tiistai 30. kesäkuuta 2015

Maailman paras makaroniloota ja meidän Onni kisu on tullut vanhaksi....

Kyllä nyt itsekehu haisee ja raikaa, koska kehuskelen tätä omakehittelemääni makaronilootaa maailman parhaaksi. Juu ei välttämättä ihan nyt sitä ole, mutta makaronilootaversioita olen vuosien varrella kehitellyt ja kehitellyt ja lopulta saavuttanut omissa kokkauksissani maximaalisen makuhuipentuman kyseisen lootan suhteen.

Ennen paistoin jauhelihan erikseen ja tein juustokastikkeen kuten lasagneen ja sekoitin lopulta kaikki aineet keskenään. Nyt olen kuitenkin kehittänyt oikopolun helpottaakseni työn määrää, juustokastike on aina inha tehdä ja ei edes aina ota onnistuakseen, jos kuun asento on jotenkin poikkeava, asunnon feng shuit vinksallaan tai muuten mieli murheita tulvillaan...

Resepti kuuluu näin:

700grammaa jauhelihaa, mausta mielesi mukaan, mutta koska olen usein helppoheikki oikoen mutkia, maustan jauhelihan kahdella lihaliemikuutiolla, mustapippurilla, valkosipulilla, sipulilla, pakastesipulit ovat mukavan helppoja ja ei itkettäviä.

Paistetun jauhelihan sekaan sekoitan yhden paketin sulatejuustoa ja kaksi vaikkapa Flora cremeä ja lisäksi ketsuppia ja soijaa.

Myllyn paras makaronit keitän myöskin lihaliemessä ja lopulta mixaan kaikki sekaisin, keitetyt makaronit jauhelihakermajuustokastikkeeseen ja annos uunivuokaan, tässä tapauksessa Pyrexin klassikkoon ja uuniin n.20 minuutin ajaksi.

Makaronilaatikosta tulee sulatejuuston ja cremen myötä pehmeää ja samettista. Maun mukaan sekaan voi heitellä vihanneksia, kirsikkatomaatteja tai vaikkapa päälle yrttejä ja parmesanilastuja.

Hintaa herkullisella lootalle tulee n. 7 euroa, jos mausteita ei lasketa mukaan ja viisihenkinen perheemme syö kolmisen päivää kyseistä laatikkoa, eli ei ole totta tosiaan hinnalla pilattu pöperö.

Onni haistaa aina milloin keittiössä on lihaa tai kalaa tarjolla ja hakeutuu seuraan, vaikka muutoin ei mikään linssilude olekaan.
Älä siinä kuvaa, en sitten yhtään tykkää kun toljotellaan ja pyydetään vielä pysymään paikallaan. Pysynhän minä paikallaan normaalisti kuin jääpatsas, mutta en pyydettäessä.
Onni ei ennen lapsista piitannut, mutta nyt lapset sen verran isoja eivätkä juokse perässä, nyt saa jo koskettaa. Kuvassa tyttären hiuspehko normitilassa, siksi täällä aina suitsuttelen kovaan ääneen, jos löydän hiuksille kelpotuotteita takkujen selvittelyihin. Siinä on meinaan työsarkaa kerrakseen. ;)

Onnissa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut merkittävä muutos. Samu koiran eli syöppörohmun takia kisujen ruuat on pidettävä yläilmoissa tarjolla. Onni ei jaksa enää kiivetä lipastolle, vaikka saman ikäinen Osku pomppii tuosta vaan. Nyt viikon sisällä Onni ei ole enää oikein jaksanut tuolinkaan kautta hypätä lipastolle syömään... Onko Onni vihdoin viimeistellyt oman coolin arvonsa sellaisiin mittoihin, että meidän on kuningas nostettava pöydälle vai alkaako toinen olla iäkäs poloinen...

Lopuksi Tamperereissun ostokliimaksin kohokohta SPACEBOY laastarit, kääk miten ihanat ja vielä ruskeassa Myyräpussissa, ei ihme että sekosin..

Mitä te laitatte makaronilaatikkoon tai olisiko teillä jakaa jokin arkiruokasuosikki, joka ei olisi kovin monimutkainen? Aina tahkotaan samoja ruokia, joten hyvät mutta helpot reseptit ovat kullan arvoisia. :)

Leppoisaa tiistaita kaikille!

*Pyrex vuoka saatu blogiin

73 kommenttia:

  1. Aina niitä samoja ruokia... syödään täälläkin!
    - Meillä oli tänään "yllätys, yllätys"... makaroonilaatikkoa!!! Mutta ei varmasti noin herkullista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ympyrä aina sulkeutuu, samat ruuat ne pyörii ympyrää ;) Hih Marru luulenpa että erittäin monen kotona on tänäänkin syöty makaronilootaa. Höpsispöpsis taatusti pöydässäsi on ollut suurta herkkua. <3

      Kivaa iltaa Marru <3

      Poista
  2. Onpa herkun kuuloinen makaroonilaatikon ohje, täytyy ehdottomasti kokeilla. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cremellä ja sulatejuustolla saa aikaiseksi samettisen lootan. ;) <3 Ihanaa iltaa Jonna <3

      Poista
  3. Voi, tuon kun keksisi, mitä laittaa, ettei aina ole sitä samaa! Olen niiin surkee ruuan laittaja, mutta kaipa minä jotain olen osannut, kun tyttäret kehuu kotiruokaa hyväksi:) Täytyykin kokeilla tuota makaronilootaa tuolla mallilla, kun toisen tyttären maidoton kokeilu päättyy. On kuule hankala katsoa, ettei ole ruoka-aineksissa maitoa ja apuva sitten on vuorossa viljaton kuuri. Mä en kestä!!!
    Onko se kisu kipee? Kuulostaa siltä, että jos sillä on jokin vaiva! Kyllähän ne vanhana alkaa olla kissatkin kankeena, mutta yleensä ne jättää syömättä, jos on oikein huonosti asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu, samaa ja samaa, ihan itseäni kyllästyttää, vaikka lapsia ei. Toivovat aina niitä samoja... Tämä on kyllä hyvä loota, tulee niin samettisen pehmeän makuinen, suosittelen. Teillä vaan nyt hankalat ajat ja se on kyllä todella kovaa hommaa katsoa ettei ole maitoa. Sitten vielä viljaton kuuri!

      Onni ei vaikuta kipeältä, vaikuttaa muutoin tyytyväiseltä ja syö oikein hyvin. Kehrää minkä ehtii ja viihtyy Kristan kainalossa. Mutta tuo hyppiminen ei ole enää Onnin juttu... Onni on viettänyt niin rajua elämää, joka kesäkin näyttää naamasta kuin tapetulta ja supikoirakin puraissut pepusta, joten vähemmästäkin vanhenee.

      Ihanaa iltaa M <3

      Poista
  4. Kuulostaa niin herkulta, etten tätä reseptiä ohita. Kiitos, reseptivihkoon meni. Nyt tiedänkin, mitä meillä loppu viikko syödään :)

    Voi Onni pieni kulta! Kissoilla vanhemmiten alkaa tulla niveliin kulumaa, kipuja ja kolotuksia. Yleensä siitä on merkkinä ettei kissa enää mielellään hypi. Kissahan ei vaivojaan valittele. Sehän on luonnossa selviytymisen yksi edellytys... ettei näytä heikkouttaan. Siksi me ihmiset emme aina huomaa, että kissalla olisi jotain vaivoja. Kissavanhusta on hyvä auttaa portaittaisella tasojen asettelulla. Ettei tarvitse korkealle kerralla ponkaista tai korkealta alas tömähtää. Tai sitten on kissaystävää nosteltava, niinkuin totesit <3

    .... no niin, nyt Pirjo lopettaa tämän kissaesitelmän

    Onnille paljon rapsutuksia <3 Ja sinulle Tiia mukavaa tiistain jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirjo kivaa jos resepti innosti! Oikeasti on herkullista kotiruokaa, tuntuu että olen hyvin viritellyt tuon reseptin ja soija muuten on mahtava lisä, siitä tulee maukasta lämpöä ruokaan.

      Niin juuri tätä samaa olen tuuminut, muutos on vuoden aikana kuitenkin kovin merkittävä. Ulkonakin viihtyy nykyään enemmän pihapiirissä ja nukkuu puskan alla. Nurmikkoa ei varmaan hih siinä kohdin enää kasva. <3

      Näin teemme ja Onnia olen jo nostellut, ei pidä poloisen turhaa ponnistella, koska se ei selvästi enää toisesta hyvältä tunnu.

      Kiitos välittämisestä ja kisuille kovasti terkkuja <3 Onnia rapsutellaan ja nukkuu joka yö Kristan kainalossa, ovat oikea parivaljakko. Tosin postauksen kuvassa on Sofia. ;)

      Ihanaa iltaa Pirjo <3

      Poista
  5. Voi Onni! Kuinka sinä nyt niin? Taitaahan sulla olla jo ikääkin kyllä kunnioitettavasti. Pyydä palveluskuntaa palvelemaan paremmin! - Pepsi ja Max

    Uusi lemppariruokani on blogista bongattu: http://mrsnobodyelse.blogspot.fi/2015/03/nachoista-vuokaa.html . Tosin teen ruoan oikaisemalla ja kaadan pastakastikepurkin suoraan paistetun jauhelihan joukkoon ja sitten maissilastuja ja kastiketta vain kerroksittain vuokaan ja uuniin hetkeksi. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni tarvitsee nyt enemmän palvelua, kaikkea ei enää vanhus jaksa. Elämän polkukin on ollut niin rankka. Ensin on asunut poloinen Latvian kaduilla ja sitten on muutettu monen monta kertaa. Joka kesä on nassu naarmuilla, tänäkin kesänä. Kerran on supikoira puraissut pepusta ja siitä tulikin pitkäkestoisempi vaiva ja lääkärinhoito. Oli oikeat hampaan onkalot pepussa. Kun elää rankkaa eloa, näkyy se vanhemmiten.

      Hei mahtavaa kiitos tuo ruokavinkki, perhe rakastaa meksikolaista, googlasin reseptin ja näyttää sellaiselta että minäkin osaan, nami. <3 Tätä kokeillaan pian.

      Onni lähettää Pepsille ja Maxille terkkuja ja toteaa, että muistakaa tekin hyvissä ajoin pyytää palvelua, kaikkea ei tosiaan pidä eikä tarvitse tehdä itse. ;)

      Kivaa iltaa, miau!

      Poista
    2. Yes, te ootte molemmat bonganneet meidän perheen arkiherkun! Se on hyvää ja helpolla muuntautuvaa!

      Poista
  6. Meillä lapset syövät paljon makaroonilaatikkoa. Talviaikaan laitan ehkä joka toinen viikko. Itse en enää syö. Kiintiöni on ehkäpä lopullisesti täyttynyt :D Samalla lailla on nahkeaa spagetin ja jauhelihakastikkeen kanssa :D

    Ainahan se on se ongelma, että mitä keksisi ruuaksi. Pitäisi kelvata nirppanokkalapsille ja olla vaihtelua. Muutaman kerran viikossa laitetaan erikseen ruokaa lapsille ja aikuisille, jotta välttyisimme ainaiselta jauhelihalta.

    VastaaPoista
  7. Meillä ei juuri makaronilaatikkoa enää tehdä muulloin kun lapsenlapset tulee. Ens kerralla kokeilen sinun ohjeella.
    Mukavaa loppuviikkoa!
    ♡:llä -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos kokeilet, kerrothan sitten oliko hitti vai huti. ;)

      Aivan ihanaa viikkoa Päivi <3

      Poista
  8. Rva Kepponen, sama täällä. Tykätään mieheni kanssa kovasti salaateista eli ruokaisista sellaisista ja tehdään niitä usein ja sitten lapsille tuo loota, makkarakeittoa, nakkikastiketta, jauhelihaspagettia, kinkkukiusausta jne.. :) Jauhelihaspagettia kyllä vielä himoan, etenkin kun nyt olen makaronittomalle kuurilla. ;)

    Mukavaa iltaa Rva Kepponen <3

    VastaaPoista
  9. Meillä mies kokkaa voisi sanoa jopa kaiken, ja kokeilee uusia reseptejä. Ärsyttää toisaalta kun siitä saa olla niin kiitollinen :) En juurikaan mainosta asiaa, koska tiedän miten ärsyttävää on juosta töistä kieli vyön alla kotiin ruokaa laittamaan, kunhan ensin keksit mitä laitat, ja että se kelpaisi kaikille. On siitäkin kokemusta.

    Tykkään hurjasti makaroonilaatikosta ja sitä saan kinuta! Yksin kun olen, niin ostan kaupan rusinallista maksalaatikkoa tai pinaattilettuja. Teen mitä tahansa muita kotitöitä, mutta ruoanlaitto ei kuulu suosikkipuuhiin.
    Terveiset Onni-kissalle, onneksi teillä on "palveluskuntaa".
    Mukavaa kuluvaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikki se on juuri näin ja niin monesti lapsilta saa valitusta, miksi meillä on tätä ja tätä ruokaa. Kaupassakin käyminen on inhaa, enkä edes huomaa uusia tuotteita vaan kiireessä aina nappaan ne iänikuiset samat.

      Meillä mies kyllä tykkää kokata, mutta koska olen kotona, toki arkena ruoka odottaa valmiina ja se on oikein kivaa, kunhan keksisi mitä tekisi.

      Pinaattiletut ovat omia valmisruokalemppareitani ja erityisen herkullisia ne ovat jos ja kun niitä jaksaa tehdä itse. :)

      Onnia palvellaan juuri parasta aikaakin mallikkaasti. <3 Nostettiin lipastolle syömään ja poika on tyytyväinen <3

      Oikein mukavaa viikkoa Vikki <3

      Poista
  10. Kiitos herkullisesta makaroonilaatikkoreseptistä, se menee kokeiluun per heti. Tupa täynnä
    nälkäisiä muksuja, omia ja lainattuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teija teillä hyvä meininki ja kyseisestä lootikosta taatusti riittää pupellettavaa. Mikä mukavinta on helppoa kuin nakki tehdä. Perhe on kyllä kiitellut ja sanonut, että on parasta makaronilaatikkoa, toivottavasti teilläkin tykätään. :)

      Herkullista iltaa <3

      Poista
  11. Mä teen aina makaroonilaatikon myös juustokastikkeella, meillä ei vällätä niin tuosta munamaidosta.
    Mä en pysty oikein oikomaan mistään tuon meidän tyttären allergioiden takia, kaikissa valmiissa mausteseoksissa/liemikuutioissa on yleensä selleriä tai palsternakkaa.
    Mukavaa tiistai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei myöskään tykätä munamaidosta tai meneehän se, mutta sitten ei tule herkkua. Enää en tosin tee tuota juustokastikettakaan, vaan tosiaan sulatejuusto ja kaksi cremeä, kyllä tulee maukasta, pehmeää ja samettista. .)

      Sinulla on varmasti kehittynyt maustamisen taito tyttäresi allergioiden takia. <3

      Ihanaa iltaa Outi <3

      Poista
  12. En oile pitkään aikaan tehnyt makaroonilooraa, tänään keitin kaurapastaa ja makkaraa. Vaikuttaa kyllä hyvältä tuo ohje kyllä kai tuota voi kehua ihan huoletta. Munamaidolla olen tehnyt jos olen tehnyt joskus. Juustokastike oli hyvä vinkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustis no josko vaikka joskus kokeilet, kun tulee sellainen mielihalu. <3 Munamaidolla tein aina ennen, sitten siirryin lasagnen juustokastikkeeseen ja nyt hutkin kaikki jauhelihan sekaan ja tulee hyvää. :)

      Herkullista iltaa Mustis <3

      Poista
  13. Voishan sitä joskus kokeillakin, kun meidän loota on tätäkin halvempaa ja kevyempää. Juusto-kerma-härdellin sijaan tomaattimurska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah mä rakastan tomaattimurskaa ja vaikka pelkkaa pastaa sen kanssa. Mieheni vaan ei enää halua syödä, söi kuulemma opiskeluaikoina joka pv ja nyt mielii muuta, vaikkapa salaatteja ja keittoja. :) Tomaattikeitosta tykkää kyllä kovasti. ;) Siihen kun laittaa vähän raejuustoa niin on jo gourmetherkkua.

      Ihanaa iltaa Viltsu <3

      Poista
  14. Ja kissa ja lapsi poseerasivat niin ihanasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustis ihana sinä <3 Kiitos kaunis <3

      Poista
  15. Noi laastarit. :D Meidän makaronilooda tehdään broilerista ja lisätään ykeensä kesäkurpitsaa ja porkkanaraastetta, mikä tekee siitä muhevaa. Sipulit saa tällä hetkellä omasta maasta, ihanaa. Suosikkiruoka meillä taitaa olla täytetyt kesäkurpitsat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih nuo laastarit ja oli myös Tintti laastareita joita jäin himoamaan, mutta olin valintani tehnyt. ;) Oijoi teidän kanalaatikko kuulostaa aivan ihanalta, nami. <3 Omasta maasta, meillä ei kasva mitään, mikä on suuri suru, kun en vaan ole viherpeukalo... Mitään ei synny. Kesäkurpitsaa muuten rakastan <3

      Kivaa iltaa Katja <3

      Poista
  16. En ole aikoihin tehnyt makaroonilootaa munamaitoon. Paistan ja maustan jauhelihan ja sipulit, sulatan lämpimään nesteeseen liemikuutiot (kana/liha/kasvis) ja sitä juustoa tai tuorejuustoa mitä kaapissa sattuu olemaan. Sitten pussillinen (4oo gr) raakoja makarooneja ja jauhelihat nesteeseen, mausteita mielen ja maun mukaan ja ehkä juustoraastetta päälle, koko komeus uuniin ja voila! Nesteenä käytän vettä tai maito/kermavesisekoitusta. Ja aina maistuu erilaiselta riippuen juuston/tuorejuuston mausta. Joka kerta kuitenkin on niiiiiin hyvää niiden mielestä jotka syövät. Minähän en oikein pastaruuista välitä, niistäkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikka no niin sinä sen teit, reseptisi on vielä helpompi, koska et keitä makaroneja erikseen, nerokasta! Tuon sinun reseptin toteutan ensi kerralla ja enpä ole kokeillut vaikkapa Creme Bonjouriin, mutta tietenkin siitä tulee mielettömän hyvää, kun on noin hyvät aineet.
      Oi pasta on suurta herkkua, mutta turvottaa aivan kauheasti mahaa. En ole syönyt kohta en edes muista, no useaan kuukauteen pastaa, eli muille teen. :)

      Ihanaista iltaa Kikka <3

      Poista
  17. Voi Onni-kisua! Sylvikään ei enää ole kovin notkea. Ehkä nivelet alkavat jo vaivata? Itse en ole koskaan oikein tykännyt makaroonilootasta, mutta tuo on kyllä totta, että samoja ruokia tulee aina tehtyä. Mä teen liian usein muusia ja soijanakkeja. On vaan hyvää. Hälsans kökin soijanakit kelpuutan ainoastaan, ovat hyviä vegenakkeja, mutta kamalan hintaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on nivelet, en kestä miten ne vanhenee, ovat minun rakkaat. <3 <3 Olen syönyt vegenakkeja ja olivat mielestäni parempia kuin normijauhonakit, hyvin voisin siirtyä niihin, mutta se hinta on kyllä hieman esteenä, jos tässä viidelle nakkeja alkaa keittelmään.

      Sylville terkkuja sanoo Onni <3

      Poista
  18. Makkislaatikko on usein tämän porukan ruokana. Koita paahdettua sipulia, itse käytän joka väliin. Hyvää ja ei itketä. Koskenlaskia teki myös sävärin. Teen monesti eri juttuihin sekoittaen, ettei kyllästy.
    Voi oskua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mähän rakastan paahdettua sipulia, todella hyvä vinkki, ehdottomasti kokeilen sitä. Nyt olen käyttänyt vain hodareihin mausteeksi, voi mua pönttöä...

      Koskenlaskijaa nimenomaan, ai että se on hyvää joka paikassa, rakastan napsia sitä ihan suoraan suuhunkin. Tähän tämän päivän reseptiin tosin käytin Lidlin sulatejuustoa hinta 1,39, mutta suoraan suuhun ostan Koskenlaskijaa, se on paras sulatejuusto! <3

      Ihanaa iltaa <3

      Poista
  19. Mun ehdoton lemppari, maailman paras makaroonilaatikko, tulee tällä reseptillä: http://chocochili.net/2015/01/harkapapu-makaronilaatikko/
    Sen verran oon reseptiä soveltanu et meillä on proteiinina on härkäpapurouheen sijaan kuumassa vedessä ja kasvisliemikuutiossa liotettua soijarouhetta ja kaurakerman tilalla normia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan soijarouheella ja vaikka huijaamaan perhettä vähän ;) Voit kysyy jälkeenpäin huomasko eroa jauhelihaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nella siis nami, kävin heti kurkkaamassa, tuo on jo laatikon gourmetversiota, aivan ihanan näköistä. Öljytkin ihania siinä reseptissä, taatusti hyvää. Olen kuullut soijarouheesta muuten tuon, ettei ihminen makueroa juurikaan ruuassa huomaa. Kiitos Nella aivan loistavasta vinkistä, tämä resepti menee kokeiluun.

      Aivan mahtavaa kun jaatte täällä uusia vinkkejä, saa uusia "sävyjä" arkiseen ruokapöytään. <3

      Ihanaa iltaa <3

      Poista
  20. Uuh, kiitos loota vinkistä! Just ajattelin huomenna tehdä samaa sapuskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih tästä erinomainen loota <3 Ihania herkkuhetkiä. <3

      Poista
  21. Hyvä idea laittaa tuorejuustoa makaronilaatikkoon.

    Blogissani olet varmasti nähnyt monia keitoksiani, mutta klassikkomme taitaa olla "meidän pasta" tai "parisuhdepasta" jolla nimellä se oli parin vuoden takaisessa lehtijutussa; spagetti keitetään, muut ainekset tuoreena: pestoa tai maustettua creme bonjouria, kirsikkatomaatteja, basilikaa, kurpitsan tai auringonkukan siemeniä (voi paahtaa pannulla), mozzarellaa revittynä (palloversio vedessä). Jos Siipalta kysyy, mitä ruoaksi, hänen vastauksena on aina "Meidän pastaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei Lumo, tulit tänne, meikäläisen loota näyttää suorastaan brutaalilta sinun ruokien rinnalla. Haluaisinkin että sinulta tulisi keittokirja, kauniimpia ruokahetkiä saa hakea. <3

      Kuules mäkin haluan nyt teidän "Meidän pastaa" ehkä siitä tulee meidänkin pastaa, nimittäin ainekset ovat jetsulleen sellaisia mitä miehen kanssa rakastetaan. :)

      Kiitos aivan ihanasta vinkistä Lumo <3

      Poista
  22. Makaroonilaatikko on kyllä arkiruoan aatelia. Teen sitä aina ison asitan ja sitten syödään monta päivää putkeen =D. Niin ne rakkaat lemmikit vain vanhenee. Vaan mukavaa jos hän on vielä hyvässä kunnossa =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jetsulleen samaa mieltä, lämpöä antavaa tuhtia kotiruokaa ja kivointa, ettei tarvitse pariin päivään kokkailla. :) Toinen on hyvässä kunnossa ja toivotaan että pysyy sellaisena vielä. Vanhenemisen merkit vaan tulevat niin kovin yllättäen. <3

      Kauniita unosia Katinka <3

      Poista
  23. Meillä tehtiin myös makaronilaatikkoa eilen ja tänään oli vielä myös tarjolla, pääsee mammakin näin helpolla välillä. Tuorejuustoa en ole kokeillut makaroonilaatikkoon, mutta ihan hyvä idea by the way! Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuusto on taatusti herkullinen vinkki ja sitä aion kokeilla ensi kerralla. Aiemmin tein juustokastikkeen emmentalilla ja nyt olen käyttänyt sulatejuustoa, yleensä Koskenlaskijaa, mutta tällä kertaa Lidlin sulatejuustoa. :)

      Kannattaa kokeilla. <3

      Kauniita unosia Aikku <3

      Poista
  24. Meillä oli myös tänään makaronilaatikkopäivä ja sitä syödään ainakin kaksi seuraavaa päivää ;)
    Minä olen laittanut siihen mustapekka-ruokakermaa munamaidon tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on kovin moni tehnyt makaronilaatikkoa, hih olisikohan se sellainen maanantairuoka. :) Sama juttu pari päivää menee mikä mahtava juttu.

      Nyt on aivan pakko testata tuolla Mustapekkajuustolla, olen käyttänyt sitä moneen ruokaan, mutta enpä ole ymmärtänyt makaronilootaan sitä laittaa. Kiitos loistavasta vinkistä ja ihania unia. <3

      Poista
  25. Mun pitää kyllä testata ainakin tuo lihaliemikuutio makrulootaa, koska se antaa yleensä kaikkeen kivasti lisämakua :). Kasvisliemikuutiot ovat myös yksiä lemppareitani :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt tehdä ilman lihaliemikuutioita, mutta en vaan saa riittävästi makua ja sellaista täyteläistä suolaisuutta laatikkoon. :)

      Ihania unia Laura <3

      Poista
  26. Meillä siippa laittaa makaroonilastikkoon myöskin koskenlaskianjuustoa. Arvaas miten me oiotaan sen teossa? Uuniin lähtee raat makaroonit, ei keitetä niitä lainkaan. 30min ja laatikko on todella herkullista. Jääpä välistä pois turha kattilan sotkeminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanni isosti kiitoksia! Arvaas kuka ei keitä enää tästä lähtien ja harmittelee oikein näitä vuosia kun on tullut keitettyä. Mutta ei nyt nokka kohti tulevaisuutta ja vielä helpommin tehtävää makaronilaatikkoa. :) Ihanaa kiitos vinkistä. :)

      Koskenlaskija toimii!

      Ihania unia Nanni <3

      Poista
  27. Aika herkulliselta kuulostaa tuo sinun reseptisi. Ja ihania kuvia teidän kisusta. Mukavaa viikon jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara on kyllä perheen lemppariruokaa, itse en makaronia syö, kun laihtua pitäisi lisää.. Tiukassa on... Aivan ihanaa viikkoa Sara <3

      Poista
  28. Bongasitkin jo meidän arkiherkun Pepsi ja Maxin emännän kautta (täällä) . Makarooniloorasta meillä tehdään vain sitä partiolaisten versiota; Ooppaheijaa aka Sossoa a'la Seija, eli makarooniloora ilman nesteitä/juustoja ja uunia. Keittetty makarooni heitetään grillimaustella maustettuun paistettuun jauhelihaan (plus sipuli) ja SE on siinä. Uak sanon minä, nam sanoo mies ja teinit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin bongasin, oi että nami, aivan pakko tehdä, tiedän että me kaikki tulemme rakastamaan kyseistä meksikolaista herkkua! <3

      Hmmm...luulenpa että meidän teini ja mieskin voisi tykätä, typyistä en ole aivan varma, siis tuo sossresepti, tytöt ovat varsin vaativia. Mutta ah miten helpolta kuulostaa! <3

      Aurinkoista viikkoa! <3

      Poista
  29. Pitääpä kokeilla juuston lisäämistä ensi kerralla :-) Itse laitan makaroonilaatikon sekaan makeaa chilikastiketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami makea chilikastike on niin hyvää, meidän tytöt vaan ovat niin ronkeleita, uskaltaisinkohan kokeilla. Hirmu hyvä vinkki <3 Nami <3

      Ihanaa keskiviikkoa <3

      Poista
  30. ♥vau onpa jännittävä resepti; tuota pitäisikin kokeilla. On se niin hauskaa, että periaatteessa samaa ruokaa voikin tehdä niin monella eri tavalla. Iloita heinäkuuta Tiialle!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja hyvää, hieman sellaista juustomakaronihommaa. :) Täällä on tullut todella monta hyvää vinkkiä ja nyt on taas mahdollisuus päivittää tuo omakin loota uuteen uskoon. Kivaa. :)

      Ihanaa heinäkuuta Riitta Sinikka <3

      Poista
  31. Makaroonilaatikko on vaan niin parasta! Minä teen ihan perinteistä looraa. Maustan jauhelihan suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Ja tietysti kuullotan sipulia ja valkosipulia jauhelihan kanssa. Munamaidon teen niin, että lämmitän maitoa ja sulatan siihen yhden lihaliemikuution. Joskus kun oikein revittelen, laitan joukkoon koskenlaskijaa, Auraa tai juustoraastetta pintaan. Ja paljon ketsupia päälle, kun syömään alan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah Auraa, miten voi olla että olen ainoa joka tässä perheessä siitä tykkään. Voisin tuikkia sitä joka paikkaan tai syödä suoraan jääkaapista kolmiotolkulla. Siitä kyllä seuraa joka aamu järisyttävät lippaluomet seuraavana aamuna, ettei parane menoa olla kun nauttii Auraa. :) Mutta marketta ah kuulostaa niin hyvältä. <3

      Kivaa keskiviikkoa <3

      Poista
  32. Meillä syödään aina samoja ruokia, makaronilaatikko on etenkin talvella melkein viikoittain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaan menee ja samathan ovat juuri niitä parhaita. Täällä makaronilootaa ympäri vuoden, koska on riittoisaa, minä laiskimus, joka pv ei vaan jaksa kokata ja perhe tykkään. <3

      Kivaa keskiviikkoa Satu <3

      Poista
  33. Voi, Onnia. <3 Tiedän Cartivet lisäravinteen tuoneen monelle vanhalle hevoselle apua liikkumiseen. Syötän sitä meidän Tipallekkin; siltä loppui takapolvien lukkiutumiset, kun aloitin pari vuotta sitten syöttämisen ja oireet palasi takasin kun pidin taukoa. Ainut, että on aika hintavaa, mutta sitä myydään myös kissoille. Sanotaan, että Glukosamiini olisi se vaikuttavin aine Cartivetissä, joten sitähän saattaisi saada halvemmalla muun merkkisenä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos aivan mahtavasta vinkistä, ehdottomasti kokeiluun, sillä kyllähän toisella täytyy olla hyvä olla. Niin loistava vinkki, kunpa Onni saisi nuoruuden notkeutta takaisin tuolla.

      Upeaa päivää teidän sakille <3

      Poista
  34. Syön toodella usein tomaatti-paprika-salaatinlehti-avokadosalaatin ja reilun kauhallisen jauhelihaa tai kalaa. Ei mikään gourmee, mutta helppo kuin mikä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kuulostaa erittäin hyvältä, siinä on kaikki aineet joista minäkin tykkään. <3 Nami <3

      Hyviä unia Ansku <3

      Poista
  35. On tosiaan hyvän oloinen resepti. Nää edulliset reseptivinkit on niin hyviä isolle perheelle. Kiva räsymatto muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ei koko ajan jaksa keittää. Jotain kummallista kyllä nyt tapahtui, loota menikin kahdessa päivässä eikä lupaamassani kolmessa... Heh ehkä oli vaan niin hyvää. :)

      Kiitos Kaisa kovasti, olen löytänyt maton kirpparilta. <3

      Ihania unia <3

      Poista
  36. Hei..tuli kyyneleet silmiin ja pala tuli kurkkuun..niin samannakoinen on teidan onni kuin meidan TomTom, jonka menetimme kuukausi sitten. En tieda, minka ikainen teidan Onni on-en tiennyt minka ikainen oli meidan Tom kun meidat loysi, tai tasta maailmasta lahti..Han oli entinen kulkukissa, mina hanet yhtena kesana(2009) hiljalleen kesytin, kun meilta kevaalla oli koira kuollut ja tama kisu ilmestyi pihapiiriin.
    Mutta..TomTomin alamaki alkoi vaivihkaa..ei myoskaan tykannyt pomppia korkealta enaa, eika pystynyt aina hyppaamaan poydalle niinkuin ennen. Soi edelleen suht normaalisti(ei koskaan ollut mikaan suursyomari, suurimmaksi osaksi sisakissaksi kun oli tullut)-ainoa oire oli, etta alkoi vatsa olla hieman loysalla ja alkoi oksennella usein. Tilanne huononi aika nopeasti tana kevaana, ja han oli lopulta erittain aneeminen, ikenet&silmien sisaluomet taysin valkoiset..heikko ja surkea. Ja tama loppuvaihe tapahtui nopeasti, mitaan ei ollut tehtavissa.
    TomTom myos alkoi tyytya pysymaan vain puutarhassa, ja yleensa pensaan alla ja sisallakin piiloutui mita pienimpiin paikkoihin. Niin kissa tekee kun se on sairas.
    En halua pelotella, mutta viekaa ihmeessa elainlaakariin tarkastukseen(vaikkei nekaan kaikki osaa ajoissa auttaa tai testit eivat nayta mitaan ajoissa-kuten ei TomTominkaan tapauksessa..kadun ettemme aiemmin vieneet sita erikoisklinikalle, jossa olisivat pystyneet ehka jotain tekemaankin)-teidan Onnilla voi olla kipu missa vain elimistossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei Mari... voi että mikä tarina, ihan tuntuu että menin hetken sanattomaksi. <3 Selvästi TomTom valitsi teidät kun hakeutui lähelle ja sinä toisen kesytit. <3

      Meidän Onni on 12-vuotias ja muutoin vaikuttaa aivan normaalilta. Nukkuu kainalossa, kehrää ja on tyytyväinen. Nassukin on naarmuilla, nyt kun on lämmintä on taas mennyt menojaan eikä ollut kytiksellä omalla pihalla enää. Onni aina lämmön tullessa villaantuu ja reviiri kasvaa.

      Mutta tuo muutos ettei enää korkealle hypi on tullut hiljattain ja olen ajatellut, että toki kissakin vanhene. Mutta kun kissa ei valita, sehän siinä surullista onkin.

      Onni on sellainen tapaus, että häntä on kovasti lääkärillä käytettykin, kun nuolee itsensä talvipakkasilla minne kieli yltää kaljuksi, mutta mitään vikaa ei tuolloin Onnista löytynyt, on kuulemma psykosomaattista, on turhautunut kun ei pääse ulos. Tämä kesä on ollut Onnille turhauttavaa kun on satanut kovin, ehkä kosteus käy toisen luillekin.

      Onni ei oksentele ja viettää kyllä yöt kotona Kristan kainalossa (tytär) välillä hakeutuu meidänkin luokse kehräämään.

      Kiitos ihanasta ja välittävästä viestistä ja olen kovin pahoillani teidän TomTomin puolesta. Pian on rokotuksen aika, joten voisi silloin lääkäri tarkemmin tutkailla ihan mielenrauhan takia,
      <3

      Poista
  37. Mä kun olen aina ajatellut, että mulla olisi maailman paras makaronilaatikko. Nyt näyttää pahasti siltä, että se ainesosien perusteella kuitenkin häviää sun laatikolle :) Taidan Tiia nappasta muutaman aineksen tuosta sinun ohjeesta, niin ehkä se mun laatikko voisi sen jälkeen päästä lähelle täydellistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jani hih kun näin tämän sun viestin, niin nauratti, ihana viesti. Nyt sitten pyrkimään täydellisyyteen, jossa luulin minäkin olevani, ennen kuin luin muiden kommentteja. Paljon olisi vinkkejä miten lootaa voisi vielä fixailla, jatkettakoon täydellisen laatikon etsikkoreissua ja kenties päädymme pisteeseen A, että se oma olikin loppupeleissä juuri nyt se paras. .)

      Poista