keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Sara la Fountainin opeilla liekitetyt banaanit ja uppomunat ja Lavera arvonnan voittajat!

Yritys Keski, joka valmistaa herkullisia Keski-rinkeleitä oli kutsunut Kokkikoulu Espaan Sara la Fountainin opastuksella valmistamaan rinkeleistä herkullista aamupalaa ja vesirinkeli taipui helposti herkulliseksi bageliksi.

Sara opettaa liekitystä, jota tuumin etten kuunapäivänä tule tekemään, mutta eihän se ollutkaan niin vaikeaa.


Keski-rinkeleitä, perusmaulla, pullanmakuisena tai kanelirusinarinkeleitä.


Oli täytteitä mistä koota herkullinen rinkeli.


Sara kertoi raastaneensa lohen pintaan punajuurta ja näin lohi sai kauniin punaisen reunuksen.


Saimme myös koota oman juustokakkusen.


Saran taidonnäyte:
Piparjuurella maustettua tuorejuustoa
Parsaa
Lohta
Pinaattia
Uppomuna
Mustapippuria


Jälkiruokarinkelit paistoimme ihan voissa ja fariinisokerissa,
sekaan loraus whiskyä ja liekitys, aah mikä herkku.
Samaisessa nesteessä paistoin myös vesirinkelit ja tuli niin  hyvää ettei sanotuksi saa.


Oma uppomuna ja se onnistui!
Kiitos Beachhousekitchen Helin ohjein eli kananmuna
laitettiin Elmukelmuun, voitteko kuvitella,
kelmu ei sula kiehuvassa vedessä!
Siellä sitten kananmunaa kelmussa pyöriteltiin noin kolmen-neljän minuutin ajan
ja tuli täydellinen uppomuna.
Seurakseen sai pinaattia, mansikoita, parsaa, paahtopaistia ja tuorejuustoa.


Toiseen vesirinkilään tuli:
Piparjuurella maustettua tuorejuustoa,
grillattuja kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
kuullotettua punasipulia
lohta
mätiä
uppomuna


Jälkkäreinä oli makeita vesirinkilöitä ja juustokakkua.


Vaniljakastiketta, marjoja ja syötäviä orvokkeja.


Kannet jäi syömättä, mutta muutoin söin kaiken, koska oli niin hyvää!


Nyt osaan tehdä uppomunan ja liekittää banaaneja, täytyy jollekin
briljeerata tässä vielä taidoilla. ;)


Voihan juustokakkunen!


Oli aika nauttia keittiössä häärimisen tuloksista.
Ottaen huomioon, että sain aikaiseksi täydelliset uppomunat, tosin kelmulla, ilman kelmua on kuulemma haastavampaa, niin kuitenkin uunista jäljiltäni löytyi tälläinen. Mitä lie kolme viikkoa uunissa pyörinyt ketale.


Ehdin vielä käydä leffassa herkuttelujen päälle ja kokkaaminen oli niin uuvuttavaa puuhaa, että torkahdin leffassa hetkeksi, vaikka haukuista huolimatta leffahan oli hyvä.
The Wise Guys ja pääosissa Russel Crowe ja Ryan Gosling.


Helsingistä kiireellä kotiin ostamaan Sofia ipanan synttäriherkkuja ja kamujuhlat ovat tänään!

Pitkä ja kiva oli eilinen päivä. Osaatko sinä liekittää banaaneja tai keittää uppomunia?

Kiitos Kokkikoulu Espa, Sara la Fountain,
Keski-rinkeli ja Marsaana upeasti järjestetystä tilaisuudesta.


 Sitten vielä Lavera arvonnan voittajiin eli peräti viisi voittajaa on arvottu ja toiveitakin yritetty kuunnella ja voittajat ovat:

Kahdella mukana ja kynttilä olisi kiva...tai no oikeastaan ihan mikä vaan :))! voitit itsellesi Summer Sun kynttilän!

Paljon onnea lukijamäärästä!

Kahdella arvalla mukana.

Mun Lavera suosikit on coconut & vanilla -tuotteet. :)

Palkinto 2 on kiinnostavin. :) Voitit itsellesi Estonian Forest kynttilän

Yhdellä arvalla mukana. Paketti 5 olisi kiva. Ihana blogi sinulla:)
kallioaulikki@gmail.com Voitit itsellesi appelsiinin tuoksuisen hemmottelupaketin vartalolle ja käsille.

Mahtava arvonta, koska rakastan Laveran tuotteita. Suosikkini on esim. karpalokäsivoide. Palkinto 4 olisi kiinnostavin. Kaksi arpaa :)
kivipuuteri(a)gmail.com Voitit itsellesi kiinteyttävän paketin. :)

Jos arpaonni suosii, valitsisin limesetin.

Lavera on tuttu merkki ja käytössä on suihkugeelejä ja vartalovoiteita eri mielialoihin :) Myös meikeistä tykkään.

Anu anu.ikavalko at kolumbus.fi Onneksi olkoon voitit itsellesi limesetin. 

Hurjasti onnea kaikille voittajille ja kiitokset osallistujille. Voittajiin olen tämän päivän aikana yhteydessä ja pysykäähän kuulolla, pian on tulossa kiva uusi arvonta, jossa kaksi voittaa jotain kosmetiikkaa itselleen. :)








64 kommenttia:

  1. Wau mitä annoksia. Kokki Sara on niin kaunis <3
    Ihanaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Vesi herahti kielelleni katsoessani noita ruoka-annoksia. En osaa liekittää banaaneja enkä keittää uppomunia. Joskus olen kyllä tehnyt vastaavia "hyvin paistuneita" sämpylöitä.

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole osannut koskaan minäkään, enkä koskaan kuvitellut osaavinakaan, mutta hei nyt osaan, jihuu. :) Hih nuo hyvin paistuneet sämpylät, niitä olen osannut aina tehdä.

      Kivaa viikkoa Heli <3

      Poista
  3. Nan nam nam, vitsit mitä herkkuja! En ole koskaan kokeillut liekittämistä enkä ole koskaan keittänyt uppomunia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, vielä ennen tuota päivää, mutta nyt voin todeta, että hiphurraa. :) ei muuta kuin kokeilemaan. ;)

      Poista
  4. Nami mitä herkkuja ♡ ja ai että tuo sun leipäpökäle sai kyl ääneen hörähtään :D ihana olet ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hyvin oon paistanut, kolme viikkoa, välillä vähän makaroniloota kaverina. ;)

      Poista
  5. Jeee! Kiitos <3 <3

    Vitsi, että vaikutti kivalta tuo kokkikoulu :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja se oli hurjan kivaa tuo kokkaaminen ihanan Saran opeilla. <3

      Poista
  6. Oi mitä herkkuja! Meillä mies tekee uppomunat perinteisellä tavalla, itse en ole kokeillut koskaan, ehkä pitäisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitava kokkimies selvästi sinulla. <3

      Poista
  7. Oi, mitä herkkuja, onnentyttö. Olet päässyt oikein loisto-oppiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä kävi hirmuinen tuuri ja tuntui onnekkaalta. <3

      Poista
  8. Ihanan näköisiä annoksia, harmi, etten päässyt paikalle. :(

    Ihana päästä tutustumaan itselleni tuntemattomiin kynttilöihin. Forest kuulostaa lupaavalta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea voittajalle ja niin harmi ettet päässyt. Oltaisiin voitu kisailla uppomunan täydellisyydestä. :)

      Poista
  9. Onpa kauniita annoksia!

    Olen joskus opetellut Aki Wahlmannin neuvoilla uppomunien tekemistä kelmussa. Toimii!

    Liekitys on tarkkaa puuhaa, kerran olen onnistunut liekittämään mieheni kulmakarvat ja parran häen tultuaan hämmästelemään puuhiani. Sen jälkeen ollaan oltu vähän varovaisempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lumo ja kelmu toimi tosi hyvin! Sillä mennään. Voi ei teitä ja juu tuo liekittäminen vaikka sen nyt ns. osaan, niin en tiedä osaanko esim. liekittää käräyttmättä pehkoani. ;)

      Poista
  10. Rinkelit ovat aika arkinen herkku, mutta näistä on lohdittu melkoisia ravintolaluomuksia. Kiitos arvontavoitosta vielä kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja niistä tuli vielä ravintoluomusten makuisia, ällistyttävää mihin rinkelit taipuukaan. :)

      Poista
  11. Upeita annoksia. Ja ihan mielettömiä kuvia. Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  12. Oi mitä herkkukuvia. Iski nälkä, vaikka söin juuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih näin on käynyt monesti minullekin. :)

      Poista
  13. Ihania herkkuaja,ja tuo Espan kokkikoulu on niin kiva paikkakin!

    VastaaPoista
  14. Voi mitä herkkuja taas...Onnea voittajille! Ihanaa viikon jatkoa ihanainen Tiia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta ja aivan ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  15. Noi sun herkkukuvat! En kestä, koska juuri raahauduin kotiin nälkäisenä, eikä jääkaapin antimista todellakaan loihdita tuollaisia herkkuja. Pakko tyytyä kohtalooni.

    Hauskoja synttärikemuja teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua anteeksi ja jos lohduttaa niin tiedän tuon tunteen. :(

      Poista
  16. Aah, mitä ihania annoksia.
    Mukavia synttärijuhlia teille ja onnea päivänsankarille :)

    VastaaPoista
  17. Sä olet ihan pro kohta! Mätibageli, voihan nam. Se uunista löytynyt on syvähiillostettu kasvis, jonka on annettu tekeytyä hiilikuoren sisällä ;)

    VastaaPoista
  18. Mahtavan näköisiä herkkuja ja ihana opettaja :)

    VastaaPoista
  19. En kestä, mitä herkkuja! <3 Ruokaelämykset on kyllä kosmetiikkaelämysten osalta parhaita ;) Ja tietty monet muutkin jutut, mutta...! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, niin totta ja miten usein kosmetilaisuuksissa huomaan kuvaavanikin ruokia. ;)

      Poista
  20. Vau oletpa päässyt taas ihanaan tapahtumaan! Sara on kyllä loistokokki, olen telkkarista joskus katsellut hänen ohjelmiaan.

    VastaaPoista
  21. Onpa niin herkullisen näköisiä ruokia! Kääks, kohta valuu kuolaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, koska nyt on nälkä. ;)

      Poista
  22. Upean näköisiä annoksia! :)
    Ja hauska toi hiiltynyt ketale :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih aikamoinen ketale kun kehtasi kolme viikkoa lymytä uunissa. ;) Kiitos kovasti <3

      Poista
  23. Voi mitä herkkuja, paitsi tuo yksi, mutta siitähän voi askarrella jotain kivaa, hihi.
    Nyt kun olet opetellut liekittämisen, niin voisit seuraavaksi liekittää ihan tavallisia lettuja viskiliköörillä ( Prinssi Eversti). Päälle vielä vähän lakkahilloa ja on oikein herrojen herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jestas, lakkahillo on ihan parasta, siitä tulisikin niin hyvää, uskallanko, jos käräytinkin hiukset. Juu tuosta voisi askarrella vaikka tuhat Barbien tulitikkua heh. :)

      Poista
  24. Ihania herkkuja, nälkähän tässä tulee kuvia katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna kiitos kovasti ja herkut on siitä pahoja, että ne aiheuttavat jatkuvaa nälkää. :)

      Poista
  25. Tässä kun samalla popsii kuivaa ruisleipää niin tekisi mieli hypätä ruudun toiselle puolelle herkuttelemaan paljon paremmista herkuista. Voi mikä tapahtuma teillä siellä olikaan <3
    Pus haleja ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pusuja sinnekin ja olisipa kuules ollut niin ihanaa, jos olisit ollut mukana.<3

      Poista
  26. Oi mitä ihania herkkuja loihditte ihanaisen kokin johdolla <3 En todellakaan osaa liekittää enkä tehdä uppomunia mutta kyllä multakin tuollainen mustaksi paahtunut leipä onnistuisi ;D
    Onnittelut voittajille ja erityisesti Sofialle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin paljon ja hih no tuo hiiltynyt sämpylä on tavallaan oman osa-alueensa bravuuri, on taito sekin tehdä moisia, vai mitä. :)

      Poista
  27. Siis tuo liekityskuva on niin makea!!! Kyllä me oltiin taas aika liekeissä, ja olihan melkoiset baagelit, taisin syödä ainakin 5! Ja hei, voisiko olla kauniinpaa kuin Sara, niin ulkoisesti kuin sisäisesti! Aivan ihana : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih niin minäkin ainakin kymmenen. :) No Sara on aivan uskomaton kaunotar ja juurikin sisältä ja ulkoa. <3 Aivan ihana ja hyvä ope, kuin myös sinä ihana Heli, johan syntyi kelmumunat kuule. :)

      Poista
  28. Ihania herkkuja ja mukana leffahetki sinulla ollut :) Jonkun mestarikokin oppiin pitäisi itsekin mennä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mestarikokin opeilla selvästi oppii kyllä. :) Kiitos kovasti Jani <3

      Poista