat ammattimaisia ja persoonallisuus on unohtunut. Mutta esim Kalastajan Vaimo -blogin kuvat ovat persoonallisia ja hyviä. Jatka samaan, omaan tyylisi :) Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalastajan vaimo on ihana ja niin kaunis ja kuvat kotoisia, ei sellaisia valkoisia, tykkään. Kaikille löytyy omat juttunsa ja mielestäni on hyvä, että oma kädenjälki näkyy. Ihanaa sunnuntaita Marre <3

   Poista
 61. Ensinnäkin sinun kuvat on oikein hyviä ja kun olen blogiasi seuraillut niin olet myös huikeasti kehittynyt. Pääasia on into ja palo, jolla kirjoitat tätä blogia. Se näkyy :) Me ollaan tehty tietoinen päätös, että pidetään homma omissa näpeissä, vaikka portaaleissa ei mitään vikaa olekaan. Lisäksi tuntuu siltä, että meille ei nykyportaaleista löydy sopivaa kategoriaa. Ruotsissa ja Amerikassa DIY-blogit on iso bisnes, mutta Suomessa sitä ei ole ymmärretty. Yleisöä on, mutta ei omaa portaalia diy-blogeille. Sen sijaan toimitaan erilaisissa yhteisöissä, joista saa paljon ideoita ja neuvoja ja tukea. Tärkeintä on löytää väylä mikä sopii itselle ja mitä kautta oman kohderyhmän tavoittaa parhaiten. Vaikka tekstin saisi näytille miljoonalle ihmisille, se ei hyödytä ketään, jos kohderyhmä on väärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Suomi tulee perässä, kuten muissakin asioissa. Mutta juu portaalilla on omat hyvät ja huonot puolensa ja juurikin parhaita on tuo yhteisöllisyys, josta itsekin mainitset, vaikka ette ns. perinteisessä portaalissa olekaan. :) Ihan samaa mieltä tuosta, sama se onko 100 000 uniikkia lukija, jos kohderyhmä ei osu kohdilleen. :)

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 62. Voi miten osuva postaus! Juuri tein päätöksen siirtää oman blogini pois Lilyn portaalista takaisin Bloggerin puolelle. Blogissani kerroin, että ajatuksena on opetella optimoinnit ym. Nyt kun luin tätä tekstiäsi, pystyin jotenkin samaistumaan tähän. En vain ollut sitä myöntänyt itselleni aiemmin. Itse myöskin +40-vuotias ja kyllä välillä tuntui siltä, että omat kirjoitukset eivät koskaan tule riittämään Lilyssä top-joukkoon. Kaikki muut olivat niin paljon nuorempia, aihealueet ehkä niin erilaiset kuin minun liikuntapainotteisuus. En myöskään ole pro-valokuvaaja, joten kadehdin aina muiden ottamia täydellisiä asukuvia tai ihanasti aseteltuja ruoka-annoskuvia.
  Blogin kirjoittamisen aloitin samaan aikaan, kun aloitin myös juoksuharrastuksen ja halusin jakaa sitä intoa ja liikkumisen iloa muillekin. Idea lähti kaverilta alunperin, koska sain aina olla kertomassa treeneistä ja vinkkejä antamassa. Alkuun ajatus oli pitää blogi erittäin pienimuotoisena, mutta nälkä kasvaa syödessä ja halusin lisää haastetta. Ja väkisinkin sitä alkaa vertaamaan itseään ja omaa blogiaan muihin. Riittämättömyys on oikea sana kuvaamaan tunnetta, joka aika ajoin nosti päätään.
  Sun blogia olen seurannut jo jonkin aikaa, kuten myös Maijun blogia. Maijun tapasinkin noin puolitoista vuotta sitten Olympuksen "koulutuksessa" ja mietin miten joku voi olla niin aurinkoinen ja ihana. Teillä on molemmilla sitä tietynlaista asennetta.
  Jatka vain omaan tuttuun tyyliisi, niin pysyn myös jatkossakin lukijana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samoja tuntemuksia ja olisihan se upeaa, jos meidän ikäisten blogit olisivat samalla viivalla nuorten kanssa. Mutta toki nuorilla on ne 100 000 uniikkia lukijaa, joita aikuisten on haastavampi tavoittaa ja toki nuoret ovat hyvin taitavia ottamaan kuvia jne, tekniikassa edellä jne. Mutta onhän tämä välillä ihan kipuilua, jos oikein ajattelee.

   Juuri riittämättömyys ja onnistumisen ilot tasapainottelevat täälläkin. Sitten yritän muistuttaa, että tämä on kuitenkin harrastus ja tästä tulee nauttia, aina se ei vaan onnistu, koska olemme ihmisiä. <3

   Maiju on maailman nostattavinta ja sydämellisintä seuraa. Olen ehdottomasti meistä kahdesta vakavampi, mutta Maiju saa minusta irti hulluttelupuolen. <3 Kiitos niin paljon ja sinulle hirmuisesti zemppiä kipuiluun, tunne on tuttu. <3

   Anteeksi, että vastaus kesti näin kauan, ei pitäisi lukea mobiilina kommentteja jossain vilinässä ja sitten unohtuukin palata blogiin, nolo minä.

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 63. Heh, monen blogin lukemisen oon lopettanu tai en oo alottanu ollenkaan vaikka kiinnostais muuten, koska kuvat on isoja ja laadukkaita. Joko kuvia on pötkössä miljoona ja niitten jälkeen pieni pätkä tekstiä tai sitte ne kuvat on niin isoja, ettei ne mahu ees tietsikan näytölle kokonaisena. En mää jaksa seurata semmosia. Ei se haittaa, jos kuvia on paljon, jos tekstiä on myös paljon ja ja kuvat ja tekstit rytmittyy mukavasti postauksissa. Mielenkiintosia nää nykyajan kotkotukset. :D Niin ja Lily-portaalin blogeja en jaksa seurata ku niitten postausten latautuminen kestää niin kauan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä on ja toki kauniita kuviakin on ihanaa katsella, kunhan ne latautuu nopeasti. :) Mutta niin iso ei saa olla, ettei mahdu ruutuun. Hih oon samaa mieltä kukin tavallaan ja kaikkillehan riittää kaikkea, se on pääasia. :) Juu Lily portaalissa on jotain kummaa, toivottavasti saavat parannettua, siellä niin hienoja blogeja. :)

   Ihanaa päivää <3

   Poista
 64. Tiedätkö, vaikka olen yrittänyt panostaa kuviin ja postaukseni nostettiin usein etusivulle jne., en minäkään kamppiksiin päässyt. Mutta varmasti saat kivoja yhteistöitä muuta kautta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh kamppikset meni aina samoille ja toki lukijamäärät ratkaisee, onhan se ymmärrettävää. Mutta onneksi meidän blogit on kelvanneet muille. <3 Ihanaa sunnuntaita ja kiitos seurasta perjantaina <3

   Poista