keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Säälittävä tapaus äiti!


Sain maanantaiaamuna kuulla, että en ole lainkaan hauska äiti. Tyttäreni kertoi tarkkailleen minua koko viikonlopun ajan koulutehtävää varten "Kerro äitisi hauskat piirteet" ja kuulemma minusta ei löydy yhden yhtäkään hauskaa piirrettä! Tarkkailtu on, mutta olen kuulemma tylsääkin tylsempi ja koulutehtävän joutui jättämään tyhjäksi. 

Vatsanpohjaan tuli pieni nipsaisu ja yritin säälikkäänä vakuutella tyttärelleni, että no mutta onhan äiti tosi hauska, äiti tubettaa, oltiin tuberisteilyllä, tehtiin vaikka mitä hauskaa. Noh ei kuulemma tytär sitä tarkoittanut vaan sitä, ettei minussa kuulemma ole yhden yhtäkään hassunhauskaa piirrettä. Suukottelin teinitytärtäni, joka ei suukoista tykkää ja totesin, nooh on sinulla tylsä äiti, mutta hulluna olen sinuun. 

Koulusta tultuaan tytär kertoi, että  löysikin yhden koomisen piirteen äidistä koulutehtävään, nukun yöpaidat väärinpäin. Jihuu en ole tylsä sittenkään mikä helpotus!
Näillä epätylsäkkäillä eväillä ponkaisen ei tylsään Helsinkipäivään ja tänään tapahtuu vaikka mitä, niistä myöhemmin blogissa.

Aurinkoa päivään kaikille teille onnekkaille hassuille vanhemmille, mutta myös teille tylsemmille, ei äidin tarvitsekaan olla komedianne ja pääasia on, että hommat hoituu. 

Mitä luulet, oletko sinä tylsä vai hauska. ;)

89 kommenttia:

 1. Mä oon niin hauska, että itseänikin naurattaa. Mun kanssa ainakin oot ihan superhauska. Olisipa tarkkaillut edellisenä viikonloppuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot niin hauska, saat mutkin kukkimaan. <3 Niin miksei koulutehtävä ollut ajoitettu tuberisteilylle. Sofia muuten tänään katsoi TAAS meidän vaahtokarkkivideoita ja nauraa räkätti, hih eli ollaanhan me/oonhan mä hauska. ;)

   Poista
 2. Mä olen kuulemma hauska ja välillä nolo :)
  Kivaa päivää Tiia ihana ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot niin hauska. <3 Ihqua päivää Outi <3

   Poista
 3. Vai et ole hauska. :) Aika karu arvio. Mä luulen, että sä olet huippuäiti!

  Tarkkailun alla me äidit ollaan, erityisesti tyttölasten suunnalta. Tytöt rakentavat käsitystään itsestään ihmisenä ja naisena paljolti juuri äidin mallin kautta. Kommenttia tulee jatkuvalla syötöllä. Täytyy yrittää jaksaa huumorilla ja tuleehan sieltä kauniitakin arvioita välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava näkökulma, juuri noin se varmaan on ja irtautusmisvaiheeseen kuuluu toki ettei halua olla lainkaan äiti, äiti joka vielä vähän aikaa sitten oli se maailman tärkein henkilö. <3

   Sitten tässä itsekin huomaa, että kummasti ne kotona saadut opit ja toimintamallit löytyy omastakin selkärangasta. :)

   Samainen tytär toi seuraavana päivänä koulupolulta kimpullisen valkovuokkoja, olin kyllä äimän käkenä. Esiteini toi kukkia, jihuu! <3

   Poista
 4. Minä luulen olevani melko hassu lasten silmissä. Kuvasi liittyykin uusimpaan postaukseen... Iik.

  VastaaPoista
 5. Minä luulen olevani melko hassu lasten silmissä. Kuvasi liittyykin uusimpaan postaukseen... Iik.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui tulen lukemaan. On kivaa jos äiti ja isi ovat hassuja lasten mielestä, se on positiivista. <3

   Poista
 6. Nam, makupala pöydällä! Huomasitteko Onni ja Osku!! ;) - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 7. No ainakin näin blogin välityksellä olen saanut sinusta sen käsityksen etä olet hyvinkin hauska :) Teineillä on ehkä oma käsityksensä hauskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, mutta taidan olla arjessa aika tylsä. Tosin tänään toivotin tytöille hyvää yötä kun lähtivät kouluun ja se nauratti tyttöjä kyllä. Hihi. :)

   Poista
 8. Ai, yllättävä kuvaus lapseltasi, minä ainakin olen ajatellut, että olet hauska ja sinulle jos jollekin sattuu ja tapahtuu asioita... Ehkä me aikuiset sitten katsellaan asioita niin eri tavalla...

  Minä olisin takuulla saanut ihan saman tuomion, tylsääkin tylsempi, ei mitään hauskaa eikä muille kerrottavaa...

  Kivaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih en kait ole hauska lainkaan, vaikka tänä aamuna vahingossa toivotin lasten koulupolulle "hyvää yötä". Juuh en ole hauska lainkaan, ei ole tuomio muuksi muuttunut. Olenko kysynyt, noh minä säälittävä reppana olen tainnut vähän perään udella. En nyt sentään tehnyt kärrynpyöriä nolossa asussa kysymällä olenko hauska, mutta ehkä jotain sinne päin, hihi.

   Juu esiteinien mielestä varmaan aika moni on tylsääkin tylsempi vanhempi. ;)

   Kivaa päivää <3

   Poista
 9. Blogin perusteella sinua on kyllä vaikea kuvitella tylsäksi tyypiksi :D Mutta lapset toki aina vanhempana näkevät hieman kriittisempien lasien läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh tylsä olen kuulemma, olen kysellyt hieman perään. ;)

   Poista
 10. No, yli 10 v lasten mielestä me vanhemmat ollaan melkeinpä väistämättä universumin tylsimpiä olioita :) Sinusta on kyllä oikeasti tylsyys kaukana! Minä olen sitten se oikeasti tylsä ja ikävä ihminen. Se joka nuttura kireällä laittaa hommat ojennukseen. Plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö ole, etkä ikinä ole ollut, höpsistä. Kyllä sitä itse kustakin tuntuu, että on tylsä. Höh. Niin me äidit tehdään yleensä se "likainen työ".

   Poista
 11. Hassu varmaan ainakin juniorin mielestä...vanhemmat lapset katsoo välillä 'säälittävästi';)
  Kivaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa tutulta. :) Olen toisinaan ihan hullu äiti, jolla on maailman omituisin huumorintaju. Niin outo, ettei meille voisi tuoda edes poikaystävää, niin jos seurustelisi. Kaverit kyllä täällä viihtyvät, mutta se johtuu vain siitä, että meillä on aina leivonnaisia. ;D Kuulema. Ja sitten toisinaan olen maailman paras äiti. Sitten on sellainen kolmas tila, EVVK. Tässä tilassa luonteeni ja vanhemmuuteni ylipäätään ei voisi vähempää kiinnostaa. Nämä kolme tilaa vuorottelevat satunnaisesti teinin hormonipyrskeen ja auringonpilkkujen mukaan. Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin äiti pitää laittaa piiloon, jos poikaystävä tuodaan kotiin. Arvatenkin täällä ihan sama. Juu täälläkin on nuo kaikki olotilat ja ehkä eniten tuo EVVK. Mutta tällä viikolla sain samaiselta esiteiniltä koulupojalta valkovuokkoja, hyvä etten pyörtynyt onnesta. <3

   Kivaa päivää Tiina <3

   Poista
 13. Omasta mielestäni olen hauska, mutta jos lapseltani kysytään, voi olla, että vastaus on toisenlainen! Pojalla kun tulee ikää vähän lisää (eli se murrosikä), saa ilmeisesti tottua olemaan arvostelun kohteena...sitä odotellessa ;) Täällä on tosi tylsä ilma, sillä täällä sataa. Toivottelen kuitenkin oikein mukavaa keskiviikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pojat aina äideistä tykkää, tyttöjen kanssa on hieman haastavampaa. Toki pojillakin omat kuvionsa. ;)

   Eilen oli stadissa aurinkoisen ihana päivä, mutta tänään taas höh pilveä pukkaa. Kivaa torstaita <3

   Poista
 14. Minäkään en blogin perusteella kyllä sanoisi, että olet tylsä. Mutta ehkä omat lapset ovat taipuvaisia ajattelemaan, että omat vanhemmat ovat maailman tylsimmät.

  Minä olen varmaan joissain asioissa hassu (höpsöttelen, kutittelen ja kikattelen lasten kanssa) ja joissain hirviö (silloin kun karjun pää punaisena, heh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih juu kait sitä oli ihan ok ja hassukin kun lapset olivat pieniä, mutta esiteinin mielestä, auta armias. ;)

   Poista
 15. Voi mikä tehtävä. Meillä Pipuna joskus kysyy että mikä asia sua äiti naurattaa. En vissiin naura koskaan, tai en ainakaan kotona. Pojan kanssa painitaan ja riehutaan joskus mut neidin kans ei uskalla ku se märisee niin helposti 😂😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Pipuna, Pipuna taitaa olla sellainen suloinen naisellinen tyttö. <3

   Poista
 16. Tuskin tylsä olet 😉. Tää oli kyllä aika hauska juttu, pitääkin kysyä omilta, millainen itse olen. Kiitos vinkistä ja kivaa Helsinki-päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kandee kysyä ja jos ei ole murkkuja, niin hauskahan sinä ihan varmasti. <3

   Poista
 17. Kyselin neidiltä, mitä hauskaa tai hassua minussa on, eipä osannut sanoa 😕 Meillä kyllä viljellään huumoria ja nauretaan paljon, mutta ehkä niiden yksittäisten ominaisuuksien mainitseminen on vain vaikeampaa. Ja uskon, että nin sinun ja minun kuten monen muunkin äidin meriitit löytyvät muista hyvistä asioista.

  Ihanaa päivää Tiia 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en oikein tiedä mikä siinä oli, mutta kai se nyt vaan oli niin, että en ole arjessa hauska vaan tylsä. Höh, hieman se otti kipeää kyllä kuulla. ;)

   Ihanaa päivää Tuija <3

   Poista
 18. Ihana koulutehtävä!
  Minusta tähän pätee vaan se rehellinen sanonta: älkää te koulussa uskoko kaikkea mitä kotioloista kerrotaan niin mekään emme usko kaikkea mitä kerrotaan tapahtuneen koulussa.
  Terkkuja toiselta takuulla-tylsältä-äidiltä-teini-ikäisen-mielestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha näin just, sinä sen hyvin kiteytit! ;)

   Poista
 19. Tossa iässä vanhemmat tuntuvat kaiken määräileviltä fossiileilta, ilonpilaajilta. Mutta kyllä se rakkaus ja hätä yllättää, jos mamille sattuu jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta tai jos lapsella itsellään on jokin hätä, kenelle heti soitetaan, no äidille. <3

   Poista
 20. En ole äiti, valitettavasti täti vain, mutta lainalapsien mielestä taidan olla ihan hauska tapaus. Siskon pojalla oli yhteen aikaan numeroni tallennettu kännykkään nimellä Anni Hassu, koska kuulemma enimmäkseen olin hassu. Veljenpoika taas sanoi mua lempitädiksi ja mökkireissun jäljiltä olen Anssi Tikkamestari, sillä voitin kaikki tikanheitossa. Voittajan rituaaleihin kuului reipasta tanssahtelua, joka nauratti lapsia kovasti. Oon mä kyllä vähän nolokin, sillä puhun myös lapsille korrektia kieltä ja käyttäydyn välillä oudosti julkisilla paikoilla. Esim. jääkiekkomatseissa yrittävät mua jopa hillitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostat maailman parhaalta tätdiltä. Sisarustesi lapset ovat kuules onnekkaita ja hei tuo on ihan kunnia-asia Anni Hassu, I H A N A <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<3

   Poista
 21. Hyvinhän teillä menee jos sinä olet vain tylsä. Yleensähän äidit ovat TYHMIÄ =D
  Minä taidan hassutella liikaakin. Nuorempana tytär kulki aina muutaman metrin takanani ja hoki :"Äiti oo kunnolla". Eihän sitä aina jaksa olla niin tosikkomainen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hih luulen, että olen tyhmä myös, pienin saattaa ihan surutta nimitellä moiseksi tai ääliöksi. ;) Hih ihana, oo kunnolla, voi että mutta nyt on varmaan ylpeä hauskasta äidistään. <3

   Poista
 22. Hahahah! Mä en KESTÄ!! Siis repesin aivan totaalisesti :DD! ...tarkkailtu on mutta ei.... Hahahha!! Kiitos nauruista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kestä, ihan järkkyy!!!! Ihan sääliönä vielä yritin piipittää, eikö mitään, yhden yhtäkään ja olenhan mä hauska. Hih ole hyvä, oonhan mä hauska kato ny.

   Poista
 23. En tiedä olinko (liian) hauska vai tylsä kun poika oli teini mutta hän kuitenkin pyysi että kuljen toisella puolella tietä enkä viuhdo käsillä kun tulevat koulusta kavereiden kanssa ja jos minä satun liikkumaan niillä suunnilla samaan aikaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niin tuttua, olit varmasti ihana ja hauska, mutta teet niin tai näin, niin murkut ei tykkää. On se haastavaa ajoittain tämä äitiys ;)

   Poista
 24. Onneksi äitien älykkyys,hauskuus ja muutkin positiiviset ominaisuudet lisääntyvät lasten vanhetessa.

  VastaaPoista
 25. Ei ole helppoa olla lasten mielestä "hauska äiti". Välillä tuntuu, että hauska tarkoittaa lapsille aivan eri asiaa kuin itselle ;). Pitäisikin kysyä jälkipolven arvio itsestäni... Jos sitten äitienpäivän jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no jos kysyt äitienpäivänä, niin silloin voisi ainakin saada mieluisan vastauksen. ;)

   Poista
 26. Heh. Enpä lapsista tiedä, mutta työporukan saan kyllä nauramaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ni, sinä oot ainakin hauska, sanoisipa lapset mitä tahansa. ;)

   Poista
 27. Luulenpa, että jos lapsilta kysytään niin en ole hauska. Minä se aina käsken nukkumaan, sisälle, syömään, ulos, viemään roskia, pesemään hampaita ym. Milloin musta tulikin näin tylsä. Ennen lapsia olin hulvattoman hauska. Ehkä voisi aina välillä höllätä. Ja pitääkin kysyä lapsilta mun hauskuudesta sopivan paikan tullen.

  VastaaPoista
 28. Luulenpa, että jos lapsilta kysytään niin en ole hauska. Minä se aina käsken nukkumaan, sisälle, syömään, ulos, viemään roskia, pesemään hampaita ym. Milloin musta tulikin näin tylsä. Ennen lapsia olin hulvattoman hauska. Ehkä voisi aina välillä höllätä. Ja pitääkin kysyä lapsilta mun hauskuudesta sopivan paikan tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sama, luulen, että minäkin olin ennen lapsia hauska, höh miksi pitää muuttua "vanhemmaksi" ihan kirjaimellisesti!

   <3

   Poista
 29. Voi ei. :D Mä luulen kanssa etten ole yhtään hauska, komennan ja asetan rajoja. Viime viikolla aloin tanssia Sokoksella johon 3vee "ÄITI LOPETA!" ja kun punnersin leikkipuistossa hän lähti puun taakse piiloon. Olen siis ilmeisen nolo kylläkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa ei voi voittaa, jos olet ns. hauska olet nolo, jos et ole hauska, olet tylsä. Rankkaa!

   <3

   Poista
 30. Lapsen olisi pitänyt näyttää tämä blogi opettajalle niin varmasti olisi opettajalle tullut hymy huulille :) hauska kirjoitus taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hyvä pointti. ;) Kiitos kovasti, nyt helpottaa <3

   Poista
 31. Hihhih... mä en taida ees uskaltaa kysyä mein 16v. pojalta, että kuinkas hauska äiti hänellä onkaan :D

  VastaaPoista
 32. Luulen, että olen naurettava. :D Kuitenkin hyvällä tavalla, veikkaan ihmisten naurussa olevan vain 70% sääliä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi oiskohan täällä sama, mutta vielä hieman korkeimmilla prossilla. ;)

   Poista
 33. No tämä postauskin on mielestäni hauska ja kerrot asian kuin asian niin hauskasti ☺☺
  enpä tiä, taidan olla joskus tylsä ja joskus hauska, mutta lastenlapset sanoo ihanaksi ☺
  Kivaa keskiviikkoehtoota Sinulle Tiia Ihanuus ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on juurikin paras. <3 Mukavaa päivää ihanainen ma-te <3

   Poista
 34. TYLSÄ, no doubt. :D Mut sä et oo. <3

  VastaaPoista
 35. No meillä ei tylsää tänään ollut, olet kyllä superhauskaa seuraa. Toivottavasti pian taas nähdään, ei ehkä ihan lähiaikoina noin vauhdikasta päivää tule : )

  VastaaPoista
 36. No meillä ei tylsää tänään ollut, olet kyllä superhauskaa seuraa. Toivottavasti pian taas nähdään, ei ehkä ihan lähiaikoina noin vauhdikasta päivää tule : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olen sitten koominen vahingossa ja lasten mielestä juuri se on noloa. ;) Oli aivan ihana päivä ja parasta seuraa <3 Toivotaan, että pian uusiksi kevyemmällä mittakaavalla. ;)

   Poista
 37. Mä luulen ettet sinä kovin tylsä äiti kyllä ole, mutta ollaanhan me aikuiset nyt last season lapsien mielestä vähän aina :D Oikein ihanaa vappua teidän perheelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So last season! Ihanaa vappua teidän perheelle myös <3

   Poista
 38. Mä oon puolestani niin nolo ettei poikaystävääkään voinut esitellä mulle yli vuoteen ja nytkin sain ohjeita siististä pukeutumisesta ja meikistä sekä aiheista mistä ei saa puhua ennen ensivierailua:):):) Hyvin mä mielestäni kuitenkin selviydyin enkä aiheuttanut tukalia tilanteita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin selviydyt, hih niin ne muksut odottaa, että äidit jysäyttää juuri ne kaikkein koomisimmat piirteet kun poikakamu on ensivisiitillä. ;)

   Poista
 39. Mä luulen, että jossain vaiheessa lapset vaan pitää äitejään tylsinä :P Muistan joskus olleeni niin aikuista, niin aikuista ja äiti oli ihan tylsimys ja nolo. Mutta ei kulu kauaa, kun mielipiteet muuttuu.

  Ja hei, sä et tod.oo tylsä! Mä muuten tunnustan joskus nauravani omille jutuilleni. Pahin on se, jos nauran niin etten saa kerrottua sitä hyvää juttua miehelle ja sitten kun kykenen siihen, juttu ei ole miehen mielestä hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tuo on niin tuttua, jokin juttu on niin sairaan hauska ja sitten se tulee ihan tylsänä ulos. ;) Kiitos kovasti Salka <3

   Poista
 40. Vaan olipas hankala tehtävä teinille! Harva teini pitää äitiä hauskana...ihana tuo yöpaita juttu :D Siinä tuli teinille kirjoitettavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös ollut hankala, kun on niin mahottoman tylsä äiti. Hah onneksi sai yöpukumatskua. ;)

   Poista
 41. Niin ja mun mielestä sä oot niiiin hauska <3

  VastaaPoista
 42. Blogin kautta vaikutat just rennolta ja hauskalta :D Omassa äidissa hauskinta on kyllä samanlainen sarkastinen huumorintaju kuin itsellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarkasmia eivät ymmärrä kaikki, mutta se sisäpiiri joka ymmärtää, niin voi mahoton miten hauskaa onkin. :) Ihanaa, että teillä sama huumorintaju <3

   Poista
 43. Minä olen ainakin ihan huippuhauska ja lapset tykkää kun kuuntelen napit korvilla musiikkia ja laulan samalla. Eilen muuten lapseni totesi tosin, että äiti sä et osaa yhtään meikata ja sitä on ihan liikaa. Eikö sun työkaverit yhtään ihmettele... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi ihanaa kuulla. <3 Hei täälläkin aina, olet paljon nätimpi ilman meikkiä, kivaa että ajatellaan niin, mutta hih jos alkaisin menemään joka paikkaan ilman meikkiä, niin...

   <3

   Poista