sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Viinit pukeutuvat jouluasuun ja pikkujoulua ystävien kanssa

Fresita on pukeutunut upeaan jouluasuun.

Fresita maljat pikkujoulujen alkajaisiksi.

Lumi saapui sopivasti pikkujouluja tunnelmoimaan.

Larohe Chablis La Jouchere 2014 kääriytyy raikkaaseen joululahjapakettin.
Paketissa on omat lempivärit ja tästä lahjasta ilahtuisin kovasti.

Laroche Chablis La Jouchère 2014


VIVAHTEIKAS & RYHDIKÄS

Kuiva, hapokas, sitruksinen, hennon päärynäinen, mineraalinen, kevyen yrttinen



VALKOVIINIT

Ranska, Bourgogne

Chardonnay. 2014

Laroche, AC Chablis



Nautimme ystävien kanssa La Jouchere Chablista yhdessä alkupalojen eli kylmäsavulohileipien kanssa.

Kylmäsavulohileivät

Taika leipää
Aiolia
Kylmäsavulohta
Avokadoa
Parmesania
Mansikoita
Rugolaa ja Pinaattia
pyöritettynä sitruunaoliiviöljyssä
Paahdettuja pinjansiemeniä
Sitruunaa
Kapriksia
Ruohosipulia


Lämpöinen possupata

Porsaan sisäfilettä itse marinoituna
Marinadi

Oliiviöljyä
Valkosipulia
Dijon sinappia
Mustapippuria
Ripaus olutta

Kastike

Pippurinen tuorejuusto
Kermaa
Turkkilaista jogurttia
Mustaa suolaa
Hunajaa
Ruohosipulia
Kapriksia
Yrttejä

mä joulutonttu vie yleensä kylään lahjoiksi hyvää viiniä tai kovin usein Fresitaa.
Fresita on alkujuomien suosikkeja ja sopii juhlaan kuin juhlaan.
Jouluna viinilahjoihin panostetaan enemmän ja ilman muuta viinit annetaan
kauniissa joulupakkauksissa.
Upea Fresita on aina mieluinen tuliainen ja sopii alkudrinkiksi,
jälkiruokana tai muuten vain nautiskeluun.


Fresita


Makea, vähän hapokas, kevyen mansikkainen, hennon sitruksinen. punainen, samea.


KUOHUVIINIT & SAMPPANJAT

AROMATISOIDUT VIINIT

Chile
Viña Casal

Valmistus:

Ensimmäinen käyminen terästankeissa, toinen paineen pitävässä 17–18 asteisessa terästankissa. Ennen pullotusta viiniin lisättiin mansikkasosetta.

Raaka-aineet:

Moscatel (85 %), Chardonnay (5 %), Sauvignon Blanc (5 %), Alicante Bouschet (5 %), mansikka

Muuta:

Tuottajan mukaan Fresitaa tulee jäähdyttää ennen tarjoilua 60 minuuttia pakastimessa. Tarjoilulämpötila 4–6 astetta


Jälkiruokana vaniljainen omenapiirakka ja
Pongracz Methode Cap Classique Brut

Omenapiirakka

Oikaisin ja käytin kauramurotaikinaa

Päälle omenalohkoja
Kanelia
Intiaansokeria

Kastike

75g voita
1 dl sokeria
2tl jauhoja
3dl kermaa

Keitä kastike ja uuniin

Päälle paahdettuja mantelinlastuj
a

Pongrácz Méthode Cap Classique Brut


Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, mineraalinen, mausteinen, kevyen paahteinen



KUOHUVIINIT & SAMPPANJAT

Etelä-Afrikka

Pinot Noir, Chardonnay.

Distell, WO Western Cape

Valmistus:

Perusviinin käyminen viileissä terästankeissa, käytössä myös happoja pehmentävä maitohappojälkikäyminen. Toinen käyminen perinteisellä menetelmällä pulloissa, joissa myös 2 vuoden sakkakypsytys.

Muuta:

Viinin nimi tulee unkarilaiselta upseeri Desiderius Pongráczilta, joka pakeni Etelä-Afrikkaan vuoden 1956 kansannousun aikana. Etelä-Afrikassa hänestä tuli arvostettu viininviljelykonsultti ja viinikirjailija.



Pongracz Methode Cap Classique Brut on pukeutunut tyylikkääseen jouluasuun
ja sopii niin miehelle kuin naiselle elegantiksi joululahjaksi.
Loistavat ja ruokiin sopivat juomat kruunasivat ystävien kanssa vietetyt pikkujoulut.

Minkälaisia juomia ostatte kotiin pikkujouluaikaan, kuusen koristeluun, jouluksi ja uudeksi vuodeksi?
Kyseiset kaikki kolme viiniä sopivat mainitsemiini teemoihin tai täydellisesti pukin konttiin, lämpimästi suosittelen ja ihanat lahjapakkaukset tulevat pullon mukana, niitä ei siis tarvitse ostaa erikseen.

Nautinnollisia jouluisia viinihetkiä kaikille!


Alkoholilainsäädönnön vuoksi, kaikki alkoholia kehuvat kommentit joudun poistamaan. 
Ettette ihmettele, jos kommenttia ei näykään.
Muutoin kommentit enemmän kuin tervetulleita. :)




*Yhteistyössä 40+blogit  ja Viinimaa

32 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania herkkuja ja viinejä! Leivät näyttää herkullisilta. Leppoisaa sunnuntaita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos kovasti ja ihanaa päivää <3

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä ruokia. Nuo sun UGG:t on ihan ykköset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ne on niin ykköset ;) Ihanaa päivää <3

      Poista
  3. Oli ihan sellainen tunne, ettei yhtään juhlaa, kiitos. Mutta nyt kun katson kuvia alkaa mieli muutua :) Näyttää ihanalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan, kyllä sitä taas jaksaa. :) Ihanaa alkanutta viikkoa Sari <3

      Poista
  4. Herkulliset juhlat teillä olleet! Hyvää ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
  5. Fresita näyttää ihanan jouluiselta. Juuri mietin että mitenköhän se kävisi talvijuomana. Siitä tulee niin kesäinen fiilis! Ihania ruokina sekä laivalla että kotona, noita lohileipiä pitää kokeilla<3 Ihanaa sunnuntaita sinne<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy loistavasti talvijuomana <3 Lohileipiä on tullut tehtyä jo kolmesti. <3 Ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  6. Ai sentään mitä herkkuja ja ihanat juomat..Nuo lohileivät,nams <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ihanuus ja oikein mukavaa maanantaita <3

      Poista
  7. Blogissasi ovat parasta juuri värikkyys ja sitä kautta tuleva letkeä hyväntuulisuus! Tulipa jouluinen fiilis näin ekana adventtina, tuo punainen juoma näyttää niin kutsuvalta ja kauniilta lumea vasten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit tuovat iloa elämään. <3 Kiitos niin paljon Heli ja kiva jos tykkäät. Ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  8. Ihania herkkuja.
    Mukavaa ensimmäistä adventttia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  9. Vastaukset
    1. <3 Kiitos kovasti ja ihanaa maanantaita <3

      Poista
  10. Punainen on joulu väri :) ihania kuvia!
    Hyvää ensimmäistä adventtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja oikein upeaa alkanutta viikkoa Marjo <3

      Poista
  11. Kyllä noilla eväillä jaksaa juhlia. :) tunnelmallista adventtia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niin jaksoi, että housujen kumppari meinasi ratketa! Ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  12. Näyttää todella hienolta tuo Fresitan jouluinen pullo. Ja mitkä herkut tarjolla, olisi tullut nälkä katsomisesta, jos en olisi hetki sitten syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullo on kauniissa asussa <3 Hih näin voi käydä ja on käynyt itsellenikin, että nälkä tulee, kun katselee muiden blogien ruokakuvia. Ihanaa alkanutta viikkoa Kirsi <3

      Poista
  13. Olipa fresitalla upea ulkoasu! Onko maku kuitenkin tuttu sama vai onko sesonkimaku? Muutkin näyttivät hienoilta ja nuo syötävät todella makoisilta. Ihanaa ensimmäistä adventtia <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama maku, pukeutunut vain kauniiseen jouluasuun tai ei mitenkään vain, asu on upea!

      Kivaa, että tykkäät. :) Upeaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  14. Itse en juo ollenkaan viinejä, mutta viemisiksi niitä kyllä ostan sellaisiin pikkoihin joissa tiedän viininjuojia olevan. Näin joluna tulee vietyä glögejä, ja niitä maistelen itsekin. Ei perinteistä punaista vaan mustikkaa tänä vuonna.

    Tämän vuoden uutuus on varmaan pakko testata, glöginmakuinen kuohari.

    Mukavaa ensimmäisen adventin iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta ja glögejä onkin kiva viedä tuliaisiksi tai viinin ystäville kauniissa lahjapakkauksissa viinejä. :)

      Mukavaa alkanutta viikkoa Kikka <3

      Poista
  15. Nam mitä herkkuja ja lasillinen Fresitaa maistuisi ❤️Tunnelmallista adventtia ❤️

    VastaaPoista
  16. Voi ei, mä en kestä näitä ihania herkkuja, kun tekis niin mieli maistella eikä vain ahmia silmillään ☺☺☺
    Hyvää adventti sunnuntai ehtoota Sinulle Tiia ♫~♥~♫

    VastaaPoista
  17. Voi että kiitos kaunis ja oikein ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista