perjantai 18. joulukuuta 2015

Naisen logiikka, hälytysvalo palaa!!! Mikä vakionopeudensäädin?!

Hyvät hyssykät sentään, kun pari päivää sitten istahdin autoni rattiin ja taas sai niin pompata peljästyä, kun kaamea vihreä hälytysvalo hälytti auton näyttöruudussa! Heti älyluurilla sydän jyskyttäen kuvan ottoon ja ukkelille valokuvaa whats upilla menemään. Onneksi sain ukon kiinni, sillä muutoin olisin paniikki sydämessä joutunut puntaroimaan voiko autolla ajaa edes vai ei! Juu onhan sitä manuaali olemassa, se paksu musta vihkonen, josta ei löydy ohjeita kirveelläkään, sillä sehän on vallan tiileskiven kokoinen!

Ukkeli sitten vastasikin huh onneksi vikkelään, että hän ajoi autolla ja asetti autoon vakionopeudensäätimen... No huh helpotus, ei mitään vakavaa siis, mutta miksi pitää ronkeloida meikäläisen autoa ja laittaa systeemit sekaisin. Auta armias jos itse ronklaan miehen autoa sormellakaan, johan tulee palautetta ja asap!


No sitten jäin miettimään, että mikä ihmeen vakionopeudensäädin oikeasti, mihin sitä tarvitaan! Näkeehän sen jo ruudusta, mitä vauhtia sitä ajaa. Yritin testaillakin eli ajaa tämän säätimen kanssa ja miettiä miten se muka auttaa ajamiseen tai tukee vauhtia tai pitää vauhdin tasaisena. En huomannut niin minkäänlaista muutosta tai vapautusta kaasupolkimessa, että voisin ottaa ajaessa ikään kuin rennosti auton ajaessa itse tiettyä vauhtia itsenäisesti. Juu ei, ei valjennut vakionopeudensäätimen salat, mutta vielä se valo siellä autossa kummittelee, sillä en nyt sitten osaa kytkeä sitä pois... 

Jouduin sitten vallan googlaamaan mikä vakionopeudensäädin, sillä aina en jaksaisi olla, kuin Hannele Lauri Naisen logiikassa... Googlaaminen auttoi sen verran, että vakionopeudensäädin kuulemma auttaa olla ajamatta raskaalla kaasujalalla ja ei tule ajettua ylinopeutta, vai olikohan se näin?.. Erittäin rasittavaa, sillä se vihreä valo siellä ruudussa käy hieman hermoon, onhan tässä kaamosmasennus päällä ja kaikki, eikä jaksaisi nyt yhtään minkäänlaisia ylimääräisiä valoilmiöitä! Pomppaa ikään kuin silmään häiriten sitä ajamista... Koko ajan tule vehreää valoa ikään kuin tuijotettua, on tälläiselle herkälle ihmiselle, kuin ukkelin kuorsaus tai kellon tasaisen tappava tikitys...

Kiistelettekö siellä autoasioista, tuntuuko teistä välillä moninaiset auton nippelit liikavarustelulta? Ärsyttääkö jos teidän auton nappuloita käydään sotkemassa vai oletteko auto hifistelijöitä ja tiedättekö autostanne kaiken, jopa miten se moottori siellä hurisee? 

Iloa iltaan terkuin auton sielunelämää vieroksuva nainen.
63 kommenttia:

 1. Täällä yksi, joka ei ymmärrä autoista yhtään mitään - eikä kyllä oikeesti edes hirveesti kiinnostakaan :D Kymmenen vuoden tauon jälkeen nyt tänä syksynä opettelin autolla uudelleen ajamaan - ja sain siis opetella miehen kanssa kädestä pitäen tankilla käynnistä lähtien xD Onneksi omalla kullalla on teräshermot et on jaksanut opastaa, en tiedä olisiko ilman häntä muutoin koskaan uudelleen ajamista tullut opeteltua uudelleen, saati sitten hankittua omaa autoa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei upeaa, että opettelit! Saat olla ylpeä itsestäsi ja onneksi sinulla on niin symppis kulta, joka jaksaa. <3

   Poista
  2. No mutta hei upeaa, että opettelit! Saat olla ylpeä itsestäsi ja onneksi sinulla on niin symppis kulta, joka jaksaa. <3

   Poista
 2. Minä olen vakionopeuden säätimen ystävä - ei tartte nopeusmittaria kytätä tai vahdata kaasujalkaa :) Mutta jos joku varoitusvalo pamahtaa ruutuun, niin soitan kyllä ekana miehelle :D Viimeksi pamahti laturin varoitusvalo. Soitin äkkiä miehelle ja siitä sitten autohuoltoon (plääh sille). Että on ne miehet ihan kätsyjä ;)

  VastaaPoista
 3. Minä olen vakionopeuden säätimen ystävä - ei tartte nopeusmittaria kytätä tai vahdata kaasujalkaa :) Mutta jos joku varoitusvalo pamahtaa ruutuun, niin soitan kyllä ekana miehelle :D Viimeksi pamahti laturin varoitusvalo. Soitin äkkiä miehelle ja siitä sitten autohuoltoon (plääh sille). Että on ne miehet ihan kätsyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ehkä minäkin tuon säätimen vielä opin. Ainakin teidän kommenttien kautta opin, että se on tuiki tarpeellinen, eikä vaan joku hölynpöly, Hih. :)

   On ne miehet kätsyjä ja niinhän mekin ollaan. :)

   Kivaa joulunaikaa <3

   Poista
 4. Mun ukkokulta onneks hoitaa ton autopuolen varsin mallikkaasti jo ihan entisen ammatin puolesta, ja jaksaa neuvoa minullekin, jos vain älyän kysyä. Punaiset merkkivalot yleensä vaativat suht välitöntä huomioo, voi olla jopa esteenä ajamiselle. Keltainen on sellainen huomioväri, esim. tankki tyhjä. Vihreällä ei kun ajoa vaan... Tämän olen ainakin oppinut :D

  Kaikki tekniset vimpaimet autossa on kivoja: vakkari, etäisyystutka, blind spot assistant, parkkitutkat... Auta armias, kun joku menee edes hetkeks epäkuntoon. Puhumattakaan siitä, että meikäläisen autossa ei ihan kaikkia noita ole, tärkeimmät onneksi. Meillä ei kyllä pala mitään valoa vakkarin merkiksi. Vois kyllä häiritä.

  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih juu ei saa palaa niin mitkään valot tai menee kaikki sekaisin. Kun ei tiedä mitä ne hälytysvalot meinaa edes, niin voi olla jotain tosi hälyyttävääkin.

   Ihanaa iltaa Tuija <3

   Poista
 5. Minulle riittää että kulkee hyvin ( ei jää jalkoihin), on ilmastointi ( koirien ja itseni ja ehkä muidenkin takia) pepunlämmitin on ehdoton! ja kauko-ohjattavat lukot. Tosin luistonesto on plussaa...Kaikki muut hilavitkuttimet on mielestäni turhia. Tosin webasto ois myös joskus tarpeen!
  Minulla ihan 'peruskärry', mutta miehellä on autossa niin paljon nappuloita,valoja ja vipstaakelita,ja käynnistettäessä vilkkuu kuin joulukuusi, että en suostu ajaan kuin pakosta.. ei siinä ole edes virtalukkoa!Riittää kuulema että avaimet on vaikka käsilaukussa ;)hmm.. tosi kätsää sinänsä, kun aina ne sinne laukkuun hukkuu, mutta ne ovet pitäis kuiteskii aukasta lukosta.
  Mitä vakionopeuden säätimeen tulee...mies aina MINUN ajaessa kysyy, miksi en käytä sitä? No kun osaan ajaa muutenkin :) sitten alkaa luento sen ( vakionopeudensäätimen) hyödyistä ja eduista jne...johon 'vastaiskuna' kysymys: 'Kuka tätä autoa ajaa????'
  Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmastointi ehdoton, parkkitutka tosi hyvä, mutta pepunlämmitin, aloin miettimään missä se on, sehän on talven lemppari!

   Webasto olisi mahtava kyllä, lumiset autot aamulla, aargghhh...

   Hihii mies täälläkin kysyy miski en käytä vakionopeudensäädintä, ihan sama vastaus!!! Hih ja kuka sitä autoa todellakin ajaa. ;)

   Ihanaa iltaa ja kiitos vertaistuesta, auttoi! <3

   Poista
 6. Tuntuu! Minä ajan autolla vain silloin kun on pakko. Meillä on nyt jo kolmas auto, jossa on vakionopeudensäädin ja mies käyttää sitä aina pitkää matkaa ajaessaan. Minä en osaa. :D (Mutta ajan autoa ehkä kerran viikossa: muutaman kilsan päähän Keravan puolelle, jonne vien tyttöäni tanssitunnille.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama, en halua yhtään ylimääräisiä juttuja opetella, vaikka tietty nyt en saa autosta ehkä parhainta irti, mutta silti, hyvinhän se kulkee. :)

   Kivaa iltaa Katja <3

   Poista
 7. Minä ajan aina vakionopeudensäätimellä lyhkääsetki matkat ja ukkelin kans siitä tuloo keskustelua, hän kun ei tykkää ajaa muutakun jalaka kaasupolokimella ☺
  Suhurittaa muaki, jotta ei sitä ko. säädintä tartte aina käyttää, syöö kuulemma menovettäki enemmän, mutta kun joskus luikkaan sen menoveten kulutusta, niin ei se sen enempää syö ☺☺ hihhih☺☺
  ihanaa perjantaiehtoota Ihanuus ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ma-te oot super! <3 Nyton meikäläisellä opettelemista. Hih ja ukkelisi onkin sitten kuin minä, meillä on roolit vaihtuneet. Ihana kommentti, voi että nauratti.

   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 8. Cruise on ystävä <3 (eli se vakionopeudensäädin). AI miten kiva huristella motarilla 120 eikä tartte kuin ratista pitää kiinni. Ruuhkassa siitä ei ole mitään hyötyä eikä jos nopeusrajoitus vaihtuu vähän väliä. En ole mikään autoexpertti, tiedän just tarpeeksi. Pari kertaa olen pikkuautossa istunut hoomoilasena kun se mokoma piipittää kun sammutan virran. Valot päällä nimittäin... Toisessa autossa kun ne sammuu automaattisesti ja pikkuautossakin muulloin paitsi jos on kojelautaan sytytetty valot. Ei ne japanilaiset osaa lukea läkkärinaisen aivoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih cruise, en ole ikinä kuullutkaan! Mutta oikeasti nyt alkaa avautua tuon vakionopeudensäätimen hienoudet, vaikka en osakaaan käyttää.

   Juu kerran on ollut auton akku aamulla tyhjä, kun peilin valo oli jäänyt päälle. Mitä lie olin peilaillut ennen sisään menoa. Juu ei ne osaa ei, heh. :)

   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 9. Ei löydy tuollaisia hilavitkuttimii meiän voortteista! Mulle tärkeintä on että löytyy BASSOO, 😉😉😉😉 ja en puutu autoasioihin,mutta hyvin herkästi huomaan jos autosta kuuluu epäilyttäviä ääniä tai jokin ei toimi oikein! ☺☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih David Getta rules, mä nään niin sut bassoinesi, hyvä meininki. <3 Olet kuitenkin tarkkana ja totta se on, jossain kolisee, se on pelottavaa. Mutta apua kuullaankohan me kolinoita niiden Bassojen takia. ;)

   Ihanaa iltaa. <3

   Poista
 10. Meillä ei oo tommosta ongelmaa, ku miehelläni ei oo ajokorttia. Meikä on siis auton valtias tässä huushollissa! Hoidan kaikki autoon liittyvät jutut jne. :D Vakionopeudensäädin on ihan jees juttu, mitä oon joskus kokeillu. Mun autossa sitä ei oo. Sen säätimen pitäis lähtä päältä, ku jarruttaa esim?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta naisautonvaltias! En ymmärrä miksi se valo on aina vaan päällä, häiritsee, ei lähde pois. höh...

   Kivaa iltaa. <3

   Poista
 11. Voi Tiia - ymmärrän niin sinua <3

  VastaaPoista
 12. Ei ole korttia joten en tiedä autoista mitään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 täälläkin kortti tuli vasta Latviassa ja synttärilahjana autokoulu, olin aivan järkyttynyt. ;)

   Poista
 13. Oi jestas sentään. Mä nauroin täällä ihan kyyneleet silmissä ja sitten oli pakko lukea tämä upea postauksesi miehelle ääneen. Olen niin kuin sinä!!

  Sinä ihana Tiia, tämä oli päivän pelastus ja jouluriemun aloitus.

  Minä hermoilen jokaisen auton äänen, piippauksen, valon, valottomuuden jne kanssa. Mies on rauhallinen kuin viilipytty, mutta minä en...

  Luenpa tämän vielä kerran ja hihittelen vielä pitkään.

  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana Birgitta ja arvaa tulinko hyvälle mielelle tästä kommentista, anteeksi että vasta vastaan. <3

   Juu auton pitää ajaa vaan, ei ääniä ei valoja, ihan vaan vakaasti ja rauhassa.

   Ihanaa iltaa ja joulunaikaa <3

   Poista
 14. Voi tuo säädin on kyllä hyvä pitemmillä matkoilla, mutta kaupungissa sitä ei oikein kannata käyttää. On ihan hyvä myös jos ei ole pahemmin ruuhkaa, mutta on siinä säätäämistä,jos ruuhkassa sen kanssa yrittää körötellä. Kannattaa opetella, niin se säästää voimia pitkillä matkoilla:)Mä olen sen verran hassu, että mua taas auton eri jutut kiinnostaa ja haluan oppia ja käyttää niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOt super, heti kyselit moottorinkin kokoa vai miten se meni, kun kaasutin. Voi maar, minä vaan ajelen vähän niin kuin käsilaukulla, mutta vie paikkoihin.:)

   Ihanaa iltaa. <3

   Poista
 15. Vakionopeudensäädin on mainio pidemmällä matkalla. Meillä on vähän nurinpäin autoasiat, Husbend ei juuri välitä edes arkisia tietoja haalia. Niinpä mä olen ohjeistusta antanut esim öljyn tarkistukseen. Ja autoton on mun molemmat ja mä ajan isommalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua öljyn tarkistus, en niin ikinä.... Ihanaa kuulla, että ajat isommalla. <3 Niin sitä pitää. <3 Mukavaa joulunaikaa Pirkko <3

   Poista
 16. Vakkari on nimenomaan pitkillä matkoilla ja motarilla ajaessa todella kiva olla olemassa :)
  Kaupungissa/ruuhkassa ajaessa siitä ei ole mitään iloa, sehän kytkeytyy pois päältä aina kun esim. painaa jarrua. Mun kinderissä (munakelloksikin pientä valkoista autoani kutsun) vakkarin merkkivalo on kyllä niin vaatimaton eli huomaamaton, että tuskin sitä edes noteeraan =D Sen sijaan bensa kun alkaa olla lopussa, kiljuu auto kuin syötävä ja vilkuttaa radion näytössä tekstiä: Too low fuel ja sekös meikäläistä ärsyttää, monestakin syystä ;)
  Autot ja naiset, tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kirjan.....tai vaikka useammankin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi omasta autosta ei kytkeydy päältä, tätä pitää nyt kysellä ukkelilta. Ei ymmärrä...

   Oi sulla on nälässään vaativa auto, omassa ilmoittaa niin hiljaa, että hyvä kun muistaa tankata. :)

   Tästä voisi niin kirjoittaa kirjan!

   Ihanaa joulunaikaa. <3

   Poista
 17. Ymmärrän hyvin vakionopeudensäätimen, jos ajaa paljon ja pitkiä matkoja. Se kyllä antaa rentoutta ajamiseen. Nykyään minulla ei ole sille oikein käyttöä, kun matkat ovat lyhyitä ja melkein kaupungissa pyörin. Minä taidan olla vähän toisaikainen auton juttujen suhteen. Jos olen virkeä, niin auton jutut kiinnostavat. Jos olen väsynyt, niin silloin ei jutut mene perille.
  Maltillisia kilometrejä, ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama juttu, eli en taida heh ollaan koskaan niin virkeä. ;)

   Aion kyllä nyt niin opetella tuon vakionopeudensäätimen, kun kerran te kaikki osaatte, niin kyllä minäkin sitten, ehkä... ;)

   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 18. Mun autossa ei ole vakionopeudensäädintä, mutta miehen autossa on ja on se kyllä kätevä vehje pidempiä matkoja ajaessa.

  VastaaPoista
 19. Hahahh! Voi mun -98 Corsassa ei ole kuule mitään elektronista! Sillä körötellää eteenpäin ja saan vihaisia katseita liikenteessä, kun auto ei kiihdy tarpeeksi nopeasti :) Hahah! Mä aina vaan hymyilen jengille ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Corsa, siinä on fiilistä. Olin niin vihainen ukkelille, kun vahtoi meikäläisen vuoden 2003 Toyotan tuohon Wolkkariin, mutta se kyllä säästää hurjasti bensaa, jos jotain. :)

   Ihanaa iltaa ja sä olet ihana <3

   Poista
 20. Hih, autolla kuljetaan paikasta A paikkaan B ja niin kauan kuin onnistuu, on kaikki hyvin. Minä en edes ehtisi tässä tohinassa autoa sen kummemmin opettelemaan ja olenkin priorisoinut muita juttuja. Miehelle en ongelmatilanteessa soita, sillä ollaan aikalailla samalla tasolla. Eipä ole hänkään ollut vehkeen saloista erityisen kiinnostunut. Onneksi on osaavia ihmisiä autohuolloissa :-)
  Vakionopeudensäädin tosin on kätsy pidemmillä matkoilla ja sitä tulee käytettyä ahkerasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samoilla ajatuksilla. <3 Tosin kyllä nyt täällä on opeteltava tuo vakionopeudensäädin ehdottomasti, sitä nyt niin moni nainenkin suitsuttaa, eli pakko on uskoa, että on kätevä.;)

   Kivaa iltaa. <3

   Poista
 21. Kyllä oli taas niin hauskasti kirjotettu!
  Oon käyttänyt vakionopeudensäädintä aina kun sellainen on ollut. Se on kätevä täällä pohjosessa, missä on pitkät välimatkat. Säästyy polttoainettakin, kun ajaa tasasesti, vai?

  Leppoisaa viikonloppua Tiia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ai säästyykö, no hih ei hajuakaan, mutta ymmärretävästi varmaan säästää, kun ei tule kaasutuksia vai onkohan se tilanteen vakio, että tasainen vauhti on sama kuin hiljainen ja välillä ne kaasutukset, apua!! Nyt tarvittaisiin joku matemaattinen nero tähän kyllä avittamaan.;)

   Kivaa iltaa. <3

   Poista
 22. :) Mä taas ajelin välillä pitempiä matkoja vakionopeudensäätimellä. Ei kaasu jalka puudu. Oiva keksintö varsinkin pidemmillä matkoilla. Omastani lähtee säätö aina pois ku auton sammuttaa! Itse tutkailen kyllä käyttöohje vihkosta hyvinkin herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo sitä vihkoa en ole avannutkaan, tai tiiliskiveä! Olisikohan se hyvä tuohon puutumisen estoon, meikäläisellä kyllä helposti puutuu koivet. Kyllä niin opettelen sen.

   kivaa iltaa ihanuus <3

   Poista
 23. Jos R.on muutellut nappuloita, en osaa siirtää niitä takaisin;) Olen onneton kuski, joka ajoin tuliterän automme lunastukseen perjantaina 13. päivä joulukuuta matkalla Luvialle vuonna koivu ja tähti eli aika tasan 30 vuotta sitten. Sen jälkeen en ole talvella autoa ajanut.

  Miten sattuikaan: Pepillä just muistelimme Naisen logiikkaa ja miten ousvia Speden jutut olivatkaan;)

  Lumoavaa viikonloppua ja kuvittele: Lauantai! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala ja vielä kirottuna päivänä, hui! Juu nappuloita ei saa säädellä eikä muutakana, ei mielellään edes penkkiä!

   Hih miten sattui, nuo naisen logiikat ovat suorastaan nerokkaita, ne on viety ylevämmälle tasolle, eli niin voi käydä, kun nainen ylipohtii asioita, heh katoaa punainen lanka. <3

   Tunnelmallista iltaa Leena ihana <3

   Poista
 24. Mun mielestä vakionopeudensäädin auttaa kanssa-autoilijoita. Pitkillä matkoilla ihmiset suhaa edes takas nopeuksia ja on todella ärsyttävää köröttää jonkun perässä, joka keksiikin painaa kaasupoljinta ohituskaistan kohdalla. Vakionopeudensäätimellä vauhti on tasasesti esim.sen 100km/h eikä jono pumppaa. Hmm, olen vähän lyhytpinnainen autoilija... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten suhaa, vaan olen todella tarkka siitä ja ärsyynnyn, kun ohitan jonkun ja se ohittaa meikäläisen taas. Tai kun ohitan jonkun ja ohitettava alkaa hulluna kiihdyttämään kun herää jotenkin omaan vauhtiinsa ja kun olen ohittanut rauhoittuu ja alkaa ajamaan taas yhtä hitaasti. Kaikenlaista! Minäkin olen tosi lyhytpinnainen ja tarkkailen vauhtia koko ajan, joten ehkä se cruise helpottaisi eikä tarvitsisi tarkkailla. ;)

   Mukavaa iltaa Katja <3

   Poista
 25. Toi oli niiiin hyvä video, että esikoisen kanssa etsittiin netistä lisää noita "naisen logiikka" videoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih se on niin hauska, katsoin niitä useamman <3 Kivaa iltaa <3

   Poista
 26. Oot kyllä ihana! <3
  Mulla niin vanha auto, ettei moisia hienouksia ole lainkaan, eikä sitä muut räplää. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi maar sentään ja hih kiitos. <3 Kääks luulin, että moinen vehje on kaikissa. :) Ihanaa joulunaikaa Marliska <3

   Poista
 27. Ihanaa pohdintaa jälleen kerran. Monet kerrat on tullut sydänläpätystä auton valojen takia ja vaikka sen valon sieltä manuaalista löytäisi, niin ei se välttämättä aina anna suoraa vastausta ongelmaan, been there done that. Vakionopeuden säädin on kyllä tuttu ja sitä käyttänytkin olen, mutta tosiaan pitkillä matkoilla vain. Usein olo on kuitenkin autojen kanssa, kuin naisen logiikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mutta kun ei sitä manuaali jaksa räplätä, siinä menee ihan hermo. Parempi on kilautus kaverilla tai ukkelille :)

   Hih kyllä moni nippeli aiheuttaa keskustelua naisen logiikan tyyliin, ei mahda mitään. ;)
   Mukavaa iltaa Kirsi <3

   Poista
 28. Ihana postaus ja ihania kommentteja...:)) Vakionopeuden säädin on kyllä tosi kätevä, se taitaakin olla ainoa "hienous" mikä ikivanhassa nyt käytössä olevassa autossa on! Sun mies on varmaan ohjelmoinut sen käyttöönotettavaksi, se pitää erikseen ottaa käyttöön nappia painamalla kun nopeus on se haluttu (useinmiten nappi on ratissa) ja se lähtee pois päältä kun painat jarrua tai kaasua seuraavan kerran tai toisesta napista... sitten pitää tehdä sama napin painaminen uudelleen kun haluaa sen uudelle nopeudelle käyttöön. Nimimerkillä "laiska ja paljon ajava"...:D
  Yleisesti ottaen mulle riittää että auto pysyy kasassa, valot on hyvät ja penkki ja että stereot soi hyvin ja kovaa! Stressinpurkua musiikilla nääs työmatkoilla. Se on ainoa välttis! Plussaa on iso auto johon ei tarvitse kipeän selän kanssa itseään aamulla äheltää pieneen tilaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkeli on niin mennyt sen ohjaamaan käyttöön ja mennyt koskemaan siihen. Juu minulla se automaatti, pepunlämmitin ja hyvä radio. Parkkitutkat plussa!

   Aivan ihanaa joulunaikaa Sari <3

   Poista
 29. Olen ulkoistanut kaiken autoon liittyvän miehelle. En siksi, että epäilisin, etten osaisi vaan siksi, että pääkoppani on rasitettu niin monella muullakin asialla, että se ei kestä mitään muuta. Minulla on omat vastuualueeni ja miehellä omat. Simppeliä ja yksinkertaista.

  No, tuo toimii, kun kaikki sujuu. Nyt kotteroni alkaa olla aidosti vanha ja raihnainen, ja kerran se jo jätti tien päälle, kun olin yksin liikenteessä (onneksi vain muutaman kilometrin päähän kotoa...). Odotan vain sitä päivää, kun palaan taksilla kotiin tiettömättömän taipaleen päästä, kun en osaa muuta kuin todeta, että "jaahas, nyt se sitten hajosi".

  VastaaPoista
 30. No niin ja nimenomaan, kaikkea ei vaan jaksa eikä pysty pykistämään. Mutta sinun autoon liittyy kovasti tunnearvoa <3 Auto ei ole naiselle auto, vaan minikoti, sellainen kiva pesä. Jossa on kaikkea tavaraakin mukana, jota mies ei ymmärrä. Hih ja ihanaa joulua Rouva Sana <3

  VastaaPoista