lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kotimme noloin kipupiste!Optimismia ja energiaa Katja teki niin hauskan postauksen kotinsa kipupisteestä, että hetsilleen lamppu välähti  mielessä, että josko rohkenisin minäkin. Myönnän meinaan, että tämän kotimme pullonkaula on sekä ruma, että maailman epäkäytännöllisin tila. Perheen kaikki kengät eivät tuulikaappiin mahdu, saatikka silloin kun kodissa asui vielä neljä lasta. Takit vievät happitilaa ja tuntuvat, että leijuvat suorastaan naamalle kun tulet kotiin. Etenkin kun ukkeli on 192cm pitkä ja takit ovat aika kookkaita. Tähän väliin on pakko keventää 165cm anoppini lause, että "en jaksa enää matkustaa, kun täytyy pakata tuon jätti-ihmisen (eli mieheni isän) vaatteita". ;) Ymmärrän anopin yskän, kyllähän jättiläisen vaatteet vievät paljon enemmän tilaa ihan missä vaan, mutta silti on kiva, että mieheni on pitkulainen ja minä taasen pätkä.

Taas karkaa mopo käsistä muuhun kuin tuulikaappiin. Kun tulen kaupasta kotiin ja harteilla on Ikeakassitolkulla tuhansittain maitoa, kissanhiekkaa, tuoremehuja, tölkkejä, kilon juustoja ja kassi on olalla ja iso Kultainennoutaja rynnii tervehtimään ja yritän saada kuraisia kenkiä pois jalasta, sanonko suoraan, että se on pepusta!

Kun lastemme kavereiden vanhemmat noutavat lapsiaan meiltä kylästä ja seistä töröttävät tuulikaapissa ja siinä sitten joristaan kuulumiset, vieraat ahtaasti ja minä leveästi tuossa eteisessä.

Välillä mietimme räjäyttäisimmekö vieressä olevan tyttären huoneen ja taikoisimme kodin kipupisteemme kertalaakista kodin tervetuloapisteeksi. Pari ylimääräistä huonetta löytyy tyttärelle kyllä, ukkelin golfkatseluhuone ja iso kirjastohuone, jossa poikamme asui isompana. Mutta näin suomalaisittain talon arvo on kaiketi huoneissa ei käytännöllisyydessä ja vielä täällä asiaa puntaroidaan urakalla. Remppaakaan ei oikein jaksaisi, sitä on tehty ihan riittävästi ja muuttoja myös, mutta aina kun tulen sisään sen Ikeakassin kanssa ja koira hyppii päälle, olen valmis hakemaan moukarin siltä istumalta, hah ja siis moukaroimaan seinän pois, en koiraa. ;)

Myönnän myös sen, että tuulikaappiahan ei ole juurikaan missään kuvissa näkynyt, no koska se on meidän talon häpeäpilkku. Lähteekö kukaan muu tähän Optimismia ja energiaa Katjan hauskaan postausketjuun mukaan tai haluatko avautua nykyisen tai vanhankin kotisi kurjimmasta nurkasta. 

Aurinkoista lauantaita ja pidetään lippu korkealla, koti on kuitenkin maailman paras paikka. <3


73 kommenttia:

 1. Oi voi, tuulikaapit ovat kuulema monillakin takamuksesta. Onneksi en semmoista omista, mutta ehkä blogimaailma voisi tarjota teille vinkkejä siihen, miten tuosta tekisi avaramman ilman sitä moukaria. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se moukari saattaa olla paras apuri. ;) Kivaa viikonloppua Irina <3

   Poista
 2. Eihän tuo teidän tuulikaappi ole pahimmasta päästä, mitä olen nähnyt, mutta ymmärrän tuskasi. Eipä olen talosuunnittelijat älynneet Suomen neljän vuoden ajan vaikutusta tilan tarpeeseen. Nytkin vielä mennään osittain ainakin täällä meillä vielä kahden vuodenajan varusteilla eli tavara riittää. Meillä on erilainen tuulikaappi, ja siihen olemme kaivanneet laajennusta "hiekkakaapille" eli kaikki irtohiekka jäisi sinne eikä kulkeutuisi edes tuulikaappiin, koska koira tykkää makoilla siellä odottamassa kotiväkeä :D

  Olen tässä kotiäitinä konmarittanut meidän nurkkia eli kaikki kipupisteet on vähän lientyneet. Mutta onneksi meilla on aina tuo miehen verstas, joka ärsyttää kaiken muun edestä.

  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehkei ole pahin, mutta pepusta silti ja toki tuossa on heti iso eteinen, mutta kun olemme halunneet rempata kaiken yhdeksi avoimeksi tilaksi, niin eteinen ei oikein enää ole eteinen. Siinäkin on sitä kompastuskiveä. ;)

   Juu ja hyvä tietenkin on, että pahin hiekkamäärä jää tuulikaappiin. Juu muuten meillä on niin mukavat tilat, mutta tuo tuulikaappi!

   Ihanaa viikonloppua Tuija <3

   Poista
 3. Eteinen ja tuulikaappi on meilläkin ongelmana :/

  VastaaPoista
 4. Tuulikaappi on meidänkin kodin miinus.
  Laitan ajatuksen korvan taakse, postausta voisi olla tulossa aiheesta.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ois kiva, tää on hauska postausidea. :) Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ooh kiitos kovasti, etenkin kun ovat kodin häpeäpilkusta. :) Ihanaa viikonloppua Isla Sofia <3

   Poista
 6. Eteiset taitavat olla aika usein kodeissa ne kaikkein ärsyttävimmät tilat. Meillä kotona on kapea eteinen eikä se ihan jokapäiväisessä elämässä ärsytä niinkään kun meitä on vain me kaksi ja mahdumme vielä joten kuten siinä pyllistelemään kumpikin. Mutta kun vieraita tupsahtaa pari kolme yhtäaikaa, niin johan tulee ahdasta.
  Mökillä meillä ei ole eteista lainkaan ja vaatenaulakko rumentaa tuvan nurkkaa tosi tehokkaasti. Tästä taidankin saada oivan aiheen postaukseen lähiaikoina!

  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jotenkin se menee, mutta kun tulee niiden kauppakassien kanssa tai vieraat riisuvat takkejaan tuossa nolon pienessä tilassa, nämä ovat niitä ärsyttäviä tilanteita jolloin tekisi mieli laulattaa sitä moukaria.

   Olisi kiva jos tulisi postausta, jään innolla odottamaan. Tämä oli Katjalta tosi kiva ja hauska postausidea. :)

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 7. No voin sanoa, että jopa teidän eteinen on hienompi kuin mikään tila meillä. :D Sisustaminen ja remontointi ei ole meikäläisen heiniä. Haluaisin kyllä että olisi nättiä, mutta kun on niin paljon muuta kiinnostavampaakin tekemistä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääks, voi ei.. NO mutta hei kaikki eivät välitä sisustuksesta ja toiset taas tekevät vaikka mitä hienoja juttuja, kuten luonnonkosmetiikkaa itse ja yrttien kanssa taikoja. <3

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 8. Oi, tiedän tuskasi! Suomessa ei haluta antaa "hukkaneliöitä" tuulikaappiin ja eteiseen, mikä on raivostuttavaa! Hae se moukari, niin itse tekisin ja teimmekin kerran niin yhdessä talossamme ja tuli loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että tulisi aivan loistava ja sitten sinne tyttären ex huoneeseen kunnon vaatekaapit ja kaikki, aaah se olisi ihanaa. Tätä pähkäillään vakavasti jahka jaksetaan. Sen verran monta kertaa muuttanut ja myös rempannut, että sen tietää mitä tuskaa, mutta loppupeleissä iloa asia tuottaa. ;)

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 9. Kivat nuo kyltit ovessa! Meillä eteiskäytävä on oikea murheenkryyni, tosi pimeä, ainakin 5 m pitkä ja kapea hukkatila! 50-luvulla suunniteltiin asunnot vähän eri tavalla kuin nykyisin. :D Haluaisin valosuunnittelijan tekemään jonkun valaistusratkaisun eteiseen. Tai ehkä vaan vaihdan kirkkaamman lampun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on meidän Latvian vanhankaupungin kotiosoitteesta. Lojuivat kellarissa tyhjän panttija ja pelastettiin ne sieltä. :) Valaistus muuten auttaa paljon ja tuo tilantuntua. :) Kivaa viikonloppua Liiolii ja kiva kun olitte Maijun kanssa törmänneet! <3

   Poista
 10. Oih mikä kipupiste ❤️ Rupesin miettimään meidän kodin kipupistettä, hmm ;) Aurinkoista viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih toivottavasti on postausta luvassa. :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 11. Oih, voih täällä sama ongelma. (Tosin koko meidän asunto on ihan liian pieni kahdelle) mut en ärsyä mitää muuta niin paljon ku pientä eteistä ja varsinkin silloin ku in vieraita. Jos sais moukaroitua lisätilaa tekisin sen! :) tosin on siinä hommaakin, mutta on varmasti sen arvoistakin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just eritoten kun on vieraita, eihän tuonne mahdu edes kengät tai takit, ihan pepusta. Höh juu ja kyllä moukarointi tulee myös kalliiksi, ei sitä nyt ihan noin vaan tehdä, pitää olla hyvät perusteet ja koko koti menee sitten palapelinä uusiksi. Kivaa viikkistä. :)

   Poista
 12. Tämä oli hauska postaus vaikka on varmasti totinen paikka;) Nimittäin minäkin inhoan tuulikaappiamme yli kaiken vaikka täällä asustellaan vain kaksin. Kyllä välillä tekisi mieli räjäyttää koko kaappi ilmaan... Ehkäpä jonkun pitäisi ostaa vain vähemmän kenkiä ;)
  Pitääpä pistää tämä postausidea korvan taa:)
  Aurinkoista viikonloppua♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ne kengät, ne kengät. Ihmeessä postaamaan tästä, olisi kiva lukea. :) Kiitos kovasti ja aurinkoista uutta viikkoa <3

   Poista
 13. Huhheijjaa, uskaltaisinkohan tarttua haasteeseen...?? Lukijat varmaan saisi sydärin jos näkisivät meidän eteisen! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis ja ehdottomasti toteuttamaan vaan. :)

   Poista
 14. Eteinen se meilläkin on ongelma. Rakennus vaiheessa yritin pitää sen neliöistä kiinni, mutta jotenkin siitä vaan revittiin neliöitä muualle. Lituskalla rahapussilla kaikkeen ei ollut varaa.
  Enemmän mua ärsyttää tuo yläpiha. Tämähän oli alunperin mökki ja asuinkäytössä on ihan eritarpeita. Täytyy vaan kestää puupinot, peräkärryt ym ym heti ekana silmissä, kun kotiin tulee.
  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi varmaan rakentaa monta taloa, jotta oppisi vanhoista virheistä. ;) Aurinkoista uutta viikkoa Marketta <3

   Poista
 15. Kaipa noita kipupisteitä joka talossa on. Ei tuo niin pahalle näytä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh nehän on nyt siististi ojossa, mieti mikä kenkämeri siinä oikeasti on ja varsinkin silloin kun asui 4 lasta. ;) Ei mahtunut sisään. ;)

   Poista
 16. Hih, aloitinko aallon. :D En olisi kyllä siitä kirjoittanut mutta kun korjasin asian, on siis entinen häpeäpilkku. Mutta lisää riittäisi... Eteiset ovat tuskaisia, vaikka ei tämä teidän edes kovin pahalta näytä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasinsiltana "entisestä" häpeäpilkusta meidän vallitsevaan häpeäpisteeseen. ;) On tuo tuskainen, oikeastihan siinä on kenkämeri normaalisti ja kun tulet kuraisilla kengillä, niin ei ole tilaa riisua. ;)

   Poista
 17. Meillä kipuillaan samassa paikassa. Eteisestä lohkaistiin pala toisen huoneen puolelta ja apua tuli vähän. Siitä huolimatta eteinen on edelleen pieni ja ahdas. Täällä on pärjättävä! Talvella ongelma on isompi kuin kesällä, joten kausiluonteisen tilanahtauden kansaa eletään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella juu ongelma on isompi, etenkin loskaisella säällä. Tuon asian saisi kuntoon, napsaisemalla yhden huoneen eteiseksi, mutta sitä mietitään ja toki se maksaa ja mitä jos kaduttaa sitten. ;)

   Poista
 18. Miksi tuulikaapit tehdäänkin niin kirpun kokoiseksi kun siellä pitäisi mahtua olemaan takkia kenkää sitä tätä tuota ja tosiaan vielä ihminennkin mahtua mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömyyden huipentuma kyllä! <3

   Poista
 19. Eiköhän se juuri ole jokaisen ongelma tuo tuulikaappi. Minä juuri vasta sain hepulin ja heittelin kenkiä ja kasseja ja takkeja pitkin eteistä ja murisin vihaisena, että kun laitan nämä nyt oikeille paikoille, niin ne on oltava siellä tästä lähtien! Mutta, miten minusta tuntuu, ettei minua kuunnella?
  Tosin meillä on komero heti tuulikaapin vieressä ja sinne yritän aina organisoida noita kenkiä ja takkeja. Mutta juu, noloin oli se meidän vessa. Teen siitä tämän jutun, kunhan loppusilaukset on valmiina;)
  Joo, ottakaa moukari, sillä jos huoneita riittää, niin silloin se on hyvä ajatus. Ei sieltä tarvi siksi aikaa muuttaa, jos heiluu vaikka itse sen moukarin kanssa! Se olisi kuule rentouttavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepulihan se aina tulee, vaikka nythän tuo meidän näyttää siistiltä, koska Sofia laittoi kengät ojoon. ;) Tuun kohta sun blogiin, risteily ja sen aiheuttama väsymys, en ole ehtinut mitään enkä vierailla missään. :) Huoneita riittää, mutta silti pelkään jos kaduttaa sitten. Hih se olisi varmaan hyvää pahan mielen purkamista, kun on nyt tämä laihdutushommelikin päällä. ;)

   Poista
 20. Meille oli suunniteltu norm tuulikaappi. Laajensimme, mutta silti pieni. :) En tiedä kuinka iso tulisi olla, jotta olisi sopiva. Meillä vielä suht pieniä vaatteita, mutta kengät ainakin kasvavat jatkuvasti. :) Joten, et ole ongelmasi kanssa yksin. Hauska haaste/ketju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisi olla varmaan valtava! <3 Tämä taitaa olla monen ongelma ja toivottavasti monet tarttuvat haasteeseen, aika kiva haaste vaikka ei ollut alunperin haaste. Kiitos Optimistia ja energiaa Katjalle tästä ideasta. <3

   Poista
 21. Taalla Israelissa ei ole tuulikaappia eika eteistakaan. Ovesta tupsahdetaan suoraan olkkariin. Mihinkas sitten kengat, takit (niitakin talvella tarvitaan) sun muut laitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todella tiedä, mutta siellä ei sentään taida olla loskaa ym. ne talvikengät ovat vielä niin valtavia ja talvitakit, mutta onhan tuo hankalaa, voi höh.

   Poista
 22. Ai, yksi kipupistekö vain. Meillä noita kipupisteitä näyttäisi olevan ainakin tusina

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus, vaikka ei tuo teidän kipupisteenne niin pahalta ainakaan tännepäin näytä =). Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei näytä, mutta loskasäällä ikeakassilla ja iso koira ja kengät levällään, niin tuntuu pahalta. ,)

   Poista
 24. Meidän pahin kipupiste on tällä hetkellä ulkosalla eli piha :D Olemme juuri rakentaneet uuden omakotitalon ja sisukset ovat vielä omiin silmiin priimaa, mutta ulkotöitä emme viime kesänä kerenneet tehdä oikeastaan ollenkaan - mutta jospa tämän tulevan kesän aikana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuokat heilumaan ja teille tulee ihana piha. Onnea uuteen kotiin Mira <3

   Poista
 25. Minä postasinkin jokin aika sitten meidän eteisestä, kamala paikka! Koirien häkki vie toistaiseksi ainakin vielä niin kamalan tilan sieltä, että parannusta ei ole hetkeen tiedossa... Toinen kipupiste on kodinhoitohuone tällä hetkellä, plääh, se mikään kodinhoitohuone ole, vaan pyykin säilytyspaikka.

  Ei tuo teidän eteinen nyt kyllä minun silmiini ainakaan mitenkään kovin kamalalta näytä...

  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole kodinhoitohuonetta, aiemmassa kodissa oli ja kaipaan sitä kyllä. No kyllä tuo eteinen tuntuu pahalta, ajattele kuuden ihmisen kengät aikoinaan, ison kultsukoiran, minut kurakengillä yrittämässä ottaa kenkiä jalasta koiran heiluessa siinä ja ikeakassitolkulla ruokaa olalla. Se on kaameeta! Upeaa uutta viikkoa <3

   Poista
 26. Taloa suunnitellessamme mietimme tuulikaapin pois jättämistä, mutta en halunnut sittenkään vaateröykkiöitä näkyvillekään. Suunnittelimme sitten tilavan tuulikaapin, siinä on muistaakseni 6 neliötä eikä ole yhtään liian iso vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti ole liian iso, vaan oikein kivan kokoinen. :)

   Poista
 27. Varmaan tilan riittävyys on avainsana, sitten sellaiset säilytys systeemit jonne saa kaikki "piiloon". Meilläkin eteinen vähän ongelmallinen mutta nykyisin on niin kiva säilytysratkaisu Ikean Paxien kanssa että helpottanut huomattavasti :) Mutta toisaalta, saahan elämisen jäljet näkyäkin ja minusta teidän tuulikaappi näyttää ihan kodikkaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, mutta siellä on himputin ahdasta. Teillä kuulostaa olevan hyvin organistoituna hommat. :)

   Poista
 28. Voih ja huoh! Mä voisin RÄJÄYTTÄÄ meidän vessan!! Grh! Mä inhoon sitä niin paljon, ettei mitään rajaa...:(

  VastaaPoista
 29. Hei, Sattumalta vierailin blogissasi. Mieleeni tuli www.oblik.fi -blogin eteisen uusiminen, jossa oli seuraavanlainen vaneriseinä takkisäilytykselle. Olisko joku tämän tyylinen seinäke teillekin ratkaisu? Tuonne taakse voisi saada takit kahteen kerrokseen kahdelle tangonpätkälle plus pari hyllyä....
  Mukavaa kevättä sinulle!

  https://2.bp.blogspot.com/-eBBRjMUuHas/Vv5SxmDxioI/AAAAAAAAJq0/rv0qbBqY5Cwi2t84Biz9DPXoJKW5xrjdw/s1600/kuistinuusiilme11.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katri kivaa kun tulit vierailemaan. :) Ihana tuo eteinen, mutta tuo vaneriseinä ei vaan istuisi meille, ei ole sellaista kohtaa johon sen voisi laittaa ja muutenkin haluan olevan todella avaraa lisää tilaa tarttisi saada. Kiitos ja ihanaa kevättä sinulle myös. <3

   Poista
 30. Sama vika rahikaisella. Kenkäkaappi on helpittanut paljon eteisongelmaa, mutta ongelma kytee edelleen...Ihanaa Alkavaa viikkoa Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mitähän sitä keksisi, muuta kuin tuo huoneen räjäytys. Ihanaa uutta viikkoa<3

   Poista
 31. Meillä paha paikka on kodinhoitohuone, sinne aina tungetaan kaikki ylimääräinen tavara pois silmistä vaikka kuinka yritän pitää sitä järjestyksessä. Siitä pitäisikin ottaa kuvaa joskus kun on ihan räjähtänyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mutta jonnekinhan ne kamppeet täytyy tunkea, hihi. :)

   Poista
 32. Ihanat kalusteet! Ratkaisu; vaihdat IKEAn kassin vetokärryyn, sellaiseen mummokärryyn, ei ahdista sitten enää niin ;) Meidän kipupiste on kodinhoitohuone, sieltä ei tule kuvaa evernever ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa kiitos vinkistä, ei tarvi mitään räjäytellä. Mut hei ei niihin vetokärryihin mahdu niin paljoa? <3

   Poista
 33. Tuulikaappinnehan on ihan ruhtinaallisen näköinen ☺
  Edellisen kotimme tuulikappi oli niin pieni, ettei sinne mahtunu kuin kasa kenkiä, tosin moneen kerrokseen telineeseen.
  Ja vielä muistui mieleen hauska juttu, rakennustarkastajan hyväksymää tuulikaapin jälkeistä tilaa, jossa kolme ovea aukesisamaan kapeaan tilaan.
  Ja nyt se "hauska juttu", rakennustarkastaja tuli käymään ja kaikki kolme ovea oli jotenkin auki, niin tämän tarkastajan käsi jäi johonkin oven väliin , seurauksella, että oikein veri roiskahti☺ Mieheni totesikin hänelle, että "itteppä olet hyväksynyt tämän ratkaisun" ☺☺
  Nyt on kunnon tuulikaappi, mutta itte kuljemme toisesta sisäänkäynnistä ja se nyt on vähän isompi kuin entinen ja sekin on kyllä melko täynnä kahden "vanhuksen" kenkää, takkia, lenkkivaatetta ja jopa työkaluja.
  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks meinaatko? hih iteppä olet hyväksynyt tämän ratkaisun, heh naurattaa, ihan mahtijuttu, ei toki tarkastajan käden kannalta. ;)

   Ihanaa että teillä nyt on kamppeet ja tilat kunnossa <3

   Poista
 34. Tuulikaappi on meilläkin se murheen kryyni.

  VastaaPoista
 35. Meidän ns. takkahuone ja taka-eteinen on kauhistus ja ahdas..ei yhtään ehjää seinää,2 ikkunaa ja ovia 7 kpl = keittiöön, vessaan, kylppäriin, kodariin, autotalliin ja pojan huoneeseen ja tietenkin ulos terassille! ja kun ei ole edes suorakulmikas....siis ihan kamala sisustaa...aina tukossa ja ahdas....mies kantaa kotiutuessaan kaikka kamansa aina sinne ja me muut loikitaan yli...Leka on käynyt monet kerrat mielessä ;) siis pääasiassa noita seiniä varten, mutta kyllä noi reissu ja bändikamatkin ottaa hermoon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Satu eli normimeininki ja meillä tungetaan autotalliin ja siitä se ukkeli hermostuu kuules. ,)

   Poista
 36. Meillä kanssa tuulikaappi on ikuinen murheenkryyni, vaatteita, kenkiä, lasten kavereiden kamoja pursuaa aina vastaan kun kotiin tulee. Ehkä se siitä selkeytyy kun lapset muuttaa kotoa! :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih silloin viimeistään! ;) Kivaa viikonloppua Taina <3

   Poista