torstai 28. heinäkuuta 2016

Chloé seikkailee Latviassa


Rippikesänä Lontoon reissun jälkeen oivalsin tuoksumuistin voiman. Olin isäni kanssa viikon Lontoossa ja matkalta ostin itselleni uuden deodorantin, jonka tuoksua rakastin. 

Kotiin päästyäni deodorantti tietenkin loppui, mutta säilytin tyhjää purkkia niin kauan, kun pystyin vielä tuoksuttelemaan deodorantin tuoksun. Sillä aina kun suljin silmäni ja tuoksutin deodoranttia tulvi tuoksumuistojen kautta kaikki muistot Lontoosta ja pystyin kuvittelemaan olevani itsekin taasen siellä.

Tästä 14-vuotiaana oivaltamastani tuoksumuistosta on matkojen suhteen tullut tapa. Nykyään valikoin joko tarkasti tuoksujeni joukosta matkatuoksun tai ostan reissun päältä uuden tuoksun. 

Tarkalla valinnalla tarkoitan sitä, että matkalle otettavaan tuoksuun ei liity liian vahvoja tuoksumuistoja entuudestaan. Tuoksu on suht uusi ja lisäksi tuoksu on sellainen jota on miellyttävää käyttää usean päivän ajan, tuoksu johon vaan ei voi kyllästyä. 

Tällä kertaa matkatuoksuksi Latvian matkalle pääsi mukaan Chloé, joka on ollut minulle tuoksu, johon en ole aiemmin kunnolla perehtynyt, sillä Chloé Chloé oli noin 30-vuotta sitten tätini nimikkotuoksu. 

Niin paljon on kuitenkin vuosia vierinyt, etten enää Chloé tuoksuja tuoksutellessa yksilöi tuoksuja tätiini ja näin Chloé Signature Eau de Toilette pääsi myös hurmaamaan minut. 

Chloé Signature Eau de Toilette on ensi alkuun pirskahtelevan raikas kukkaistuoksu, jonka ensituoksussa energisoi sitrukset ja ihastuttava Magnolia, hyvin pian voit aistia aidon ruusun ja Gardenian tuoksun ja kaiken sinetöi ja pehmentää hienostuneella tavalla myskin ja puuvillakukan tuoksu. 

Äsken suihkautin Chloé Eau de Toilettea iholle ja suljin silmät ja näin itseni kävelemässä Riian vanhan kaupungin mukulakivillä ja katselemassa merta Jurmalan hiekkarannalla, oi mitä tuoksumuistoja on taasen luotu.

On ihanaa luoda tuoksumuistoja ja tällä kertaa Latvian muistot on pullotettu herkän ja kauniin Chloé tuoksun sydämeen.

Onko sinulla tapana ottaa matkalle joku tuoksu mukaan ja näin luoda omia tuoksumuistoja ja ovatko Chloé tuoksut tuttuja? Onko jokin tuoksu jota et voi käyttää, vaikka rakastaisit sitä, koska on niin vahvasti jonkun läheisesi nimikkotuoksu?

Tuoksuvaa ja aurinkoista torstaita kaikille!

Alimmassa kuvassa Chloé on päässyt kotiin Love Story Chloé tuoksun luokse ja on tainnut minusta tulla tätini lailla Chloé fani. :)

*Chloé Eau de Toilette lehdistönäyte

33 kommenttia:

 1. Minullakin on tuoksumuistoja nuoruudesta. On yksi tuoksu, joka on kulkenut mun matkassani jo viimeiset 40 vuotta. Taidanpa kertoa siitä joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti siitä postaus ja tuo kutkuttaa oikein uteliaisuutta <3 Aurinkoa päivään Maiju <3

   Poista
 2. Mulla on jäänyt vahvaksi tuoksumuistoksi Guerlainin Nahema. Sitä olisin aina ostamassa, mutta eipä sitä löydykään niin vain. Suomessakin ainoa myyjä Stockmann eikä sielläkään läheskään aina. Olenkin tainnut surkutella asiaa jo jossain aikaisemmassa tuoksupostauksessasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. kaiken kukkuraksi Guerlain taisi lopettaa (tai lopettaa, jos huhuja on uskominen) Naheman kokonaan :(. VOI KYYNEL!

   Poista
  2. Voi ei jos on jokin niin rakas tuoksu joka tuo vahvoja muistoja, on aivan hirveää, että se lopetetaan. Toivottavasti ei ja toivottavasti saa vielä ulkomailta edes? <<3

   Kivaa viikonloppua Heli <3

   Poista
 3. Mun tuoksumuistot tulee enemmänkin jostain muusta kuten tietynlaisista aamuista, kasveista tms. Tosin mä en ole kovin paljon noita tuoksuttimia käyttänytkään mutta tuo Cloe Signature kuulostaa niin ihanalta että voisin kokeilla <3
  Kiitos että "pääsin" mukaasi Latviaan ;) . En ole koskaan käynyt siellä, ainut "kosketus" Latviasta on kun mulla oli Norjassa töissä ollessani latvialainen työkaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latvia voisi olla ihan sinun paikka kyllä ja niin ihana luonto ja metsät. :) Kaikille eivät tuoksut ole niitä juttuja, myönnän että olen ollut aikamoinen tuoksuhöperö ja myös tuoksuneurootikko eli tuoksut on tärkeitä niin hyvässä kuin pahassa. :)

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Ihanat seikkailut ja hurmaavat kuvat!
  Tunnen jo miltei tuon tuoksun ilmassa...
  Kaunista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos leijuu sinne asti. Ihanaa viikonloppua Susanna <3

   Poista
 5. Hah, onpa hauska! Määki olin rippikesänä viikon Lontoossa. :D Sain matkan rippilahjaksi ja olin tätini kanssa sielä. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ihan mahtava sattuma ja Lontoo taatusti meille molemmille yhtä ikimuistoinen. <3 Kivaa perjantaita <3

   Poista
 6. Tuoksumuistoja kyllä löytyy mutta ei niinkään tuoksuista =D. Monet muut tuoksut tuovat vahvoja mielikuvia kyllä mieleen. Minä olen tosi laiska vaihtamaan tuoksua kun en meinaa millään löytää sopivaa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joskus sen täydellisen tuoksun löytäminen on joillekin vaikeaa, minä taas taidan ihastua kepeästi liiankin moniin. Tosin itämaiset ja vahvat tuoksut, eivät taasen sovi minulle.

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 7. Todellakin on, tosin mulle yhden ainoan tuoksun käyttäminen viikonkin ajan on aika tuskaista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no hyvin jaksoin Chloella sen viisi päivää, mutta kotona vaihtelen päivittäin ja se on ihanaa. <3 Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 8. Rakastan tuoksuja ja yksi mun lempparini lopetettiin vuosia sitten. Tuoksussa on monta rakasta muistoa mukana.

  Ihanaista ja tuoksuvaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, se oikein sydämestä ottaa jos lempituoksu lopetetaan! Ihanaa ja tuoksuvaa viikonloppua Peggy <3

   Poista
 9. Mä komppaan Jonna H:ta ja taisit kyllä sen jo tietääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih teitä, pärjäsin oikein hyvin Chloen kanssa tuon viisi päivää, ei lainkaan tehnyt tiukkaa. <3 Ihanaa perjantaita <3

   Poista
 10. Ostan matkoilta usein jonkun hyväntuoksuisen suihkusaippuan. Suihkutellessa tulee sitten matkakin mieleen.

  Tuoksumuisti on vahva niin hyvässä kuin pahassakin. YSL:n Parisia käytin aikoinaan eräässä ikävässä tilanteessa enkä ole sen jälkeen pitänyt vahvasti ruusun tuoksuisista parfyymeistä, vaikka ruusun kukkien tuoksusta vielä pidänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama muuten tuo, aina ostan suihkusaippuan ja myös dödön. :) Tuoksuja en aina osta todellakaan, pitää löytyy jetsulleen mieluinen eli ennemmin otan jonkun oman tuoksun mukaan, mutta se valinta on tarkkaa, koska siitä tulee sitten sen matkan tuoksu. <3

   Voi eihhh Ysl Paris, ostin sen 17-vuotiaana silloisen poikakamun kanssa Euroopan reissulta ja poikaystävästä ei kaikki niin hyviä muistoja, joten Paris ei välttämättä tännekään enää sopisi. Näin se menee, jos jokin tuoksu liittyy ahdistavaan aikaan, sitä ei vaan enää voi käyttää.

   Ihanaa viikonloppua Lumo <3

   Poista
 11. Kyllä itsellänikin on noita tuoksumuistoja parfyymeista. Muistan tietyistä tuoksuista tietyt henkilöt, paikat ja tapahtumat hyvin selvästi. Johon tuoksuun voi liittyä myös ikäviä muistoja kuten Lumollakin ja sellaista tuoksua ei sitten olla enää käytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä ja kurjaa on jos suosikkituoksu menee "piloille" ikävän tapahtuman vuoksi. Tuoksumuistot ovat hyvin voimakkaita. <3

   Ihanaa viikonloppua Marjo <3

   Poista
 12. Matkatuoksu pitää ehdottomasti olla aina mukana.
  Cloe:n tuoksu onkin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä molemmista asioista. :) Ihanaa viikkistä Outi <3

   Poista
 13. Minä en löydä itselleni sopivaa tuoksua millään :(
  Olen ostanut monta hutia, luullut ihastuvani mutta sitten taas ei, ei se ollutkaan hyvä. Tuoksu tekeytyy iholla pitkään, valinta on liian vaikeaa. Hirveän hankalaa.
  Tuo on kaunis pullo, pitääpä käydä tuoksuttelemassa.
  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Teen aina niin, että tuoksuttelen tuoksuja kaupoissa iholle useamman kerran ennen kuin teen ostopäätöksen. Jotkut tuoksut, niin ihania kuin ovatkin, eivät tuota pikaa tuoksu enää hyvältä omalla iholla, vaikka toisille sopiikin. Joten siksi en enää osta hetken huumassa vaan valikoiden ja monta kertaa iholle tuoksutellen. Lappuun suihkaus ei riitä.

   En oikeastaan pidä siitä, että tuoksu muuttuu joksikin muuksi, saa hiljalleen haihtua, mutta ei muuttua.

   Pullo on hyvin kaunis ja chic ja tuoksu on hyvin raikas ja naisellinen, kuin kesä ja kukkaketo.

   Kiitos kovasti ja ihania kesäpäiviä sinne myös <3

   Poista
 14. Tuoksumuistoista tulee mielee Date ja teini-ikä, oi voi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih ja voi niitä aikoja, ihana. <3

   Poista
 15. Ihana idea. Olen reissussa ostanut usein paikan päältä shampoon ja pääsin tänä kesänä sitä kautta kahdeksan vuoden takaiseen Pariisiin, kun samaa shampoota & hoitoainetta myytiin Stockalla. (On saatettu jo aiemminkin myydä.) Hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi miten kiva nostalgiamatka. Sama juttu, ostan aina suihkugeeliä ja dödöjä ja joskus uuden tuoksun, jos oikein hurmaannut. On ihanaa kotona pestä ja tuoksua samoilta jutuilta, joista reissussa nautti. Juuri julkaisinkin postauksen mitä tuli ostettua reissulta, suihkugeeliä, dödöjä ja kappas pari tuoksuakin. ;)

   Ihanaa viikonloppua Ninnu <3

   Poista